Inhoud blog
  • knuffel
  • turks
  • ik wens ieder een
  • omelet met turkse knoflook worst
  • turksschotel
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    Categorieën
  • borduur kaarten van mij zelf (2)
  • borduur patronen (0)
  • groenten gerechten (1)
  • knip vellen (2)
  • plaatjes (10)
  • recepten (31)
  • toetjes (5)
  • vlees gerechten (2)
  • Welkom op mijn lekker koken met trudy

    nauw ik wil graag hier dus
    een kook boek van maken
    maar het lukt niet zo erg
    dus moet ik nog even leren hoe dit werkt
    groetjes trudy
    Zoeken in blog

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Categorieën
  • borduur kaarten van mij zelf (2)
  • borduur patronen (0)
  • groenten gerechten (1)
  • knip vellen (2)
  • plaatjes (10)
  • recepten (31)
  • toetjes (5)
  • vlees gerechten (2)
  • Foto
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • trudyrecepten pagina
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Lekker koken met trudy
    ***wel kom bij trudy lekker koken
    ***wel kom bij trudy lekker koken
    10-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citrusvruchten met vanille-roomijs !
     

    Ingrediënten voor 4 personen:

     

     

     

  • 2 sinaasappels
  • 2 (rode) grapefruits
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepels blanke rozijnen
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels witte wijn
  • ½ theelepel gehakte tijm (vers of diepvries) of mespuntje gedroogde tijm
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • ½ liter vanille-ijs

    bereiding

    1. Boen de sinaasappels schoon onder heet water. Rasp 1 eetlepel van de schil.
    2. Pel de sinaasappels en de grapefruits en verdeel ze in partjes. Vang het sap op en verwijder zoveel mogelijk witte schilletjes en velletjes want deze geven een bittere smaak.
    3. Verhit de olie in een wok, roerbak de sinaasappel- en grapefruitpartjes 2 minuten.
    4. Voeg de rozijnen, honing, wijn en tijm toe. Rooster intussen de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan.
    5. Serveer bolletjes ijs in schaaltjes met de lauwwarme citrusvruchten erbij en strooi de amandelen en sinaasappelrasp erover

    Bereidingstijd: ca. 30 minuten

  • 10-06-2009 om 19:49 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:recepten
    15-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachtgegaarde Ossenhaas.
     

    Zachtgegaarde ossenhaas: (4 pers.)


    Gerecht: Hoofdgerecht


    Techniek: Stoven Bereiden: 60 min + wachten: 15 min Bevat per eenpersoonsportie:


    Energie 245 kCal Eiwit 29 g Vet 14 g Koolhydraten 1 g


    Ingrediënten: 6 tenen knoflook, gepeld 4 stukken ossenhaas, op kamertemperatuur 2 eetlepels mosterd 50 g roomboter 150 ml rode wijn, op kamertemperatuur


     Materialen: zware braadpan met deksel Bereiden: -


     Snijd de tenen knoflook in vieren.


    - Kerf met een mesje in elke ossenhaas 6 inkepingen en steek daarin een stukje knoflook.


     - Bestrooi de ossenhaas met zout en peper naar smaak en smeer het vlees in met de mosterd.


    - Verhit de boter in een braadpan met dikke bodem en braad hierin het vlees rondom aan.


    - Draai het vuur laag, schenk de wijn voorzichtig via de zijkant van de pan erbij.


    - Doe de deksel op de pan, zet de pan op een warmhoudplaatje en laat het vlees in 60 minuten zachtjes gaar worden - Let op: het vocht mag absoluut niet koken.


    - Als het toch bijna gaat koken, schenk er dan nog een beetje wijn bij, zodat de temperatuur weer omlaaggaat.


    - Zet het vuur uit en laat het vlees nog minimaal 10 minuten met de deksel op de pan staan, voordat je het aansnijdt.

    15-06-2009 om 14:58 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:vlees gerechten
    15-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ja een leuk berichtje

    hallo alle maal
    ja er komt weer recepten op te staan
    ik ben er weer mee bezig
    dus even gedult
    en ik wens jullie veel kook plezier
    trudy







    15-07-2009 om 00:00 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:plaatjes
    22-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOMERSE KARDOEN STAMPPOT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:

    500 gr. nieuwe aardappelen, schillen en in stukken snijden,
    2 teentjes knoflook, pellen en in plakjes snijden,
    2 eetl. olijfolie,
    1/2 gele paprika, wassen en in dunne reepjes snijden,
    1 rode ui, pellen en snipperen,
    300 gr. kardoen, wassen en in plakjes snijden,
    1 takje tijm, rissen,
    1 dl. sojamelk,
    1 theel. zoutloze kruidenbouillonpoeder,
    cayennepeper.


    Bereiden:


    aardappelen gaarkoken met de kruidenbouillon. Olie verhitten en de knoflook, ui en paprika er ca. 2 min. in smoren op niet te hoog vuur. De kardoen in ca. 10 min. beetgaar koken in licht gezouten water. Aardappelen grof stampen met de sojamelk. De kardoen en paprikamengsel erdoor mengen. Op smaak brengen met cayennepeper. Ca. 3 min. doorwarmen.

    kardoen is ook lekker gegratineerd met een bechamel- of tomatensaus.
    klaarmaken zoals bleekselder en opdienen met kaas- of tomatensaus.
    in olijfolie fruiten en daarna stoven à la barigoule met witte wijn, tijm en knoflook.


    22-07-2009 om 16:14 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:groenten gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde aardappel met gehakt
     

    Ingrediënten

    • 250 g varkensgehakt
    • 2 dl bouillon
    • 25 g boter
    • 1 ui (fijngesnipperd)
    • 1 teentje knoflook (geperst)
    • snufje zout
    • 4 aardappels (250 g, vastkokende)
    • 1 rode paprika (in kleine blokjes)
    • snufje peper (versgemalen)
    • 100 g kaas (geraspt)
    • ovenschaal
    • aluminiumfolie

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 175° C. Schil de aardappels en kook deze ca. 15 minuten in water met een snufje zout. Verhit ondertussen boter in een koekenpan en bak het gehakt in ca. 7 minuten rul. Voeg ui en knoflook toe en fruit deze ca. 2 minuten mee. Voeg de paprika toe en bak deze 3 minuten mee. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper. Hol de aardappels tot 1 cm van de wand uit. Vul de aardappels met het gehaktmengsel en druk dit goed aan. Giet de bouillon in de ovenschaal, leg de aardappels erin en dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat de aardappels ca. 35 minuten in het middel van de oven garen.
    Verwarm de ovengrill voor. Strooi kaas over de gehaktvulling en laat deze ca. 5 minuten onder de ovengrill gratineren.
    Lekker met een groene salade.

    22-07-2009 om 17:12 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees gerechten
    16-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verhaal over kinderen Knoem, knoem, Joeper-die-pnoem
    Knoem, knoem, Joeper-die-pnoem


    Knoem, knoem,
    Joeper-die-pnoem.
    Je bent weer vlug,
    bij ons terug.

    Al duurde het niet zo lang,
    toch waren we wel bang.

    Dat het daar leuker zou zijn,
    Hier is het toch ook wel fijn?

    Knoem, knoem,
    Joeper-die-pnoem.

    We zijn blij,
    met jou erbij.

    Geef ons een hand,
    en blijf voortaan, in ons land.

    Het lied was uit, Knoem klapte in zijn handen. Ook het mensen kind klapte uitbundig mee.
    "Mooi, mooi gezongen, dus jullie hebben me allemaal een beetje gemist.
    Maar nu ben ik er weer hoor! Ik heb heel wat beleefd in de grote mensen wereld.
    Willen jullie weten wat?" "Ja,ja, vertel Knoem, kom vertel. "
    Nou in de grote mensen wereld sneeuwt het nu, weten jullie wat dat is?
    Nee hè, want hier sneeuwt het nooit, het is hier véél te warm, dan moet het eerst héél koud zijn, dan komen er kleine koude natte watjes uit de lucht vallen en als je ze dan opvangt smelten ze.
    Ik heb mijn mond open gedaan en die kleine natte watjes dwarrelden zo op mijn tong, en het wordt dan water, koud water. De mensenkinderen maken er grote sneeuwpoppen van, met een wortel als neus en andere dingen voor de ogen en de mond, dan doen ze de sneeuwpop een das om en een hoed op.
    De sneeuw blijft liggen,omdat het zo koud is. Dan kunnen de mensen kinderen sleeën. "
    "Wat is dat Knoem een slee?"
    "Nou ja uhh ja uhh, vertel jij eens mensenkind wat dat precies is.... "
    Oh, dat is.ehm een soort karretje maar dan zonder wieltjes, wat glad is aan de onderkant."
    "Ha hahaha, hie hiehie. "Allemaal liggen ze krom van het lachen, dat rijdt dan toch niet hahahiehie". "Nee dat rijdt ook niet!, dat glijdt! De sneeuw op de grond wordt glad, snappen jullie?"
    Even is het stil, allemaal denken ze na, hoe kan dat nou?
    Dan ineens roept Knummeltje, "maar hier is het lekker warm, ik zou daar steeds verkouden zijn, niets voor mij hoor, hier schijnt altijd de zon. Kom zullen we naar Knampie gaan, die heeft vast wel wat lekkers voor ons.
    Hoe het bij Knampie is lezen jullie volgende week in het vierde verhaaltje van Knoem.

    16-08-2009 om 14:03 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:plaatjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnebloem (kinderversie) [1]

    De rode variant die aan zonsondergang doet denken en de soorten met zijvertakkingen gaan natuurlijk iets minder de hoogte in. Ze blijft een echte reus onder de bloemen.

     

    Je ziet haar dan ook bijna groeien. Je ziet haar in ieder geval bewegen.

     

    Ze draait zich naar de zon. 
    Ze lijkt ook nog op de zon daarom is haar naam in veel talen zonnebloem.
    In het midden van de bloem zitten honderden pitten. Mens en dier eet deze pitten. 
    Deze kunnen allemaal tot nieuwe zonnebloemen uit groeien, 
    als ze op de grond vallen, of als de wind ze naar een nieuw plekje brengt, of via vogels, die ze lekker vinden. 
    Als de zaden niet meteen op een goeie plek terecht komen hebben ze nog wat speling in tijd, want vogels zorgen meteen voor een laagje mest om het zaadje heen. 
    Als ze niet gegeten worden vallen ze vanzelf op het gunstigste moment, als ze rijp zijn, met een optimaal vetlaagje. 
    Als je zonnebloemolie van de pitten maakt blijft er eiwitrijke koek over, zelfs dat is nog bruikbaar, als veevoer. 
    De olie, en ook de pitten puur, heten gezond te zijn, Je kut ze roosteren, dan zijn ze al lekkerder, of je kunt er
    kettingen van rijgen.

     


    16-08-2009 om 14:04 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:plaatjes
    21-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ijskoffie met karamelschuim

    Ingrediënten voor ca. 8 stuks

    • 2 kopjes espresso
    • 2 theelepels rietsuiker
    • 4 eetlepels witte basterdsuiker
    • 1 theelepelboter
    • 1 dl water
    • 2 dl slagroom

    Bereiding:

    1. Vermeng de hete espresso met de rietsuiker en vries deze in. Roer het ijs regelmatig om met een vork tot het geheel een korrelige structuur heeft gekregen. Bewaar het ijs tot gebruik in de vriezer.
    2. Smelt in een pan met dikke bodem de suiker met de boter en laat licht karamelliseren. Blus af met het water en de slagroom. Laat zachtjes koken tot alle suiker is opgelost en een mooie karamelsaus is verkregen.
    3. Schep de ijskoffie in glaasjes. Klop nu met een staafmixer de karamel schuimig en schep deze boven op de koffie. Garneer deamusesmet een chocolade koffieboontje.

    21-11-2009 om 16:51 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:toetjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hier even trudy
    ja ik ga hier dus van alles
    er op zeten
    tot plaatjes en recepten
    ja een site van alles wat
    dus kom maar af en toe kijken
    trudy














    21-11-2009 om 19:51 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:plaatjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.borduur kaart van trudy
    dit is een borduur kaart van mij zelf






    Bijlagen:
    creddy19.gif (38.3 KB)   

    21-11-2009 om 20:05 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:borduur kaarten van mij zelf
    22-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoomde gevulde flensjes
    Gestoomde gevulde flensjes

    Ingredienten:

    100 gr. tahoe
    100 gr. winterpeen
    2 teentjes knoflook
    2 el. olie
    150 gr. spitskool, gesneden
    150 gr. taugé
    250 gr. kreeftenvlees
    4 flensjes
    2 el. nam pla
    2 el. rijstazijn
    2 tl. suiker
    2 tl. gemberpoeder
    2 el. bonenpasta, zwarte
    1 takje selderij
    Sla
    Peper
    Zout

    Benodigde materialen: een staafmixer, een rasp en een wok.

    Bereiding:

    Geef er ook eens een pindasausje bij, op smaak gebracht met suiker, wijnazijn en eventueel wat ragfijn gesneden Spaanse peper.

    Neem flensjes van circa 22 cm doorsnede en neem bij voorkeur gefermenteerde bonensaus (verkrijgbaar bij de toko).

    In plaats van kreeftenvlees kunnen ook krabsticks genomen worden.

    Meng de ingrediënten voor het sausje (nam pla, rijstazijn, suiker, gemberpoeder en bonensaus) met de staafmixer. Snijd de tahoe in kleine blokjes. Rasp de winterpeen. Snipper de knoflook.

    Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook een halve minuut. Voeg de kool en wortel toe en roerbak het geheel tweeminuten. Voeg de tahoe toe en roerbak het geheel een minuut. Schep de taugé door de groenten en roerbak het geheel nog korte tijd. De groenten moeten nog beetgaar blijven.

    Laat de groenten afkoelen en breng op smaak met peper en zout. Snijd het kreeftenvlees in stukken en meng dit met de groenten. Spreid de flensjes uit op het werkblad en schep het kreeftenmengsel in het midden. Vouw de flensjes zorgvuldig dicht en stoom de pakketjes vijf minuten. Serveer de gevulde flensjes met de saus en wat groene sla en een takje selderij.

    22-11-2009 om 19:36 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffiebroodjes
    Koffiebroodjes

    200 gram Boerenluxe

    200 gram Frans krokant

    ongeveer 220 ml water (tijdens kneden voelen, eventueel wat water of meel toevoegen tot u een mooi soepel deeg heeft)

    16 gram droge gist

    8 gram zout

    8 gram suiker

    20 gram roomboter

    banketbakkersroom

    ca 300 gram gewelde rozijnen en eventueel krenten

    een losgeklopt ei

    Bij bereiding in de broodmaker: kies het programma speedbaking. Het deeg moet zeer soepel zijn (tijdens het kneden even voelen of het mooi soepel is). Na het kneden het deeg uit de broodmaker halen . Bij bereiding met de hand: maak een zeer soepel deeg. Verdeel het deeg in twee langwerpige stukken en laat 20 minuten rijzen. Druk na de rijs de lucht uit het deeg en rol uit tot een langwerpige lap. Bestrijk met banketbakkersroom. Beleg met krenten en rozijnen en rol de lap op tot een lange "worst". Snij hier plakjes van ca. 1 cm breed van en bestrijk deze met het ei. Laat dit rijzen en bak in ca 15 tot 20 minuten op 230 à 250 graden. Ze worden nog lekkerder als u ze na het afkoelen bestrijkt met witte fondant.


    22-11-2009 om 19:39 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool-Broccolitaart!
    Bloemkool-Broccolitaart!


    Hoofdgerecht, 4 personen
    Benodigdheden
    · 6 plakjes hartige-taartdeeg (diepvries)
    · 1 bloemkool
    · 1 broccoli
    · zout
    · 150 g zachte geitenkaas (Bettine Blanc)
    · 4 eieren
    · 1 pakje Pan en Oven (vloeibare roomkaas 200 g)
    · peper
    · 1 zakje amandelschaafsel (45 g)
    · 1 eetlepel bloem om te bestuiven
    · olie om in te vetten
    · quiche- of ovenschaal doorsnede 24 à 26 cm

    35 minuten wachttijd
    30 minuten bereidingstijd

    Voorbereiden
    Oven voorverwarmen op 200 °C. Plakjes deeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien. Bloemkool en broccoli schoonmaken, in kleine roosjes verdelen en wassen. Roosjes in ruim water met zout in 3-5 minuten beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm. Vorm invetten, met deeg bekleden, met vork gaatjes in bodem prikken. Bloemkool en broccoli over bodem verdelen. Kaas erboven verkruimelen. In kom eieren loskloppen met roomkaas, mespunt zout en peper. Eimengsel in taartvorm schenken.

    Bereiden
    Taart in midden van oven ca. 20 minuten bakken. Amandelschaafsel erover strooien en taart in nog ca. 15 minuten goudbruin bakken. Serveren met tomatensalade.


    22-11-2009 om 19:40 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokosijs
    Kokosijs

    Kokosijs

    Ingrediënten

    1030 gram volle melk 3,5% melkvet
    200 gram slagroom 35% melkvet
    200 gram suiker
    60 gram dextrose
    50 gram eidooier
    160 gram gemalen kokos
    50 cc Pina Colada

    Bereidingswijze
    Strooi de helft van de suiker op de bodem van de pan
    waarin de melk en de room zit.
    Niet in de melk roeren, de suiker voorkomt dat de melk aanbrandt.
    De melk en de room nu gaan verwarmen.
    De droge stoffen nu met elkaar gaan vermengen, klont vrij maken.
    De andere helft van de suiker glad roeren met de eidooier.
    Bij een temperatuur van 70°C het droge stofmengsel toevoegen aan de melk met de room.
    Dit gehele mengsel op de eidooier, suiker massa gieten en goed met elkaar vermengen. Het geheel terug gieten in de pan.
    Nu de gemalen kokos toevoegen.
    Het geheel goed doorroeren.
    De temperatuur laten oplopen tot 80 - 82°C.
    en de warmtebron matigen. Pina Colada toevoegen.
    Het geheel nu 10 minuten op deze temperatuur houden.
    Dit noemt men pasteuriseren.
    Hierna de ijsmix zeven (de gemalen kokos moet verwijderd worden) en terug koelen tot een temperatuur van ± 20°C.
    De ijsmix afdekken met plastic folie en minimaal 4 uur laten rijpen in de koelkast bij een temperatuur van 6°C.
    Na de rijpingstijd de ijsmix afdraaien in de ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzingen, behorende bij de ijsmachine.

    22-11-2009 om 19:50 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:toetjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    dit zijn sinterklaas plaatjes van smillies

    22-11-2009 om 20:06 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:plaatjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sinterklaas plaatjes
    ja even wat leuks er tussen in
    ja plaatjes van sinterklaas
    voor de kinderen
    ja het is toch sinterklaas


















    22-11-2009 om 20:22 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:plaatjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaassoep
    Kaassoep

    20 gr boter of margarine, 20 gr bloem, ½ l water, 1 bouillontablet, 40 gr geraspte pikante kaas, peper, ½ paprika. mager kalfslapje, 10 gr boter of margarine. 50 gr geraspte wortel, dragonazijn en wat peterselie. Smelt de boter, roer de bloem erdoor en warm die even mee. Voeg 1 dl heet water toe en roer goed. Schenk onder voortdurend roeren de rest van het water erbij. Voeg de bouillontablet toe en kook de soep 10 minuten zachtjes door. Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes. Kook de paprika 5 minuten mee. Roer de kaas door de soep en maak hem op smaak af met wat vers gemalen peper. Bak het kalfslapje in de boter en serveer dit met een wortelslaatje aangemaakt met dragonazijn en gegarneerd met wat peterselie.

    22-11-2009 om 20:42 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nagerecht: Limoenijs in limoentjes
    Nagerecht: Limoenijs in limoentjes
    We sluiten onze Recepten Nieuwsbrief niet altijd af met een nagerecht, dit ter voorkoming van uitdijende dijen en/of bollende buikjes. Nagerechten zijn namelijk bijna altijd heerlijk. Soms zelfs té heerlijk. Maar zo nu en dan moet een uitzondering kunnen worden gemaakt. Zeker als het een bijzonder dessert betreft, zoals: Limoenijs in limoentjes

    Ingrediënten (voor 6 personen):

    12 tot 15 mooie limoenen, alle met gave schil
    circa 220 gram fijne tafelsuiker
    Bereiding:
    Borstel 12 limoenen goed schoon en snijd de kapjes eraf. Lepel het vruchtvlees uit de limoenen boven een zeef en vang het sap op. Druk het sap goed uit het vruchtvlees. Meet het sap af: u heeft zo'n 1,8 dl limoensap nodig. Pers eventueel wat extra limoenen uit. Zet de lege limoenen in de diepvriezer. Breng 4 dl water met de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat het suikermengsel direct afkoelen en roer het limoensap erdoor.Draai het limoenmengsel in een ijsmachine tot ijs of laat het in circa 6 uur in een bakje bevriezen. Roer het mengsel, als u het in een bakje bevriest, elk uur door met een vork. Vul de limoenen met het ijsmengsel en zet de kapjes erop. Bewaar de gevulde limoenen tot het moment van serveren in de diepvriezer. Serveer 2 limoenen per persoon.

    22-11-2009 om 20:45 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:toetjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenfilet
    Kalkoenfilet


    Als u zo nu en dan voor een opvallende en tegelijk smakelijke verrassing wilt zorgen, hanteer dan met verve het onderstaande recept. Is het maal eenmaal gereed, dan zal de dampende schaal gauw leeg zijn. Aan de slag dus...!
    Ingrediënten (voor 5 à 6 personen):

    1 kg kalkoenfilet aan een stuk
    2 pakjes slagroom
    1 pakje uiensoep
    wat boter

    Bereiding (75 minuten, inclusief garen in oven):
    Smeer de binnenzijde van een ovenschotel lichtjes in met wat boter. Maak in de kalkoenfilet na elke centimeter een diepe insnijding. Leg deze hierna in de ovenschotel. Strooi de inhoud van het pakje uiensoep in de insnijdingen. Giet vervolgens de inhoud van de 2 pakjes slagroom over de filet. Zet de ovenschotel in de oven en zet de nog niet verwarmde oven op 180 graden. Laat een en ander gedurende één uur gaar worden. Serveer bij de heerlijk ruikende en bijzonder smakelijke kalkoenfilet wat frietjes (of wat aardappelpuree) en salade.

    eet smakelijk

    22-11-2009 om 20:46 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten
    23-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berliner bollen
    Berliner bollen


    Ingrediënten
    1 ei
    75 gr boter/margarine
    25 gr suiker
    30 gr gist
    ca.11/2 dl lauwe melk
    1 snufje zout
    1/4 pot jam
    eiwit

    Maak een stevig gistbeslag van 400 gr bloem, 1 ei, 75 gr boter/margarine, 25 gr suiker, 30 gr gist, ca.11/2 dl lauwe melk en 1 snufje zout, zoals dit bij standaard gerechten is beschreven.
    Rol dit, op een met bloem bestoven oppervlak uit tot 1 a l 1/2 cm dikte.
    Steek rondjes uit het deeg met een glas (doorsnede ca. 8 cm)
    Bestrijk de helft van de rondjes aan één kant met eiwit.
    Maak in de andere helft van de rondjes in het midden een kuiltje en vul deze met een theelepel van 1/4 pot jam.
    Maak de randen van deze rondjes met water nat en druk de andere rondje smet de met eiwit ingesmeerde kant hierop.
    Bedek de bollen met een doek en Iaat ze 20-30 minuten rijzen
    Bak ze 5 a 7 minuten in de hete olie.
    Deze hoeveelheden zijn voldoende voor ca. 12 Berliner bollen.

    23-11-2009 om 14:47 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Archief per dag
  • 09-01-2013
  • 03-02-2011
  • 30-12-2010
  • 29-11-2010
  • 24-08-2010
  • 09-01-2010
  • 07-01-2010
  • 30-12-2009
  • 24-11-2009
  • 23-11-2009
  • 22-11-2009
  • 21-11-2009
  • 16-08-2009
  • 22-07-2009
  • 15-07-2009
  • 15-06-2009
  • 10-06-2009
  • 06-06-2009
  • 03-06-2009
  • 01-06-2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren


    Over mijzelf
    Ik ben trudy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam trudy1949.
    Ik ben een vrouw en woon in emmen (drenten) () en mijn beroep is huis vrouw.
    Ik ben geboren op 06/12/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: borduren breien kaarten maken en koken.
    ik kook graag en ben getrouwd en hebben zamen 3kinderen 2meiden en 1 jongen een hond vissen en vogels en mag graag u
    ja wel kom hier zie je mijn recepten er staan al wat lekkers in dus kom maar eens kijken trudy
    Inhoud blog
  • knuffel
  • turks
  • ik wens ieder een
  • omelet met turkse knoflook worst
  • turksschotel
  • Aardappelpuree
  • Ganzenborst met bramensaus.
  • Soesjes met ei-kruidenmousse.
  • Baked Alaska.
  • dit zijn smillies
  • dit zijn plaatjes van alles wat
  • dit zijn kaarten van mij zelf
  • Creme Brulee
  • Bokkenpootjesijstaart met gember
  • Berliner bollen
  • Kalkoenfilet
  • Nagerecht: Limoenijs in limoentjes
  • Kaassoep
  • sinterklaas plaatjes
  • Kokosijs
  • Bloemkool-Broccolitaart!
  • Koffiebroodjes
  • Gestoomde gevulde flensjes
  • borduur kaart van trudy
  • hier even trudy
  • ijskoffie met karamelschuim
  • Zonnebloem (kinderversie) [1]
  • verhaal over kinderen Knoem, knoem, Joeper-die-pnoem
  • Gevulde aardappel met gehakt
  • ZOMERSE KARDOEN STAMPPOT
  • ja een leuk berichtje
  • Zachtgegaarde Ossenhaas.
  • Citrusvruchten met vanille-roomijs !
  • Entrecote met rozemarijn en ratatouille
  • Gehaktbrood met kaas !
  • Pasta met Tomatensaus
  • Pavlova met rood fruit en aardbeien in Camparigelei
  • Karbonade met oosterse saus
  • Lamsvlees in het pannetje
  • varkensvlees met chilipasta en sperzieboontjes
  • Avocado gevuld met Hammousse
  • Konijn op Grootmoeders Wijze
  • Courgette
  • zomer asperqes met provencalse kruindenroomsaus
  • Spaanse groentetortilla
  • dit zijn er paar die echt heel lekker zijn
  • Witlof
  • Bleekselderij met gehaktballetjes in saus
  • Penne met courgette
  • kook boek van trudy

    Rondvraag / Poll
    hoe vind je deze site
    leuk
    heel goed
    het gaat
    Bekijk resultaat


    Welkom op mijn blog!
    wel kom bij trudy haar recepten blok
    lekker koken

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum



    Laatste commentaren

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • van trudy

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs