Bakelandt #27: In de greep van Satan. (Standaard Uitgeverij) (2009)
Tekst & tekeningen: Hec Leemans.
Bakelandt, Pé, Zita en kapitein Choron trekken naar Lezennes in Noord-Frankrijk op zoek naar de schat van het Gulden Vlies. Ook De Crèeceur en de kompanen van Choron zijn van de partij. De ondergrondse steengroeve, waar de schat verborgen ligt, is een echte doolhof van eeuwenoude galerijen. Tijdens hun zoektocht in die grotten breekt een zwaar onweer uit en de verschillende partijen worden verrast door het aanrollende water van de snel wassende rivier. De overlevenden komen terecht in de handen van de Gezellen van Satan.
Het dagboek van een bos #7: Een pijnlijke brief, deel 1. (HC) (Dupuis) (1999)
Tekst & tekeningen: Jean-Claude Servais.
Joodse kinderen worden tijdens de bezetting in het kasteel van Jamoigne opgevangen door padvinders. Ze krijgen er nieuwe namen en de jongelui beleven er een onbezorgde vakantie, onbereikbaar voor de Duitse agressie. Een van die kinderen, Sylvain, wordt smoorverliefd op Pauline, het meisje dat in het kasteel bij de was komt helpen. Pauline, zowat twintig, is knap, speels en luchthartig. Zij heeft alleen belangstelling voor Alexander, haar vriend... Tot het leven er voor Pauline en Sylvain plotseling totaal anders uit gaat zien.
Bakelandt #26: Het geheim van het Gulden Vlies. (Standaard Uitgeverij) (2008)
Tekst & tekeningen: Hec Leemans.
Fouché is te weten gekomen dat een gedeelte van de beroemde Oostenrijkse schat van het Gulden Vlies door de doodgewaande kapitein Choron en zijn luitenanten achtergehouden werd voor hun eigen profijt. Napoleon wil absoluut deze schat in handen krijgen om zo aanspraak te maken op de rest. De Crèveceur krijgt de opdracht om deze Henri Choron op te sporen. De trawanten van Choron denken dat hij hen verraden heeft en in de steek gelaten heeft en gaan op weg naar Lezennes in Frans-Vlaanderen waar de buit verborgen is. Ook Choron, die inmiddels in het Vrijbos terechtgekomen is, vertrekt samen met onze helden ijlings naar Frankrijk.
Bakelandt #25: De ring van Napoleon. (Standaard Uitgeverij) (2009)
Tekst & tekeningen: Hec Leemans.
De eerste consul Bonaparte is op inspectiereis te Antwerpen alwaar hij voor zijn vrouw Josephine een kostbare ring koopt. Op de terugweg naar Parijs verblijft hij bij Jacobus Devos te Roeselare. Om te spioneren waagt Zita zich in het hol van de leeuw en biedt ze zich bij de schout aan als meid. De kostbare ring wordt op een raadselachtige manier gestolen. Enkele Franse émigrés, onder de leiding van Cadoudal, plannen een aanslag op Napoleon. De Crèveceur redt echter het leven van Bonaparte en weet de aanslag op hem te verhinderen. Wie is echter de dief van de ring?
Bakelandt #23 & 24: De jongens van Turnhout & De stad der verdoemden. (Standaard Uitgeverij) (1995)
Tekst & tekeningen: Hec Leemans.
De jongens van Turnhout: Op weg van Amsterdam naar het Vrijbos worden Bakelandt, Pé en Zita overvallen door de smokkelbende van Leonardus Friand. Bakelandt wordt gevangen genomen en aan de Fransen als opstandig brigand en medeplichtige van Corbeels uitgeleverd. Pé en Zita rijden naar Turnhout om hulp te vragen aan Rollier en Corbeels, maar Corbeels weigert resoluut vermits hij op het punt staat om Herentals te veroveren. Ondertussen ontsnapt Bakelandt zelf uit de handen van generaal Durutte en neemt de verdedigingsplannen van de Fransen mee.
De stad der verdoemden: De troepen van generaal Jardon belegeren de stad Diest. Onze helden, Corbeels en de boerenopstandelingen zitten als ratten in de val. Een verrader vernietigt, in opdracht van generaal Jardon, de voedselvoorraden van de stad. Het beleg duurt voort en de honger begint te knagen. Er moet iets gebeuren. Bakelandt vindt het middel om de Fransen te verschalken en de boerenopstandelingen uit de stad weg te leiden langs een geheim pad.
Deze mini-hardcover (A5) werd aangeboden in de Smatch winkels in september 2009.
Tekst: Janry --- Tekeningen: Tome.
Ze zijn nog maar net geland in Zaventem of IJzerlijm bezorgt hen het verontrustende bericht dat de Graaf van Rommelgem hen schreef. Vraag jullie dringend naar Australië te komen. Heb jullie nodig om uit rotsbodem van Albuh Mine schat van gigantische waarde te halen. Rommelgem. Het briefje bevat drie woorden die de eerst zo sceptische Kwabbernoot vlug overtuigen. Schat en gigantische waarde. Ze vliegen er onmiddellijk in/heen.
Bakelandt #22: Het raadsel van Amsterdam. (Standaard Uitgeverij) (2011)
Tekst & tekeningen: Hec Leemans.
Jacobs Devos krijgt een geheimzinnige en verontrustende brief van notaris Van Severen uit Amsterdam. Devos vertrekt spoorslags naar Holland. Bakelandt, Pé en Zita die iets vermoeden, reizen hem achterna. In Amsterdam komt Devos te weten dat hij met valse voorwendsels naar daar is gelokt. Devos heeft een aantal jaren geleden een fortuin aan Oostenrijkse Kreutzers verstopt in de Montelbaanstoren. Deze toren zal nu door de Fransen als wapenarsenaal gebruikt worden. Devos heeft nog één nacht om zijn fortuin op te graven, maar er zijn kapers op de kust.
Deze editie werd aangeboden bij de krant De Morgen op 22/11/2008.
Tekst: Janry --- Tekeningen: Tome.
Reporter Kwabbernoot komt een belangrijke ontdekking op het spoor. Hij ontmoet een oudgediend tegenstander die een iets te persoonlijk contact legt. Zonder het te beseffen draagt hij een virus met zich mee. Wordt het voortbestaan van de wereld nu volledig bedreigd?
Bakelandt #21: De Zwarte griffioen. (Standaard Uitgeverij) (2008)
Tekst & tekeningen: Hec Leemans.
Generaal Colaud, de nieuwe 'pacificateur' uit Parijs, heeft als opdracht de veelvuldige opstanden de kop in te drukken en de brigands uit te roeien. De Crèveceur krijgt drie maanden de tijd om dit resultaat te bereiken. De Crèveceur spant een valstrik in de Zwarte Zwaan en kan Pé Bruneel en Pier den Bult overmeesteren. Hij laat echter ook alle huizen van het gehucht in brand steken en neemt alle mannelijke inwoners gevangen om te sterven als brigands onder de Guillotine. Vanaf dat moment brengt een enorme geheimzinnige vogel dood en verminking onder de Fransen.
Bakelandt #20: De verloren strijd. (Uitgeverij J. Hoste n.v.) (1983)
Tekst & tekeningen: Hec Leemans.
Charlepoeng bereidt een grootscheeps offensief voor tegen de Franse generaal Jardon en zijn troepen te Leuven. De aanval mislukt en Charlepoeng betaalt zijn plannen met zijn vrijheid en honderden doden. Bakelandt en Pé die ontsnapt zijn uit de keldergewelven van de abdij van Villers vertrekken naar Brussel om te pogen Charlepoeng uit de gevangenis te halen en te ontdekken waar Zita gebleven is.
Bakelandt #19: In naam van de Keizer. (Standaard Uitgeverij) (2012)
Tekst & tekeningen: Hec Leemans.
Charlepoeng is verliefd op Zita. Hij ontvoert haar en verbergt het meisje in het Zoniënwoud. Bakelandt en Pé rijden de volgende morgen Charlepoeng achterna maar worden door zijn bende opgesloten in de kelders van 'Den Plezanten Hof'. Inmiddels maakt Charlepoeng plannen om Leuven te veroveren op de Fransen en Generaal Jardon gevangen te nemen.
Bakelandt #18: De Prins van Oranje. (Standaard Uitgeverij) (2012)
Tekst & tekeningen: Hec Leemans.
De Prins van Oranje reist door Vlaanderen om overal fondsen te werven voor zijn strijd tegen de Fransen. Uiteraard maakt De Crèveceur jacht op de Prins van Oranje zodat deze aan Bakelandt bescherming vraagt. Maar Bakelandt ontdekt al snel dat er iets louche aan de hand is.
Het dagboek van een bos #8: Een pijnlijke brief, deel 2. (HC) (Dupuis) (2000)
Tekst & tekeningen: Jean-Claude Servais.
1980. Een jonge vrouw die aan geheugenverlies lijdt, werkt als hulpje in een katholieke meisjesschool. Ze wordt er geregeld gepest en getreiterd. Als een van de plagerijen uit de hand loopt, valt het meisje van de trap en ze komt zwaar op haar hoofd terecht. De klap heeft een onverwachte uitwerking: beetje bij beetje vindt de jonge vrouw haar geheugen terug. Pauline werkte destijds als wasmeisje in het kasteel van Jamoigne waar, tijdens de bezetting, joodse kinderen werden opgevangen. Op hetzelfde moment krijgt Samuel Dowidowicz in New-York een onverwacht telefoontje.
Robbedoes en Kwabbernoot #29: Geld, smiechten en smokkel. (SC) (Dupuis) (1980)
Tekst & tekeningen: Jean-Claude Fournier.
Lukt de aanslag op de inspecteur-generaal van de maffia in Gatung? Een gebeurtenis die ons sterk aanbelangt aangezien door een persoonsverwisseling iedereen denkt dat het Kwabbernoot is. Ook al werd deze gevaarlijke positie hem in de schoot geworpen, hij zal er gretig van gebruik maken als reporter...
Het dagboek van een bos #9: Isabelle. (HC) (Dupuis) (2003)
Tekst & tekeningen: Jean-Claude Servais.
Deze tragische geschiedenis is zo oud als de Romeinse heirbanen die in het land van Gaume liggen. Het is een van die oude thema's die de spot drijven met de geschiedenis: de levenden zullen er nooit in slagen hun fantasie met hun leven te doen samenvallen. Dat kunnen alleen de doden en de standbeelden. Iedere deur die opengaat en iedere deur die dichtgaat lijkt te zeggen: 'Er was eens...'"
Robbedoes en Kwabbernoot #27: De Doodsman. (SC) (Dupuis) (1977)
Tekst & tekeningen: Jean-Claude Fournier.
Wanneer Ororé Robbedoes en Kwabbernoot uitnodigt op een internationaal congres van goochelaars te Bretagne, snelt deze laatste samen met Robbe er naartoe. Onderweg komen ze de zonderlinge Doodsman tegen die protesteert tegen de aanwezigheid van een kerncentrale in de buurt... Deze kerncentrale neemt immers een deel van zijn taak over en dat zint hem niet. Hij besluit acties te ondernemen.
Pats #1: Flappy van Flappinus. (SC) (Standaard Uitgeverij) (1975)
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Pats stopt z'n kleine zusje Trezebees in bed en gaat dan slapen. Die nacht wordt z'n rust verstoord door een knal! Er is een ruimteschip neergestort in z'n tuin!
Pats #3: De laatste kabouter. (SC) (Standaard Uitgeverij) (1975)
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Pats en Treezebees zoeken een nieuwe schuilplaats voor Flappy, want hun vader wil het tuinhuisje schilderen. Even verderop zien ze een vervallen molen staan. Ze beslissen Flappy daar onder te brengen. Maar is Flappy daar wel alleen..?