31-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouwwoede
Heel Vlaanderen wordt volgebouwd ... eerstdaags krijgen wij na 14 jaar ook overburen. Dan begint de aannemer met 3 nieuwe huizen te bouwen op het laatste stukje open veld dat nog over was in onze naaste omgeving ... Dit merelvrouwtje is de aannemer echter te vlug af ... sind gisteren is ze samen met haar man druk in de weer om een nestje te bouwen in onze achtertuin ... die dus binnen een paar weken weer dienst zal doen als tijdelijke kraamkliniek. Wat kan de natuur toch mooi zijn !
30-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader Abts Trappist Biersite
Stil zitten is maar niks voor mij ... en aangezien ik voorlopig weinig anders kan doen heb ik mijn Trappist Biersite (www.trappistbier.be) maar eens herwerkt en in een volledig nieuw kleedje gestoken. En het resultaat mag gezien worden ! Alle fotografie is van mezelf en door op onderstaande banner te klikken kan je een kijkje nemen in de werled van het Trappisten Bier ...  en vergeet geen krabbeltje achter te laten in de gastenboek !
29-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trappisten Abdij La Trappe Tilburg
De bieren van La Trappe Koningshoeven in Berkel-Enschot (bij Tilburg) zijn een buitenbeentje onde de Trappistbieren : namelijk de enige Nederlandse Trappist ter wereld ! En onze Hollandes noorderburen zijn daar enorm trots op ! Op een miezerige dag in februari van dit jaar had ik reeds voor de tweede keer het voorrecht om deze prachtige abij en brouwerij te mogen bezoeken.
Lodewijk Swinkels, de brouwmeester in La Trappe, was zo vriendelijk deze keer het bezoek in goede banen te leiden. Door op onderstaande foto te klikken kan je het volledig foto-album van het bezoek bekijken !

Powered by Telenet Foto

23-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Efkes rusten ....
Vandaag een niet zo een fraaie foto ... het "eitje" op de foto is gisteren operatief uit mijn hals verwijderd in het Middelheim ziekenhuis in Antwerpen ... het is allemaal goedaardig maar ik heb toch de goede raad gekregen om het efkes rustig aan te doen ... efkes blogstilte dus ... tot weldra !
21-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoera er is er ééntje jarig !
Vandaag wordt ons Amber inderdaad 6 jaar ... en begint natuurlijk de lente !
18-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amber 6 !
Ons Amber, dochtertje van mijn zus, wordt op 21 maart 6 jaar ! En als er niet teveel volk in de buurt is poseert ze wel eens voor nonkels lens ...
16-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stalen ros

Alles en iedereen schiet ik voorbij
op dat stalen ros van mij
rond en rond gaan de pedalen
om alles en iedereen in te halen

Auto's, brommers of snelkoerier
ik passeer ze snel en met veel plezier
Links voorbij, rechts voorbij, was dat 'n rood licht?
'k heb nog nooit in m'n leven zoveel gevaar gesticht

Over de stoep, door het plantsoen
ik kan er ook echt niets aan doen
oeps, 'n trein die gaat niet voor me opzij
ach, ik ben er al weer voorbij...

Ik voel m'n hart in m'n keel kloppen
want ik kan echt niet meer stoppen
dit is het einde van het lied
want m'n remmen doen het niet!

dichter : onbekend

14-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw ...
Trappist glazen verzamelen is zowat een passie geworden. Ongeveer 250 verschillende exemplaren is mijn collectie groot. En dit zijn een paar nieuwe erg fraaie aanwinsten ! De volledige collectie is te bewonderen op www.trappistbier.be

   

13-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pruimen !
De pruimenboom in onze voortuin doet weer geweldig zijn best ... dat beloven weer veel pruimen te worden om Hilsitse Boereméskes te maken ...


12-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen !
Prachtig weer ! En Vader Abt & Tante Nonneke hebben zichzelf twee nieuwe fietsen kado gedaan. Die moesten gisteren dus ingereden worden. Meteen onze eerste gezamelijke fietstocht van het jaar, goed 40km lang. We zijn vertrokken via de oude spoorwegbedding Aarschot-Herentals tot in Herentals stad zelf alwaar de eerste bevoorrading ! Op de terugweg de dorstigen nog gelaafd in Café De Welkom in Noorderwijk ... daarover later meer. Het decor voor onze fietsen op de foto is het begijnhof van Herentals !
11-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio Mi Amigo 192
Als ik eraan terug denk krijg ik gelijk kippevel ! Eind jaren '70 was ik uren aan een kleine transistor radio gekluisterd om naar de zeezenders te luisteren. Radio Mi Amigo vanuit Palya de Aro was de favoriet ! De reklame over "Suzy wafels", "Clarck Jeans" en "Vermeer Thijs & Zonen in Westerlo" klinken mij nu nog steeds bekend in de oren ... voor mijn verjaardag kreeg ik een Grundig cassetterecorder ... toen kon het feest pas beginnen ! Van een rechtstreekse aansluiting was toen nog geen sprake, alles moest opgenomen worden met een microfoon. Iedereen moest dus stil zijn als een liedje vereeuwigd werd op een cassette ... alhoewel vereeuwigd ... geen enkele opname heeft hier de 21ste eeuw gehaald ! En nu het geweldige nieuws : Radio Mi Amigo 192 "zendt" opnieuw uit via internet ... sommige van de oude DJ's en veel van de oude jingles ...
10-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trappisten Abdij De Achelse Kluis
Net op de grens van Belgie en Nederland ligt de Trappisten Abdij van De Achelse Kluis. De grens loopt gewoon doorheen het klooster ! Gelukkig ligt de brouwerij op Belgisch grondgebied waardoor dit dus een echte Belgische Trappist is ! Achel is voor ons altijd een plezier om te bezoeken ! Is het om het warme onthaal van Broeder Jules of om de geweldig goede bieren die er gebrouwen worden ?  Het zal wel een mix van beiden zijn.Als we Achel bezoeken proberen we steeds de Vespers mee te maken in de prachtige abdij kerk. Een volledig fotoverslag kan je bekijken door op de onderste foto te klikken !

  


Powered by Telenet Foto

09-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St Bernardus Watou
Ik hoor het u al zeggen ... weeral een brouwketel ! Maar dit is niet zomaar een brouwketel, deze volledig koperen knaap staat in één van mijn favoriete brouwerijen : St Bernardus Watou . Ooit hebben ze hierin nog de Trappist van Westvleteren gebrouwen ... nu maken ze nog steeds hemels lekker bier zoals Watou Tripel of de Abt 12° ... Door op de onderste foto te klikken krijg je een virtueel tour doorheen deze prachtige oude brouwerij !Powered by Telenet Foto

08-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trappist Info
Trappist Info is een boekje (28 bladzijden) boordevol informatie over de Trappist abdijen in Belgie & Nederland. Waar ik vooral fier op ben is dat er in het boekje verschillende door mij gemaakte foto's staan ! Als je op de foto klikt kan je het boekje downloaden in PDF formaat. Een gedrukte versie (op hoogwaardig papier) is te koop in de kloosterwinkeltjes. Veel kijk en leesplezier !
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie klopt er aan dat deurtje ?
j07-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente in onze tuin

j
06-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De abdij van Val Dieu


Ik was echt overweldigd door de pracht van de abdij van Val Dieu . En dat er nog bier gebrouwen wordt hebben we er maar bijgenomen ... van de nood een deugd maken ? Ik heb er een 200 tal foto's gemaakt. Door op onderstaande foto te klikken krijg je een kijkje in de abdij en brouwerij ... cheers !

Powered by Telenet Foto

05-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paris-Roubaix ?
Daar lijkt het wel op ... toch maar gewoon een holle weg ergens in Hoegaarden ...
04-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rosdel Hoegaarden
Vandaag zijn we de Natuurpuntwandeling in het Rosdel in Hoegaarden gaan afwerken ... holle wegen wisselden af met prachtige vergezichten ...
03-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mestoverschot


j

02-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Anker Mechelen

Ik heb een album gemaakt met wat sfeerfotos van mijn bezoek aan Brouwerij Het Anker in Mechelen ... door op de onderste foto te klikken krijg je een kijkje in één van de oudste brouwerijen van Belgie !

Powered by Telenet Foto

01-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Val Dieu
We zijn terug in blogland ... 1 week ronde van Belgie gedaan langsheen 10 brouwerijen ... 1200 kilometer ! Maar het was de moeite !
De abdijn van Val Dieu (met brouwerij) vlakbij Aubel heeft nogal wat indruk op mij gemaakt ... er leven wel geen broeders meer maar ze wordt nog perfekt onderhouden ! Getuige deze foto's ...

Ik ploeg op dit moment door zowat 1000 fotos van mijn toer door Belgie ... dus verwacht u aan meer !
Zoeken in blog


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

FotoFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto albums
 • Paddestoelen

 • Favoriete B&B en hotelletjes
 • Pahilleke Westvleteren
 • La Rifontaine Séviscourt
 • Eenvoud in Overvloed Oostvleteren
 • De Hoenderik Tricht (NL)
 • La Vieille Ferme Chassepierre

 • Mijn fotoreportages Trappist Abdijen & Brouwerijen
 • Achel 2007
 • Achel 2005
 • Chimay 2006
 • Chimay 2003
 • La Trappe 2007
 • La Trappe 2005

 • Orval 2008
 • Orval 2007
 • Orval 2006
 • Orval 2004
 • Orval 2003

 • Rochefort 2007
 • Rochefort 2005
 • Westmalle 2007
 • Westmalle 2003
 • Westvleteren 2005
 • Westvleteren De oude brouwerij
 • Mont des Cats 2011

 • Mijn fotoreportages andere brouwerijen
 • Mena Rotselaar
 • Loterbol Diest
 • Grain d'Orge Hombourg
 • Sint Bernardus Watou
 • De Dolle Brouwers Esen
 • Het Anker Mechelen
 • La Rulles Rulles
 • Serafijn Itegem
 • De Struise Brouwers Woesten
 • 't Hofbrouwerijke Beerzel

 • Val Dieu Aubel
 • Nieuwhuys Hoegaarden
 • Lefebvre Quenast
 • Brasserie de Silenrieux
 • Caracole Falmignoul
 • St. Monon Ambly
 • St. Hélène Ethy
 • Millevertus Toernich
 • Kerkom (Bink)
 • Dupont Tourpes

 • Alvinne Heule
 • Scheldebrouwerij Meer
 • Timmermans Itterbeek
 • 3 Fonteinen Beersel
 • Oud Beersel
 • Hanssens Artisanaal Dworp
 • Haacht
 • Ter Dolen Helchteren
 • Van Steenberge Ertvelde
 • Dochter van de Korenaar Baarle Nassau

 • Jandrain Jandrenouille
 • De Vlier Kessel-lo
 • Van Honsebrouck Ingelmunster
 • De Verhuisbrouwerij
 • Liefmans Oudenaarde
 • Dijkwaert Herentals
 • Dilewijns Vicaris Dendermonde
 • Stadsbrouwerij Aarschot
 • Bellevaux
 • Anders Halen

 • Den Toeteler
 • Hof ten Dormaal Tildonk
 • Wilderen
 • Dutsel Kortrijk-Dutsel

 • Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto  Foto

  Foto

  Foto

  Archief per maand
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 01-2012
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006
 • 12-2005
 • 11--0001

  Foto

  Foto


  Startpagina !
  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!