Inhoud blog
Over mijzelf
Ik ben Hansie
Ik ben een man en woon in Zwijndrecht (Belgie) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 09/03/1982 en ben nu dus 43 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
dit blog is om pku recepten uit te wisselen met pku'ers
Zoeken in blog
Beoordeel dit blog
08-12-2013
Kerriesaus
Kerriesaus
Samenstelling:
1l groentebouillon
200g ui
150g appel
25g boter of bakmargarine
50g eiwitarme bloem
20g kerriepoeder
peper
zout
Bereidingswijze:
Groentebouillon bereiden.
Gesnipperde ui en fijn gesneden appel aanstoven
in boter zonder te kleuren.
Met kerriepoeder en bloem bestrooien, goed
mengen en drogen.
Met groentebouillon bevochtigen en goed los
roeren met een spatel.
Gedurende ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Met een spatel regelmatig mengen.
Op smaak brengen met peper en zout.
De saus zeven door een fijne zeef.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :eiwitarm kookboek
08-12-2013, 20:35 geschreven door Hansie
Reacties (0)
roomdressing
Roomdressing
Samenstelling:
400ml room
1 citroen
40g griessuiker
Bereidingswijze:
Room half opkloppen.
De room opsmaak brengen met peper, zout,
citroensap en griessuiker.
Nuttige informatie:
Mosterdroomdressing
Aan de basis roomdressing mosterd toevoegen.
Groene kruidenroomdressing
Aan de basis roomdressing een weinig mosterd
toevoegen.
Grof gehakte peterselie, gesnipperde bieslook
en gehakte ui toevoegen.
Opsmaak brengen met
engelse saus, tabasco, peper en zout
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :eiwitarm kookboek
08-12-2013, 20:34 geschreven door Hansie
Reacties (0)
Vinaigrettesaus
Vinaigrettesaus
Samenstelling:
375ml maïsolie
125ml azijn
peper
zout
Bereidingswijze:
Met behulp van een klopper de olie onder de
azijn mengen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Nuttige informatie:
Mostedvinaigrettesaus
Vinaigrettesaus met toevoeging van mosterd
Vinaigrettesaus op zijn franse wijze
Vinaigrettesaus met toevoeging van:
Gesnipperde ui en sjalot
Grof gehakte peterselie
Mosterd
Deze vinaigrette is de meest gebruikt voor
onder salades.
Balsamicovinaigrettesaus
Vinaigrettesaus bereid met de helft azijn en
balsamicoazijn
Geperste knoflook en geraspte gember.
Opsmaak brengen met Provençaalse kruiden,
griessuiker, peper en zout.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :eiwitarm kookboek
08-12-2013, 20:32 geschreven door Hansie
Reacties (0)
Provençaalse saus
Provençaalse saus
Samenstelling:
500g soeptomaten
100g sjalot
30g knoflook
150g champignons
75g rode paprika
75g groene paprika
75g gele paprika
100ml witte wijn
150ml olijfolie
kruidenboeket
peper
zout
Bereidingswijze:
Gesnipperde sjalot en geperst knoflook
aanstoven in olijfolie zonder te kleuren.
De paprikas kuisen en in repeltjes snijden van
4à5 cm.
Aan de gestoofde sjalot en knoflook
toevoegen en verder laten stoven.
Champignonplakjes toevoegen en verder
laten stoven.
Tomaten in blokjes snijden en toevoegen.
Kruidenboeket toevoegen.
Gedurende ongeveer 20 minuten zachtjes
sudderen.
Afwerken met de witte wijn
Opsmaak brengen met peper en zout
Eventueel bij binden met maïzena.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :eiwitarm kookboek
08-12-2013, 20:28 geschreven door Hansie
Reacties (0)
Tomatencoulis
Tomatencoulis
Samenstelling
1,500kg soeptomaten
50g sjalot
25ml olijfolie
kruidenboeket
peper
zout
cayennepeper
Bereidingswijze:
Sjalot snipperen en aanstoven in de olijfolie
zonder te kleuren.
Tomaten pellen, in vier snijden en pitjes
verwijderen.
Tomaten met de gesnipperde sjalot aan stoven.
Kruiden met kruidenboeket, peper, zout en
cayennepeper.
Gedurende 20 minuten zachtjes laten sudderen.
Door een fijne zeef zeven.
Op smaak brengen met peper, zout en
cayennepeper.
Nuttige informatie:
Deze saus kan gebruikt worden om bij de
eiwitarme pasta te serveren.
Saus kan nog afgewerkt worden met dragon,
marjolein, enz.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
Categorie :eiwitarm kookboek
08-12-2013, 20:27 geschreven door Hansie
Reacties (0)
Tomatensaus, bolognaise saus
Tomatensaus
Samenstelling:
1,500l groentebouillon
100g uien
100g wortelen
100g tomatenpuree
200g soeptomaten
25g boter of bakmargarine
50g eiwitarme bloem
10g knoflook
kruidenboeket
peper
zout
Bereidingswijze:
Groentebouillon bereiden.
Ui en wortelen in grove stukken snijden.
De ui en wortelen aanstoven zonder te kleuren.
Tomatenpuree toevoegen en eventjes mee
aanstoven.
Met de eiwitarme bloem bestrooien, mengen en in
een oven bij 200C gedurende ongeveer 10 minuten.
Met de groentebouillon bevochten en met een
spatel losroeren.
De gesneden soeptomaten toevoegen.
De geperste knoflook toevoegen en het
kruidenboeket.
Aan de kook brengen, regelmatig roeren.
Gedurende ongeveer 2 uur zachtjes laten koken.
Eventueel bijkruiden met peper en zout.
De saus zeven door een fijne zeef.
Nuttige informatie:
Deze saus kan dienen om eiwitarme
bolognaisesaus te maken, met de eiwitarme taranis burger.
Roerend aan bakken en
aan de tomatensaus toevoegen.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :eiwitarm kookboek
08-12-2013, 20:26 geschreven door Hansie
Reacties (0)
Bruine saus
Bruine saus
Samenstelling:
1,300l groentebouillon
100g ui
80g wortelen
25g tomaten puree
100g soeptomaten
peper
zout
patrelle (te koop bij makro)
25g boter of bakmargrine
eiwitarme bloem
kruidenboeket
peper
zout
Bereidingswijze:
Groentebouillon bereiden.
Ui en wortelen grof snijden.
In een kookpot boter bruin laten smelten.
De uien en wortelen aanbakken.
Tomatenpuree toevoegen.
Met een soeplepel eiwitarme bloem over
strooien, mengen en in oven van 200°C een 10 tal minuten laten kleuren.
Met groentebouillon bevochtigen en met een
spatel losroeren.
Geplette peperkorrels en kruidenboeket
toevoegen.
Aan de kook brengen, regelmatig roeren.
Gedurende ongeveer 3 uur zachtjes laten koken.
Patrelle toevoegen tot je een mooie bruine
kleur hebt.
Eventueel bij kruiden met peper en zout.
De saus door een fijne zeef zeven.
Nuttige informatie:
Deze saus kan gebruikt worden als basis voor bv.
Champignonsaus, pepersaus, dragonsaus.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :eiwitarm kookboek
08-12-2013, 20:24 geschreven door Hansie
Reacties (0)
Italiaanse groentenpasta
Italiaanse groentenpasta
Samenstelling:
200g ui
225g soeptomaat
15ml olijfolie
5g oregano
peper
zout
Bereidingswijze:
Uien halveren in dunne plakjes snijden.
Knoflook persen.
Ui en look in de olijfolie aanstoven zonder te
kleuren.
Gepelde tomaten bij de ui en knoflook doen.
Zachtjes laten stoven onder deksel.
Op smaak brengen met oregano, peper en zout.
Nuttige informatie
Dit is een bodembeleg voor eiwitarme pizza.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :eiwitarm kookboek
08-12-2013, 20:20 geschreven door Hansie
Reacties (0)