01-07-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de kluiten gewassen uil ...


Probeer de titel van deze foto maar eens 10 maal snel na elkaar te zeggen ... succes !

30-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nul meters kiekendraad !


De kiekens lopen los .... kennen jullie dat liedje nog ??? Wij dikwijls gezongen toe we met de "ziekekas" naar Bouillon gingen ... waar is de tijd ! 

29-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaars en bril ?


Wat baten kaars en bril als de uil niet zien én wil ?

28-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenwipper ?Of binnenwipper ? In elk geval deze jongen lag gerekt en gestrekt in het deurlokaal van een gezellig kroegje in Mechelen (Nederlands Limburg) ...

27-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is ie niet snoezig ??


Bij onze zwerftochten door Vlaanderen per toeval terechtgekomen op een bijeenkomst van uilenliefhebbers ! We waren net te laat om de demonstraties te zien maar de hoofdrolspelers waren maar al te blij om nog eens voor de foto te poseren. Deze kleine knuffel had direkt ons hart gestolen !

Moet ik jullie vertellen dat er hier de volgende dagen nog foto's van uilen gaan verschijnen ?


26-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Prairie


Je waant je er een beetje in het Wilde Westen, paardenclub "De Prairie" in Hulshout. Je passeert hier als je fietst tussen knoopunt 71 en 94 ! Er is een gezellig cafeetje met terras. Laat u niet afschrikken door het bordje "privéclub", mits het invullen van een gratis lidkaart ben je steeds welkom voor een drankje aan zeer democratische prijs ! Dikwijls mijn laatste pitstop tijdens wandel en fietstochtjes !

25-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het loze vissertje


De waterkwaliteit van de Grote Nete is er de laatste jaren toch wat op vooruit gegaan, resulterend in een aangroeiend visbestand. En regelmatig duiken er al eens vissers op langs de waterkant. Voor de fietsers, foto genomen tussen knooppunt 71 en 94 van het Antwerpse Kempen  fietsnetwerk !

24-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vertelselke van de bloemetjes en de bijtjes ...


Het eerste deel van dit verhaaltje staat op Ryjans blog ... en voila deel twee !

23-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vaartNog een idylllische foto van het sas in Tildonk op het kanaal Leuven - Mechelen ... in de verte ligt studentenstad Leuven !

22-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 30 juli Draaiorgelfestival in Asbeek (Asse)Op Zondag 30 juli vanaf 13h op het kerkplein in Asbeek (Asse) is er een groot draaiorgelfestival. Meer info op http://www.reuzengildeasbeek.be/
Ik probeer op post te zijn voor wat foto's te schieten. Bovenstaande foto is genomen op het 2006 Belgisch Kampioenschap Draaiorgel in Eizeringen.


21-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tildonks Café Maritime


Vroeger was Café Maritime één van onze favoriete pleisterplaatsen ... we waren dit cafeetje eigenlijk een beetje uit het oog verloren! Maar onlangs kregen we te horen dat er nieuwe uitbaters zijn dus hebben we onze stoute schoenen aangetrokken en zijn op ontdekkingstocht gegaan. En het cafeetje heeft niks aan charmes ingeboet ... Integendeel ! Het cafeetje ligt aan het sas van Tildonk, naast het kanaal Leuven-Mechelen.

Het kanaal Leuven-Mechelen (Dijle) is één der oudste kanalen van België. Keizerin Maria Theresia verleende bij octrooi van 29.01.1750 toelating tot het aanleggen van dit kanaal wat meteen Leuven toegankelijk maakte voor zeeschepen. Het kanaal zou volledig op kosten van Leuven worden aangelegd maar Leuven kreeg wel het alleenrecht op de exploitatie van de de vaart.

Op 09.02.1750 deed Prins Karel van Lorreinen de eerste spadesteek en op 21.12.1752 werd het 30 km lange kanaal met water gevuld.

Aanvankelijk werd het vrij grote verval opgevangen door 3 sluizen: één in Kampenhout, één in Mechelen en één aan het Zennegat (waar de vaart uitmondt in de Dijle). Na herhaalde tegenslagen door het breken van dijken en sluizen, kwam men tot het besluit dat de taak van de sluis van Mechelen diende overgenomen te worden door 3 nieuwe sluizen . In 1760 werd gestart met de bouw van een sluis te Tildonk, één te Boortmeerbeek en één in Battel. In 1763 waren ze klaar.

Om de dreigende concurrentie van de spoorwegen voor te blijven werd het kanaalprofiel in 1836-1837 aangepast aan schepen met een diepgang tot 3,60 m. Eind 19de eeuw en begin 20ste eeuw werd geprobeerd, zowel vanuit Leuven als vanuit Mechelen om een volwaardig zeekanaal te creëren. Tot de komst van de spoorlijn Leuven-Mechelen in 1837 vervulde het kanaal ook een aanzienlijke rol voor het reizigersverkeer.

Tot in 1972 bleef de vaart eigendom van de stad Leuven waarna eigendom en beheer werden overgedragen aan de Belgische Staat.

De sluis te Tildonk

De 5 sluizen zijn van het type 'buiksas', zo genoemd naar de halfronde uitsparingen in de wanden. De muren van de 18de eeuwse sluizen zijn praktisch overal nog volledig authentiek, wat deze waterweg een unieke industrieel-archeologische en historische waarde verleent. De sluis te Tildonk is een dubbele schutsluis met twee opeenvolgende kolken van het buiktype (de oorspronkelijke kolkmuren in metselwerk bleven bewaard) waarvan de tussendeuren werden wegghaald (langere schepen). De deuren zijn voorzien van passerellen met gesmede balustrades. De bediening gebeurde vroeger d.m.v. kaapstanders, nu met lieren.

Het sashuis te Tildonk = Café Maritime

Nabij de sluis bevindt zich de oorspronkelijke en vrij goed bewaarde sluiswachterswoning (2de helft 18de eeuw) in klassicistische stijl : een langwerpig bakstenen gebouw met fronton boven de toegang (het bezetwerk is van recente datum); de zware bakstenen gewelven van de kelders (eertijds paardestallen) worden gedragen door natuurstenen zuilen.Voor de fietsers, het cafeetje is gelegen tussen knooppunt 28 en 32 van het fietsroutenetwerk HAGELAND. De fonkelnieuwe fietskaart hebben we trouwens in het café aangeschaft. Tot ziens in de Maritime !20-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beethoven
Klik op de afbeelding om de link te volgen Als een muziekstuk van Beethoven walst deze boot over het water tussen Mechelen en dierenpark Planckendael ...

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kindervreugd
Klik op de afbeelding om de link te volgen Niks mooier dan jong leven in de tuin ... deze jonge mees geniet in elk geval met volle teugen van het nog prille leven ... vaste tuingast sinds deze week !

19-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sluizen ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Indrukwekkend sluizenkomplex op de Dijle vlakbij Mechelen ...


18-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemschikken
Klik op de afbeelding om de link te volgen Bloemschikken in Hulshout gaat niet voorbij zonder Tante Nonneke ... én dit was de kreatie van deze week !

17-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lomme Driessens
Klik op de afbeelding om de link te volgen De kranten stonden er gisteren vol van ... de meest succesvolle sportdirecteur in het wielrennen ooit, Lomme Driessens, is op 94 jarige leeftijd overleden. Voor mij het moment om een ingetogen bezoek te brengen aan het standbeeld van Lomme in Boortmeerbeek ... en als laatste huldebetuiging dit plaatje te maken ... Lomme, rust in vrede !

16-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janneke maan
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorig weekend was het volle maan en dat bracht me op het idee om eens te experimenteren ... het resultaat is best te doen.

15-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn op de wijze van Vader Abt
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zo af en toe koken is één van mijn bezigheden. Ik heb een voorkeur voor stoofpotjes en biergerechten. Dit overheerlijke stoofpotje met konijn wil ik jullie niet onthouden!
Bak eerst het konijn aan in wat olijfolie en kruidt goed met zwarte peper. Neem de konijnenbouten uit de pan en fruit ajuin en look in dezelfde olijfolie, strooi er wat bruine suiker over om te carameliseren. Leg de konijnenbouten terug bij in de pan en giet een flesje Westmalle Tripel (of Chimay Tripel) erover. Voeg toe : een paar blaadjes laurier, een blokje kippebouillon en een kruidentuiktje. Laat ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen op een zacht vuurtje. Voeg dan grof gesneden selder en worteltjes aan toe en laat nog ongeveer 25 minuten verder pruttelen. 5 minuten alvorens af te zetten voeg 2 soeplepels "Luikse siroop" toe zodat deze nog oplost in de saus. Laat een nachtje staan en 's anderendaags op een zacht vuurtje opwarmen ... met een pan nieuwe petatjes en een trappist erbij is dit feesten !
Smakelijk !

14-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vingerhoedskruid !
Ik wist echt zelf niet welke bloem ik hieronder gefotografeerd had ... gelukkig een paar goede zielen die me op het juiste pad gezet hebben ! Het is namelijk VINGERHOEDSKRUID ... Jawel een echt heksenkruid dat ook nog erg giftig is ! (klik op de naam voor meer info in Wikipedia).
En bedankt aan de goede zielen ... Vader Abt is weer wat slimmer !

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ra ra ra ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze bloemen tegengekomen langs de kant van de weg ... wie weet hoe deze bloemen heten ? Zoeken in blog


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

FotoFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto albums
 • Paddestoelen

 • Favoriete B&B en hotelletjes
 • Pahilleke Westvleteren
 • La Rifontaine Séviscourt
 • Eenvoud in Overvloed Oostvleteren
 • De Hoenderik Tricht (NL)
 • La Vieille Ferme Chassepierre

 • Mijn fotoreportages Trappist Abdijen & Brouwerijen
 • Achel 2007
 • Achel 2005
 • Chimay 2006
 • Chimay 2003
 • La Trappe 2007
 • La Trappe 2005

 • Orval 2008
 • Orval 2007
 • Orval 2006
 • Orval 2004
 • Orval 2003

 • Rochefort 2007
 • Rochefort 2005
 • Westmalle 2007
 • Westmalle 2003
 • Westvleteren 2005
 • Westvleteren De oude brouwerij
 • Mont des Cats 2011

 • Mijn fotoreportages andere brouwerijen
 • Mena Rotselaar
 • Loterbol Diest
 • Grain d'Orge Hombourg
 • Sint Bernardus Watou
 • De Dolle Brouwers Esen
 • Het Anker Mechelen
 • La Rulles Rulles
 • Serafijn Itegem
 • De Struise Brouwers Woesten
 • 't Hofbrouwerijke Beerzel

 • Val Dieu Aubel
 • Nieuwhuys Hoegaarden
 • Lefebvre Quenast
 • Brasserie de Silenrieux
 • Caracole Falmignoul
 • St. Monon Ambly
 • St. Hélène Ethy
 • Millevertus Toernich
 • Kerkom (Bink)
 • Dupont Tourpes

 • Alvinne Heule
 • Scheldebrouwerij Meer
 • Timmermans Itterbeek
 • 3 Fonteinen Beersel
 • Oud Beersel
 • Hanssens Artisanaal Dworp
 • Haacht
 • Ter Dolen Helchteren
 • Van Steenberge Ertvelde
 • Dochter van de Korenaar Baarle Nassau

 • Jandrain Jandrenouille
 • De Vlier Kessel-lo
 • Van Honsebrouck Ingelmunster
 • De Verhuisbrouwerij
 • Liefmans Oudenaarde
 • Dijkwaert Herentals
 • Dilewijns Vicaris Dendermonde
 • Stadsbrouwerij Aarschot
 • Bellevaux
 • Anders Halen

 • Den Toeteler
 • Hof ten Dormaal Tildonk
 • Wilderen
 • Dutsel Kortrijk-Dutsel

 • Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto  Foto

  Foto

  Foto

  Archief per maand
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 01-2012
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006
 • 12-2005
 • 11--0001

  Foto

  Foto


  Startpagina !
  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!