Ik beschouw mezelf niet als een topchef maar af en toe tover ik wel eens iets lekkers uit de koksmuts ... dit receptje kreeg ik van een collega en aangezien dat de pompoen voor Haloween toch nog moest uitgehold worden ...
Nodig : 1 kg pompoen 220gr suiker 1 citroen
3 grote appelen 4 eieren 160ml
room 5 eetlepels rozijnen (in rum laten
trekken) 100gr pudding 2 pakken bladerdeeg 65gr Solo
Bereiding :
Doe in kookpot : suiker + boter + pompoenen + citroen
persen > koken en daarna fijn mixen Meng in een kom : room + eieren + pudding ... daarna bij bovenstaande mix
kappen en rozijnen mee mengen
Appels in schijfjes snijden
en kaneel op strooien Leg de bladerdeeg in een beboterde vuurvaste kom (of bakvorm), leg een laagje appelschijfjes, giet de bovenstaande mix erover, terug laagje appels en de rest van de mix erover. Dek af met bladerdeeg.
Bakpapier op de kom leggen en 1h15
op 170°C
Smullen maar !
|