500 gr. nieuwe aardappelen, schillen en in stukken snijden, 2 teentjes knoflook, pellen en in plakjes snijden, 2 eetl. olijfolie, 1/2 gele paprika, wassen en in dunne reepjes snijden, 1 rode ui, pellen en snipperen, 300 gr. kardoen, wassen en in plakjes snijden, 1 takje tijm, rissen, 1 dl. sojamelk, 1 theel. zoutloze kruidenbouillonpoeder, cayennepeper.
Bereiden:
aardappelen gaarkoken met de kruidenbouillon. Olie verhitten en de knoflook, ui en paprika er ca. 2 min. in smoren op niet te hoog vuur. De kardoen in ca. 10 min. beetgaar koken in licht gezouten water. Aardappelen grof stampen met de sojamelk. De kardoen en paprikamengsel erdoor mengen. Op smaak brengen met cayennepeper. Ca. 3 min. doorwarmen.
kardoen is ook lekker gegratineerd met een bechamel- of tomatensaus. klaarmaken zoals bleekselder en opdienen met kaas- of tomatensaus. in olijfolie fruiten en daarna stoven à la barigoule met witte wijn, tijm en knoflook.
Ik ben trudy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam trudy1949.
Ik ben een vrouw en woon in emmen (drenten) () en mijn beroep is huis vrouw.
Ik ben geboren op 06/12/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: borduren breien kaarten maken en koken.
ik kook graag
en ben getrouwd
en hebben zamen 3kinderen 2meiden en 1 jongen
een hond vissen en vogels
en mag graag u
ja wel kom
hier zie je mijn recepten
er staan al wat lekkers in
dus kom maar eens kijken trudy