Suske en Wiske #78: De dulle griet. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2015)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2015.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Barabas wil te weten komen waarom de mens oorlog voort en brengt daarom hét oorlogssymbool, de Dulle Griet, tot leven. Die zet het hele dorp op stelten met haar moordlustige karakter. Bovendien heeft ze het gemunt op Schanulleke En hoe komt het dat er plots overal kleine Dulle Grietjes rondlopen?
Suske en Wiske #77: De apekermis. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2015)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2015.
Tekst: Willy Vandersteen --- Tekeningen: Eduard de Rop.
Op onverklaarbare wijze is het enorm warm op aarde. Suske en Wiske komen Lambik tegen in de stad en ze gaan naar de dierentuin. Wiskes radio wordt door een aap afgepakt en Lambik gaat de kooi in om de radio terug te halen. Lambik geeft de radio terug en is intussen erg geschrokken. Tante Sidonia hoort op de radio dat het observatorium de toenemende hitte wijt aan een meteoor die de aarde nadert.
Professor Barabas waarschuwt voor ernstige gevolgen omdat de meteoor enige tijd rond de aarde zal draaien. In de krant lezen de vrienden dat professor Barabas is verdwenen uit zijn woning en de vrienden gaan naar het huis van Lambik en Jerom. Lambik rijdt net de stad in en hij gaat met Jerom snel weg als de vrienden hem vinden. Als tante Sidonia de wagen opnieuw vindt, blijken er twee apen in te zitten. Suske en Wiske volgen de apen en klimmen over het hek van de dierentuin. Ze komen in het hok en Wiske wordt door een aap in een boom getrokken, het blijkt een vermomde Lambik te zijn. Suske stormt binnen en hoort van Lambik dat de aap die de radio van Wiske afpakte professor Barabas is. De professor bestudeert de apen en de meteoor zorgt ervoor dat de apen verstandig worden, er zijn al apen die kunnen spreken. De apen zijn al ontsnapt uit hun hokken en zijn erg gevaarlijk, ze bereiden een machtsgreep voor. Lambik en Jerom gaan met een zender naar de vergadering van de oudste apen, die zich de grote Zeven noemen. De meteoor zal stralen uitzenden waardoor de mensen stilstand in de hersenen oplopen. Op de radio is het bericht dat de meteoor in een baan om de aarde cirkelt, maar dan ontdekt een aap dat ze met acht zijn. Lambik wordt ontdekt en kan met hulp van Jerom ontkomen, ze worden gevolgd door de mobiele brigade en kunnen zich in het huis van professor Barabas verschansen. De bevolking wordt bestraald en doet routinematig de dagelijkse dingen. De aap Go Rilla wil de macht overnemen, en benoemt apen in sleutelfuncties (ministers, generaals, etc.). Go Rilla beheerst niet alleen België maar heel Europa en wil een frisse wereldoorlog beginnen: alle apen zijn weliswaar broeders maar de Chinese, Amerikaanse en Russische broeders zullen grondstoffen niet broederlijk wensen te delen. Het huis wordt door tanks omsingeld en Jerom wordt aan een computer aangesloten om deze meer kracht te geven. Professor Barabas ontdekt dat ze onder water veilig zijn voor de straling.
Suske en Wiske #76: De ijzeren schelvis. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2015)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2015.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Tijdens een kampeertrip zijn Suske, Wiske en Lambik getuige van een auto-ongeluk. Ze helpen de inzittende, die over een kist in zijn auto praat. De kist wordt gestolen en de vrienden bellen tante Sidonia. Zij haalt de vrienden op en op de weg vinden ze de kist toevallig. De dokter komt langs en vertelt dat de gewonde nog een tijd bewusteloos zal blijven.
Dan ontdekken de vrienden een zeemeermin die in de koffer van de man zat. Als de man wakker wordt, zegt hij dat zijn dagboek nog in zijn auto zit. Jerom gaat naar de auto en vindt ook een kaart, maar merkt niet dat hij in de gaten wordt gehouden door de mannen die de koffer wilden stelen. Op het dagboek staat dat de man Jan van Dieperdale heet. Als Jerom thuiskomt wordt Jan net naar het ziekenhuis gebracht.
De vrienden lezen het dagboek, waarin staat dat Jan een zeemeermin heeft gevonden in de Golf van Thessaloniki. Hij redde haar van een octopus en noemde haar Nikki. Hij ging langs kermissen en kapitein Hanker en stuurman Rhoer willen Nikki ontvoeren als hij naar de kermis van Kommersbonten vertrekt. De vrienden beseffen dat ze die dag in aanraking kwamen met Jan van Dieperdale, en de ontvoering hebben voorkomen. Nikki vertelt dat ze over de stad op de zeebodem heeft gesproken tegen kapitein Hanker, hij wil haar gebruiken om de stad te vinden. De vrienden lezen over de stad Alanta, die afgezonken is naar de oesterbank waar de Parels van het Geluk verborgen zijn. Dan belt een werknemer van Sjam en Foeters, Internationale Financiering, en stelt voor de kaart of Nikki te geven in ruil voor geld voor een eigen expeditie naar de onderwaterstad. Ook krijgen de vrienden een bathyscaaf, die ze de IJzeren schelvis noemen en ze vragen professor Barabas te helpen met de inrichting ervan.
Suske en Wiske #74: De koddige kater (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Lambik rijdt over een fiets heen. Hij geeft de eigenaar een schadevergoeding, maar ziet vervolgens dat dezelfde man zijn fiets voor een andere auto gooit en weer om geld vraagt. Tante Sidonias keuken is niet afgemaakt door een schilder en ze wordt kwaad als ze hoort dat Lambik de schilder van tevoren heeft betaald. Lambik gaat kwaad weg, hij heeft er genoeg van steeds beetgenomen te worden. Suske en Wiske zien hoe hij in een zwarte auto stapt en vertrekt. s Nachts vinden ze Lambik in de koelkast en hij spreekt niet meer tegen zijn vrienden.
Ze horen dat Lambik naar Luxemburg wil en zijn geweten wil kwijtraken, maar hij verdwijnt met meneer X. De vrienden gaan voor een grotexploratie naar Luxemburg en zien daar de zwarte wagen. Ze kamperen bij het domein en ontdekken dat meneer Erdemelcher een grondspeculant de eigenaar is. Ook ontdekken ze de naam van Lambik in verband met project Altenfels in die papieren.
De vrienden dalen af in een druipsteengrot en vinden daar sporen van een kat. Ook vinden ze een beeld van een dame met een kat op de schoot, op het beeld staat de naam Altenfels. Als de touwladder wordt losgemaakt vinden de vrienden een andere uitgang. Ook de kat gaat naar buiten en ze komen bij een ruïne op een berg bij het dorp Altenfels.
Suske en Wiske #72: Jeromba de Griek. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Wiske is jarig en als cadeau maakt professor Barabas elektronische speeltjes voor haar, die op onze vrienden lijken. De professor heeft een kasteel gekocht waar hij tegenwoordig woont, en nodigt de vrienden hier uit. Door wat gestuntel van Lambik slaat een van de speeltjes op hol en rent naar buiten. Jerom probeert de pop nog te vinden, maar vindt haar nergens. Onderweg naar huis ziet hij hoe een Turk wordt bedreigd door een groep mannen. Jerom redt de Turk en deze stelt zich voor als Kemal. In zijn hotel vraagt Kemal aan Jerom om voor hem een gouden kromzwaard te verstoppen voor de boevenbende van ene Boris.
Jerom vertelt thuis alles aan zijn vrienden, maar krijgt gauw ruzie met de nogal jaloerse Lambik. Jerom loopt naar buiten en raakt door een blikseminslag zijn geheugen kwijt. Omdat onze vrienden meer te weten willen komen over het gouden zwaard en een droom van tante Sidonia, reizen ze naar Turkije. Ook probeert een Bulgaarse bende het zwaard in handen te krijgen. Ze huren een huisje wat Sidonia herkent uit haar droom en ontdekken, dat in de gewelven onder het huisje een oeroude Byzantijnse kruisvaarder, genaamd Stantijn, leeft.
Stantijn vertelt onze vrienden over hoe hij jaren geleden het kamp van sultan Ali Salami overviel, maar wiens leven hij spaarde. Als dank daarvoor schonk de sultan hem het gouden zwaard. Al die jaren leeft Stantijn in de gewelven die gebouwd zijn door keizer Justinianus, maar hij is het zwaard kwijtgeraakt. Als de vrienden vragen de schede te mogen zien valt hij hen aan (hij roept "Godfried van Vleesnat ende Bouillon"), maar de vrienden kunnen hem overtuigen van hun goede bedoelingen. Stantijn verzoekt onze vrienden het gouden zwaard terug te brengen naar de Aya Sophia.
Suske en Wiske #71: Wattman. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Tekst: Willy Vandersteen --- Tekeningen: Willy Vandersteen, Eduard de Rop.
Suske, Wiske en Lambik vinden een tram in het bos en ontdekken dat deze rijden kan, Lambik gaat naar de trammaatschappij en hoort dat de tram jaren geleden werd afgeschaft en vervangen werd door een nieuwe. De Wattman (het Vlaamse woord voor trambestuurder) is met de tram verdwenen en er zijn berichten ontvangen dat Wattman weer rijden zal. Tante Sidonia, Suske en Wiske zien tram 7 en de kinderen springen aan boord, butler James waarschuwt Sir Oldays als hij de tram voorbij ziet rijden en deze gaat met Carson op pad. De tram kan ontsnappen en gaat naar het bos, Wattman vertelt dat hij nog 7 ritten moet maken voor zijn pensioen. Niemand durft in te stappen bij de gemaskerde bestuurder en de vrienden beloven als passagiers mee te gaan. De verzamelaar wil de tram kopen en valt Wattman aan met zijn bedienden, maar Lambik komt aan en de tram kan dan ontkomen. De verzamelaar stelt voor een wedstrijd te houden, als Wattman van hem wint krijgt hij 2 miljoen. Wattman wil zijn trammetje opknappen en neemt de uitdaging aan, de volgende dag vertrekken ze vanuit het Eksterbos en rijden 50 kilometer naar de Oude Poort. Lambik is conducteur en Jerom is controleur en het is een wilde rit, door de wagen van Oldays raakt een andere wagen te water en Wattman springt de auto na. Jerom redt Wattman en de bestuurster en tante Sidonia brengt de vrouw naar huis. De race gaat verder, maar als de tram bij de Oude Poort aankomt blijkt de wagen van Oldays daar al te staan. Wattman neemt afscheid van zijn tram en wordt meegenomen door tante Sidonia.
Suske en Wiske #69: De nerveuze Nerviërs. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2015)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2015.
Tekst: Willy Vandersteen --- Tekeningen: Eduard de Rop.
De nieuwsgierigheid van Wiske brengt onze vrienden in een grot waar ze drie kwelduivels ontmoeten die al 1500 jaar opgesloten zitten. Hoewel Jerom denkt dat hij de drie duiveltjes overwonnen heeft, zijn ze niet van hen af! Ze slaan Barabas buiten westen, die valt op de teletijdmachine en de kwelduivels worden teruggeflitst naar hun eigen tijd! Jerom gaat hen achterna om de Nerviërs te behoeden voor de drie pestkoppen. Dat blijkt niet zo eenvoudig. Er zit voor Jerom niets anders op dan zich in te burgeren in het leven van de Nerviërs en hij wordt verliefd op de fee Libelildis...
Suske en Wiske #68: Het eiland Amoras. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2015)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2015.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Tante Sidonia en Wiske brengen een dagje door op het strand. Wiske zit krabben te vissen maar vist behalve een paar krabben ook een oude kruik op. Als Wiske de kruik weggooit belandt die op het hoofd van professor Barabas, die een eindje verderop op het strand ligt. De professor is erg nieuwsgierig naar de herkomst van de kruik. Met een uitvinding van Barabas, de teletijdmachine, kunnen de vrienden de geschiedenis van de kruik bekijken. Door een fout van Wiske ontploft de machine, maar ze weten nu wel dat er een perkament is in verborgen en gooien de kruik stuk. Er zit een oud stuk perkament in, geschreven door kapitein Sus Antigoon. Op het perkament valt te lezen dat zijn galjoen Antverpia in 1541 is gestrand op een onbekend eiland in de Stille Zuidzee, dat ze Amoras doopten. De drie besluiten ernaartoe te reizen met behulp van een speciaal door de professor ontworpen vliegtuig: de gyronef.
Eenmaal aangekomen op het eiland Amoras maken ze kennis met de Vetten en de Mageren. De Vetten wonen in de stad en heersen over het eiland. De Mageren wonen op het platteland en moeten hard werken en iedereen van eten voorzien. Wiske maakt kennis met Suske, een onstuimige jongen die de laatst levende nakomeling blijkt te zijn van Sus Antigoon. Zijn strijdkreet is "Antigoon vooruit". Barabas en Sidonia worden in de stad gevangengenomen door de Vetten, die onder leiding staan van leenheer Jef Blaaskop.
Suske en Wiske #67: De poenschepper. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2015)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2015.
Tekst: Willy Vandersteen --- Tekeningen: Eduard de Rop.
Lambik heeft geïnvesteerd in een bedrijf dat failliet gegaan is en nu is hij al zijn geld verloren. Als hij plots een hoopje bankbiljetten ziet zweven, gaat hij er als een gek achteraan en komt hij terecht bij Belzabel en Mazoetan die hem dwingen een contract te tekenen. Lambik wordt een groot zakenman in het buitenland en herkent zijn vrienden niet meer als die hem bezoeken. Wat is er met Lambik aan de hand? Wordt hij ooit weer de goeierd zoals we hem kennen? Onze vrienden doen in elk geval alles om hun Lambik terug te krijgen, al moeten ze daar heel wat gevaren voor doorstaan.
Suske en Wiske #66: De dulle griet. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2006)
Aangeboden bij de krant 'Het Nieuwsblad/Het Volk/De Gentenaar' in 2006.
Tekst: Willy Vandersteen --- Tekeningen: Eduard de Rop.
Professor Barabas komt op bezoek en Wiske laat hem een fragment van het schilderij Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude zien. Hij wil via de teletransfor de op dit schilderij uitgebeelde persoon tot leven wekken, omdat hij van haar wil weten waarom mensen oorlog voeren. De vrienden gaan met de uitvinding naar het museum Mayer van den Bergh in Antwerpen om het schilderij te fotograferen. Dulle Griet verschijnt in het echt, maar vernielt de teletransfor. De vrienden brengen de machine voor herstelling naar het laboratorium en Lambik waakt over Dulle Griet. Ze ontsnapt 's nachts en komt in de problemen. Lambik brengt haar weg. De volgende dag zegt hij niet te weten waar Dulle Griet gebleven is.
Wiske vindt Schanulleke 's nachts op een brandstapel in de kelder bij Dulle Griet. Lambik heeft haar daar verstopt tot de teletransfor is gerepareerd. Dulle Griet legt Schanulleke ook op het spoor van een modeltreintje en heeft een miniatuurguillotine voor haar gemaakt. Ze sluiten Dulle Griet dan op in de kelder, maar ze probeert te ontsnappen door de vrienden het geheim van haar kistje te beloven. Tante Sidonia krijgt een schoonheidsmiddel, maar blijkt de volgende dag een zwart gezicht te hebben. Pas als Jerom belooft met Dulle Griet te gaan wandelen, krijgt Sidonia iets om het zwarte goedje van haar gezicht te krijgen. Als Jerom door een bliksemschicht geraakt wordt, kan Dulle Griet ontsnappen.
De wolf van Sint-Pieters. (HC) (Davidsfonds Leuven) (1999)
Tekst: Edward de Maesschalck --- Tekeningen: Ron van Riet.
Leuven, 1448. Jan Portalis stapt de stadspoort binnen. Het vrolijke studentenleven lonkt, maar Vrouwe Fortuna is hem niet zo goed gezind. Hij is nauwelijks binnen de muren of zijn beurs wordt al gesneden. Meteen krijgt zijn toekomst een andere wending... Samen met een zwervende wolfshond geraakt Jan verstrikt in de vreemdste avonturen. Spionage en gekonkel maar ook liefde en echte vriendschap zijn de rode draden door het stripverhaal. Op de achtergrond zien we geleidelijk aan de Leuvense Sint-Pieterskerk en het stadhuis vorm krijgen.
Suske en Wiske #63: Jeromba de Griek. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2006)
Aangeboden bij de krant 'Het Nieuwsblad/De Gentenaar/Het Volk' in 2006.
Tekst: Willy Vandesteen --- Tekeningen: Eduard de Rop.
Wiske is jarig en als cadeau maakt professor Barabas elektronische speeltjes voor haar, die op onze vrienden lijken. De professor heeft een kasteel gekocht waar hij tegenwoordig woont, en nodigt de vrienden hier uit. Door wat gestuntel van Lambik slaat een van de speeltjes op hol en rent naar buiten. Jerom probeert de pop nog te vinden, maar vindt haar nergens. Onderweg naar huis ziet hij hoe een Turk wordt bedreigd door een groep mannen. Jerom redt de Turk en deze stelt zich voor als Kemal. In zijn hotel vraagt Kemal aan Jerom om voor hem een gouden kromzwaard te verstoppen voor de boevenbende van ene Boris.
Jerom vertelt thuis alles aan zijn vrienden, maar krijgt gauw ruzie met de nogal jaloerse Lambik. Jerom loopt naar buiten en raakt door een blikseminslag zijn geheugen kwijt. Omdat onze vrienden meer te weten willen komen over het gouden zwaard en een droom van tante Sidonia, reizen ze naar Turkije. Ook probeert een Bulgaarse bende het zwaard in handen te krijgen. Ze huren een huisje wat Sidonia herkent uit haar droom en ontdekken, dat in de gewelven onder het huisje een oeroude Byzantijnse kruisvaarder, genaamd Stantijn, leeft.
Suske en Wiske #61: De apekermis. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2006)
Aangeboden bij de krant 'Het Nieuwsblad/Het Volk/De Gentenaar' in 2006.
Tekst: Willy Vandersteen --- Tekeningen: Eduard de Rop.
Op onverklaarbare wijze is het enorm warm op aarde. Suske en Wiske komen Lambik tegen in de stad en ze gaan naar de dierentuin. Wiskes radio wordt door een aap afgepakt en Lambik gaat de kooi in om de radio terug te halen. Lambik geeft de radio terug en is intussen erg geschrokken. Tante Sidonia hoort op de radio dat het observatorium de toenemende hitte wijt aan een meteoor die de aarde nadert.
Professor Barabas waarschuwt voor ernstige gevolgen omdat de meteoor enige tijd rond de aarde zal draaien. In de krant lezen de vrienden dat professor Barabas is verdwenen uit zijn woning en de vrienden gaan naar het huis van Lambik en Jerom. Lambik rijdt net de stad in en hij gaat met Jerom snel weg als de vrienden hem vinden. Als tante Sidonia de wagen opnieuw vindt, blijken er twee apen in te zitten. Suske en Wiske volgen de apen en klimmen over het hek van de dierentuin. Ze komen in het hok en Wiske wordt door een aap in een boom getrokken, het blijkt een vermomde Lambik te zijn. Suske stormt binnen en hoort van Lambik dat de aap die de radio van Wiske afpakte professor Barabas is. De professor bestudeert de apen en de meteoor zorgt ervoor dat de apen verstandig worden, er zijn al apen die kunnen spreken. De apen zijn al ontsnapt uit hun hokken en zijn erg gevaarlijk, ze bereiden een machtsgreep voor. Lambik en Jerom gaan met een zender naar de vergadering van de oudste apen, die zich de grote Zeven noemen. De meteoor zal stralen uitzenden waardoor de mensen stilstand in de hersenen oplopen. Op de radio is het bericht dat de meteoor in een baan om de aarde cirkelt, maar dan ontdekt een aap dat ze met acht zijn. Lambik wordt ontdekt en kan met hulp van Jerom ontkomen, ze worden gevolgd door de mobiele brigade en kunnen zich in het huis van professor Barabas verschansen. De bevolking wordt bestraald en doet routinematig de dagelijkse dingen. De aap Go Rilla wil de macht overnemen, en benoemt apen in sleutelfuncties (ministers, generaals, etc.). Go Rilla beheerst niet alleen België maar heel Europa en wil een frisse wereldoorlog beginnen: alle apen zijn weliswaar broeders maar de Chinese, Amerikaanse en Russische broeders zullen grondstoffen niet broederlijk wensen te delen. Het huis wordt door tanks omsingeld en Jerom wordt aan een computer aangesloten om deze meer kracht te geven. Professor Barabas ontdekt dat ze onder water veilig zijn voor de straling.
Suske en Wiske #57: De schone slaper. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2006)
Aangeboden bij de krant 'Het Nieuwsblad/De Gentenaar/HetVolk' in 2006.
Tekst: Willy Vandersteen --- Tekeningen: Eduard de Rop.
Jerom wordt tijdens afgeleid door een bewegend wolkje dat hij alleen ziet. Lambik, Sidonia en de kinderen geloven Jerom niet, waarna Jerom achter het wolkje aan gaat. Uiteindelijk komt hij erachter dat er een oude bekende op de wolk zweeft. Het is Lili Feriteel die Jerom graag als drakendoder in actie wil zien. Zij tovert voor hem een sprookjeswereld en Jerom verslaat uiteindelijk de draak, maar de toverstaf van Lili raakt zoek. Jerom wordt aangereden door buurman Theofiel Boemerang en die brengt Jerom bij zijn vrienden. Niemand gelooft zijn verhaal, alhoewel Jerom gekleed is in een oud kostuum.
Een inbreker steelt het drakendoderkostuum s nachts en de vrienden gaan op zoek naar de wegwijzer van Zevenbeek, waar Theofiel Jerom de vorige avond heeft aangereden. Suske en Wiske zien enkele mannen en volgen hen. Ze zien de mannen bezig met een apparaat waarmee de ouderdom van iets kan worden vastgesteld door het meten van de radioactiviteit. Het sprookjesland wordt niet gevonden. Wiske wordt ondertussen door een bijensteek blind. De dienstdoende arts vertelt aan Wiske dat het slecht tijdelijk is, maar in werkelijkheid is haar oog dermate ontstoken dat het erop lijkt dat ze nooit meer iets zal kunnen zien. Ondanks de raad van de arts die het gezelschap meegeeft om dit pas later aan Wiske te vertellen, hoort Wiske het per ongeluk.
Suske en Wiske #54: De koddige kater. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2006)
Aangeboden bij de krant 'Het Nieuwsblad/Het Volk/De Gentenaar' in 2006.
Tekst: Willy Vandersteen --- Tekeningen: Eduard de Rop.
Lambik rijdt over een fiets heen. Hij geeft de eigenaar een schadevergoeding, maar ziet vervolgens dat dezelfde man zijn fiets voor een andere auto gooit en weer om geld vraagt. Tante Sidonias keuken is niet afgemaakt door een schilder en ze wordt kwaad als ze hoort dat Lambik de schilder van tevoren heeft betaald. Lambik gaat kwaad weg, hij heeft er genoeg van steeds beetgenomen te worden. Suske en Wiske zien hoe hij in een zwarte auto stapt en vertrekt. s Nachts vinden ze Lambik in de koelkast en hij spreekt niet meer tegen zijn vrienden.
Ze horen dat Lambik naar Luxemburg wil en zijn geweten wil kwijtraken, maar hij verdwijnt met meneer X. De vrienden gaan voor een grotexploratie naar Luxemburg en zien daar de zwarte wagen. Ze kamperen bij het domein en ontdekken dat meneer Erdemelcher een grondspeculant de eigenaar is. Ook ontdekken ze de naam van Lambik in verband met project Altenfels in die papieren.
De vrienden dalen af in een druipsteengrot en vinden daar sporen van een kat. Ook vinden ze een beeld van een dame met een kat op de schoot, op het beeld staat de naam Altenfels. Als de touwladder wordt losgemaakt vinden de vrienden een andere uitgang. Ook de kat gaat naar buiten en ze komen bij een ruïne op een berg bij het dorp Altenfels.
Suske en Wiske #53: De zoemende ei. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2006)
Aangeboden bij de krant 'Het Nieuwsblad/Het Volk/De Gentenaar' in 2006.
Tekst: Willy Vandersteen --- Tekeningen: Eduard de Rop.
Professor Barabas vertelt Lambik over signalen uit de ruimte die hij heeft opgevangen met de ruimtemagnetofoon. Als Lambik water wil drinken in het park vertelt hij het verhaal aan een agent, onwetend dat een zwerver alles afluistert. Als de professor de signalen van de planeet Lactona heeft ontcijferd, zijn de vrienden bij hem. De professor vertelt dat de bewoners van Lactona een reusachtig ei naar de aarde hebben gezonden omdat ze bezorgd zijn over de kernproeven op deze planeet.
Lambik ontmoet op de jaarmarkt iemand die zich professor Diavolo noemt en die hem beter wil leren goochelen. Lambik neemt Diavolo mee naar professor Barabas. De professor heeft een nieuw bericht ontcijferd: het ei is inmiddels afgeworpen boven het Braziliaans oerwoud, Mato Grosso, en moet nu snel geopend worden. Dan blijkt ook Krimson in het huis te zijn, hij had zich vermomd als Diavolo, en hij heeft alles afgeluisterd. Dankzij Jerom kan Krimson de vrienden niks aandoen, maar hij ontsnapt. Suske en Wiske achtervolgen hem maar worden gevangengenomen in een wolkenkrabber door handlangers van Krimson. Jerom kan niet voorkomen dat de kinderen door de boeven worden meegenomen in een helikopter (na een brand in de wolkenkrabber).
Bloedbanden zijn eeuwig Kergan heeft een nieuwe partner gevonden in de persoon van Anna, die hij recent heeft getransformeerd, ondanks de terughoudendheid van Arkanea. Terwijl hij gelooft dat hij zich heeft losgewerkt van zijn eigen schepster, wordt zij gevangengenomen door Arthemius, religieuze raadsman van prins Vladimir, en gefolterd in een klooster. De man van de Kerk is vastbesloten de aard en de oorsprong van de vampiers te achterhalen. In naam van zijn enige God wordt hij zelf nog boosaardiger dan de wezens die hij beweert te bestrijden. Kergan deelt de pijn van Arkanea en beseft hoe krachtig de band is die hen verbindt. Bloedbanden
Suske en Wiske #51: De nerveuze Nerviërs. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2006)
Aangeboden bij de krant 'Het Nieuwsblad/De Gentenaar/Het Volk' in 2006.
Tekst: Willy Vandersteen --- Tekeningen: Eduard de Rop.
Lambik heeft zijn vrienden uitgenodigd voor een picknick en loopt naar een steengroeve. Door een ontploffing komt een ingang van een grot bloot te liggen, maar de vrienden gaan met de gewonde Lambik naar huis. Wiske heeft iets zien bewegen en gaat samen met Suske naar de grot. Ze vinden een pot en dalen af in een put. Beneden zien ze drie kwade bosgeesten, Twistorix, Pintorix en Zanziorix, die 2000 jaar geleden door een druïde van de Nerviërs zijn opgesloten in de grot. Ze komen in moeilijkheden, maar Wiske kan Lambik en Jerom nog waarschuwen. De geesten proberen met een dobbelspel, muziek en bier Jerom over te halen niet te vechten, maar hij vindt Suske en ze gaan naar huis. Lambik gelooft niks van het verhaal over de bosgeesten. Ze stoppen bij professor Barabas, die met zijn elektronisch brein informatie over bosgeesten opvraagt. Met de teletijdmachine bekijken ze de tijd van de Nerviërs en ze zien een paaldorp. Maar dan knapt de lamp van de teletijdmachine en Jerom brengt de kinderen naar huis.
Suske en Wiske #50: Sjeik El Ro-Jenbiet. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2006)
Aangeboden bij de krant 'Het Nieuwsblad/Het Volk/De Gentenaar' in 2006.
Tekst: Willy Vandersteen --- Tekeningen: Eduard de Rop.
Tante Sidonia rijdt per ongeluk een man aan die plotseling de straat oversteekt, ze vinden een pakje en brengen dit naar het ziekenhuis. De man zegt dat ze het pakje moeten afgeven aan Ahmed bij herberg De Rode Maan, maar als ze in de herberg komen vlucht Ahmed weg. Als de vrienden in het ziekenhuis komen, blijkt de Arabier al vertrokken te zijn. In het pakje zit een gouden dolk en de vrienden vinden op de verpakking het adres Blokzeilstraat Nr. 7 van Oriëntal Arts. Ze gaan naar de winkel en de Griekse eigenaar is dolblij zijn gouden dolk terug te zien, hij werd s ochtends gestolen. Tante Sidonia wil de dolk kopen voor de verjaardag van Lambik, maar de Griek wil veel geld voor het ding. Na een bedreigend telefoontje geeft de Griek de dolk toch voor veel minder geld mee en de vrienden versieren het huis. Als Lambik langskomt zijn zijn vrienden vastgebonden en hij hoort dat ze overvallen zijn. Lambik wil zijn dolk terug en de vrienden vertellen Jerom wat er is gebeurd. Ze volgen de Arabieren naar het park en ze vinden de Arabieren in de muziektent. Abdoel kan ontkomen en de vrienden volgen Ahmed en de gouden dolk, ze halen een schip uit het water en brengen deze naar de stad maar de Arabier kan ontkomen. Suske kan de dolk terugpakken en Jerom brengt de boot terug naar het water. Lambik krijgt dan zijn verjaardagscadeau en verkleedt zich als een sjeik. De vrienden vinden een briefje in de schede van de dolk en lezen dat Sjeik El Ro-Jenbiet zijn dolk terug wil. Lambik besluit de dolk zelf naar Jordanië te brengen en ze gaan in Genua aan boord van de pakketboot Esperia om naar het Midden-Oosten af te reizen. Suske ontdekt dat zijn hut is doorzocht en Wiske vindt hem even later bewusteloos. De kinderen vertellen Lambik wat er is gebeurd en de Arabier kan de dolk te pakken krijgen. De Arabieren nemen het bevel van het schip over en verbieden aan te meren in Alexandrië, ze moeten doorvaren naar Beiroet. Suske en Wiske worden gevangengenomen en naar het land gebracht. Een geheimzinnige man volgt de auto met de Arabieren en Suske, maar Wiske is verdwenen.