Inhoud blog
  • knuffel
  • turks
  • ik wens ieder een
  • omelet met turkse knoflook worst
  • turksschotel
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    Categorieën
  • borduur kaarten van mij zelf (2)
  • borduur patronen (0)
  • groenten gerechten (1)
  • knip vellen (2)
  • plaatjes (10)
  • recepten (31)
  • toetjes (5)
  • vlees gerechten (2)
  • Welkom op mijn lekker koken met trudy

    nauw ik wil graag hier dus
    een kook boek van maken
    maar het lukt niet zo erg
    dus moet ik nog even leren hoe dit werkt
    groetjes trudy
    Zoeken in blog

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Categorieën
  • borduur kaarten van mij zelf (2)
  • borduur patronen (0)
  • groenten gerechten (1)
  • knip vellen (2)
  • plaatjes (10)
  • recepten (31)
  • toetjes (5)
  • vlees gerechten (2)
  • Foto
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • trudyrecepten pagina
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Lekker koken met trudy
    ***wel kom bij trudy lekker koken
    ***wel kom bij trudy lekker koken
    07-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ganzenborst met bramensaus.
    Ganzenborst met bramensaus.

    ingredienten.
    1 gans (ca. 4 kg met ingewanden, hart en nek) (de ganzepoten worden niet gebruikt; )
    1/2 liter rode wijn
    4 eetlepels balsemiekazijn of 3 eetl. rode wijnazijn
    2 uien, in achten gesneden
    2 wortels, in plakjes van een ½ cm gesneden
    1 1/2 theelepel verse tijm, of 3/4 theel. gedroogde; tijm
    10 zwarte peperkorrels, geplet
    1 laurierblad
    2 theelepels saffloerolie
    1/4 theelepel zout versgemalen zwarte peper
    BRAMENSAUS
    1 pond verse of ingevroren bramen gepureerd en gezeefd door een fijne zeef
    1 eetlepel rode wijnazijn
    2 theelepels suiker
    2 eetlepels gin

    bereiding.
    Leg de gans op zijn rug.
    Snij het vel tussen poten en lijf open.
    Buig de poten naar buiten om het heupgewricht te bereiken.
    Snij de poten af rond de kop van het dijbeen.
    Hak met een koksmes of een slagersmes de pooteinden van de drumsticks.
    Snij het borstvel in de lengte over het borstbeen open.
    Snij de beide borststukken los door het mes stevig tegen het borstbeen
    en vervolgens tegen de ribbenkast aan te drukken.
    Haal het vel en het vet van het borstvlees zoveel mogelijk met de vingers weg en verwijder de rest met een mesje.
    Ontvel de poten.
    Meng in een ondiepe schaal de wijn, de azijn, een kwart van de uien
    en de wortels, een derde van de tijm, en de peperkorrels.
    Marineer hierin de stukken gans een nacht in de koelkast.
    Verwarm de oven voor op 230 graden (ovenstand Cool.
    Voor de bouillon moet u eerst zoveel mogelijk vel en vet van het karkas halen.
    Snij het karkas met een koksmes in twee of drie stukken.
    Maak de ingewanden en de nek schoon en snij ze in grote stukken.
    Doe de botten en de ingewanden in een braadslede met een dikke bodem
    en laat ze een kwartier lang in de oven bruin worden.
    Voeg er de resterende uien en wortels aan toe en laat het geheel nog een kwartier in de oven staan.
    Doe de inhoud van de braadslee in een bouillonpan.
    Giet het vet uit de braadslee, deglaceer deze met wat water en
    giet dit in de bouillonpan.
    Voeg zoveel water toe dat de botten juist onder staan en
    breng het geheel aan de kook, terwijl u zonodig afschuimt.
    Draai het vuur iets lager.
    Voeg het laurierblad en de rest van de tijm toe en
    laat de bouillon 2 uur trekken.
    Zeef de bouillon in een steelpan en laat de bouillon tot circa 6 dl indikken.
    Zet de bouillon een nacht in de koelkast.
    Haal de borsten de volgende dag uit de marinade en
    bewaar de poten en de marinade in de koelkast (worden verder niet gebruikt).
    Verwarm de olie in een braadpan op een matig vuur.
    Sauteer de borsten 5 minuten op hun gladde kant.
    Draai ze om en bestrooi ze met 1/8 theelepel zout en wat peper.
    Sauteer de borsten nog 3 minuten en neem ze dan uit de pan.
    Voor het maken van de saus moet eerst het vet van de bouillon
    in de koelkast worden geschept.
    Doe ¼ liter bouillon in de braadpan,
    samen met de gepureerde bramen, 2 eetlepels van de marinade,
    de rest van het zout, de azijn en de suiker.
    Breng dit mengsel aan het pruttelen op een matig vuur.
    Leg de borsten in de pan en laat ze 7 minuten meesudderen,
    waarbij ze 1 keer omgedraaid moeten worden.
    Haal ze dan uit de saus en hou ze warm.
    Draai het vuur onder de pan iets hoger en voeg de gin toe.
    Breng de saus al roerend aan de kook tot deze glanst en tot 1¾ dl is ingedikt, wat ongeveer een kwartier in beslag zal nemen.
    Snij de borsten dwars op de draad in dunne plakken.
    Leg ze op een serveerschaal, schenk de saus erover en garneer met de bewaarde bramen.
    tip.
    Aanbevolen bijgerechten, haricots verts, gesauteerde champignons

    07-01-2010 om 20:29 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Archief per dag
  • 09-01-2013
  • 03-02-2011
  • 30-12-2010
  • 29-11-2010
  • 24-08-2010
  • 09-01-2010
  • 07-01-2010
  • 30-12-2009
  • 24-11-2009
  • 23-11-2009
  • 22-11-2009
  • 21-11-2009
  • 16-08-2009
  • 22-07-2009
  • 15-07-2009
  • 15-06-2009
  • 10-06-2009
  • 06-06-2009
  • 03-06-2009
  • 01-06-2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren


    Over mijzelf
    Ik ben trudy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam trudy1949.
    Ik ben een vrouw en woon in emmen (drenten) () en mijn beroep is huis vrouw.
    Ik ben geboren op 06/12/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: borduren breien kaarten maken en koken.
    ik kook graag en ben getrouwd en hebben zamen 3kinderen 2meiden en 1 jongen een hond vissen en vogels en mag graag u
    ja wel kom hier zie je mijn recepten er staan al wat lekkers in dus kom maar eens kijken trudy
    Inhoud blog
  • knuffel
  • turks
  • ik wens ieder een
  • omelet met turkse knoflook worst
  • turksschotel
  • Aardappelpuree
  • Ganzenborst met bramensaus.
  • Soesjes met ei-kruidenmousse.
  • Baked Alaska.
  • dit zijn smillies
  • dit zijn plaatjes van alles wat
  • dit zijn kaarten van mij zelf
  • Creme Brulee
  • Bokkenpootjesijstaart met gember
  • Berliner bollen
  • Kalkoenfilet
  • Nagerecht: Limoenijs in limoentjes
  • Kaassoep
  • sinterklaas plaatjes
  • Kokosijs
  • Bloemkool-Broccolitaart!
  • Koffiebroodjes
  • Gestoomde gevulde flensjes
  • borduur kaart van trudy
  • hier even trudy
  • ijskoffie met karamelschuim
  • Zonnebloem (kinderversie) [1]
  • verhaal over kinderen Knoem, knoem, Joeper-die-pnoem
  • Gevulde aardappel met gehakt
  • ZOMERSE KARDOEN STAMPPOT
  • ja een leuk berichtje
  • Zachtgegaarde Ossenhaas.
  • Citrusvruchten met vanille-roomijs !
  • Entrecote met rozemarijn en ratatouille
  • Gehaktbrood met kaas !
  • Pasta met Tomatensaus
  • Pavlova met rood fruit en aardbeien in Camparigelei
  • Karbonade met oosterse saus
  • Lamsvlees in het pannetje
  • varkensvlees met chilipasta en sperzieboontjes
  • Avocado gevuld met Hammousse
  • Konijn op Grootmoeders Wijze
  • Courgette
  • zomer asperqes met provencalse kruindenroomsaus
  • Spaanse groentetortilla
  • dit zijn er paar die echt heel lekker zijn
  • Witlof
  • Bleekselderij met gehaktballetjes in saus
  • Penne met courgette
  • kook boek van trudy

    Rondvraag / Poll
    hoe vind je deze site
    leuk
    heel goed
    het gaat
    Bekijk resultaat


    Welkom op mijn blog!
    wel kom bij trudy haar recepten blok
    lekker koken

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum



    Laatste commentaren

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • van trudy

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs