Medea #1: Het Gulden Vlies. (HC) (Casterman) (2009)
Tekst: Renot --- Tekeningen: Erwin Sels (Ersel).
Eind jaren dertig. In Duitsland bereiken de nazi's het toppunt van hun macht, in Italië heerst Mussolini. Zowel de bisschop van Vaticaanstad als Reinhard Heydrich, hoofd van de Gestapo, zijn op zoek naar de codex, die de zwervende Judas Iskarioth anno zero schreef na zijn ontmoeting met Medea, de personificatie van de mythologische hoedster van het Gulden Vlies. Wanneer de nazi's er uiteindelijk in slagen codex en symbolen samen te brengen, worden deze laatste door een schelle lichtflits verpulverd. Want macht komt niet voort uit symbolen, maar uit een persoon.
Jommeke #160: De verdroogde bron. (SC) (Ballon) (2010)
Tekst & tekeningen: ?
Een boodschap in de fles: S.O.S. Jampudding in nood! Onmiddellijk wordt koers gezet richting Schotland. Maar daar blijkt Mic Mac zich kiplekker te voelen. Blijkt dat ze bij de andere moeten zijn in de omgeving van de Stille Oceaan. Daar werd immers de bron drooggelegd waar de pudding met jam normaal van gemaakt wordt. Een onderzoek begint.
Thorgal #12: De stad van de verloren god. (HC) (Le Lombard) (1998)
Tekst: Jean Van Hamme --- Tekeningen: Grzegorz Rosinski.
Thorgal, Aaricia, Tjall en Kriss van Valnor naderen eindelijk Mayaxatl, de stad van de verloren god. Wanneer ze het ware doel van hun missie ontdekken, maakt Thorgal zich uit de voeten, maar Kriss schuwt geen enkel middel om hem te dwingen zijn taak te volbrengen.
Dit album werd aangeboden bij het weekblad 'Story magazine (België)' op 11-06-2013.
Tekst & tekeningen: Jef Nys.
Boer Melkmansâ koe Julia kan geen melk meer produceren waardoor ze naar het slachthuis wordt gebracht. Jommeke stelt dan maar voor om eens bij professor Gobelijn langs te lopen om alsnog een middeltje te vinden en haar te redden van een gescalpeerde dood. Het resultaat is opzienbarend!
Thorgal #11: De ogen van Tanatloc. (HC) (Le Lombard) (1999)
Tekst: Jean Van Hamme --- Tekeningen: Grzegorz Rosinski.
Thorgal, Aaricia en Kriss van Valnor hebben de grootste moeite zich een weg door de oerwouden in het land Qâ te banen. Wat is er van Jolan geworden? Zolang de Xinjins hem gijzelen is er voor hem alleen hoop op redding als zijn vader de hem opgedragen taak tot een goed einde weet te brengen. De Ogen van Tanatloc zijn echter op Thorgal gericht en zijn reactie op het horen van de naam van de viking is hoogst merkwaardig...
Jommeke #158: Het probleem van Jeff Klaxon. (SC) (Ballon) (2014)
Dit album werd aangeboden bij het weekblad 'Story magazine (België)' op 03-06-2014.
Tekst & tekeningen: Jef Nys.
Dtective Jeff Klaxon komt de hulp van Jommeke en Filiberke inroepen. Hij kreeg namelijk het volgende bericht: "Op 157° 14â westerlengte en 20° 18â zuiderbreedte vindt u het aanknopingspunt. Er staat veel op het spel. Als u slaagt wacht u een grote beloning. Ga!" Aangezien de gegeven coördinaten zich bevinden in de Grote Oceaan, in de buurt van de Cook Eilanden, wordt Jan Haring er ook bij betrokken. Heeft het iets met de schat van Zwartbaard te maken?
Sherlock Holmes: Een studie in rood. (SC) (P&T production) (1995)
Tekst: Arthur Conan Doyle, Jorge Longaron --- Tekeningen: Ricard.
Het verhaal omschrijft zijn ontmoeting met Sherlock Holmes in 1881, en het eerste onderzoek van Holmes waar hij bij betrokken was. Het onderzoek draait om een lijk dat gevonden is in een huis in Brixton, met het woord "RACHE" geschreven in bloed op de muur achter het lijk.
Jommeke #157: De koningin van Kachar El Nachar. (SC) (Het Volk) (1990)
Tekst & tekeningen: Jef Nys.
Omdat experimenten binnen bebouwde kom vrij gevaarlijk zijn wanneer ze knallend mislukken, raadt Jommeke professor Gobelijn aan het eens een keer in de woestijn uit te proberen. De proeven daar zorgen echter voor een aardverschuiving waardoor een mummie aan de oppervlakte komt. Gobelijn slaagt erin de mumie terug tot leven te wekken. Het is Amrida, de koningin van Kachar el Nachar...
Sherlock Holmes #1: De rode bloedzuiger. (SC) (LeFrancq) (1990)
Tekst: André-Paul Duchateau --- Tekeningen: Guy Clair.
Een man ligt te kreunen op de stoep voor het huis van Sherlock Holmes. Holmes haalt hem snel binnen en roept er Dr. Watson bij. De man kreunt 'Afschuwelijk... de rode bloedzuiger...'!
Sherlock Holmes #2: De hond van de Baskervilles. (SC) (LeFrancq) (1992)
Tekst: Arthur Conan Doyle, André-Paul Duchateau --- Tekeningen: Stibane.
De rijke landeigenaar Sir Charles Baskerville wordt dood gevonden in het park van zijn landhuis, gelegen in Dartmoor. Hij lijkt te zijn overleden aan een hartaanval, maar volgens zijn beste vriend, Dr. Mortimer, is er meer aan de hand. Volgens hem is Charles het slachtoffer van een bovennatuurlijk wezen, dat door het gebied spookt in de gedaante van een enorme hond. Enorme hondensporen rond het lijk lijken dit verhaal te bevestigen. Mortimer is bang dat Charles erfgenaam, zijn neef Sir Henry Baskerville, in groot gevaar is. Daarom roept hij de hulp in van Sherlock Holmes. Dr. Mortimer vertelt Holmes en Dr. Watson van de zogenaamde Baskervillevloek, die volgens hem al eeuwenlang op de familie rust. De vloek zou zijn ontstaan door de wandaden van ene Sir Hugo Baskerville, die leefde ten tijde van Oliver Cromwell. Volgens de verhalen was hij een zeer kwaadaardige en sadistische man. Hij werd verliefd op de dochter van een vrijboer. Hij ontvoerde haar, en sloot haar op in zijn slaapkamer. De vrouw kon echter ontsnappen. Toen Hugo dit merkte, riep hij dat hij zijn lichaam en ziel aan het kwaad zou willen geven als hij haar maar kon krijgen. Vervolgens zette hij de achtervolging op haar in met zijn jachthonden. Een paar uur later vonden Hugos vrienden de lijken van zowel de vrouw als Hugo. Een grote spectrale hond stond bij Hugos lijk, beet diens strot af, en verdween ermee in de nacht.
Jommeke #154: De hellestokers. (SC) (Ballon) (2014)
Dit album werd aangeboden bij het weekblad 'Story magazine (België)' op 09-09-2014.
Tekst & tekeningen: Jef Nys.
Twee pestkopjes staan âs nachts voor Jommekes deur: "Onze koning heeft ons naar u gestuurd. U bent onze laatste hoop. We zitten opgescheept met vreselijke kwelduivels! Ze ontvoeren ons en nemen ons mee naar hun rijk, diep onder onze grot. Ons volk is al voor de helft weggesleept! We zijn voortdurend voor hen op de vlucht!" Waar gaat het toch naar toe met deze wereld? Als zelfs de pestkopjes weggepest worden.
Jommeke #153: Het hoofd van Samos. (SC) (Ballon) (2010)
Dit album werd aangeboden bij de krant 'Het Nieuwsblad/De Gentenaar' op 13-10-2010.
Tekst & tekeningen: Jef Nys.
Omdat hij een dronken zeeman helpt, krijgt Jommeke een briefje van vijftig. Maar de zatte zeeschuimer geeft per ongeluk een briefje waarop staat Hoofd Samos vier miljoen. Jommeke zou Jommeke niet zijn als hij het mysterie niet zou trachten op te lossen...
Een cassette met het volgende bericht wordt bij Jommeke binnengebracht: 'Jommeke, luister! Ik zit in Benistal voor een speciale opdracht. Maar ik ben wat vergeten. In mijn garage staat een grote kist. Breng die direct naar Benistal, in Afrika! Ik moet je echter op de lever drukken: open de kist niet! In geen geval! Tot weldra!' Wanneer Jommeke ook nog te weten komt dat professor Gobelijn niet veel later ontvoerd werd, snelt hij hem ter hulp met de medewerking van Prospeer, Filiberkes vader. De rit met de vrachtwagen is gevaarlijk want er zijn kapers op de kust...
Jommeke #151: Het meermonster. (SC) (Ballon) (2015)
Dit album werd aangeboden bij het weekblad 'Story magazine (België)' op 04-08-2015.
Tekst & tekeningen: ?
Er loopt duidelijk wat fout ten huize van de Jampuddings, want Arabella werd buitengezwierd. Jommeke en Filiberke trachten uit te zoeken waarom de onafscheidelijke band uiteindelijk toch verbroken werd. Is dit misschien de voorbode van een louche zaak?
Sherlock Holmes #5: Het gevlekte koord. (SC) (LeFrancq) (1995)
Tekst: Arthur Conan Doyle, André-Paul Duchateau --- Tekeningen: Stibane.
Dr. Watson heeft vele geheimzinnige verhalen geschreven over zijn kompaan Sherlock Holmes. Hier kan je er twee lezen: 1. Het gevlekte koord + 2. De fantastische baron Maupertuis.
Jommeke #150: De gestoorde zeereis. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2021)
Tekst & tekeningen: ?
Jan Haring viert zijn vijftig jaar! Jommeke is verwonderd hij dacht dat de kapitein toch wel een stukje ouder was. Die landrat toch, natuurlijk is Jan Haring veel ouder! Hij viert zijn vijftig jaar als zeeman en trakteert al zijn vrienden op een wereldreis.
Al gauw vaart de kuip uit voor een plezierreis over de zeven zeeën, met aan boord een gezellige bende.
Sherlock Holmes #6: De reuze rat van de Sumatra. (SC) (LeFrancq) (1995)
Tekst: André-Paul Duchateau --- Tekeningen: Di Sano.
Op een avond komt er een vreemde man langs op 221b Baker Street. Hij wordt geobsedeerd door ratten; vooral een reuzenrat boesemt hem panische angst in... De bezoeker is duidelijk aan het hallucimeren, maar Sherlock Holmes en Watson hebben goede redenen om aan te nemen dat die rat wel degelijk bestaat...