Techniek: Stoven Bereiden: 60 min + wachten: 15 min Bevat per eenpersoonsportie:
Energie 245 kCal Eiwit 29 g Vet 14 g Koolhydraten 1 g
Ingrediënten: 6 tenen knoflook, gepeld 4 stukken ossenhaas, op kamertemperatuur 2 eetlepels mosterd 50 g roomboter 150 ml rode wijn, op kamertemperatuur
Materialen: zware braadpan met deksel Bereiden: -
Snijd de tenen knoflook in vieren.
- Kerf met een mesje in elke ossenhaas 6 inkepingen en steek daarin een stukje knoflook.
- Bestrooi de ossenhaas met zout en peper naar smaak en smeer het vlees in met de mosterd.
- Verhit de boter in een braadpan met dikke bodem en braad hierin het vlees rondom aan.
- Draai het vuur laag, schenk de wijn voorzichtig via de zijkant van de pan erbij.
- Doe de deksel op de pan, zet de pan op een warmhoudplaatje en laat het vlees in 60 minuten zachtjes gaar worden - Let op: het vocht mag absoluut niet koken.
- Als het toch bijna gaat koken, schenk er dan nog een beetje wijn bij, zodat de temperatuur weer omlaaggaat.
- Zet het vuur uit en laat het vlees nog minimaal 10 minuten met de deksel op de pan staan, voordat je het aansnijdt.
Ik ben trudy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam trudy1949.
Ik ben een vrouw en woon in emmen (drenten) () en mijn beroep is huis vrouw.
Ik ben geboren op 06/12/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: borduren breien kaarten maken en koken.
ik kook graag
en ben getrouwd
en hebben zamen 3kinderen 2meiden en 1 jongen
een hond vissen en vogels
en mag graag u
ja wel kom
hier zie je mijn recepten
er staan al wat lekkers in
dus kom maar eens kijken trudy