Omelet met Turkse knoflook worst = Sucuklu yumurta
Bereidingstijd:10-20 minuten
Gang:Bijgerecht
Keuken:Turkse keuken
Smaak:Hartig
Techniek:N.v.t.
Soort gerecht:Bijgerecht
Voor 2 personen omelet met Turkse worst heb je het volgende nodig:
3 eieren
De helft van een Turkse worst (bij Turkse winkels)
Bereiding:
1.Doe de worst onder de lopende kraan zodat de schil nat wordt en makkelijker los komt van de worst.
2.Snij de worst in stukjes van ongeveer 1-2 cm dikte
3.Bak de plakjes aan beide kanten in een teflon-pan. Je hoeft er geen olie in te doen. Er zit genoeg vet in de sucuk om te bakken.
4.Voeg nu de geklopte eieren bij de worst in de pan en bak ze tot de eieren gaar zijn.
eetsmakkelijk = afiyet olsun
Reacties en beordelingen doen wij dan
de link van hier onder a.u.b.
want dat is heel belangrijk voor de volgende recept!
===>>> Omelet met Turkse knoflook worst = Sucuklu yumurta
Turkse ovenschotel = Turlu
Turkse ovenschotel = Türlü
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Keuken: Turkse keuken
Smaak: Pittig
Techniek: Bakken in oven
Soort gerecht: Ovenschotel
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 g rundstoofvlees
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 4 aardappelen
- 200 g snijbonen
- 2 groene pepers
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- zout
voor de saus:
- 125 g boter
- 3 el tomatenpuree
- een scheutje water
- zout
- zwarte peper
- oregano
Voorbereiding
- Schil de aardappelen en de aubergine.
-Snijd alle groenten in stukken en snipper de ui, de knoflook en de pepers.
- Laat voor de saus de boter smelten in een pan. Voeg de tomatenpuree toe en water om te binden.
-Roer op laag vuur tot een gladde saus.
-Breng op smaak met zout, zwarte peper en oregano.
Bereidingswijze
- Bak het vlees goudbruin in een pan zonder vetstof en kruid met zout.
- Doe alle groenten in een ovenschotel met deksel.
-Doe er de pepers, de look en de ui bovenop met het vlees.
-Giet de saus erbij en zet de pan afgedekt circa 45 minuten tot een uurtje in een oven op 180°C.
Serveertips
Serveer met Turks brood.
Nadat
je de aardappelen gaar hebt gekookt stamp je ze fijn. Zet de fijn
gestampte aardappelen terug op het vuur en roer de melk en de boter er
doorheen. Hoe dikker de aardappelpuree hoe meer melk je moet toevoegen.
Voeg de mosterd toe, en breng het op smaak met wat eetlepels bieslook
en peterselie, peper en zout.
Als lekkere variatie kan je eventueel gebakken spekjes toe voegen.
ingredienten. 1 gans (ca. 4 kg met ingewanden, hart en nek) (de ganzepoten worden niet gebruikt; ) 1/2 liter rode wijn 4 eetlepels balsemiekazijn of 3 eetl. rode wijnazijn 2 uien, in achten gesneden 2 wortels, in plakjes van een ½ cm gesneden 1 1/2 theelepel verse tijm, of 3/4 theel. gedroogde; tijm 10 zwarte peperkorrels, geplet 1 laurierblad 2 theelepels saffloerolie 1/4 theelepel zout versgemalen zwarte peper BRAMENSAUS 1 pond verse of ingevroren bramen gepureerd en gezeefd door een fijne zeef 1 eetlepel rode wijnazijn 2 theelepels suiker 2 eetlepels gin
bereiding. Leg de gans op zijn rug. Snij het vel tussen poten en lijf open. Buig de poten naar buiten om het heupgewricht te bereiken. Snij de poten af rond de kop van het dijbeen. Hak met een koksmes of een slagersmes de pooteinden van de drumsticks. Snij het borstvel in de lengte over het borstbeen open. Snij de beide borststukken los door het mes stevig tegen het borstbeen en vervolgens tegen de ribbenkast aan te drukken. Haal het vel en het vet van het borstvlees zoveel mogelijk met de vingers weg en verwijder de rest met een mesje. Ontvel de poten. Meng in een ondiepe schaal de wijn, de azijn, een kwart van de uien en de wortels, een derde van de tijm, en de peperkorrels. Marineer hierin de stukken gans een nacht in de koelkast. Verwarm de oven voor op 230 graden (ovenstand . Voor de bouillon moet u eerst zoveel mogelijk vel en vet van het karkas halen. Snij het karkas met een koksmes in twee of drie stukken. Maak de ingewanden en de nek schoon en snij ze in grote stukken. Doe de botten en de ingewanden in een braadslede met een dikke bodem en laat ze een kwartier lang in de oven bruin worden. Voeg er de resterende uien en wortels aan toe en laat het geheel nog een kwartier in de oven staan. Doe de inhoud van de braadslee in een bouillonpan. Giet het vet uit de braadslee, deglaceer deze met wat water en giet dit in de bouillonpan. Voeg zoveel water toe dat de botten juist onder staan en breng het geheel aan de kook, terwijl u zonodig afschuimt. Draai het vuur iets lager. Voeg het laurierblad en de rest van de tijm toe en laat de bouillon 2 uur trekken. Zeef de bouillon in een steelpan en laat de bouillon tot circa 6 dl indikken. Zet de bouillon een nacht in de koelkast. Haal de borsten de volgende dag uit de marinade en bewaar de poten en de marinade in de koelkast (worden verder niet gebruikt). Verwarm de olie in een braadpan op een matig vuur. Sauteer de borsten 5 minuten op hun gladde kant. Draai ze om en bestrooi ze met 1/8 theelepel zout en wat peper. Sauteer de borsten nog 3 minuten en neem ze dan uit de pan. Voor het maken van de saus moet eerst het vet van de bouillon in de koelkast worden geschept. Doe ¼ liter bouillon in de braadpan, samen met de gepureerde bramen, 2 eetlepels van de marinade, de rest van het zout, de azijn en de suiker. Breng dit mengsel aan het pruttelen op een matig vuur. Leg de borsten in de pan en laat ze 7 minuten meesudderen, waarbij ze 1 keer omgedraaid moeten worden. Haal ze dan uit de saus en hou ze warm. Draai het vuur onder de pan iets hoger en voeg de gin toe. Breng de saus al roerend aan de kook tot deze glanst en tot 1¾ dl is ingedikt, wat ongeveer een kwartier in beslag zal nemen. Snij de borsten dwars op de draad in dunne plakken. Leg ze op een serveerschaal, schenk de saus erover en garneer met de bewaarde bramen. tip. Aanbevolen bijgerechten, haricots verts, gesauteerde champignons
Ingrediënten
150 g boter
zout
peper
tabasco
50 g bloem
8 eieren
bieslook
peterselie
2 bekertjes creme fraiche
Bereiding.
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de bakplaat in.
Vermeng in een pan 1 dl water, 50 g boter en een snufje zout.
Laat de boter op laag vuur smelten en roer de bloem erdoor.
Blijf roeren tot de deegbol van de pan loslaat en neem de pan dan van het vuur.
Meng met een mixer 2 eieren één voor één door het deeg en klop nog 5
minuten tot het deeg glanst.
Schep met 2 theelepeltjes 24 bergjes deeg op de bakplaat (2 cm van
elkaar) en bak ze in het midden van de oven in 12 minuten gaar en
goudgeel.
Neem de soesjes van bakplaat en laat ze op een taartrooster afkoelen.
Kook 6 eieren hard, pel ze en laat ze afkoelen.
Snijd 2 eieren in plakjes voor de garnering en prak de rest van de eieren heel fijn.
Knip de peterselie en de bieslook fijn.
Doe de crème fraîche en 100 g boter in een kom en klop dit met de mixer romig.
voeg de geprakte eieren, de bieslook, de peterselie, zout, peper en enkele druppels tabasco toe en meng alles goed door elkaar.
Zet de kom tot het gebruik afgedekt in de koelkast.
Halveer de soesjes overdwars, schep de ei-kruidenmousse met 2 theelepels in de onderste helft en zet de kapjes er weer op.
Schep kleine toefjes mousse op de soesjes en garneer met de plakjes ei en met de rest van de peterselie en bieslook.
bereiding.
1 dag van tevoren.
Laat het ijs even zacht worden en doe het over in een ronde kom.
Maak een holletje in het midden. Laat het ijs weer opvriezen op de koudste stand van de vriezer.
Volgende dag.
Haal de kom uit de vriezer en vul het holletje op met vruchtencompote.
Snijd de cake op de maat van de kom en leg de plakken op het ijs (als een soort van dakje). Na het omkeren wordt dit de bodem.
Keer vervolgens de kom voorzichtig om op een vuurvast plaat.
Klop het eiwit op met een beetje vanillesuiker en smeer dit over het ijs.
Alles moet helemaal afgedekt zijn.
Zet de ijstaart vervolgens onder in de oven en bak de taart ongeveer 6-7 minuten (of tot het bruine randjes heeft).
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen) Categorie:borduur kaarten van mij zelf
Creme Brulee
Creme Brulee
Ingredienten. 1 vanillestokje 200 ml slagroom 200 ml
melk 4 eierdooiers 80 gram suiker witte basterdsuiker
4 lage
schaaltjes
Bereidingswijze. Verwarm de oven op 125 graden. Snijd het
vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng de slagroom met de melk,
het vanillemerg en het vanillestokje aan de kook en laat dit op een laag vuur 5
minuten trekken. Verwijder het vanillestokje. Klop met de mixer de dooiers en
de suiker tot een bleke romige creme. Schenk de hete room erbij terwijl je
stevig klopt. Beter nu niet meer met de mixer kloppen, anders wordt het zo
luchtig en zakt het straks in elkaar. Blijf kloppen tot het mengsel wat dikker
wordt. Schenk de eierroom in de schaaltjes en zet ze in de oven. Laat het in
45 minuten gaar worden. Het is klaar wanneer het helemaal gestold is. Laat de
creme brulee op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven. Dek de schaaltjes
af en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om goed koud te worden. Verwarm
de overgrill voor totdat deze gloeiend heet is (125 graden C ). Haal de cremes
uit de koelkast en bestrooi ze met een dun laagje basterdsuiker. Zet de
schaaltjes vlak onder de grill tot de suiker gesmolten is (circa 1 minuut).
Benodigdheden 3 pakken bokkenpootjes (koek, a 200
g) 50 g boter, gesmolten 6 eetlepels gemberjam ½ liter slagroom 100
g aardbeien, frambozen en/of rode bessen poedersuiker keukenmachine
springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet
Bereiden In keukenmachine 1 pak bokkenpootjes
verkruimelen. Boter en 2 el gemberjam erdoor mengen. Kruimelmengsel over bodem
verdelen en goed aandrukken. 10 bokkenpootjes apart houden. Rest van
bokkenpootjes in stukjes breken. In kom slagroom stijf kloppen. Stukjes
bokkenpoot en rest van gemberjam erdoor spatelen. Mengsel in vorm scheppen en
gladstrijken. Andere bokkenpootjes erop leggen. Taart in diepvriezer in ca. 4
uur laten bevriezen. Uit vriezer taart bestrooien met poedersuiker, met nat mes
in punten snijden en opdienen met wat roodfruit.
Ingrediënten 1 ei 75 gr boter/margarine 25
gr suiker 30 gr gist ca.11/2 dl lauwe melk 1 snufje zout 1/4 pot
jam eiwit
Maak een stevig gistbeslag van 400 gr bloem, 1 ei, 75 gr
boter/margarine, 25 gr suiker, 30 gr gist, ca.11/2 dl lauwe melk en 1 snufje
zout, zoals dit bij standaard gerechten is beschreven. Rol dit, op een met
bloem bestoven oppervlak uit tot 1 a l 1/2 cm dikte. Steek rondjes uit het
deeg met een glas (doorsnede ca. 8 cm) Bestrijk de helft van de rondjes aan
één kant met eiwit. Maak in de andere helft van de rondjes in het midden een
kuiltje en vul deze met een theelepel van 1/4 pot jam. Maak de randen van
deze rondjes met water nat en druk de andere rondje smet de met eiwit
ingesmeerde kant hierop. Bedek de bollen met een doek en Iaat ze 20-30
minuten rijzen Bak ze 5 a 7 minuten in de hete olie. Deze hoeveelheden
zijn voldoende voor ca. 12 Berliner bollen.
Als u zo nu en dan voor een opvallende en tegelijk smakelijke
verrassing wilt zorgen, hanteer dan met verve het onderstaande recept. Is het
maal eenmaal gereed, dan zal de dampende schaal gauw leeg zijn. Aan de slag
dus...! Ingrediënten (voor 5 à 6 personen):
1 kg kalkoenfilet aan
een stuk 2 pakjes slagroom 1 pakje uiensoep wat boter
Bereiding (75 minuten, inclusief garen in oven): Smeer de
binnenzijde van een ovenschotel lichtjes in met wat boter. Maak in de
kalkoenfilet na elke centimeter een diepe insnijding. Leg deze hierna in de
ovenschotel. Strooi de inhoud van het pakje uiensoep in de insnijdingen. Giet
vervolgens de inhoud van de 2 pakjes slagroom over de filet. Zet de ovenschotel
in de oven en zet de nog niet verwarmde oven op 180 graden. Laat een en ander
gedurende één uur gaar worden. Serveer bij de heerlijk ruikende en bijzonder
smakelijke kalkoenfilet wat frietjes (of wat aardappelpuree) en salade.
Nagerecht: Limoenijs in limoentjes We sluiten onze Recepten Nieuwsbrief niet altijd af met een
nagerecht, dit ter voorkoming van uitdijende dijen en/of bollende buikjes.
Nagerechten zijn namelijk bijna altijd heerlijk. Soms zelfs té heerlijk. Maar zo
nu en dan moet een uitzondering kunnen worden gemaakt. Zeker als het een
bijzonder dessert betreft, zoals: Limoenijs in limoentjes
Ingrediënten
(voor 6 personen):
12 tot 15 mooie limoenen, alle met gave schil
circa 220 gram fijne tafelsuiker Bereiding: Borstel 12 limoenen goed
schoon en snijd de kapjes eraf. Lepel het vruchtvlees uit de limoenen boven een
zeef en vang het sap op. Druk het sap goed uit het vruchtvlees. Meet het sap af:
u heeft zo'n 1,8 dl limoensap nodig. Pers eventueel wat extra limoenen uit. Zet
de lege limoenen in de diepvriezer. Breng 4 dl water met de suiker aan de kook
tot de suiker is opgelost. Laat het suikermengsel direct afkoelen en roer het
limoensap erdoor.Draai het limoenmengsel in een ijsmachine tot ijs of laat het
in circa 6 uur in een bakje bevriezen. Roer het mengsel, als u het in een bakje
bevriest, elk uur door met een vork. Vul de limoenen met het ijsmengsel en zet
de kapjes erop. Bewaar de gevulde limoenen tot het moment van serveren in de
diepvriezer. Serveer 2 limoenen per persoon.
20 gr boter of margarine, 20 gr bloem, ½ l water, 1 bouillontablet,
40 gr geraspte pikante kaas, peper, ½ paprika. mager kalfslapje, 10 gr boter of
margarine. 50 gr geraspte wortel, dragonazijn en wat peterselie. Smelt de boter,
roer de bloem erdoor en warm die even mee. Voeg 1 dl heet water toe en roer
goed. Schenk onder voortdurend roeren de rest van het water erbij. Voeg de
bouillontablet toe en kook de soep 10 minuten zachtjes door. Maak de paprika
schoon en snijd deze in kleine blokjes. Kook de paprika 5 minuten mee. Roer de
kaas door de soep en maak hem op smaak af met wat vers gemalen peper. Bak het
kalfslapje in de boter en serveer dit met een wortelslaatje aangemaakt met
dragonazijn en gegarneerd met wat peterselie.
Bereidingswijze Strooi de helft van de suiker op de bodem van de pan waarin de melk en de room zit. Niet in de melk roeren, de suiker voorkomt dat de melk aanbrandt. De melk en de room nu gaan verwarmen. De droge stoffen nu met elkaar gaan vermengen, klont vrij maken. De andere helft van de suiker glad roeren met de eidooier. Bij een temperatuur van 70°C het droge stofmengsel toevoegen aan de melk met de room. Dit gehele mengsel op de eidooier, suiker massa gieten en goed met elkaar vermengen. Het geheel terug gieten in de pan. Nu de gemalen kokos toevoegen. Het geheel goed doorroeren. De temperatuur laten oplopen tot 80 - 82°C. en de warmtebron matigen. Pina Colada toevoegen. Het geheel nu 10 minuten op deze temperatuur houden. Dit noemt men pasteuriseren. Hierna de ijsmix zeven (de gemalen kokos moet verwijderd worden) en terug koelen tot een temperatuur van ± 20°C. De ijsmix afdekken met plastic folie en minimaal 4 uur laten rijpen in de koelkast bij een temperatuur van 6°C. Na de rijpingstijd de ijsmix afdraaien in de ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzingen, behorende bij de ijsmachine.
Hoofdgerecht, 4 personen Benodigdheden · 6 plakjes hartige-taartdeeg (diepvries) · 1 bloemkool · 1 broccoli · zout · 150 g zachte geitenkaas (Bettine Blanc) · 4 eieren · 1 pakje Pan en Oven (vloeibare roomkaas 200 g) · peper · 1 zakje amandelschaafsel (45 g) · 1 eetlepel bloem om te bestuiven · olie om in te vetten · quiche- of ovenschaal doorsnede 24 à 26 cm
35 minuten wachttijd 30 minuten bereidingstijd
Voorbereiden Oven
voorverwarmen op 200 °C. Plakjes deeg op aanrecht uitspreiden en in ca.
10 minuten laten ontdooien. Bloemkool en broccoli schoonmaken, in
kleine roosjes verdelen en wassen. Roosjes in ruim water met zout in
3-5 minuten beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Aanrecht
bestuiven met bloem. Plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot
ronde lap van ca. 30 cm. Vorm invetten, met deeg bekleden, met vork
gaatjes in bodem prikken. Bloemkool en broccoli over bodem verdelen.
Kaas erboven verkruimelen. In kom eieren loskloppen met roomkaas,
mespunt zout en peper. Eimengsel in taartvorm schenken.
Bereiden Taart
in midden van oven ca. 20 minuten bakken. Amandelschaafsel erover
strooien en taart in nog ca. 15 minuten goudbruin bakken. Serveren met
tomatensalade.
Ik ben trudy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam trudy1949.
Ik ben een vrouw en woon in emmen (drenten) () en mijn beroep is huis vrouw.
Ik ben geboren op 06/12/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: borduren breien kaarten maken en koken.
ik kook graag
en ben getrouwd
en hebben zamen 3kinderen 2meiden en 1 jongen
een hond vissen en vogels
en mag graag u
ja wel kom
hier zie je mijn recepten
er staan al wat lekkers in
dus kom maar eens kijken trudy