31-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niagara Falls
Je bent niet in Canada geweest als je de Niagara Falls niet hebt bezocht ! Ronduit indrukwekkend maar natuurlijk toeristisch uitgemolken tot op de laatste Canadese Dollar ! En toch niet te missen ... indrukwekkendste voor mij was het nemen van de eerste foto ... op een paar meter van waar de ganse watermassa van de Horse Shoe Falls buigt en in de dieperik stort ... onvergetelijk ! De tweede foto toont de Amerikaanse kant van de Falls met Rainbow Bridge, de brug tussen Canada en de USA. Je merkt zelfs de regenboog op die de brug zijn naam gegeven heeft !

30-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuukelekuu ....


Zonder al te veel woorden maar eens zoveel kuuukelekuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

29-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canadian Molson


Van al dat rondtrekken krijg je natuurlijk dorst ! De Canadese bieren zijn niet van de kwaliteit als de Belgische ... deze Canadian Molson was zeker te drinken ... op een wit strand met een blauw meertje (op Manitoulin Island) smaakte die zelfs lekker !

28-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chi-Cheemaun ferry


Deze foto is genomen bij zonsopgang in de haven van Tobermory, Ontario. Deze ferry, de Chi-Cheemaun verbindt het vaste land met Manitoulin, het grootste zoetwater eiland ter wereld. Het was 7h in de morgend als we aan boord gingen voor een onvergetelijke tocht ! Manitoulin Island één van de mooiste stukjes natuur die we op onze trektocht tegenkwamen ... voor de eerste keer in mijn prille leven ook een "bald eagle" in het wild tegengekomen .... om nog te zwijgen van de herten, stinkdieren en dassen ...

27-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duiveneten


Met tonnen gelijk wordt de mais dezer dagen van de velden gereden ... deze kolf heeft nog eventjes uitstel van executie gekregen ....

26-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sunset in Grand Bend


Het is alweer een jaar geleden dat ik 2 weken in Ontario, Canada heb verbleven. Spijtig genoeg zonder Tante Nonneke ... deze romantische zonsondergang in Grand Bend heeft ze dus ook enkel op foto gezien ... Voor mij borrelen de vakantieherinneringen weer op bij het doorbladeren van de foto's ... de volgende dagen laat ik jullie efkes meegenieten van een prachtig stukje wereld !

25-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kasteel van Horst


Ongetwijfeld één van de mooiste waterburchten van Vlaanderen .... het Kasteel van Horst in Sint-Pieters-Rode, hartje Hageland. Van hieruit kan je prachtige wandelingen maken door één van de meest miskende streken van ons Belgenland ...

24-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweeling !


o23-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druk bezig !
Vandaag eventjes geen foto want sinds ik onderstaande website ontdekt heb rest er mij geen tijd meer om te fotograferen .... het zijn wel proefjes voor kinderen maar de groten hebben er evenveel plezier aan ! Succes !!
22-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panoramawandeling
Zaterdag voormiddag ben ik de Panoramawandeling gaan doen in Gelrode, een organisatie van de VWF. Over heuvels met prachtige vergezichten en door beukebossen, door holle wegen en stukjes authentieke heide. Zo werd de wandeling omschreven en het heeft me niet gespijt dat ik eraan begonnen ben .... 20 km te voet door het Hageland ... schitterend gewoon !

 

21-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloedrode heidelibel


Vraag me niet of deze bloedrode heidelibel nu zeldzaam is of niet???? In elk geval een dankbaar model !

20-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tongerlo


Ik hoop dat ik jullie niet ga vervelen met nog wat foto's van de Abdij van Tongerlo ...

19-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 14 keer slapen ....
... en dan gaat rookvrij praat en onthaastcafé "Goede Vrijdag" in Herselt open .... gespecialiseerd in Trappisten ... Vadertje Abt zal regelmatig  persoonlijk kwaliteitskontrole gaan doen .... wordt vervolgd !

18-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter


Voor de eigenaar van deze houtstapel mag de winter best komen ... kou zal hij niet hebben !

17-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst


Niettegenstaande de mooie nazomer die we beleven kunnen we er niet omheen dat de herfst achter het hoekje staat te gluren om ongenadig toe te slaan ... de nachten zijn al  vrij fris en dat heeft ontegensprekelijk zijn  gevolgen voor de natuur ...

16-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen boonen


Ik weet niet of dit iets met onze ex-wereldkampioen te maken heeft of niet ...  Tijdens een fietstochtje opgemerkt in Herselt !

15-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heist op den Hoop


Dat is de spotnaam die niet Heistenaars wel eens geven aan Heist op den Berg ...er ligt inderdaad een getuigenheuvel van 46m hoog, het tweede hoogste punt van de provincie Antwerpen ! Dit is een zicht op die "berg" genomen vanop de Netedijk tussen Lo-Dijk en Itegem ....

14-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VW1600


VW1600 is het nieuwe huisbiertje van Café De Welkom in Noorderwijk ... een kleine fotoreportage van mijn bezoek kan je bekijken door op onderstaande foto te klikken !

Powered by Telenet Foto

13-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abdij van Tongerlo


Jullie zullen ondertussen al wel gemerkt hebben dat we iets hebben met abdijen ... degene die geografisch het kortste bij Hulshout gelegen is hebben we zelden bezocht .... De abdij van Tongerlo !Waarschijnlijk bij jullie ook bekend van het abdijbier ... sinds mensenheugenis wordt hier al geen bier meer gebrouwen, de "Tongerlo" wordt tegenwoordig bij de Brouwerij van Haacht gebrouwen ...
De abdij straalt enorm veel rust uit ... we moeten toch eens meer hier binnenwippen om even de tijd te vergeten ... heerlijk !
12-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaan op de Nete !


Zelden gezien op de Grote Nete in Hulshout ... zowaar een sierlijke zwaan die alle moeite deed om haar witte kleed niet vuil te maken !

11-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rocky !


Dit is onze trouwe viervoeter die al bijna 14 jaar het kindje in huis is ... rotverwend maar de vriendschap die we er voor terugkrijgen is enorm !

10-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerheiligenbloemen ...


Vroeger ware chrysanten enkel bloemen om op Allerheiligen de overleden familieleden te herdenken ... het was altijd een kwestie om bij de bloemenhandelaar op tijd te bestellen om alzo de mooiste potten vast te krijgen met de meeste bloemen in ... de prijs van de pot werd bepaald door het aantal bloemknoppen ... Het ging dan altijd om de grootbloemige chrysanten. De laatste jaren zie je ook steeds meer de kleinbloemige variant opduiken als sierplant aan voordeuren en op terrassen ... deze staat mooi te wezen aan onze voordeur !

09-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roodborstje


We zijn voorzichtig terug begonnen met de vogeltjes in onze tuin te voederen ... en zie zowaar plots terug veel leven in de tuin ...

08-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geweizwam


Voila eentje waar ik wel een naam voor gevonden heb : volgens Wikipedia is dit een geweizwam ... in elk geval heel fraai om ze in bosjes op boomstronken te zien staan !

07-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer paddestoelenweer


We hadden al een opstootje van paddestoelenweer in augustus ... vandaag regent het pijpestelen hier in de Kempen en kijk daar duiken ze weer op ! In alle vormen en kleuren, ik durf echter nog steeds niet wild gaan plukken uit schrik voor een vergiftiging. Ik heb hier wel wat lektuur over paddestoelen maar meestal is de identificatie toch nog moeilijk .... wie geeft er een naam aan deze kanjer ?

06-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste speciaalbier !


In Nederland is Orval uitgeroepen tot het beste speciaal bier ... dus verwijt de Hollanders nooit meer dat ze geen goede smaak hebben !!!  Voor deze gelegendheid een foto genomen vorige maand bij mijn bezoek aan Orval ...  de volledige fotoreeks is nog steeds te bewonderen op mijn bierblogje ...  Cheers !

05-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afstappende fietsers ...


Ik las het ergens op een ander blog .... "Reigers houden niet van afstappende fietsers ..." Een waarheid als een koe ! Deze reiger is één van de talrijke die in de Netevallei alle voorbijkomende fietsers netjes inspecteert ... tot dat je stopt om een foto te nemen ! Weg is ie dan ... alleen was vadertje abt hem deze keer te snel af ... maar hij heeft mij duidelijk wel in de gaten !!!

04-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De brug


Dit idyllische plekje is nog niet eens zo ver van hier ... dit is een oude spoorwegbrug in Ramsel. De spoorweg is al sinds jaren geschiedenis (lijn Aarschot - Herentals) en heeft plaats gemaakt voor een  autovrij fietspad  over de ganse lengte. Het is "Kempen-Hageland-route" gedoopt.
Deze brug ligt tussen knooppunt 12 en 94 van het Antwerpse fietsknooppuntennetwerk. Tot fietsen !

03-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Experiment met de meeuw ...


Ik ben altijd brandend jaloers als ik foto's tegenkom van vogels in de vlucht ... dus ik ook maar eens experimenteren ... ongeveer 50 fotos genomen waarvan deze zowat de enige toonbare is ... heeft er iemand tips ????

02-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemschikken


Eén van de zaken waarmee Tante Nonneke stil te houden is, is bloemschikken ! En het resultaat valt regelmatig nog mee ook !

01-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Bedrijvendag
Ik en Tante Nonneke hebben natuurlijk ook van deze dag geprofiteerd om een bedrijf te bezoeken ! Zal het jullie verwonderen dat het een brouwerij was ? Wij kozen voor de Brouwerij Lefebvre in Quenast. Waarom ? Stond al een tijdje op mijn lijstje om te bezoeken én omdat Bob Hendrickx, de uitgever van de gidsen "Originele Cafés in Vlaanderen" er vertegenwoordiger is hebben we dus deze kans met beide handen gegrepen ! Het was één groot feest daar met BBQ, rondleidingen en natuurlijk ook bier !Een volledige fotoreportage kan je bekijken als je op onderstaande foto klikt !


Powered by Telenet FotoIk heb ook een nieuw blog online gezet met daarop de fotoalbums van onze bezoeken aan brouwerijen, gezellige cafeetjes en festivals. Om de Belgische biercultuur wereldwijd te verspreiden is het wel in de Engelse taal.

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Surfen


Als we over iets de laatste dagen niet mogen klagen is het zeker het weer ! Aan de plas van Rotselaar was het gisteren een drukte van jewelste ... zonnebaders en zonnebaadsters (ja zelfs in monokini !)  bij de vleet. Wegens de wet op de privacy  heb ik die toch maar niet gefotografeerd  en heb wijselijk een plaatje van deze  moedige surfer genomen ...Zoeken in blog


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

FotoFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto albums
 • Paddestoelen

 • Favoriete B&B en hotelletjes
 • Pahilleke Westvleteren
 • La Rifontaine Séviscourt
 • Eenvoud in Overvloed Oostvleteren
 • De Hoenderik Tricht (NL)
 • La Vieille Ferme Chassepierre

 • Mijn fotoreportages Trappist Abdijen & Brouwerijen
 • Achel 2007
 • Achel 2005
 • Chimay 2006
 • Chimay 2003
 • La Trappe 2007
 • La Trappe 2005

 • Orval 2008
 • Orval 2007
 • Orval 2006
 • Orval 2004
 • Orval 2003

 • Rochefort 2007
 • Rochefort 2005
 • Westmalle 2007
 • Westmalle 2003
 • Westvleteren 2005
 • Westvleteren De oude brouwerij
 • Mont des Cats 2011

 • Mijn fotoreportages andere brouwerijen
 • Mena Rotselaar
 • Loterbol Diest
 • Grain d'Orge Hombourg
 • Sint Bernardus Watou
 • De Dolle Brouwers Esen
 • Het Anker Mechelen
 • La Rulles Rulles
 • Serafijn Itegem
 • De Struise Brouwers Woesten
 • 't Hofbrouwerijke Beerzel

 • Val Dieu Aubel
 • Nieuwhuys Hoegaarden
 • Lefebvre Quenast
 • Brasserie de Silenrieux
 • Caracole Falmignoul
 • St. Monon Ambly
 • St. Hélène Ethy
 • Millevertus Toernich
 • Kerkom (Bink)
 • Dupont Tourpes

 • Alvinne Heule
 • Scheldebrouwerij Meer
 • Timmermans Itterbeek
 • 3 Fonteinen Beersel
 • Oud Beersel
 • Hanssens Artisanaal Dworp
 • Haacht
 • Ter Dolen Helchteren
 • Van Steenberge Ertvelde
 • Dochter van de Korenaar Baarle Nassau

 • Jandrain Jandrenouille
 • De Vlier Kessel-lo
 • Van Honsebrouck Ingelmunster
 • De Verhuisbrouwerij
 • Liefmans Oudenaarde
 • Dijkwaert Herentals
 • Dilewijns Vicaris Dendermonde
 • Stadsbrouwerij Aarschot
 • Bellevaux
 • Anders Halen

 • Den Toeteler
 • Hof ten Dormaal Tildonk
 • Wilderen
 • Dutsel Kortrijk-Dutsel

 • Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto  Foto

  Foto

  Foto

  Archief per maand
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 01-2012
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006
 • 12-2005
 • 11--0001

  Foto

  Foto


  Startpagina !
  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!