Ingrediënten 1 ei 75 gr boter/margarine 25
gr suiker 30 gr gist ca.11/2 dl lauwe melk 1 snufje zout 1/4 pot
jam eiwit
Maak een stevig gistbeslag van 400 gr bloem, 1 ei, 75 gr
boter/margarine, 25 gr suiker, 30 gr gist, ca.11/2 dl lauwe melk en 1 snufje
zout, zoals dit bij standaard gerechten is beschreven. Rol dit, op een met
bloem bestoven oppervlak uit tot 1 a l 1/2 cm dikte. Steek rondjes uit het
deeg met een glas (doorsnede ca. 8 cm) Bestrijk de helft van de rondjes aan
één kant met eiwit. Maak in de andere helft van de rondjes in het midden een
kuiltje en vul deze met een theelepel van 1/4 pot jam. Maak de randen van
deze rondjes met water nat en druk de andere rondje smet de met eiwit
ingesmeerde kant hierop. Bedek de bollen met een doek en Iaat ze 20-30
minuten rijzen Bak ze 5 a 7 minuten in de hete olie. Deze hoeveelheden
zijn voldoende voor ca. 12 Berliner bollen.
Benodigdheden 3 pakken bokkenpootjes (koek, a 200
g) 50 g boter, gesmolten 6 eetlepels gemberjam ½ liter slagroom 100
g aardbeien, frambozen en/of rode bessen poedersuiker keukenmachine
springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet
Bereiden In keukenmachine 1 pak bokkenpootjes
verkruimelen. Boter en 2 el gemberjam erdoor mengen. Kruimelmengsel over bodem
verdelen en goed aandrukken. 10 bokkenpootjes apart houden. Rest van
bokkenpootjes in stukjes breken. In kom slagroom stijf kloppen. Stukjes
bokkenpoot en rest van gemberjam erdoor spatelen. Mengsel in vorm scheppen en
gladstrijken. Andere bokkenpootjes erop leggen. Taart in diepvriezer in ca. 4
uur laten bevriezen. Uit vriezer taart bestrooien met poedersuiker, met nat mes
in punten snijden en opdienen met wat roodfruit.
Ingredienten. 1 vanillestokje 200 ml slagroom 200 ml
melk 4 eierdooiers 80 gram suiker witte basterdsuiker
4 lage
schaaltjes
Bereidingswijze. Verwarm de oven op 125 graden. Snijd het
vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng de slagroom met de melk,
het vanillemerg en het vanillestokje aan de kook en laat dit op een laag vuur 5
minuten trekken. Verwijder het vanillestokje. Klop met de mixer de dooiers en
de suiker tot een bleke romige creme. Schenk de hete room erbij terwijl je
stevig klopt. Beter nu niet meer met de mixer kloppen, anders wordt het zo
luchtig en zakt het straks in elkaar. Blijf kloppen tot het mengsel wat dikker
wordt. Schenk de eierroom in de schaaltjes en zet ze in de oven. Laat het in
45 minuten gaar worden. Het is klaar wanneer het helemaal gestold is. Laat de
creme brulee op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven. Dek de schaaltjes
af en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om goed koud te worden. Verwarm
de overgrill voor totdat deze gloeiend heet is (125 graden C ). Haal de cremes
uit de koelkast en bestrooi ze met een dun laagje basterdsuiker. Zet de
schaaltjes vlak onder de grill tot de suiker gesmolten is (circa 1 minuut).
Ik ben trudy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam trudy1949.
Ik ben een vrouw en woon in emmen (drenten) () en mijn beroep is huis vrouw.
Ik ben geboren op 06/12/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: borduren breien kaarten maken en koken.
ik kook graag
en ben getrouwd
en hebben zamen 3kinderen 2meiden en 1 jongen
een hond vissen en vogels
en mag graag u
ja wel kom
hier zie je mijn recepten
er staan al wat lekkers in
dus kom maar eens kijken trudy