Inhoud blog
  • knuffel
  • turks
  • ik wens ieder een
  • omelet met turkse knoflook worst
  • turksschotel
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    Categorieën
  • borduur kaarten van mij zelf (2)
  • borduur patronen (0)
  • groenten gerechten (1)
  • knip vellen (2)
  • plaatjes (10)
  • recepten (31)
  • toetjes (5)
  • vlees gerechten (2)
  • Welkom op mijn lekker koken met trudy

    nauw ik wil graag hier dus
    een kook boek van maken
    maar het lukt niet zo erg
    dus moet ik nog even leren hoe dit werkt
    groetjes trudy
    Zoeken in blog

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Categorieën
  • borduur kaarten van mij zelf (2)
  • borduur patronen (0)
  • groenten gerechten (1)
  • knip vellen (2)
  • plaatjes (10)
  • recepten (31)
  • toetjes (5)
  • vlees gerechten (2)
  • Foto
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • trudyrecepten pagina
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Lekker koken met trudy
    ***wel kom bij trudy lekker koken
    ***wel kom bij trudy lekker koken
    22-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffiebroodjes
    Koffiebroodjes

    200 gram Boerenluxe

    200 gram Frans krokant

    ongeveer 220 ml water (tijdens kneden voelen, eventueel wat water of meel toevoegen tot u een mooi soepel deeg heeft)

    16 gram droge gist

    8 gram zout

    8 gram suiker

    20 gram roomboter

    banketbakkersroom

    ca 300 gram gewelde rozijnen en eventueel krenten

    een losgeklopt ei

    Bij bereiding in de broodmaker: kies het programma speedbaking. Het deeg moet zeer soepel zijn (tijdens het kneden even voelen of het mooi soepel is). Na het kneden het deeg uit de broodmaker halen . Bij bereiding met de hand: maak een zeer soepel deeg. Verdeel het deeg in twee langwerpige stukken en laat 20 minuten rijzen. Druk na de rijs de lucht uit het deeg en rol uit tot een langwerpige lap. Bestrijk met banketbakkersroom. Beleg met krenten en rozijnen en rol de lap op tot een lange "worst". Snij hier plakjes van ca. 1 cm breed van en bestrijk deze met het ei. Laat dit rijzen en bak in ca 15 tot 20 minuten op 230 à 250 graden. Ze worden nog lekkerder als u ze na het afkoelen bestrijkt met witte fondant.


    22-11-2009 om 19:39 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoomde gevulde flensjes
    Gestoomde gevulde flensjes

    Ingredienten:

    100 gr. tahoe
    100 gr. winterpeen
    2 teentjes knoflook
    2 el. olie
    150 gr. spitskool, gesneden
    150 gr. taugé
    250 gr. kreeftenvlees
    4 flensjes
    2 el. nam pla
    2 el. rijstazijn
    2 tl. suiker
    2 tl. gemberpoeder
    2 el. bonenpasta, zwarte
    1 takje selderij
    Sla
    Peper
    Zout

    Benodigde materialen: een staafmixer, een rasp en een wok.

    Bereiding:

    Geef er ook eens een pindasausje bij, op smaak gebracht met suiker, wijnazijn en eventueel wat ragfijn gesneden Spaanse peper.

    Neem flensjes van circa 22 cm doorsnede en neem bij voorkeur gefermenteerde bonensaus (verkrijgbaar bij de toko).

    In plaats van kreeftenvlees kunnen ook krabsticks genomen worden.

    Meng de ingrediënten voor het sausje (nam pla, rijstazijn, suiker, gemberpoeder en bonensaus) met de staafmixer. Snijd de tahoe in kleine blokjes. Rasp de winterpeen. Snipper de knoflook.

    Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook een halve minuut. Voeg de kool en wortel toe en roerbak het geheel tweeminuten. Voeg de tahoe toe en roerbak het geheel een minuut. Schep de taugé door de groenten en roerbak het geheel nog korte tijd. De groenten moeten nog beetgaar blijven.

    Laat de groenten afkoelen en breng op smaak met peper en zout. Snijd het kreeftenvlees in stukken en meng dit met de groenten. Spreid de flensjes uit op het werkblad en schep het kreeftenmengsel in het midden. Vouw de flensjes zorgvuldig dicht en stoom de pakketjes vijf minuten. Serveer de gevulde flensjes met de saus en wat groene sla en een takje selderij.

    22-11-2009 om 19:36 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten
    21-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.borduur kaart van trudy
    dit is een borduur kaart van mij zelf






    Bijlagen:
    creddy19.gif (38.3 KB)   

    21-11-2009 om 20:05 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:borduur kaarten van mij zelf
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hier even trudy
    ja ik ga hier dus van alles
    er op zeten
    tot plaatjes en recepten
    ja een site van alles wat
    dus kom maar af en toe kijken
    trudy














    21-11-2009 om 19:51 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:plaatjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ijskoffie met karamelschuim

    Ingrediënten voor ca. 8 stuks

    • 2 kopjes espresso
    • 2 theelepels rietsuiker
    • 4 eetlepels witte basterdsuiker
    • 1 theelepelboter
    • 1 dl water
    • 2 dl slagroom

    Bereiding:

    1. Vermeng de hete espresso met de rietsuiker en vries deze in. Roer het ijs regelmatig om met een vork tot het geheel een korrelige structuur heeft gekregen. Bewaar het ijs tot gebruik in de vriezer.
    2. Smelt in een pan met dikke bodem de suiker met de boter en laat licht karamelliseren. Blus af met het water en de slagroom. Laat zachtjes koken tot alle suiker is opgelost en een mooie karamelsaus is verkregen.
    3. Schep de ijskoffie in glaasjes. Klop nu met een staafmixer de karamel schuimig en schep deze boven op de koffie. Garneer deamusesmet een chocolade koffieboontje.

    21-11-2009 om 16:51 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:toetjes
    16-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnebloem (kinderversie) [1]

    De rode variant die aan zonsondergang doet denken en de soorten met zijvertakkingen gaan natuurlijk iets minder de hoogte in. Ze blijft een echte reus onder de bloemen.

     

    Je ziet haar dan ook bijna groeien. Je ziet haar in ieder geval bewegen.

     

    Ze draait zich naar de zon. 
    Ze lijkt ook nog op de zon daarom is haar naam in veel talen zonnebloem.
    In het midden van de bloem zitten honderden pitten. Mens en dier eet deze pitten. 
    Deze kunnen allemaal tot nieuwe zonnebloemen uit groeien, 
    als ze op de grond vallen, of als de wind ze naar een nieuw plekje brengt, of via vogels, die ze lekker vinden. 
    Als de zaden niet meteen op een goeie plek terecht komen hebben ze nog wat speling in tijd, want vogels zorgen meteen voor een laagje mest om het zaadje heen. 
    Als ze niet gegeten worden vallen ze vanzelf op het gunstigste moment, als ze rijp zijn, met een optimaal vetlaagje. 
    Als je zonnebloemolie van de pitten maakt blijft er eiwitrijke koek over, zelfs dat is nog bruikbaar, als veevoer. 
    De olie, en ook de pitten puur, heten gezond te zijn, Je kut ze roosteren, dan zijn ze al lekkerder, of je kunt er
    kettingen van rijgen.

     


    16-08-2009 om 14:04 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:plaatjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verhaal over kinderen Knoem, knoem, Joeper-die-pnoem
    Knoem, knoem, Joeper-die-pnoem


    Knoem, knoem,
    Joeper-die-pnoem.
    Je bent weer vlug,
    bij ons terug.

    Al duurde het niet zo lang,
    toch waren we wel bang.

    Dat het daar leuker zou zijn,
    Hier is het toch ook wel fijn?

    Knoem, knoem,
    Joeper-die-pnoem.

    We zijn blij,
    met jou erbij.

    Geef ons een hand,
    en blijf voortaan, in ons land.

    Het lied was uit, Knoem klapte in zijn handen. Ook het mensen kind klapte uitbundig mee.
    "Mooi, mooi gezongen, dus jullie hebben me allemaal een beetje gemist.
    Maar nu ben ik er weer hoor! Ik heb heel wat beleefd in de grote mensen wereld.
    Willen jullie weten wat?" "Ja,ja, vertel Knoem, kom vertel. "
    Nou in de grote mensen wereld sneeuwt het nu, weten jullie wat dat is?
    Nee hè, want hier sneeuwt het nooit, het is hier véél te warm, dan moet het eerst héél koud zijn, dan komen er kleine koude natte watjes uit de lucht vallen en als je ze dan opvangt smelten ze.
    Ik heb mijn mond open gedaan en die kleine natte watjes dwarrelden zo op mijn tong, en het wordt dan water, koud water. De mensenkinderen maken er grote sneeuwpoppen van, met een wortel als neus en andere dingen voor de ogen en de mond, dan doen ze de sneeuwpop een das om en een hoed op.
    De sneeuw blijft liggen,omdat het zo koud is. Dan kunnen de mensen kinderen sleeën. "
    "Wat is dat Knoem een slee?"
    "Nou ja uhh ja uhh, vertel jij eens mensenkind wat dat precies is.... "
    Oh, dat is.ehm een soort karretje maar dan zonder wieltjes, wat glad is aan de onderkant."
    "Ha hahaha, hie hiehie. "Allemaal liggen ze krom van het lachen, dat rijdt dan toch niet hahahiehie". "Nee dat rijdt ook niet!, dat glijdt! De sneeuw op de grond wordt glad, snappen jullie?"
    Even is het stil, allemaal denken ze na, hoe kan dat nou?
    Dan ineens roept Knummeltje, "maar hier is het lekker warm, ik zou daar steeds verkouden zijn, niets voor mij hoor, hier schijnt altijd de zon. Kom zullen we naar Knampie gaan, die heeft vast wel wat lekkers voor ons.
    Hoe het bij Knampie is lezen jullie volgende week in het vierde verhaaltje van Knoem.

    16-08-2009 om 14:03 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:plaatjes
    22-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde aardappel met gehakt
     

    Ingrediënten

    • 250 g varkensgehakt
    • 2 dl bouillon
    • 25 g boter
    • 1 ui (fijngesnipperd)
    • 1 teentje knoflook (geperst)
    • snufje zout
    • 4 aardappels (250 g, vastkokende)
    • 1 rode paprika (in kleine blokjes)
    • snufje peper (versgemalen)
    • 100 g kaas (geraspt)
    • ovenschaal
    • aluminiumfolie

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 175° C. Schil de aardappels en kook deze ca. 15 minuten in water met een snufje zout. Verhit ondertussen boter in een koekenpan en bak het gehakt in ca. 7 minuten rul. Voeg ui en knoflook toe en fruit deze ca. 2 minuten mee. Voeg de paprika toe en bak deze 3 minuten mee. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper. Hol de aardappels tot 1 cm van de wand uit. Vul de aardappels met het gehaktmengsel en druk dit goed aan. Giet de bouillon in de ovenschaal, leg de aardappels erin en dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat de aardappels ca. 35 minuten in het middel van de oven garen.
    Verwarm de ovengrill voor. Strooi kaas over de gehaktvulling en laat deze ca. 5 minuten onder de ovengrill gratineren.
    Lekker met een groene salade.

    22-07-2009 om 17:12 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOMERSE KARDOEN STAMPPOT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:

    500 gr. nieuwe aardappelen, schillen en in stukken snijden,
    2 teentjes knoflook, pellen en in plakjes snijden,
    2 eetl. olijfolie,
    1/2 gele paprika, wassen en in dunne reepjes snijden,
    1 rode ui, pellen en snipperen,
    300 gr. kardoen, wassen en in plakjes snijden,
    1 takje tijm, rissen,
    1 dl. sojamelk,
    1 theel. zoutloze kruidenbouillonpoeder,
    cayennepeper.


    Bereiden:


    aardappelen gaarkoken met de kruidenbouillon. Olie verhitten en de knoflook, ui en paprika er ca. 2 min. in smoren op niet te hoog vuur. De kardoen in ca. 10 min. beetgaar koken in licht gezouten water. Aardappelen grof stampen met de sojamelk. De kardoen en paprikamengsel erdoor mengen. Op smaak brengen met cayennepeper. Ca. 3 min. doorwarmen.

    kardoen is ook lekker gegratineerd met een bechamel- of tomatensaus.
    klaarmaken zoals bleekselder en opdienen met kaas- of tomatensaus.
    in olijfolie fruiten en daarna stoven à la barigoule met witte wijn, tijm en knoflook.


    22-07-2009 om 16:14 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:groenten gerechten
    15-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ja een leuk berichtje

    hallo alle maal
    ja er komt weer recepten op te staan
    ik ben er weer mee bezig
    dus even gedult
    en ik wens jullie veel kook plezier
    trudy







    15-07-2009 om 00:00 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:plaatjes
    15-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachtgegaarde Ossenhaas.
     

    Zachtgegaarde ossenhaas: (4 pers.)


    Gerecht: Hoofdgerecht


    Techniek: Stoven Bereiden: 60 min + wachten: 15 min Bevat per eenpersoonsportie:


    Energie 245 kCal Eiwit 29 g Vet 14 g Koolhydraten 1 g


    Ingrediënten: 6 tenen knoflook, gepeld 4 stukken ossenhaas, op kamertemperatuur 2 eetlepels mosterd 50 g roomboter 150 ml rode wijn, op kamertemperatuur


     Materialen: zware braadpan met deksel Bereiden: -


     Snijd de tenen knoflook in vieren.


    - Kerf met een mesje in elke ossenhaas 6 inkepingen en steek daarin een stukje knoflook.


     - Bestrooi de ossenhaas met zout en peper naar smaak en smeer het vlees in met de mosterd.


    - Verhit de boter in een braadpan met dikke bodem en braad hierin het vlees rondom aan.


    - Draai het vuur laag, schenk de wijn voorzichtig via de zijkant van de pan erbij.


    - Doe de deksel op de pan, zet de pan op een warmhoudplaatje en laat het vlees in 60 minuten zachtjes gaar worden - Let op: het vocht mag absoluut niet koken.


    - Als het toch bijna gaat koken, schenk er dan nog een beetje wijn bij, zodat de temperatuur weer omlaaggaat.


    - Zet het vuur uit en laat het vlees nog minimaal 10 minuten met de deksel op de pan staan, voordat je het aansnijdt.

    15-06-2009 om 14:58 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:vlees gerechten
    10-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citrusvruchten met vanille-roomijs !
     

    Ingrediënten voor 4 personen:

     

     

     

  • 2 sinaasappels
  • 2 (rode) grapefruits
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepels blanke rozijnen
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels witte wijn
  • ½ theelepel gehakte tijm (vers of diepvries) of mespuntje gedroogde tijm
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • ½ liter vanille-ijs

    bereiding

    1. Boen de sinaasappels schoon onder heet water. Rasp 1 eetlepel van de schil.
    2. Pel de sinaasappels en de grapefruits en verdeel ze in partjes. Vang het sap op en verwijder zoveel mogelijk witte schilletjes en velletjes want deze geven een bittere smaak.
    3. Verhit de olie in een wok, roerbak de sinaasappel- en grapefruitpartjes 2 minuten.
    4. Voeg de rozijnen, honing, wijn en tijm toe. Rooster intussen de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan.
    5. Serveer bolletjes ijs in schaaltjes met de lauwwarme citrusvruchten erbij en strooi de amandelen en sinaasappelrasp erover

    Bereidingstijd: ca. 30 minuten

  • 10-06-2009 om 19:49 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:recepten
    06-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Entrecote met rozemarijn en ratatouille
     

    Ingrediënten voor 4 personen:

     

  • 3 tenen knoflook, fijngesneden 3
  •  takjes verse rozemarijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 entrecotes
  • 4 rode uien, in grove stukken
  • 2 gele paprika's, in dunne repen
  • 2 courgettes, in de lengte in dunne repen gesneden
  • 5 trostomaten, in grove stukken
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • grillpan

    bereiding

    1. Schep 2 fijngesneden tenen knoflook om met de naalden van 2 takjes rozemarijn en 2 eetlepels olie en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Marineer hierin de entrecotes.
    2. Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie. Fruit hierin al omscheppend de stukken rode ui met de rest van de knoflook en de paprika tot ze lichtbruin kleuren. Schep er de courgette, de tomaat en een takje rozemarijn bij.
    3. Breng de ratatouille zachtjes aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur doorkoken.
    4. Verhit de grillpan. Neem de entrecotes uit de marinade, wrijf de naaldjes en knoflook er met keukenpapier af.
    5. Gril het vlees 2 minuten aan weerszijden tot het een bruin streepje heeft (vanbinnen mag het vlees rood zijn).
    6. Breng de ratatouille op smaak met de balsamicoazijn, (versgemalen) peper en zout. Verwijder de rozemarijn voor het serveren.
    7. Lekker met brood of aardappelpuree.
    8. tips
    9. Voeg 200 gram in vieren gesneden champignons toe aan de ratatouille
    10. bereidingstijd ca. 30 minuten
  • 06-06-2009 om 19:24 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten
    03-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktbrood met kaas !
     

    Ingrediënten:

    200 gram kaas, 600 gram gehakt, 1 ui, 1 groene paprika, 2 eieren, 6 eetlepels paneermeel, 1 theelepel zout, 3 theelepels Provençaalse kruiden, 4 eetlepels olijfolie.

    Bereidingswijze:

    Snijd de kaas in kleine blokjes. Snipper de ui en de paprika. Breek de eieren in een kom en voeg alle ingrediënten toe, behalve 1 theelepel Provençaalse kruiden en de olie) en meng alles door elkaar. Vorm van het mengsel een brood en doe dit in een cakevorm. Strooi er de Provençaalse kruiden over en giet er de olie over. Zet het gehaktbrood in een op 225° C voorverwarmde oven. Schakel de oven na 15 minuten op 175°C en laat het gehaktbrood daarna in nog 50 minuten gaar worden. Snijd het gehaktbrood in plakken

    03-06-2009 om 16:38 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten
    01-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met Tomatensaus
     

    Ingrediënten:

    ( 2 personen )

        * Pasta naar keuze

    Voor de Tomatensaus:

        * 4 grote Tomaten
        * 1 ui
        * 2 Teentjes knoflook
        * 4 Plakjes Ham
        * Blikje Tomatenpuree
        * Bakje champignons
        * 2 eetlepels basilicum
        * Parmezaanse kaas
        * 1 eetlepel Ketjap
        * zout


    Ontvel de Tomaten door de tomaten in te kerven en ongeveer 1 minuut in kokend water te laten dompelen, spoel ze af met koud water en haal het vel eraf. Snij de tomaten in kleine stukjes.

    Bak de gesnipperde ui en de geperste teentjes knoflook in wat olie. Na een paar minuten voeg je het bakje champignons en de ham toe. Als de champignons wat beginnen te krimpen voeg je de stukjes tomaat en het blikje tomatenpuree toe, even een paar minuten goed roeren

    Meng vervolgens de Ketjap en wat zout na smaak toe. Laat de tomatensaus lekker ongeveer een minuut of 15 tot 20 pruttelen, en kook onder tussen de pasta volgens de algemene bereidingswijze. Voeg in de laatste 5 minuten de basilicum toe.

    Serveer de pasta op een bord met daarover de tomatensaus, strooi wat parmezaanse kaas over de saus en eet smakelijk! Very Happy

    01-06-2009 om 23:12 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pavlova met rood fruit en aardbeien in Camparigelei
     

    voor 16 personen

     

    Pavlova:

     1 kg marscarpone
    - 4 dl room
    - 200 gram poedersuiker
    - 1 kg rood fruit
    - 400 gram meringue
    - 16 eiwitten
    - 500 gram poedersuiker

    Aardbeien in Camparigelei:

      400 gram aardbeien
    - 16 dl sinaasappelsap
    - 4 dl Campari
    - 4 gelatineblaadjes
    - zestes van een onbespoten sinaasappel
    - 8 soeplepels griessuiker
    - 16 muntblaadjes

    bereiding

    Pavlova:
    Meringue: De oven voor verwarmen op 100° C. De eiwitten met de helft van de suiker opkloppen tot het schuim stijf is. Er dan stelselmatig de rest van de suiker aan toevoegen en blijven kloppen tot de suiker opgelost is. Ofwel in vormpjes spuiten ofwel gewoon uitstorten op een bakplaat en gedurende zeker 2 uur laten opstijven. Zet de oven uit en laat verder drogen met de oven op een kier.
    Klop de mascarpone, de slagroom en de suiker met een mixer tot een dikke gladde massa die langzaam van de lepel loopt. Verdeel de grof gebrokkelde meringue over de glazen. Leg daarop 2 lepels van het mascarponebeslag en werk af met rood fruit. Laat zeker 3 uur opstijven in de koelkast en dien op naar smaak met frambozencoulis en bestrooi met bloemsuiker

    Aardbeien in Camparigelei:

     

    Blancheer de zestes 3 maal gedurende enkele minuten in water. Konfijt ze daarna gedurende 15 minuten in gesuikerd water.
    Warm het sinaasappelsap samen met de Campari op en los er de geweekte gelatineblaadjes in op, van het vuur en laat koud worden.
    Voeg er voorzichtig de in blokjes gesneden aardbeien, samen met de gekonfijte zestes, aan toe. Giet in kleine glaasjes en laat afkoelen.
    Werk af met een muntblaadje.

    lekker na het eten

    trudy

    01-06-2009 om 23:03 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karbonade met oosterse saus
     

     

    Bereidingstijd: 20 minuten

    Ingrediënten voor 4 personen:

    3 eetlepels olijfolie

    4 varkenskarbonade

    2 eetlepels mosterd

    3 eetlepels witte wijnazijn

    50 gram donkere basterdsuiker

    3 eetlepels heldere honing

    3 eetlepels sojasaus (b.v. Ketjap Manis Inproba)

    3 eetlepels chilisaus (b.v. chilisauce Go-Tan)

     

    bereiding

    Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan.
    Bak hierin de karbonades aan beide kanten bruin.
    Laat het vlees verder gaar worden op een laag vuur.

     

    Meng ondertussen de mosterd, azijn,
    basterdsuiker, honing, 1 eetlepel olijfolie,
    sojasaus en chilisaus in een steelpan.
    Verwarm de saus op een laag vuur al roerend aan de kook.
    Laat de saus zachtjes koken totdat de saus iets is ingedikt.

     

    Lekker met rijst , roer er wat doperwtjes door

    01-06-2009 om 18:09 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsvlees in het pannetje
     

    Lamsvlees in het pannetje
    4 personen

    Benodigdheden:
    4 lamskoteletten
    2 teentjes knoflook
    tijm, zout, peper
    50 gram boter
    1 kilo aardappels
    peterselie
    1 laurierblaadje
    2 dl bouillon

    Bereiding:
    Oven voorverwarmen op 150 graden
    Schil de aardappels, de uien en de knoflook. Snij de aardappels en de uien in rondjes en hak de knoflook fijn. Verhit de boter in een pan en bak hierin de koteletten aan beide kanten bruin. Haal ze uit de pan en bak in dezelfde boter de uien en de aardappels bruin. Geef er zout en peper over. In een ovenvaste schaal leggen we de helft van het aardappel-uien mengsel op de bodem, daarop de koteletten, wat peterselie, het blaadje laurier, de knoflook en zout en peper. Bedek met de tweede helft van het aardappel-uien mengsel. Geef er de bouillon over en zet de schaal met deksel erop in de oven laat ze daar 50 minuten garen

    eet smakelijk
    Trudy

    01-06-2009 om 18:08 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkensvlees met chilipasta en sperzieboontjes
    Varkensvlees met chilipasta en sperzieboontjes.

    Ingrediënten:
    Voor de chilipasta:

  • 3 gedroogde pepertjes

  • 6 sjalotjes of 2 middelgrote uien

  • 5 teentjes knoflook

  • 1/2 theelepel gemalen galanga (=laos)

  • mespunt zwarte peper

  • 1 eetlepel gemalen citroengras

  • 1 eetlepel gemalen koriander

  • 1 theelepel limoensap of rasp van onbespoten citroen

  • zout

  • 1 theelepel garnalenpasta (trassi oedang)

    Verder:

  • 800 gram mager varkensvlees

  • 4 eetlepels zoete sojasaus (ketjap manis)

  • 300 gram sperzieboontjes

  • 3-4 eetlepels olie

  • 1 eetlepel palm- of rietsuiker

  • 2 rode pepers

    Voor de chilipasta de gedroogde pepertjes verkruimelen. De sjalotjes pellen en snipperen. De teentjes knoflook pellen en uitpersen. Deze met de overige ingrediënten voor de pasta in een vijzel fijnwrijven.
    Het vlees in lange dunne repen snijden en door 2 eetlepels sojasaus wentelen. De sperziebonen schoonmaken en in stukjes van 2 cm snijden. De boontjes in een bodem kokend water met zout in ca. 15 minuten beetgaar koken en vervolgens laten uitlekken.
    De olie in een pan verhitten, het vlees hierin snel aanbakken, uit de pan nemen en tot het gebruik opzij zetten. In het bakvet de chilipasta al roerend enkele minuten bakken, vervolgens het vlees, de palmsuiker, de overige sojasaus en de sperzieboontjes erdoor scheppen.
    De pepers van zaad en zaadlijsten ontdoen, het vruchtvlees in ringen snijden en het gerecht met ringen peper bestrooien.
  • 01-06-2009 om 18:05 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocado gevuld met Hammousse
     

    Ingrediënten: Kalfsveloute

     

    1. 12 gr boter
    2. 15 gr bloem
    3. 300 cc kalfsbouillon

    Ingrediënten: Vleesgelei

    1. 400 cc kalfbouillon

    2. 12 gr gelatine

    Ingrediënten: Hammousse

    1. 1 kg ham

    2. 400 cc room

    3. 100cc cognac

    4. 100 cc madera

    5. 2 gr peper

    6. 3 gr zout

    7. 5 st. avocado's

    8. 30 cc notenolie

    9. 10 cc citroensap

    bereiding

    1. Maak kalfsveloute met roux boter bloem en bouillon, koelen op ijs
    2. Maak vleesgelei van bouillon en gelatine koelen op ijs
    3. Verwerk of maal de ham zeer fijn.
    4. Voeg de gekoelde veloute  en de lobbige gelei toe en maak op smaak
    5. Spatel half geslagen room, cognac en madera erdoor.
    6. In de koelkast plaatsen.
    7. Snijd de avocado's in de lengte open, neem de helften van elkaar  en verwijder de pit
    8. Vruchtvlees met een lepel loshalen, grof snijden aanmaken met notenolie, citroensap, peper en zout.
    9. Met behulp van een lepel quenelles maken van de hammous ,vruchtvlees terug doen en hammousse erop dresseren.
    10. Het bord garneren met lollo rosso( sla) olijf radijs en peterselie.
    11. Lekker met toast en boter.
    12. trudy:Idea

    01-06-2009 om 18:05 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Archief per dag
  • 09-01-2013
  • 03-02-2011
  • 30-12-2010
  • 29-11-2010
  • 24-08-2010
  • 09-01-2010
  • 07-01-2010
  • 30-12-2009
  • 24-11-2009
  • 23-11-2009
  • 22-11-2009
  • 21-11-2009
  • 16-08-2009
  • 22-07-2009
  • 15-07-2009
  • 15-06-2009
  • 10-06-2009
  • 06-06-2009
  • 03-06-2009
  • 01-06-2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren


    Over mijzelf
    Ik ben trudy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam trudy1949.
    Ik ben een vrouw en woon in emmen (drenten) () en mijn beroep is huis vrouw.
    Ik ben geboren op 06/12/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: borduren breien kaarten maken en koken.
    ik kook graag en ben getrouwd en hebben zamen 3kinderen 2meiden en 1 jongen een hond vissen en vogels en mag graag u
    ja wel kom hier zie je mijn recepten er staan al wat lekkers in dus kom maar eens kijken trudy
    Inhoud blog
  • knuffel
  • turks
  • ik wens ieder een
  • omelet met turkse knoflook worst
  • turksschotel
  • Aardappelpuree
  • Ganzenborst met bramensaus.
  • Soesjes met ei-kruidenmousse.
  • Baked Alaska.
  • dit zijn smillies
  • dit zijn plaatjes van alles wat
  • dit zijn kaarten van mij zelf
  • Creme Brulee
  • Bokkenpootjesijstaart met gember
  • Berliner bollen
  • Kalkoenfilet
  • Nagerecht: Limoenijs in limoentjes
  • Kaassoep
  • sinterklaas plaatjes
  • Kokosijs
  • Bloemkool-Broccolitaart!
  • Koffiebroodjes
  • Gestoomde gevulde flensjes
  • borduur kaart van trudy
  • hier even trudy
  • ijskoffie met karamelschuim
  • Zonnebloem (kinderversie) [1]
  • verhaal over kinderen Knoem, knoem, Joeper-die-pnoem
  • Gevulde aardappel met gehakt
  • ZOMERSE KARDOEN STAMPPOT
  • ja een leuk berichtje
  • Zachtgegaarde Ossenhaas.
  • Citrusvruchten met vanille-roomijs !
  • Entrecote met rozemarijn en ratatouille
  • Gehaktbrood met kaas !
  • Pasta met Tomatensaus
  • Pavlova met rood fruit en aardbeien in Camparigelei
  • Karbonade met oosterse saus
  • Lamsvlees in het pannetje
  • varkensvlees met chilipasta en sperzieboontjes
  • Avocado gevuld met Hammousse
  • Konijn op Grootmoeders Wijze
  • Courgette
  • zomer asperqes met provencalse kruindenroomsaus
  • Spaanse groentetortilla
  • dit zijn er paar die echt heel lekker zijn
  • Witlof
  • Bleekselderij met gehaktballetjes in saus
  • Penne met courgette
  • kook boek van trudy

    Rondvraag / Poll
    hoe vind je deze site
    leuk
    heel goed
    het gaat
    Bekijk resultaat


    Welkom op mijn blog!
    wel kom bij trudy haar recepten blok
    lekker koken

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum



    Laatste commentaren

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • van trudy

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs