31-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jerommeke !
Klik op de afbeelding om de link te volgen Neen is dit niet onze hond ... wel een lieverdje dat we tegen gekomen zijn op onze zwerftochten langs Originele Café's in Vlaanderen ... de cafébaas heet Jerome ... den hond Jerommeke ... en wordt een baasje na verloop van tijd niet op zijn hond lijken of was het net andersom ???

30-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ach Margrietje ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

29-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Draai-orgel-man
Klik op de afbeelding om de link te volgen

28-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch Kampioenschap Draaiorgel
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag naar het Belgisch Kampioenschap Draaiorgel geweest in Eizeringen (Pajottenland) ! Een organistaie van de café met de origineelste naam van Vlaanderen : "In de verzekering tegen de grote dorst"
En het was meer dan de moeite om er te passeren ! Buiten enkele bekende vlamingen (zie foto's) heel wat volk ... en prachtig weer ! De burgemeester sprak zelfs van het mirakel van Eizeringen.
En ik heb er mijn hartje kunnen ophalen met mijn fototoestel .... in totaal meer dan 200 foto's ! Ik heb een selectie gemaakt van ongeveer 100 foto's ... om deze te bekijken, klik op de bijgaande foto .... als je dan op "slideshow" klikt krijg je ze netjes achter elkaar .... én de volgende dagen verschijnen er hier op deze blog ook nog wel een paar .... Veel plezier !

27-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met een slakkegangetje door de Nete-vallei
Klik op de afbeelding om de link te volgen De overvloedige regen van de laatste dagen heeft er voor gezorgd dat zowat alle slakken ontwaakt zijn ... met dozijnen waren ze gisteren present langs de Nete ...

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pisbloem in de regen
Klik op de afbeelding om de link te volgen We proberen al dagen om ook in het rotweer de positieve kant te ontdekken ... deze verregende pisbloem ( in't schoon Vlaams een paardebloem ) probeert er ook het beste van te maken ... het wet-look kapsel staat haar in elk geval niet slecht ...

26-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetveer
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is één van de laatste overgebleven voetveren over de Schelde : Appels - Berlare. Op een miezerige Hemelvaartsdag had dit toch wel iets van "Stille Waters" ... en vlakbij is een zeer prachtig cafeetje gelegen "Appelssfeer" ... Bij onze thuiskomst ben ik over de naam van dit cafeetje beginnen nadenken ... Appelssfeer > Appels Veer ???  Niettegenstaande het slechte weer toch enorm genoten van deze uitstap !

25-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stilleven in een landelijke herberg ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

24-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boterbloempje
Klik op de afbeelding om de link te volgen

23-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijsterpret
Klik op de afbeelding om de link te volgen Prachtig schouwspel in onze achtertuin : Mama Lijster die haar kindjes leert "piete lotere" .... in't schoon Vlaams "regenwormen vangen" ... Het geluk schuilt in de kleine dingen des levens ....

22-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heggemus
Klik op de afbeelding om de link te volgen De heggemussen zijn dit jaar toch wel goe vertegenwoordigd bij ons ... ik verdenk ze er zelfs van zich schaamteloos te hebben voortgeplant in onze achtertuin ...

21-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rododenderon
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beetje verregend maar toch in volle bloei in onze tuin ....

20-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwemmende Meikever
Klik op de afbeelding om de link te volgen Liters hemelwater vandaag in de Kempen ... en dat leverde deze foto op van een verzopen Meikever .... nen "eikemeulder" in ons schoon Vlaams ...

19-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Originele Café's in Vlaanderen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoi

Een spiksplinternieuwe blog over de café-gidsen van Bob Hendrickx, de boeken die wij al jaren lang gebruiken op onze ontdekkingsreizen door het Vlaamse land ! Originele Cafés in Vlaanderen .... ze zijn er nog hoor !

18-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen op de Betuwe
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zoek naar de oorsprong van mijn familienaam zijn we vorig jaar in het dorpje Tricht (NL) aanbeland ... de streek erond (De Betuwe) nodigde zo uit tot fietsen dat we er overnacht hebben ... nu wij doen niks liever dan B&B'en , hotelletjes zijn niet zo aan ons besteed ... en zo kwamen we in De Hoenderik op de Appeldijk in Tricht ... Dat alles is zo meegevallen dat we dit jaar in augustus terugkeren ... De Lingeroute fietsen we zeker opnieuw ... zowat de mooiste fietstocht die we ooit maakten ... en dit jaar zullen we op de Hoenderik ook van het appelbier kunnen proeven heeft gastvrouw Anke en gastheer Marius ons reeds verklapt ! Kortom wij kijken naar ons rondje Betuwe nu al uit !

17-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Treurmaina due finalemento
Klik op de afbeelding om de link te volgen In't schoon Vlaams : de laatste foto van wél twee Treurmaina's ... of toch een trappistje teveel op ?

16-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog meer Treurmaina !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Veel geduld ... maar mooie beloning !

15-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Treurmaina
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een treurmaina ... een exotische spechtensoort die normaal enkel in zuid-oost Azie voorkomt ... toch broeit er een koppeltje niet eens zover van mijn deur ... Volgende dagen volgen nog wel een paar fotos ... heb er wel wat geduld moeten voor aan de dag leggen om deze op de foto te zetten !

14-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orval
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag nog eens naar de paters van Orval geweest ... het weer viel ni echt mee ... toch de Trappist verzameling weer kunnen aanvullen met een paar mooie stukken ... en de blauwe regen stond geweldig zijn best te doen binnen de muren van het klooster ... Schol !

13-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze tuin
Klik op de afbeelding om de link te volgen Onze tuin is bijna in zomerstemming ... de rieten vlinders en het beeld aan de rechterkant is handwerk van Tante Nonneke ...

11-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsknooppuntennetwerk Provincie Antwerpen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor de fervente fietsers, de nieuwe kaarten van het fietsknooppuntennetwerk Provincie Antwerpen zijn er ! Vier kaarten dekken de nu ganse provincie (het laatste stukje is nu ook genummerd), ze zijn afzonderlijk te koop maar ook in een speciale fietsbox ! Leuk is ook dat er strips inzitten om aan je stuur te binden waarop je de knooppunten kan noteren voor vertrek ... En ergens tussen knooppunt 71 en 94 woont Vader Abt & Tante Nonneke ... Tot fietsen !

10-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe regen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

09-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dessert op de BBQ
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorige zaterdag dus BBQ gehad met het Canadees bezoek ! En dit was het overheerlijke dessert !
Pel de bananen half en leg ze in een aluminium bakje. Doe er wat bruine suiker over en voeg een zoete likeur toe (in ons geval was dat Zuid Afrikas nationale likeur Vanderhum). Aluminium erover en zachtjes laten garen op de BBQ. Serveer met een paar bollen ijskreem. Lekker, écht lekker !

08-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Myrthe
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoi, ik ben Myrthe ! Vandaag mocht ik voor de lens van Vader Abt poseren ... leuk hé ?

07-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doel
Klik op de afbeelding om de link te volgen We dachten vandaag gaan te fietsen maar we waren nog wat moe van de BBQ gisteren ... we hebben dan de nieuwe cafégids van Bob Hendrickx in de hand genomen en zijn op zoek gegaan naar een paar originele cafeetjes ... en dat bracht ons in de Prosperpolder in Doel ... van daaruit deze foto genomen die prachtig het platte land met de industriele wereld laat kontrasteren ...

06-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Violetjes !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

05-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passendale
Klik op de afbeelding om de link te volgen Her oorlogskerkhof in Passendale heeft ons toch beroerd ... vandaar nog een fotootje genomen vorige maandag ...

04-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeksring !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Boeksring ... kennen jullie dat niet ? Bakharing dan wel ? Lekker hé? Echt lekker ! We (= Willy Duvel, ikzelf en de vrouwtjes)  hebben van de eerste zomeravond gebruik gemaakt om haring te bakken ... En Willy Duvel had zijn kookkunsten bovengehaald en erg lekkere melksaus met petatten erbij gemaakt ... Een Tripel van Bink erbij maakte het feest compleet !

03-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fuut
Klik op de afbeelding om de link te volgen

02-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemekes planten
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag kreeg Tante Nonneke het geweldige idee om bloemekes te gaan planten ... dus wij op zoek naar "Vlijtige Liesjes" ... na de bloemenmarkt gisteren in ons dorp was dat blijkbaar niet zo gemakkelijk om er nog te vinden ... In elk geval hebben we er nog een hele avond zoet mee geweest om alle bloembakken te vullen ... zaterdag krijgen we immers hoog bezoek ! Vorig jaar in september ben ik namelijk gaan logeren bij "Belgen" in Grand Bend, Ontario Canada ... en volgende zondag komen de "Canadezen" naar Hulshout ... den hof moet dus een beetje in orde zijn ... en tijdens het planten kregen we in de top van de bomen in onze achtertuin het gezelschap van dit fluitend roodborstje ... we voelden ons weer enorm rijke mensen !

PS. Het resultaat van het bloemekes planten volgt later wel op deze blog !

01-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Flanders Fields ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag een dagje gaan Westhoeken ... 1 mei is traditioneel de dag die we uittrekken voor de rommelmarkt in Poperinge ... de regen was echter de spelbreker ! We hebben er maar het beste van gemaakt en als afsluiter van de dag langs één van de grootste oorlogskerkhoven van Europa gepasseerd : Passendale ! Het miezerige weer zorgde voor een extra ingetogen sfeer ... geloof me, je wordt stil als je al die grafstenen ingetogen op een rij ziet staan ....Zoeken in blog


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

FotoFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto albums
 • Paddestoelen

 • Favoriete B&B en hotelletjes
 • Pahilleke Westvleteren
 • La Rifontaine Séviscourt
 • Eenvoud in Overvloed Oostvleteren
 • De Hoenderik Tricht (NL)
 • La Vieille Ferme Chassepierre

 • Mijn fotoreportages Trappist Abdijen & Brouwerijen
 • Achel 2007
 • Achel 2005
 • Chimay 2006
 • Chimay 2003
 • La Trappe 2007
 • La Trappe 2005

 • Orval 2008
 • Orval 2007
 • Orval 2006
 • Orval 2004
 • Orval 2003

 • Rochefort 2007
 • Rochefort 2005
 • Westmalle 2007
 • Westmalle 2003
 • Westvleteren 2005
 • Westvleteren De oude brouwerij
 • Mont des Cats 2011

 • Mijn fotoreportages andere brouwerijen
 • Mena Rotselaar
 • Loterbol Diest
 • Grain d'Orge Hombourg
 • Sint Bernardus Watou
 • De Dolle Brouwers Esen
 • Het Anker Mechelen
 • La Rulles Rulles
 • Serafijn Itegem
 • De Struise Brouwers Woesten
 • 't Hofbrouwerijke Beerzel

 • Val Dieu Aubel
 • Nieuwhuys Hoegaarden
 • Lefebvre Quenast
 • Brasserie de Silenrieux
 • Caracole Falmignoul
 • St. Monon Ambly
 • St. Hélène Ethy
 • Millevertus Toernich
 • Kerkom (Bink)
 • Dupont Tourpes

 • Alvinne Heule
 • Scheldebrouwerij Meer
 • Timmermans Itterbeek
 • 3 Fonteinen Beersel
 • Oud Beersel
 • Hanssens Artisanaal Dworp
 • Haacht
 • Ter Dolen Helchteren
 • Van Steenberge Ertvelde
 • Dochter van de Korenaar Baarle Nassau

 • Jandrain Jandrenouille
 • De Vlier Kessel-lo
 • Van Honsebrouck Ingelmunster
 • De Verhuisbrouwerij
 • Liefmans Oudenaarde
 • Dijkwaert Herentals
 • Dilewijns Vicaris Dendermonde
 • Stadsbrouwerij Aarschot
 • Bellevaux
 • Anders Halen

 • Den Toeteler
 • Hof ten Dormaal Tildonk
 • Wilderen
 • Dutsel Kortrijk-Dutsel

 • Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto  Foto

  Foto

  Foto

  Archief per maand
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 01-2012
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006
 • 12-2005
 • 11--0001

  Foto

  Foto


  Startpagina !
  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs