Storm #33: De archivaris van het licht. (HC) (Uitgeverij L) (2022)
Tekst: Rob Van Bavel --- Tekeningen: Romano Molenaar.
Storm, Roodhaar en Nomad belanden na een spannende confrontatie met de gevreesde zwerfmoordenaar op het onderzoeksschip De archivaris van het licht. Hier ontdekken ze dat het verleden bestudeert kan worden aan de hand antieke lichtbronnen. Maar aan boord van de archivaris dienen die bronnen niet alleen voor historische doeleinden waardoor het hele onderzoek in groot gevaar komt.
Waldin, de Kronieken van Thesnia #4: De demon. (SC) (Pangolin comics) (2022)
Tekst: Tim De Decker, Patrick Cornelis --- Tekeningen: Patrick Cornelis.
Nadat de kwaadaardige Hyrux Dimali, de hoofdstad van Noord-Thesnia hebben aangevallen, blijven ze zoeken naar de donkere en mysterieuze magische steen genaamd de Obsidiaan. Ze weten niet dat Gillian Waldin, een onschuldige jonge jongen, het al in een verborgen tombe in het Dunun-bos heeft gevonden. Nu zijn de woeste beesten, geleid door de onverschrokken drakenrijder Barec Hygarusk, op weg naar Bornheim, waar Gillian en zijn vriendin Ariana meer over de steen proberen te weten te komen. Gillian probeert Ariana te beschermen en de Obsidiaan voor de Hyrux. Hij krijgt onverwachte hulp van de Thesniaanse ridder Gunar. Gillian zal leren waar de onheilspellende Obsidiaan vandaan komt en de duistere kracht die het belichaamt. Op zijn reis zal hij nieuwe vrienden maken maar steeds meer vijanden ontmoeten.
Onze oorlog vertelt het verhaal van de jonge verzetsman Piet Swijsen en Karel Verstoffelt, Oostfronter en bewaker in het concentratiekamp van Breendonk, en hoe ze ondanks hun diametrale andere levenslopen een gemeenschappelijke verstandhouding hebben: de bokssport.
'In de nacht van 24 op 25 mei 1943 hield de Feldgendarmerie met dertig wagens een razzia in Sint-Truiden. 63 verzetsmensen werden brutaal van hun bed gelicht. Autobussen vol gearresteerden vertrokken van de Grote Markt naar het kamp van Breendonk. Voor velen van hen het begin van een dodelijke lijdensweg.
Zo staat het op de achterflap van het boek De nazirazzia van 24 mei 1943 van Roger Rutten. Het boek was een van de belangrijkste inspiratiebronnen voor stripauteur Mario Boon. Hij maakte met zijn nieuwste strip Onze Oorlog een aangrijpend verhaal over keuzes maken en overleven in onmenselijke omstandigheden.
De Rode Ridder #273: De duivelspenning. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2022)
Tekst: Marc Legendre --- Tekeningen: Fabio Bono.
Johan en Allis ontmoeten een vreemde snoeshaan die beweert een duivelspenning te bezitten, een muntstuk dat wat er ook gebeurt, altijd naar z'n eigenaar terugkeert. Het lijkt een zegen, maar in werkelijkheid is het een vloek. Wanneer de jongeman de duivelskunsten wil tonen, blijkt het lot hem gunstig gezind. De penning belandt bij Allis. Die is niet onder de indruk. Maar wanneer de snoeshaan de volgende ochtend dood gevonden wordt, heeft Johan alle reden om zich ernstig zorgen te maken...
Suske en Wiske in het kort #15: Juffertje Janboel. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2019)
Tekst: Peter van Gucht --- Tekeningen: Luc Morjeau.
Tante Sidonia ruimt de kamer van Wiske op, waarna Wiske op zoek gaat naar Schanulleke en de kamer net zo slordig is als voor de opruimactie. Er wordt aangebeld en tante Sidonia ziet een kist voor de deur staan met een spreuk erop. Ze stuurt Suske en Wiske om een boodschap en gooit alle rotzooi van Wiske in de kist. Tante Sidonia vindt Schanulleke onder Wiske's matras en gooit het popje ook in de kist. Tante Sidonia sleept de kist naar de achterkamer en vertelt Wiske dat ze haar spullen een week in beslag neemt. Lambik neemt tante Sidonia mee uit eten en als ze terugkomt, blijkt Wiske het hele huis overhoop gehaald te hebben. Tante Sidonia wordt woedend en stuurt Wiske naar haar kamer en gaat zelf slapen. De volgende ochtend is het huis opgeruimd, maar Wiske heeft dit niet gedaan. Alle spullen die Wiske uit de kasten heeft gehaald, blijken verdwenen te zijn. De tv, het juwelenkistje en de laptop zijn niet meegenomen. Tante Sidonia wil Schanulleke teruggeven, maar de kist blijkt ook leeg te zijn. De vrienden vragen Lambik om hulp en hij komt met zijn legerspullen en bewaakt het huis. Hij valt in slaap en Suske en Wiske horen 's nachts stemmen. Ze ontdekken Stoffer en Blik, zij ruimen al zingend de legerspullen van Lambik op en ze duiken in de kist als ze merken dat ze gezien zijn. De kist is leeg, maar Suske ontdekt een luik met daaronder een trap. Suske en Wiske gaan naar beneden en ze vinden een klein deurtje...
Nachtwacht #9: De machinegeest. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2021)
Tekst: Peter van Gucht --- Tekeningen: Steve Van Bael.
Bij een hevig gevecht met een gevaarlijke demon ontsnapt Keelin maar op het nippertje aan de dood. Gelukkig kan Vlad erger voorkomen en wordt de demon teruggestuurd naar de onderwereld. Hoewel Keelin er vrij ongeschonden uitkomt, beslist de Hoge Raad om hen meer bescherming te bieden. Daarvoor maken ze gebruik van de diensten van Teléria, een elf die gespecialiseerd is in magische natuurkrachten. Zij meet de Nachtwacht speciale vesten aan die hen beschermen dankzij de magie van Spirita, een onderwereldse energiebron.
Suske en Wiske in 't kort #14: De sinistere site. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2005)
Tekst: Peter Van Gucht --- Tekeningen: Luc Morjaeu.
Het verhaal draait om een tovenaar, Zwanzerik, die kinderen via een betoverde site naar zich toe lokt. Ook Wiske trapt in de val en wordt het internet in geflitst. Haar vrienden reizen Wiske achterna om haar uit de handen van de tovenaar te redden. Aan de hand van de avonturen die de striphelden beleven worden de gevaren van internet blootgelegd en wordt verteld hoe deze vermeden kunnen worden.
Nachtwacht #8: De duivelskermis. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2021)
Tekst: Peter van Gucht --- Tekeningen: Steve Van Bael.
Het geratel en getakel van een spectaculaire achtbaan lokt de enthousiaste bewoners van Schemermeer naar Festimo, de nieuwe kermis in het dorp. Ook de Nachtwacht wil zo snel mogelijk de attracties uitproberen. Maar onderweg ontdekken ze achter een heg een haast levenloze, totaal verkrampte Sacha. Ze is het slachtoffer geworden van zeer gevaarlijke magie. Onderzoek wijst uit dat Sacha naar de kermis is geweest en dat de oorzaak van haar zorgwekkende toestand daar te vinden moet zijn. Wanneer Vlad, Wilko en Keelin Festimo binnenstappen, ontdekken ze de akelige waarheid die hen bijna het leven zal kosten.
Suske en Wiske in het kort #13 + 24: De kribbige krab + De Toetercup. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst: Peter van Gucht --- Tekeningen: Luc Morjaeu.
De kribbige krab:
Lambik en Jerom hebben Suske en Wiske meegenomen naar de kust en op tv wordt gemeld dat er een zeemonster is gesignaleerd en er is een journaliste verdwenen. De volgende dag gaan de vrienden vissen, Lambik gaat naar de kroeg als hij niet genoeg vangt. Daar wordt hij gezien door twee mannen en ze vertellen dat hun boot, de Miranda, door het monster werd aangevallen en vragen of Lambik het monster vangen wil. Jerom besluit de volgende dag mee te gaan en Lambik neemt spullen mee uit zijn tijd als de gramme huurling. Suske en Wiske horen een telefoongesprek en komen er zo achter dat de boot waarop Lambik en Jerom zijn vertrokken, als lokaas dient. Ze gaan naar professor Barabas en vliegen met de minineff achter de boot aan, maar ze storten neer als ze door de bliksem worden geraakt.
Intussen is de boot stilgevallen en Lambik ziet een enorm gevaarte opdoemen. Zijn spullen zijn gesaboteerd en Jerom is verdoofd. Het monster laat de boot zinken en Lambik kan de verdoofde Jerom met moeite boven water houden. Dan duikt een onderzeeër op en Kokkisijn vertelt dat hij Jan komt halen. Hij heeft de boot en de spullen van Lambik gesaboteerd en Jerom verdoofd, omdat ze het monster in handen willen krijgen. Suske en Wiske drijven met de minineff naar een vastgelopen schip en de naam van dit schip werd genoemd in het telefoongesprek dat ze toevallig hoorden. Ze verstoppen zich aan boord en ontmoeten Krill, die de visstand op pijl wil houden en daarom vissersboten aanvalt. Ook Kokkisijn en Jan komen naar het schip, maar Krill merkt dit door het geluid van de radar en kan de onderzeeër onschadelijk maken.
De Toetercup:
Lambik neemt Jerom mee voor een ritje in zijn eerste auto. Ze komen Van Zwollem tegen in een racewagen en de mannen krijgen ruzie. De volgende dag krijgt Lambik een brief, hij wordt voor de Toetercup gedaagd. Suske en Wiske nemen de Vitavliegjes mee en ze gaan naar kasteel Vlaarwater. Daar merken ze dat Lambik en Van Zwollem de enige deelnemers zijn. De spelregels worden uitgelegd, er mag alleen hulp van toevallige voorbijgangers aangenomen worden. De deelnemers moeten altijd de routebeschrijving en gps volgen en nadat men is ingestapt, mogen de voeten de grond niet meer raken. Er staan twee stoomauto's, zoals ooit gemaakt door Nicolas-Joseph Cugnot, klaar en de race begint. Suske en Wiske volgen alles vanuit de lucht, Lambik moet hout bijvullen en Van Zwollem moet water tanken tijdens de rit.
Dan moeten de deelnemers overstappen in andere voertuigen, er staan twee T-Fords klaar met benzine om één kilometer af te leggen. Van Zwollem rijdt harder en zijn tank is eerder leeg, maar hij wordt geholpen door een automobilist die een jerrycan bij zich heeft. Lambik laat zich trekken door een paard en komt zo bij een tankstation terecht. Lambik vertrekt zonder te betalen en merkt dat Van Zwollem al eerder vertrokken is met de derde auto. Lambik stapt ook in de Tatra. De nieuwe spelregels zijn dat de deelnemers het tegenovergestelde moeten doen van wat de politie hun zegt. Lambik komt een agent tegen en slaat linksaf als hij gesommeerd wordt om rechts te gaan. Als Lambik een stopteken krijgt voor een kapotte brug, geeft hij gas en geraakt aan de overkant.