Inhoud blog
  • knuffel
  • turks
  • ik wens ieder een
  • omelet met turkse knoflook worst
  • turksschotel
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    Categorieën
  • borduur kaarten van mij zelf (2)
  • borduur patronen (0)
  • groenten gerechten (1)
  • knip vellen (2)
  • plaatjes (10)
  • recepten (31)
  • toetjes (5)
  • vlees gerechten (2)
  • Welkom op mijn lekker koken met trudy

    nauw ik wil graag hier dus
    een kook boek van maken
    maar het lukt niet zo erg
    dus moet ik nog even leren hoe dit werkt
    groetjes trudy
    Zoeken in blog

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Categorieën
  • borduur kaarten van mij zelf (2)
  • borduur patronen (0)
  • groenten gerechten (1)
  • knip vellen (2)
  • plaatjes (10)
  • recepten (31)
  • toetjes (5)
  • vlees gerechten (2)
  • Foto
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • trudyrecepten pagina
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Lekker koken met trudy
    ***wel kom bij trudy lekker koken
    ***wel kom bij trudy lekker koken
    21-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ijskoffie met karamelschuim

    Ingrediënten voor ca. 8 stuks

    • 2 kopjes espresso
    • 2 theelepels rietsuiker
    • 4 eetlepels witte basterdsuiker
    • 1 theelepelboter
    • 1 dl water
    • 2 dl slagroom

    Bereiding:

    1. Vermeng de hete espresso met de rietsuiker en vries deze in. Roer het ijs regelmatig om met een vork tot het geheel een korrelige structuur heeft gekregen. Bewaar het ijs tot gebruik in de vriezer.
    2. Smelt in een pan met dikke bodem de suiker met de boter en laat licht karamelliseren. Blus af met het water en de slagroom. Laat zachtjes koken tot alle suiker is opgelost en een mooie karamelsaus is verkregen.
    3. Schep de ijskoffie in glaasjes. Klop nu met een staafmixer de karamel schuimig en schep deze boven op de koffie. Garneer deamusesmet een chocolade koffieboontje.

    21-11-2009 om 16:51 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:toetjes
    22-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokosijs
    Kokosijs

    Kokosijs

    Ingrediënten

    1030 gram volle melk 3,5% melkvet
    200 gram slagroom 35% melkvet
    200 gram suiker
    60 gram dextrose
    50 gram eidooier
    160 gram gemalen kokos
    50 cc Pina Colada

    Bereidingswijze
    Strooi de helft van de suiker op de bodem van de pan
    waarin de melk en de room zit.
    Niet in de melk roeren, de suiker voorkomt dat de melk aanbrandt.
    De melk en de room nu gaan verwarmen.
    De droge stoffen nu met elkaar gaan vermengen, klont vrij maken.
    De andere helft van de suiker glad roeren met de eidooier.
    Bij een temperatuur van 70°C het droge stofmengsel toevoegen aan de melk met de room.
    Dit gehele mengsel op de eidooier, suiker massa gieten en goed met elkaar vermengen. Het geheel terug gieten in de pan.
    Nu de gemalen kokos toevoegen.
    Het geheel goed doorroeren.
    De temperatuur laten oplopen tot 80 - 82°C.
    en de warmtebron matigen. Pina Colada toevoegen.
    Het geheel nu 10 minuten op deze temperatuur houden.
    Dit noemt men pasteuriseren.
    Hierna de ijsmix zeven (de gemalen kokos moet verwijderd worden) en terug koelen tot een temperatuur van ± 20°C.
    De ijsmix afdekken met plastic folie en minimaal 4 uur laten rijpen in de koelkast bij een temperatuur van 6°C.
    Na de rijpingstijd de ijsmix afdraaien in de ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzingen, behorende bij de ijsmachine.

    22-11-2009 om 19:50 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:toetjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nagerecht: Limoenijs in limoentjes
    Nagerecht: Limoenijs in limoentjes
    We sluiten onze Recepten Nieuwsbrief niet altijd af met een nagerecht, dit ter voorkoming van uitdijende dijen en/of bollende buikjes. Nagerechten zijn namelijk bijna altijd heerlijk. Soms zelfs té heerlijk. Maar zo nu en dan moet een uitzondering kunnen worden gemaakt. Zeker als het een bijzonder dessert betreft, zoals: Limoenijs in limoentjes

    Ingrediënten (voor 6 personen):

    12 tot 15 mooie limoenen, alle met gave schil
    circa 220 gram fijne tafelsuiker
    Bereiding:
    Borstel 12 limoenen goed schoon en snijd de kapjes eraf. Lepel het vruchtvlees uit de limoenen boven een zeef en vang het sap op. Druk het sap goed uit het vruchtvlees. Meet het sap af: u heeft zo'n 1,8 dl limoensap nodig. Pers eventueel wat extra limoenen uit. Zet de lege limoenen in de diepvriezer. Breng 4 dl water met de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat het suikermengsel direct afkoelen en roer het limoensap erdoor.Draai het limoenmengsel in een ijsmachine tot ijs of laat het in circa 6 uur in een bakje bevriezen. Roer het mengsel, als u het in een bakje bevriest, elk uur door met een vork. Vul de limoenen met het ijsmengsel en zet de kapjes erop. Bewaar de gevulde limoenen tot het moment van serveren in de diepvriezer. Serveer 2 limoenen per persoon.

    22-11-2009 om 20:45 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:toetjes
    23-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bokkenpootjesijstaart met gember

    Bokkenpootjesijstaart met gember

    Benodigdheden
    3 pakken bokkenpootjes (koek, a 200 g)
    50 g boter, gesmolten
    6 eetlepels gemberjam
    ½ liter slagroom
    100 g aardbeien, frambozen en/of rode bessen
    poedersuiker
    keukenmachine
    springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet

    Bereiden
    In keukenmachine 1 pak bokkenpootjes verkruimelen. Boter en 2 el gemberjam erdoor mengen. Kruimelmengsel over bodem verdelen en goed aandrukken. 10 bokkenpootjes apart houden. Rest van bokkenpootjes in stukjes breken. In kom slagroom stijf kloppen. Stukjes bokkenpoot en rest van gemberjam erdoor spatelen. Mengsel in vorm scheppen en gladstrijken. Andere bokkenpootjes erop leggen. Taart in diepvriezer in ca. 4 uur laten bevriezen. Uit vriezer taart bestrooien met poedersuiker, met nat mes in punten snijden en opdienen met wat roodfruit.

    Eet smakelijk
    Ingrid




    23-11-2009 om 15:23 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:toetjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creme Brulee
    Creme Brulee

    Ingredienten.
    1 vanillestokje
    200 ml slagroom
    200 ml melk
    4 eierdooiers
    80 gram suiker
    witte basterdsuiker

    4 lage schaaltjes

    Bereidingswijze.
    Verwarm de oven op 125 graden.
    Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
    Breng de slagroom met de melk, het vanillemerg en het vanillestokje aan de kook en laat dit op een laag vuur 5 minuten trekken. Verwijder het vanillestokje.
    Klop met de mixer de dooiers en de suiker tot een bleke romige creme. Schenk de hete room erbij terwijl je stevig klopt. Beter nu niet meer met de mixer kloppen, anders wordt het zo luchtig en zakt het straks in elkaar. Blijf kloppen tot het mengsel wat dikker wordt.
    Schenk de eierroom in de schaaltjes en zet ze in de oven. Laat het in 45 minuten gaar worden. Het is klaar wanneer het helemaal gestold is.
    Laat de creme brulee op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven. Dek de schaaltjes af en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om goed koud te worden.
    Verwarm de overgrill voor totdat deze gloeiend heet is (125 graden C ). Haal de cremes uit de koelkast en bestrooi ze met een dun laagje basterdsuiker. Zet de schaaltjes vlak onder de grill tot de suiker gesmolten is (circa 1 minuut).


    23-11-2009 om 15:25 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:toetjes

    Archief per dag
  • 09-01-2013
  • 03-02-2011
  • 30-12-2010
  • 29-11-2010
  • 24-08-2010
  • 09-01-2010
  • 07-01-2010
  • 30-12-2009
  • 24-11-2009
  • 23-11-2009
  • 22-11-2009
  • 21-11-2009
  • 16-08-2009
  • 22-07-2009
  • 15-07-2009
  • 15-06-2009
  • 10-06-2009
  • 06-06-2009
  • 03-06-2009
  • 01-06-2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren


    Over mijzelf
    Ik ben trudy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam trudy1949.
    Ik ben een vrouw en woon in emmen (drenten) () en mijn beroep is huis vrouw.
    Ik ben geboren op 06/12/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: borduren breien kaarten maken en koken.
    ik kook graag en ben getrouwd en hebben zamen 3kinderen 2meiden en 1 jongen een hond vissen en vogels en mag graag u
    ja wel kom hier zie je mijn recepten er staan al wat lekkers in dus kom maar eens kijken trudy
    Inhoud blog
  • knuffel
  • turks
  • ik wens ieder een
  • omelet met turkse knoflook worst
  • turksschotel
  • Aardappelpuree
  • Ganzenborst met bramensaus.
  • Soesjes met ei-kruidenmousse.
  • Baked Alaska.
  • dit zijn smillies
  • dit zijn plaatjes van alles wat
  • dit zijn kaarten van mij zelf
  • Creme Brulee
  • Bokkenpootjesijstaart met gember
  • Berliner bollen
  • Kalkoenfilet
  • Nagerecht: Limoenijs in limoentjes
  • Kaassoep
  • sinterklaas plaatjes
  • Kokosijs
  • Bloemkool-Broccolitaart!
  • Koffiebroodjes
  • Gestoomde gevulde flensjes
  • borduur kaart van trudy
  • hier even trudy
  • ijskoffie met karamelschuim
  • Zonnebloem (kinderversie) [1]
  • verhaal over kinderen Knoem, knoem, Joeper-die-pnoem
  • Gevulde aardappel met gehakt
  • ZOMERSE KARDOEN STAMPPOT
  • ja een leuk berichtje
  • Zachtgegaarde Ossenhaas.
  • Citrusvruchten met vanille-roomijs !
  • Entrecote met rozemarijn en ratatouille
  • Gehaktbrood met kaas !
  • Pasta met Tomatensaus
  • Pavlova met rood fruit en aardbeien in Camparigelei
  • Karbonade met oosterse saus
  • Lamsvlees in het pannetje
  • varkensvlees met chilipasta en sperzieboontjes
  • Avocado gevuld met Hammousse
  • Konijn op Grootmoeders Wijze
  • Courgette
  • zomer asperqes met provencalse kruindenroomsaus
  • Spaanse groentetortilla
  • dit zijn er paar die echt heel lekker zijn
  • Witlof
  • Bleekselderij met gehaktballetjes in saus
  • Penne met courgette
  • kook boek van trudy

    Rondvraag / Poll
    hoe vind je deze site
    leuk
    heel goed
    het gaat
    Bekijk resultaat


    Welkom op mijn blog!
    wel kom bij trudy haar recepten blok
    lekker koken

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum



    Laatste commentaren

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • van trudy

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs