De Rode Ridder #2: De gouden sporen. (Standaard Uitgeverij) (1993)
Tekst: Willy Vandersteen --- Tekeningen: Robert Vandersteen, Karel Verschuere, Eduard De Rop.
Tijdens zijn zwerftocht ontmoet Johan drie schildknapen, die op weg zijn naar een toernooi bij de Reigershoeve. Zij stellen zich voor als Kurt, zoon van een verdienstelijk krijgsman, en Erwin en Erik, afkomstig uit een adellijke familie. We leren dat Erwin door zijn angst nog lang zijn riddersporen niet zal verdienen. Tegenlijkertijd verschijnt er een ridder ten tonele die Johan uitdaagt, en hij wint het respect van de schildknapen door de ruziezoekende ridder te verslaan. Het paard van de Rode Ridder blijkt echter gewond te zijn, en de jongens nodigen hem uit om hen te vergezellen naar de reigershoeve.
De dood speelt een spelletje in Sainte-Noire. Lola Bali wordt twee keer dood teruggevonden. Vermoord Twee lijken van hetzelfde meisje. Van het eerste lichaam werden de borsten weggesneden, bij het tweede de handen. Wie heeft dit lugubere spelletje bedacht? En waarom? Alleen Luka, een buitenstaander, komt dicht in de buurt van de waarheid. Zijn leven hangt dan ook aan een zijden draadje...
Hoewel hij nog geprobeerd had om de moord op bemiddelaar Sterling te verhinderen is Karl toch door het leger van de As opgepakt en gedeporteerd. Hij belandt op Balaena Nûn, een trainingsschip waar alle rekruten die het leger van de As moeten gaan versterken een draconische opleiding krijgen. Met behulp van virtuele technieken worden de soldaten voorbereid op allerlei gevechtssituaties, maar Karl heeft overal maling aan en verziekt dan ook iedere opdracht...
De Rode Ridder #1: Het gebroken zwaard. (Standaard Uitgeverij) (1993)
Tekst: Willy Vandersteen --- Tekeningen: Willy Vandersteen, Eduard De Rop, Karel Verschuere, Robert Vandersteen.
Tijdens zijn reis stuit Johan op een gewonde man. Deze waarschuwt hem voor dreigend gevaar in de nabijheid. Plots verschijnt er het verlichte gevest van een gebroken zwaard in het donker, dat plotseling verdwijnt. Johan brengt de gewonde man naar kasteel Eikendale, waar Vrouwe Sieglinde beide in verzorging neemt. De gewonde blijkt heer Reyhold te zijn, de rentmeester. Hij beheert het slot tijdens de afwezigheid van de heer van Eikendale, die afwezig is door een oproep van de koning.
Een vrouw. Naakt en verminkt. Dood. Alles is een vrouwengeschiedenis. Ook het verhaal van een stad. Een stad gehuld in stilzwijgen. Die haar geheimen goed bewaart. Die het niet duldt dat een vreemdeling zijn neus in haar zaken komt steken. De vreemdeling heet Luka.
Hoewel hij nog geprobeerd had om de moord op bemiddelaar Sterling te verhinderen is Karl toch door het leger van de As opgepakt en gedeporteerd. Hij belandt op Balaena Nûn, een trainingsschip waar alle rekruten die het leger van de As moeten gaan versterken een Draconische opleiding krijgen. Met behulp van virtuele technieken worden de soldaten voorbereid op allerlei gevechtssituaties, maar Karl heeft overal maling aan en verziekt iedere opdracht... Tot de legerleiding besluit de cyborg Buuhalis bij hem op de kamer in te kwartieren...
Karl Hollister is door het leger van de as opgepakt en gedeporteerd. Hij belandt op Balaena Nûn, een trainingsschip waar alle rekruten die het leger van de As moeten gaan versterken een Draconische opleiding krijgen. Met behulp van virtuele technieken worden de soldaten voorbereid op allerlei gevechtssituaties. De oefeningen worden werkelijkheid als de rekruten de opdracht krijgen een opstand op de satelliet Lahaag neer te slaan...
Zornik neemt op het exotische en mysterieuze Malta een nieuwe cd op. Koen, frontman en zanger, wordt ongewild aangereden door een vrachtwagen wanneer hij een luchtje gaat scheppen. De niet al te snuggere bestuurder neemt de bewusteloze Koen mee naar zijn bazin Miss Winchester, een bitch die Maltese kinderen slavenarbeid laat verrichten. De drie oudste meisjes die in een legendarisch paleis voor Ms Winchester werken, zien in Koen een heroïsche Maltese ridder, genaamd Zornick. Koen heeft zo zijn twijfels maar de bloedmooie tieners weten hem te overtuigen hen te helpen om uit de greep van Miss Winchester en haar duistere praktijken te ontsnappen.
Lady S. #3: 59° noorderbreedte. (SC) (Dupuis) (2006)
Tekst: Jean van Hamme --- Tekeningen: Philippe Aymond.
In Stockholm is het winter. Suzan is er samen met haar vader, reizend ambassadeur voor de VS, die in de Zweedse hoofdstad enkele maanden invalt voor een collega. Maar Suzan verveelt zich. Afgezien van de Nobelprijsceremonie is er weinig te beleven en de nachten lijken eindeloos lang. Tot er twee oude bekenden opduiken. Eerst Orion, die werkt voor een of andere geheimzinnige antiterreurorganisatie, dan Anton Grivenko, haar brother in arms uit een niet zo ver (crimineel) verleden.
Lady S. #2: Op je gezondheid, Suzie! (SC) (Dupuis) (2005)
Tekst: Jean van Hamme --- Tekeningen: Philippe Aymond.
Het verleden van Lady S blijft de jonge vrouw achtervolgen. Ze denkt weer aan de dag waarop ze onverwacht bij de familie Fitzroy arriveerde en een collectie juwelen terugbezorgde die ze enkele jaren voordien had gestolen. De enige bagage die ze toen bij zich had, waren haar achttien jaar en een loodzwaar geweten: tenslotte was het haar schuld dat een gezelschapsdame in Cannes zelfmoord pleegde. En die zelfmoord deed Shanja beseffen dat het zo niet verder kon met haar leven. Wat daarop volgde, heeft veel weg van een sprookje. Shanja werd Suzan en werkt sindsdien als assistente van haar pleegvader, een hoog Amerikaans diplomaat.
Lady S. #1: Na Zdorovje, shanjoeska! (SC) (Dupuis) (2004)
Tekst: Jean van Hamme --- Tekeningen: Philippe Aymond.
Pleegdochter en assistente van James Fitzroy, reizend ambassadeur en afgevaardigde voor het ministerie van Buitenlandse zaken van de VS. Suzan is een jonge intelligente vrouw en spreekt zeven talen. Ze heeft zich volledig kunnen ontplooien en is gelukkig. Ze is de oogappel van haar vader. Maar achter die façade van volmaakt geluk zitten scheuren, geheimen en niet geheelde wonden. Suzan wordt achterhaald door haar verleden. Hoewel ze in haar leven al verschrikkelijk veel heeft meegemaakt, wordt ze nu verplicht om de gevaarlijkste rol uit haar leven te spelen, die van Lady S, een gewiekste spionne in de diplomatieke wereld.
De Blauwbloezen #8: De hoogvliegers van de cavalerie. (HC) (Dupuis) (1986)
Tekst: Raoul Cauvin --- Tekeningen: Willy Lambil.
In het hoofdkwartier van de Noorderlijken: Als wij de vijandelijke troepenbewegingen van tevoren zouden kunnen zien, dan zouden we hun aanval kunnen afslaan... Door verkenners uit te sturen die t doen en laten van de Zuidelijken in de gaten houden! Maar alle verkenners kwamen nooit levend terug... De oplossing: een luchtballon. En de vrijwilligers: Blutch en Chesterfield! Als ze maar geen hoogtevrees hebben en... afdrijven!
De Blauwbloezen #6: De nor in Robertsonville. (HC) (Dupuis) (1986)
Tekst: Raoul Cauvin --- Tekeningen: Willy Lambil.
Blutch en Chesterfield worden gevangengenomen en meegevoerd naar een gevangenis met een enorme reputatie: het strafkamp in Robertsonville. Vooral Blutch neemt het initiatief om dr tussenuit te glippen. Maar een hardnekkig Zuiders soldaat heeft het op hen gemunt.
De Blauwbloezen #47bis: De Nancy Harts. (HC) (Dupuis) (2004)
Album 47 bis van De Blauwbloezen is een bijzonder album. Het bevat weliswaar het hele verhaal van De Nancy Harts, maar in een zeer ongebruikelijke vorm: 44 pagina's in potlood, aangevuld met 16 bladzijden vol kanttekeningen van Raoul Cauvin en Willy Lambil betreffende het ontstaan van De Blauwbloezen. Dit fascinerende kijkje in de keuken van de beide auteurs is het neusje van de zalm voor de liefhebbers van deze reeks. En zeker ook voor de lezers die zich afvragen hoe een strip wordt gemaakt.
Tekst: Raoul Cauvin --- Tekeningen: Willy Lambil.
Georgia, ten tijde van de Secessieoorlog... Na een buitengewoon bloedige veldslag worden korporaal Blutch en sergeant Chesterfield als enige overlevenden van het Tweeëntwintigste Regiment voor een verkenningsopdracht naar Lagrange gestuurd. Lagrange is een kleine, versterkte stad, maar het is er zó rustig, dat het verdacht lijkt. Achter de houten schutting rond de stad hebben de 'Nancy Harts' postgevat, een gewapende groep zuidelijke vrouwen. Bij aanvang lijkt het kransje dames voor het georganiseerde noordelijke leger een hapklare brok te worden, maar deze ongewone vijand blijkt niet alleen erg taai, maar ook bijzonder geslepen te zijn. De 'Nancy Harts' zijn dan ook bij de gevaarlijkste tegenstanders die de Blauwbloezen ooit hebben bekampt.
De Blauwbloezen #7: De blauwe groentjes. (HC) (Dupuis) (1986)
Tekst: Raoul Cauvin --- Tekeningen: Willy Lambil.
De infanterie geraakt niet door de Zuidelijke linies heen. Blutch ziet het niet zitten om steeds zijn leven nodeloos te wagen. Ze worden door hun insubordinatie overgebracht naar het kamp van kapitein Sanders, maar met hem kunnen ze helemaal niet overweg. Ze vragen een overplaatsing aan naar... eender waar. Ze komen op een boot terecht!
De Blauwbloezen #5: De deserteurs. (HC) (Dupuis) (1986)
Tekst: Raoul Cauvin --- Tekeningen: Willy Lambil.
Tijdens de afwezigheid van de kolonel heeft Captain Joyce het gezag over het legerkamp. Door echter zijn machtswellustige en zeer koppige opstelling worden velen gestraft. Dit zorgt natuurlijk voor een opstand, gevolgd door desertie van verschillende soldaten.
De Blauwbloezen #3: Voor vijftienhonderd dollar extra. (HC) (Dupuis) (1986)
Tekst: Raoul Cauvin --- Tekeningen: Louis Salverius.
Chesterfield heeft zo maar eventjes het contract van zijn leven getekend. Voor een heel jaar soldij moeten ze slechts door de vijandelijke linies sluipen en alles vernietigen wat er zich daarachter bevindt. Dat klinkt wel als een zelfmoordoperatie!
Tekst: Raoul Cauvin --- Tekeningen: Louis Salverius.
Een generaal van de Yankees is het er niet mee eens met de wijze waarop Chesterfield zijn meerdere behandelt én hoe Blutch bevelen negeert. Beiden worden uit het leger ontslagen. Een beslissing die soldaat in hart en nieren Chesterfield moeilijk kan verwerken... Als gewone cowboys gaan ze verder door het leven!
De Blauwbloezen #2: Van Noord naar Zuid. (HC) (Dupuis) (1985)
Tekst: Raoul Cauvin --- Tekeningen: Louis Salverius.
De oorlog tussen Noord en Zuid is dan toch (eindelijk) uitgebroken. Sergeant Chesterfield en korporaal Blutch vervoegen zich bij hun nieuwe compagnie en worden onder het gezag van de gekke kapitein Stark geplaatst. Als dat maar goed afloopt!
De Blauwbloezen #1: Wagen in 't Westen. (HC) (Dupuis) (1985)
Tekst: Raoul Cauvin --- Tekeningen: Louis Salverius.
Het garnizoen van Fort Trots ligt zwaar onder vuur. Ze komen het kamp van Chesterfield om hulp vragen. Deze wordt door de generaal erop uitgestuurd om een wagen met munitielading ter bestemming te brengen. Het begin van een hachelijke opdracht.