½ theelepel gehakte tijm (vers of diepvries) of mespuntje gedroogde tijm
2 eetlepels geschaafde amandelen
½ liter vanille-ijs
bereiding
Boen de sinaasappels schoon onder heet water. Rasp 1 eetlepel van de schil.
Pel de sinaasappels en de grapefruits en verdeel ze in partjes. Vang het sap op en verwijder zoveel mogelijk witte schilletjes en velletjes want deze geven een bittere smaak.
Verhit de olie in een wok, roerbak de sinaasappel- en grapefruitpartjes 2 minuten.
Voeg de rozijnen, honing, wijn en tijm toe. Rooster intussen de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan.
Serveer bolletjes ijs in schaaltjes met de lauwwarme citrusvruchten erbij en strooi de amandelen en sinaasappelrasp erover
Ik ben trudy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam trudy1949.
Ik ben een vrouw en woon in emmen (drenten) () en mijn beroep is huis vrouw.
Ik ben geboren op 06/12/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: borduren breien kaarten maken en koken.
ik kook graag
en ben getrouwd
en hebben zamen 3kinderen 2meiden en 1 jongen
een hond vissen en vogels
en mag graag u
ja wel kom
hier zie je mijn recepten
er staan al wat lekkers in
dus kom maar eens kijken trudy