Pku blog
PKU
ben zelf een pku'er en kok van opleiding, de bedoeling van deze blog is om recepeten met andere pku'ers te delen als je er ook hebt en je wilt dat ik ze plaats stuur dan door en vermeld ik ook van wie het komt
Inhoud blog
  • Kippen- en Vleesbouillon laag in eiwitten
  • Sublimix en Telofix
  • suiker vrij siropen
  • Eiwitarme aardbeienmousse
  • EIWITBEPERKTE YOGHURT
  • Eiwitarm kruidenbrood
  • Eiwitarm bananen roomijs
  • Boni AGRUM ZERO
  • PKU KOOKBOEK
  • EIWIARME KAAS
  • Eiwitarme vanillekoekje
  • Eiwitarme Speculaas
  • Limonades zonder suiker en zonder aspartaam
  • Limonades zonder suiker
  • Recepten Nutricia Cooking Event 2014
  • AGRUM CARREFOUR ZONDER ASPARTAAM EN ZONDER SUIKER
  • ICE-Tea PERZIK ZONDER SUIKER EN ZONDER ASPARTAAM
  • Cola zonder suiker en zonder aspartaam
  • Dranken zonder suiker en ZONDER APARTAAM
  • Pku site van Nutricia
  • Nutricia medical
  • Vitaflo
  • Links
  • oproep tot commentaar
  • Pku Handboek
  • Knolseldersalade
  • Komkommersalade
  • Paprikasalalde
  • Rodekoolsalade
  • Tomatensalade
  • Wortelsalade
  • Blanke botersaus
  • Hofmeesterboter
  • Kerriesaus
  • roomdressing
  • Vinaigrettesaus
  • Eiwiarme bearnaisesaus
  • Provençaalse saus
  • Tomatencoulis
  • Tomatensaus, bolognaise saus
  • Bruine saus
  • Bechamelsaus
  • Italiaanse groentenpasta
  • Eiwitarme roux
  • Gastrique
  • Kruidenboeket
  • Vanille ijs
  • Boterdessert
  • Boterkoekjes
  • Citroenkoekjes
  • Zandkoekjes
  • Speculaas
  • Biscuit
  • Chocolademousse
  • Overdekte kriekentaart
  • Appeltaart
  • Rozijnenkoeken
  • Rozijnenbrood
  • Gebonden krieken
  • Pudding
  • Gistdeeg
  • Groentenbouillon
  • pku online programma
  • Phe waarden berekening lijst
  • Wat is Pku
    Over mijzelf
    Ik ben Hansie
    Ik ben een man en woon in Zwijndrecht (Belgie) en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 09/03/1982 en ben nu dus 42 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    dit blog is om pku recepten uit te wisselen met pku'ers
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • eiwitarm kookboek (27)
  • lijst phe berekeningen (2)
  • Links (8)
  • Pku handboek (1)
  • Recepten (18)
  • Wat is Pku (1)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    08-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ICE-Tea PERZIK ZONDER SUIKER EN ZONDER ASPARTAAM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    onlangs nog een limonade gevonden zonder SUIKER EN ZONDER ASPARTAAM

    namelijk Feitsa ICED TEA (te koop bij Carrefour)


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Links
    08-06-2014, 06:51 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    16-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cola zonder suiker en zonder aspartaam

    vandaag 2 soorten cola gevonden bij Carrefour die zonder suiker zijn en ook zonder aspartaam.

    cola ZERO merk CARREFOUR

    cola Light merk CARREFOUR






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Links
    16-05-2014, 23:06 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    05-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dranken zonder suiker en ZONDER APARTAAM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er zijn meer en meer frisdranken op de markt die zonder suiker zijn en ook GEEN ASPARTAAM bevatten, ideaal voor ons PKU'ERS

    volgende dranken zijn zonder ASPRARTAAM

    Alle Feista limonades (Carrefour)

    Lipton Ice-Tea ZERO

    Schweppes Agrum ZERO

    Cola ZERO Carrefour

    Cola Light Carrefour

    MAAR DE BOODSCHAP BLIJFT EXTRA CONTROLEREN OF WEL DEGELIJK ZONDER ASPARTAAM IS








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Links
    05-04-2014, 00:00 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    09-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pku site van Nutricia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Pku site van Nutricia

    Bijlagen:
    http://pkuconnect.be/   


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Links
    09-01-2014, 19:31 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    09-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nutricia medical
    Klik op de afbeelding om de link te volgen http://www.nutriciamedical.be/nl/stofwisselingsziekte-voeding
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Links
    09-12-2013, 23:44 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitaflo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    http://www.vitaflo.be


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Links
    09-12-2013, 23:43 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Links
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Boks vzw http://www.boks.be
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Links
    09-12-2013, 23:41 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oproep tot commentaar
    Beste bezoekers,

    Zou graag van jullie willen weten wat jullie vinden van mijn blog en eventuele opmerkingen zijn steeds welkom via mail.
    Zo dat ik met deze opmerkingen rekening kan houden om mijn blog nog beter te maken.


    Vriendelijke groeten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    09-12-2013, 22:30 geschreven door Hansie  
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pku Handboek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Pku handboek van de Nederlandse phenylketonurie vereniging

    Bijlagen:
    PKU-handboek.pdf (1.5 MB)   


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Pku handboek
    09-12-2013, 10:54 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    08-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolseldersalade

    Knolseldersalade


    Samenstelling:

    450g knolselder

    ½ citroen

    100ml mosterdvinaigrettesaus

    peper

    zout

     

    Bereidingswijze:

    Mosterdvinaigrettesaus bereiden (zie recept vinaigrettesaus)

    Knolselder raspen.

    Met de mosterdvinaigrettesaus mengen.

    Op smaak brengen met peper en zout.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 21:11 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommersalade

    Komkommersalade

     

    Samenstelling:

    1 komkommer

    75ml vinaigrettesaus

     

    Bereidingswijze:

    Vinaigrettesaus bereiden.(zie recept vinaigrettesaus)

    Komkommer schillen met een dunschiller.

    In de lengte halveren.

    In dunne plakjes snijden.

    Op smaak brengen met de vinaigrettesaus
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 21:10 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikasalalde

    Paprikasalade

     

    Samenstelling:

    150g groene paprika

    150g rode paprika

    150g gele paprika

    100ml vinaigrettesaus

    50g blonde rozijnen

    25g griessuiker

     

    Bereidingswijze:

    Vinaigrettesaus bereiden.(zie recept vinaigrettesaus)

    Paprika’s reinigen en in reepjes snijden van ongeveer 3mm dikte.

    Op smaak brengen met vinaigrettesaus, rozijnen en griessuiker

    Gedurende ongeveer een uur laten marineren.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 21:09 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rodekoolsalade

    Rodekoolsalade

     

    Samenstelling:

    500g rode kool

    100ml vinaigrettesaus

    25g griessuiker

     

    Bereidingswijze:

    Vinaigrettesaus bereiden. (zie recept vinaigrettesaus)

    Rodekool fijnsnijden.

    Op smaak brengen met vinaigrettesaus en griessuiker.

    Gedurende ongeveer 24 uur laten rusten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 21:08 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensalade

    Tomatensalade

     

    Samenstelling:

    500g tomaten

    100ml vinaigrettesaus op zijn Frans

     

    Bereidingswijze:

    Vinaigrettesaus op zijn Frans.(zie recept vinaigrettesaus)

    Tomaten pellen.

    Tomaten in plakjes of in partjes snijden.

    Op smaak brengen met de vinaigrettesaus.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 21:07 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelsalade

    Wortelsalade

    Samenstelling:

    600g wortel

    75ml vinaigrettesaus

    25g griessuiker

     

    Bereidingswijze:

    Vinaigrettesaus bereiden (zie recept vinaigrettesaus)

    Wortelen raspen.

    De wortelen op smaak brengen  met de vinaigrettesaus en de griessuiker.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 21:06 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blanke botersaus

    Blanke botersaus


    Samenstelling:

    300g boter

    250ml room

    100g sjalot

    250g witte wijn

    ½ citroen

    kruidenboeket

    peper

    zout

    cayennepeper

     

    Bereidingswijze:

    In een steelpan gesnipperde sjalot, geplette peperbolletjes en kruidenboeket met witte wijn en citroensap bevochtigen.

    Het geheel tot ¼ laten inkoken.

    Met room bevochtigen.

    Opnieuw tot sausdikte laten inkoken.

    De in klontjes gesneden boter ijskoude boter met een klopper op een zacht vuurtje onderroeren. De saus mag in geen geval opnieuw koken om schiften te vermijden.

    De saus zeven door een fijne zeef.

    Op smaak brengen met zout en cayennepeper.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:37 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hofmeesterboter

    Hofmeesterboter
     

    Samenstelling:

    100g boter

    10g peterselie

    1 citroen

    peper

    zout

     

    Bereidingswijze:

    Boter op kamertemperatuur met citroensap mengen.

    Peterselie grof hakken.

    Boter met de grof gehakte peterselie mengen.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    Koel bewaren.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:37 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerriesaus

    Kerriesaus


    Samenstelling:

    1l groentebouillon

    200g ui

    150g appel

    25g boter of bakmargarine

    50g eiwitarme bloem

    20g kerriepoeder

    peper

    zout

     

    Bereidingswijze:

    Groentebouillon bereiden.

    Gesnipperde ui en fijn gesneden appel aanstoven in boter zonder te kleuren.

    Met kerriepoeder en bloem bestrooien, goed mengen en drogen.

    Met groentebouillon bevochtigen en goed los roeren met een spatel.

    Gedurende ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

    Met een spatel regelmatig mengen.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    De saus zeven door een fijne zeef.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:35 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.roomdressing

    Roomdressing


    Samenstelling:

    400ml room

    1 citroen

    40g griessuiker

     

    Bereidingswijze:

    Room half opkloppen.

    De room opsmaak brengen met peper, zout, citroensap en griessuiker.

     

    Nuttige informatie:

    Mosterdroomdressing

    Aan de basis roomdressing mosterd toevoegen.

     

    Groene – kruidenroomdressing

    Aan de basis roomdressing een weinig mosterd toevoegen.

    Grof gehakte peterselie, gesnipperde bieslook en gehakte ui toevoegen.

    Opsmaak brengen met engelse saus, tabasco, peper en zout
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:34 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vinaigrettesaus

    Vinaigrettesaus


    Samenstelling:

    375ml maïsolie

    125ml azijn

    peper

    zout

     

    Bereidingswijze:

    Met behulp van een klopper de olie onder de azijn mengen.

    Op smaak brengen met peper en zout.

     

    Nuttige informatie:

    Mostedvinaigrettesaus

    Vinaigrettesaus met toevoeging van mosterd

     

    Vinaigrettesaus op zijn franse wijze

    Vinaigrettesaus met toevoeging van:

    Gesnipperde ui en sjalot

    Grof gehakte peterselie

    Mosterd

    Deze vinaigrette is de meest gebruikt voor onder salades.

     

    Balsamicovinaigrettesaus

    Vinaigrettesaus bereid met de helft azijn en balsamicoazijn

    Geperste knoflook en geraspte gember.

    Opsmaak brengen met Provençaalse kruiden, griessuiker, peper en zout.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:32 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 10/09-16/09 2018
  • 16/10-22/10 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 14/11-20/11 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 18/05-24/05 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 01/12-07/12 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs