1 a 2 struikjes witlof 3 plakken gedroogde of gerookte ham 3 dikke plakken (jong) belegen kaas flinters boter
Bereiding:
Maak de witlof schoon en halveer de struikjes. Snijd eventueel een kegeltje uit de onderkant van de halve struikjes. Breng water aan de kook en laat de groente hierin glijden en kook een minuut of 5. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de struikjes goed uitlekken en druk eventueel (voorzichtig) het teveel aan vocht eruit. Leg de struikjes witlof met de snijkant naar boven op het werkvlak en leg op elk struikje een plak kaas. Wikkel de plakken gedroogde of gerookte ham hier omheen en leg de omwikkelde, gevulde witlof met de bolle kant naar beneden in een grote ingevette ovenschaal of braadslede. Leg hier en daar een flinter boter en plaats de schaal in de oven. Laat in ca. 25 minuten mooi bruin kleuren en garen. Ook lekker om op het plakje kaas bijvoorbeeld wat kruiden als verse tijm of rozemarijn te strooien.
½ stronk bleekselderij 125 gram mager rundergehakt gehaktkruiden ½ maggiblokje ½ eetlepel olijfolie 1 eetlepel bloem
Bereiding:
Snij de bleekselderij in stukken van ongeveer 2 cm. Kook deze totdat ze gaar zijn. Bewaar het vocht! Draai kleine gehaktballetjes en bak ze in een koekenpan met de olijfolie. Als ze bruin zijn met een schuimspaan uit de pan halen. Bij de overgebleven olie 1 eetlepel bloem voegen en een roux maken, aanlengen met vocht van de gekookte bleekselderij tot een saus, voeg een half maggiblokje toe. Voeg de bleekselderij en de gehaktballetjes en de saus samen in een ovenschaal en zet nog even in een voorverwarmde oven.
125 g penne (pasta) ½ eetlepel olijfolie ½ courgette, in schuine plakken 1 portobello champignon, in plakken 65 gram spekblokjes, mager 25 gram Parmezaanse kaas 1 eetlepel pesto (vers)
Bereiding:
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in de grillpan en gril de courgette en portobello 6-8 minuten, keer ze halverwege. Bak de spekjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag in 5 minuten krokant. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller mooie grote krullen van de kaas. Giet de penne af en schep om met de spekjes en de pesto. Serveer de pasta met de gegrilde groenten en krullen kaas, bestrooi met versgemalen peper en eventueel een blaadje basilicum.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen) Categorie:recepten Tags:voor 16 personen ben je nodig 16 stukken Kabeljauwhaasje van zo'n 170 gram 20 grote aardappelen - 60 tal lamsoortjes - 60 tal radijsjes - 1/2 kg champignons - 3 kg Spinazie - 4 busseltjes worteltjes - 1 kg fijne boontjes - 1/2 kg fijne erwtjes - kippe
kook boek van trudy
hallo ja ik wil hier dus een kook boek blog maken maar ik weet dus niet hoe het werkt allemaal ja ik vindt het nog vrij moeilijk om hier recepten op te zeten dus wie mij kan helpen graag groetjes trudy
Ik ben trudy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam trudy1949.
Ik ben een vrouw en woon in emmen (drenten) () en mijn beroep is huis vrouw.
Ik ben geboren op 06/12/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: borduren breien kaarten maken en koken.
ik kook graag
en ben getrouwd
en hebben zamen 3kinderen 2meiden en 1 jongen
een hond vissen en vogels
en mag graag u
ja wel kom
hier zie je mijn recepten
er staan al wat lekkers in
dus kom maar eens kijken trudy