Turkse ovenschotel = Turlu
Turkse ovenschotel = Türlü
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Keuken: Turkse keuken
Smaak: Pittig
Techniek: Bakken in oven
Soort gerecht: Ovenschotel
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 g rundstoofvlees
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 4 aardappelen
- 200 g snijbonen
- 2 groene pepers
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- zout
voor de saus:
- 125 g boter
- 3 el tomatenpuree
- een scheutje water
- zout
- zwarte peper
- oregano
Voorbereiding
- Schil de aardappelen en de aubergine.
-Snijd alle groenten in stukken en snipper de ui, de knoflook en de pepers.
- Laat voor de saus de boter smelten in een pan. Voeg de tomatenpuree toe en water om te binden.
-Roer op laag vuur tot een gladde saus.
-Breng op smaak met zout, zwarte peper en oregano.
Bereidingswijze
- Bak het vlees goudbruin in een pan zonder vetstof en kruid met zout.
- Doe alle groenten in een ovenschotel met deksel.
-Doe er de pepers, de look en de ui bovenop met het vlees.
-Giet de saus erbij en zet de pan afgedekt circa 45 minuten tot een uurtje in een oven op 180°C.
Serveertips
Serveer met Turks brood.
Ik ben trudy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam trudy1949.
Ik ben een vrouw en woon in emmen (drenten) () en mijn beroep is huis vrouw.
Ik ben geboren op 06/12/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: borduren breien kaarten maken en koken.
ik kook graag
en ben getrouwd
en hebben zamen 3kinderen 2meiden en 1 jongen
een hond vissen en vogels
en mag graag u
ja wel kom
hier zie je mijn recepten
er staan al wat lekkers in
dus kom maar eens kijken trudy