Vermeng de hete espresso met de rietsuiker en vries deze in. Roer
het ijs regelmatig om met een vork tot het geheel een korrelige
structuur heeft gekregen. Bewaar het ijs tot gebruik in de vriezer.
Smelt in een pan met dikke bodem de suiker met de boter en laat
licht karamelliseren. Blus af met het water en de slagroom. Laat
zachtjes koken tot alle suiker is opgelost en een mooie karamelsaus is
verkregen.
Schep de ijskoffie in glaasjes. Klop nu met een staafmixer de
karamel schuimig en schep deze boven op de koffie. Garneer
deamusesmet een chocolade koffieboontje.
Bereidingswijze Strooi de helft van de suiker op de bodem van de pan waarin de melk en de room zit. Niet in de melk roeren, de suiker voorkomt dat de melk aanbrandt. De melk en de room nu gaan verwarmen. De droge stoffen nu met elkaar gaan vermengen, klont vrij maken. De andere helft van de suiker glad roeren met de eidooier. Bij een temperatuur van 70°C het droge stofmengsel toevoegen aan de melk met de room. Dit gehele mengsel op de eidooier, suiker massa gieten en goed met elkaar vermengen. Het geheel terug gieten in de pan. Nu de gemalen kokos toevoegen. Het geheel goed doorroeren. De temperatuur laten oplopen tot 80 - 82°C. en de warmtebron matigen. Pina Colada toevoegen. Het geheel nu 10 minuten op deze temperatuur houden. Dit noemt men pasteuriseren. Hierna de ijsmix zeven (de gemalen kokos moet verwijderd worden) en terug koelen tot een temperatuur van ± 20°C. De ijsmix afdekken met plastic folie en minimaal 4 uur laten rijpen in de koelkast bij een temperatuur van 6°C. Na de rijpingstijd de ijsmix afdraaien in de ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzingen, behorende bij de ijsmachine.
Nagerecht: Limoenijs in limoentjes We sluiten onze Recepten Nieuwsbrief niet altijd af met een
nagerecht, dit ter voorkoming van uitdijende dijen en/of bollende buikjes.
Nagerechten zijn namelijk bijna altijd heerlijk. Soms zelfs té heerlijk. Maar zo
nu en dan moet een uitzondering kunnen worden gemaakt. Zeker als het een
bijzonder dessert betreft, zoals: Limoenijs in limoentjes
Ingrediënten
(voor 6 personen):
12 tot 15 mooie limoenen, alle met gave schil
circa 220 gram fijne tafelsuiker Bereiding: Borstel 12 limoenen goed
schoon en snijd de kapjes eraf. Lepel het vruchtvlees uit de limoenen boven een
zeef en vang het sap op. Druk het sap goed uit het vruchtvlees. Meet het sap af:
u heeft zo'n 1,8 dl limoensap nodig. Pers eventueel wat extra limoenen uit. Zet
de lege limoenen in de diepvriezer. Breng 4 dl water met de suiker aan de kook
tot de suiker is opgelost. Laat het suikermengsel direct afkoelen en roer het
limoensap erdoor.Draai het limoenmengsel in een ijsmachine tot ijs of laat het
in circa 6 uur in een bakje bevriezen. Roer het mengsel, als u het in een bakje
bevriest, elk uur door met een vork. Vul de limoenen met het ijsmengsel en zet
de kapjes erop. Bewaar de gevulde limoenen tot het moment van serveren in de
diepvriezer. Serveer 2 limoenen per persoon.
Benodigdheden 3 pakken bokkenpootjes (koek, a 200
g) 50 g boter, gesmolten 6 eetlepels gemberjam ½ liter slagroom 100
g aardbeien, frambozen en/of rode bessen poedersuiker keukenmachine
springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet
Bereiden In keukenmachine 1 pak bokkenpootjes
verkruimelen. Boter en 2 el gemberjam erdoor mengen. Kruimelmengsel over bodem
verdelen en goed aandrukken. 10 bokkenpootjes apart houden. Rest van
bokkenpootjes in stukjes breken. In kom slagroom stijf kloppen. Stukjes
bokkenpoot en rest van gemberjam erdoor spatelen. Mengsel in vorm scheppen en
gladstrijken. Andere bokkenpootjes erop leggen. Taart in diepvriezer in ca. 4
uur laten bevriezen. Uit vriezer taart bestrooien met poedersuiker, met nat mes
in punten snijden en opdienen met wat roodfruit.
Ingredienten. 1 vanillestokje 200 ml slagroom 200 ml
melk 4 eierdooiers 80 gram suiker witte basterdsuiker
4 lage
schaaltjes
Bereidingswijze. Verwarm de oven op 125 graden. Snijd het
vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng de slagroom met de melk,
het vanillemerg en het vanillestokje aan de kook en laat dit op een laag vuur 5
minuten trekken. Verwijder het vanillestokje. Klop met de mixer de dooiers en
de suiker tot een bleke romige creme. Schenk de hete room erbij terwijl je
stevig klopt. Beter nu niet meer met de mixer kloppen, anders wordt het zo
luchtig en zakt het straks in elkaar. Blijf kloppen tot het mengsel wat dikker
wordt. Schenk de eierroom in de schaaltjes en zet ze in de oven. Laat het in
45 minuten gaar worden. Het is klaar wanneer het helemaal gestold is. Laat de
creme brulee op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven. Dek de schaaltjes
af en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om goed koud te worden. Verwarm
de overgrill voor totdat deze gloeiend heet is (125 graden C ). Haal de cremes
uit de koelkast en bestrooi ze met een dun laagje basterdsuiker. Zet de
schaaltjes vlak onder de grill tot de suiker gesmolten is (circa 1 minuut).
Ik ben trudy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam trudy1949.
Ik ben een vrouw en woon in emmen (drenten) () en mijn beroep is huis vrouw.
Ik ben geboren op 06/12/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: borduren breien kaarten maken en koken.
ik kook graag
en ben getrouwd
en hebben zamen 3kinderen 2meiden en 1 jongen
een hond vissen en vogels
en mag graag u
ja wel kom
hier zie je mijn recepten
er staan al wat lekkers in
dus kom maar eens kijken trudy