2 courgettes, in de lengte in dunne repen gesneden
5 trostomaten, in grove stukken
2 eetlepels balsamicoazijn
grillpan
bereiding
Schep 2 fijngesneden tenen knoflook om met de naalden van 2 takjes rozemarijn en 2 eetlepels olie en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Marineer hierin de entrecotes.
Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie. Fruit hierin al omscheppend de stukken rode ui met de rest van de knoflook en de paprika tot ze lichtbruin kleuren. Schep er de courgette, de tomaat en een takje rozemarijn bij.
Breng de ratatouille zachtjes aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur doorkoken.
Verhit de grillpan. Neem de entrecotes uit de marinade, wrijf de naaldjes en knoflook er met keukenpapier af.
Gril het vlees 2 minuten aan weerszijden tot het een bruin streepje heeft (vanbinnen mag het vlees rood zijn).
Breng de ratatouille op smaak met de balsamicoazijn, (versgemalen) peper en zout. Verwijder de rozemarijn voor het serveren.
Lekker met brood of aardappelpuree.
tips
Voeg 200 gram in vieren gesneden champignons toe aan de ratatouille
Ik ben trudy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam trudy1949.
Ik ben een vrouw en woon in emmen (drenten) () en mijn beroep is huis vrouw.
Ik ben geboren op 06/12/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: borduren breien kaarten maken en koken.
ik kook graag
en ben getrouwd
en hebben zamen 3kinderen 2meiden en 1 jongen
een hond vissen en vogels
en mag graag u
ja wel kom
hier zie je mijn recepten
er staan al wat lekkers in
dus kom maar eens kijken trudy