Pku blog
PKU
ben zelf een pku'er en kok van opleiding, de bedoeling van deze blog is om recepeten met andere pku'ers te delen als je er ook hebt en je wilt dat ik ze plaats stuur dan door en vermeld ik ook van wie het komt
Inhoud blog
  • Kippen- en Vleesbouillon laag in eiwitten
  • Sublimix en Telofix
  • suiker vrij siropen
  • Eiwitarme aardbeienmousse
  • EIWITBEPERKTE YOGHURT
  • Eiwitarm kruidenbrood
  • Eiwitarm bananen roomijs
  • Boni AGRUM ZERO
  • PKU KOOKBOEK
  • EIWIARME KAAS
  • Eiwitarme vanillekoekje
  • Eiwitarme Speculaas
  • Limonades zonder suiker en zonder aspartaam
  • Limonades zonder suiker
  • Recepten Nutricia Cooking Event 2014
  • AGRUM CARREFOUR ZONDER ASPARTAAM EN ZONDER SUIKER
  • ICE-Tea PERZIK ZONDER SUIKER EN ZONDER ASPARTAAM
  • Cola zonder suiker en zonder aspartaam
  • Dranken zonder suiker en ZONDER APARTAAM
  • Pku site van Nutricia
  • Nutricia medical
  • Vitaflo
  • Links
  • oproep tot commentaar
  • Pku Handboek
  • Knolseldersalade
  • Komkommersalade
  • Paprikasalalde
  • Rodekoolsalade
  • Tomatensalade
  • Wortelsalade
  • Blanke botersaus
  • Hofmeesterboter
  • Kerriesaus
  • roomdressing
  • Vinaigrettesaus
  • Eiwiarme bearnaisesaus
  • Provençaalse saus
  • Tomatencoulis
  • Tomatensaus, bolognaise saus
  • Bruine saus
  • Bechamelsaus
  • Italiaanse groentenpasta
  • Eiwitarme roux
  • Gastrique
  • Kruidenboeket
  • Vanille ijs
  • Boterdessert
  • Boterkoekjes
  • Citroenkoekjes
  • Zandkoekjes
  • Speculaas
  • Biscuit
  • Chocolademousse
  • Overdekte kriekentaart
  • Appeltaart
  • Rozijnenkoeken
  • Rozijnenbrood
  • Gebonden krieken
  • Pudding
  • Gistdeeg
  • Groentenbouillon
  • pku online programma
  • Phe waarden berekening lijst
  • Wat is Pku
    Over mijzelf
    Ik ben Hansie
    Ik ben een man en woon in Zwijndrecht (Belgie) en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 09/03/1982 en ben nu dus 42 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    dit blog is om pku recepten uit te wisselen met pku'ers
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • eiwitarm kookboek (27)
  • lijst phe berekeningen (2)
  • Links (8)
  • Pku handboek (1)
  • Recepten (18)
  • Wat is Pku (1)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    23-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiwitarme aardbeienmousse

    Eiwitarme aardbeienmousse

     

    Ingrediënten:

    250g aardebeien

    70g bloemsuiker

    ½ citroen

    2dl room

    30g ei vervanger (Orgran)

    85ml ijskoud water

    45g gezeefde bloemsuiker

     

    Bereidingswijze:

    Ontdoe de aardbeien van hun kroontje doe ze samen met het sap van een halve citroen in de blender en mix ze.

    Voeg de 70g bloemsuiker toe en mix nog even dat de bloemsuiker oplost is in de aardbeien pulp.

    Klop de 2dl room voor 2/3de op.

    Maak nu de eiwitvervanger doe eivervanger in een kom met de helft van het ijskoude water en roer ff om, doe er de 45g gezeefde bloemsuiker bij en voeg de rest van het ijskoude water toe en roer ff dat er geen klonters ontstaan.

    Klop nu met de machine de eiwitvervanger op tot deze stevig op zoals klassiek eiwit.

    Als de eiwitvervanger stevig is klop dan de room verder op tot slagroom dikte, voeg er de aardebeien pulp aan toe en meng dat met de klopper tot deze goed gemengd is.

    Voeg hier bij de helft van de opgeklopte eiwitvervanger aan toen en spatel dit er onder tot het goed gemend is.

    Verdeel in potjes op glaasjes en laat minsten 4u opstijven in de frigo.

    Met de overschot van de eiwit vervanger kan je schuimpjes spuiten op een bakplaat en deze laten bakken (droge) in een oven van 85°C. gedurende zeker 4u.

    Deze schuimpje kan je dan voor een andere bereiding of zo gebruiken en gewoon koel bewaren( niet in de frigo) in afgesloten doos.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    23-04-2017, 16:44 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    28-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiwitarm kruidenbrood



    Eiwitarm kruidenbrood


    Ingrediënten:

    175ml lauw water

    200ml ProZero

    25g verse gist of 6g droge

    10g psyllium husk

    40g boter (geen margarine)

    250g Noproten bloem

    250g finax bloem (kan ook volledig met Noproten)

    Snuifje zout

    1 teentje look

    1 eetlepel Italiaansekruiden

     

    Bereiding:

    Lauw water met de gist en de psyllium husk mengen en 10 minuten laten staan.

    Prozero toevoegen en mengen.

    Al de andere rest in een kom doen en daarop de mengeling met de psyllium husk in toevoegen.

    Deeg kenden ogenveer 2 minuten.

    Beetje eiwitarme bloem op het werkblad doen en het deeg een bol 20 minuten laten rusten.

    Na de 20 minuten het deeg voorzichtig plat drukken de zijflappen naar binnen plooien en dan oprollen van boven naar onder.

    In een vorm leggen en 1u laten rijzen.

    Voor het bakken boven aan instrijken met suikersiroop (voor de kleur).

    Bakken op 215°C. gedurende 50minuten.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    28-04-2016, 19:39 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    05-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiwitarm bananen roomijs

    Eiwitarm Bananen roomijs

     

    Ingrediënten:

    375ml eiwitarme melk

    150ml room

    25g LP drink poeder voor melk

    110g suiker

    30g maïzena

    1,5ml banaan essence

    1à1,5ml gele voedingskleurstof

     

    Bereidingswijze:

    Doe de melk, room en LP melkpoeder in een kookpan laat deze koken.

    Voeg de suiker toe laat als deze is opgelost bind het met de opgeloste maïzena.

    Laat nog even al roerend koken.

    Zet het vuur uit en voeg de banaan essence en gele kleurstof toe.

    Zeef dit alles door een zeef.

    Mix de gezeefde massa even goed door en laat deze afkoelen in de koelkast.

    Neem de afgekoelde massa ga er nog eens door met de mixen.

    Doe de gemixte massa in de ijs machine en als deze klaar is schep ze in een bakje en plaats in de vriezer.

    Het ijs in de vriezer makkelijke 2 weken houdbaar.

     

    Nuttige info:

    Dit recept zonder de kleur en smaakstof kan als basis gebruikt worden voor andere ijssmaken.

    Beste resultaat krijg je met aangemaakt LP drink melk.

    De kleur en smaakstoffen NOOIT laten mee koken want dan krijg je een bittere smaak.

    Smaak en kleurstoffen zijn te vinden in de meeste kookwinkels of patisseriewinkel.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    05-02-2016, 13:23 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    23-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boni AGRUM ZERO
    Vandaag gevonden in de Colruyt Agrum Zero zonder Aspartaam.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    23-05-2015, 00:15 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    04-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PKU KOOKBOEK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In Nederland is een kookboek voor PKUERS uitgebracht, is reeds volledig uitverkocht maar hij gaat zeer snel terug in druk.
    Je kan hem gewoon blijven bestellen

    Bijlagen:
    http://www.pkuproef.nl   


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    04-03-2015, 00:00 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    08-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolseldersalade

    Knolseldersalade


    Samenstelling:

    450g knolselder

    ½ citroen

    100ml mosterdvinaigrettesaus

    peper

    zout

     

    Bereidingswijze:

    Mosterdvinaigrettesaus bereiden (zie recept vinaigrettesaus)

    Knolselder raspen.

    Met de mosterdvinaigrettesaus mengen.

    Op smaak brengen met peper en zout.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 21:11 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommersalade

    Komkommersalade

     

    Samenstelling:

    1 komkommer

    75ml vinaigrettesaus

     

    Bereidingswijze:

    Vinaigrettesaus bereiden.(zie recept vinaigrettesaus)

    Komkommer schillen met een dunschiller.

    In de lengte halveren.

    In dunne plakjes snijden.

    Op smaak brengen met de vinaigrettesaus
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 21:10 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikasalalde

    Paprikasalade

     

    Samenstelling:

    150g groene paprika

    150g rode paprika

    150g gele paprika

    100ml vinaigrettesaus

    50g blonde rozijnen

    25g griessuiker

     

    Bereidingswijze:

    Vinaigrettesaus bereiden.(zie recept vinaigrettesaus)

    Paprika’s reinigen en in reepjes snijden van ongeveer 3mm dikte.

    Op smaak brengen met vinaigrettesaus, rozijnen en griessuiker

    Gedurende ongeveer een uur laten marineren.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 21:09 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rodekoolsalade

    Rodekoolsalade

     

    Samenstelling:

    500g rode kool

    100ml vinaigrettesaus

    25g griessuiker

     

    Bereidingswijze:

    Vinaigrettesaus bereiden. (zie recept vinaigrettesaus)

    Rodekool fijnsnijden.

    Op smaak brengen met vinaigrettesaus en griessuiker.

    Gedurende ongeveer 24 uur laten rusten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 21:08 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensalade

    Tomatensalade

     

    Samenstelling:

    500g tomaten

    100ml vinaigrettesaus op zijn Frans

     

    Bereidingswijze:

    Vinaigrettesaus op zijn Frans.(zie recept vinaigrettesaus)

    Tomaten pellen.

    Tomaten in plakjes of in partjes snijden.

    Op smaak brengen met de vinaigrettesaus.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 21:07 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelsalade

    Wortelsalade

    Samenstelling:

    600g wortel

    75ml vinaigrettesaus

    25g griessuiker

     

    Bereidingswijze:

    Vinaigrettesaus bereiden (zie recept vinaigrettesaus)

    Wortelen raspen.

    De wortelen op smaak brengen  met de vinaigrettesaus en de griessuiker.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 21:06 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blanke botersaus

    Blanke botersaus


    Samenstelling:

    300g boter

    250ml room

    100g sjalot

    250g witte wijn

    ½ citroen

    kruidenboeket

    peper

    zout

    cayennepeper

     

    Bereidingswijze:

    In een steelpan gesnipperde sjalot, geplette peperbolletjes en kruidenboeket met witte wijn en citroensap bevochtigen.

    Het geheel tot ¼ laten inkoken.

    Met room bevochtigen.

    Opnieuw tot sausdikte laten inkoken.

    De in klontjes gesneden boter ijskoude boter met een klopper op een zacht vuurtje onderroeren. De saus mag in geen geval opnieuw koken om schiften te vermijden.

    De saus zeven door een fijne zeef.

    Op smaak brengen met zout en cayennepeper.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:37 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hofmeesterboter

    Hofmeesterboter
     

    Samenstelling:

    100g boter

    10g peterselie

    1 citroen

    peper

    zout

     

    Bereidingswijze:

    Boter op kamertemperatuur met citroensap mengen.

    Peterselie grof hakken.

    Boter met de grof gehakte peterselie mengen.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    Koel bewaren.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:37 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerriesaus

    Kerriesaus


    Samenstelling:

    1l groentebouillon

    200g ui

    150g appel

    25g boter of bakmargarine

    50g eiwitarme bloem

    20g kerriepoeder

    peper

    zout

     

    Bereidingswijze:

    Groentebouillon bereiden.

    Gesnipperde ui en fijn gesneden appel aanstoven in boter zonder te kleuren.

    Met kerriepoeder en bloem bestrooien, goed mengen en drogen.

    Met groentebouillon bevochtigen en goed los roeren met een spatel.

    Gedurende ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

    Met een spatel regelmatig mengen.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    De saus zeven door een fijne zeef.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:35 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.roomdressing

    Roomdressing


    Samenstelling:

    400ml room

    1 citroen

    40g griessuiker

     

    Bereidingswijze:

    Room half opkloppen.

    De room opsmaak brengen met peper, zout, citroensap en griessuiker.

     

    Nuttige informatie:

    Mosterdroomdressing

    Aan de basis roomdressing mosterd toevoegen.

     

    Groene – kruidenroomdressing

    Aan de basis roomdressing een weinig mosterd toevoegen.

    Grof gehakte peterselie, gesnipperde bieslook en gehakte ui toevoegen.

    Opsmaak brengen met engelse saus, tabasco, peper en zout
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:34 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vinaigrettesaus

    Vinaigrettesaus


    Samenstelling:

    375ml maïsolie

    125ml azijn

    peper

    zout

     

    Bereidingswijze:

    Met behulp van een klopper de olie onder de azijn mengen.

    Op smaak brengen met peper en zout.

     

    Nuttige informatie:

    Mostedvinaigrettesaus

    Vinaigrettesaus met toevoeging van mosterd

     

    Vinaigrettesaus op zijn franse wijze

    Vinaigrettesaus met toevoeging van:

    Gesnipperde ui en sjalot

    Grof gehakte peterselie

    Mosterd

    Deze vinaigrette is de meest gebruikt voor onder salades.

     

    Balsamicovinaigrettesaus

    Vinaigrettesaus bereid met de helft azijn en balsamicoazijn

    Geperste knoflook en geraspte gember.

    Opsmaak brengen met Provençaalse kruiden, griessuiker, peper en zout.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:32 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiwiarme bearnaisesaus

    Eiwitarme bearnaisesaus


    Samenstelling:

    250ml groentebouillon

    125g eiwitarme roux

    30g dragon

    50ml gastrique

    kurkuma

     

    Bereidingswijze:

    Groentebouillon samen met de gastrique koken.

    Binden met de eiwitarme roux.

    Kleuren met de kurkuma.

    Afwerken met de gehakte dragon.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:30 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provençaalse saus

    Provençaalse saus


    Samenstelling:

    500g soeptomaten

    100g sjalot

    30g knoflook

    150g champignons

    75g rode paprika

    75g groene paprika

    75g gele paprika

    100ml witte wijn

    150ml olijfolie

    kruidenboeket

    peper

    zout

     

    Bereidingswijze:

    Gesnipperde sjalot en geperst knoflook aanstoven in olijfolie zonder te kleuren.

    De paprika’s kuisen en in repeltjes snijden van 4à5 cm.

    Aan de gestoofde sjalot en knoflook toevoegen en verder laten stoven.

    Champignonplakjes toevoegen en verder laten stoven.

    Tomaten in blokjes snijden en toevoegen.

    Kruidenboeket toevoegen.

    Gedurende ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen.

    Afwerken met de witte wijn

    Opsmaak brengen met peper en zout

    Eventueel bij binden met maïzena.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:28 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatencoulis

    Tomatencoulis


    Samenstelling

    1,500kg soeptomaten

    50g sjalot

    25ml olijfolie

    kruidenboeket

    peper

    zout

    cayennepeper

     

    Bereidingswijze:

    Sjalot snipperen en aanstoven in de olijfolie zonder te kleuren.

    Tomaten pellen, in vier snijden en pitjes verwijderen.

    Tomaten met de gesnipperde sjalot aan stoven.

    Kruiden met kruidenboeket, peper, zout en cayennepeper.

    Gedurende 20 minuten zachtjes laten sudderen.

    Door een fijne zeef zeven.

    Op smaak brengen met peper, zout en cayennepeper.

     

    Nuttige informatie:

    Deze saus kan gebruikt worden om bij de eiwitarme pasta te serveren.

    Saus kan nog afgewerkt worden met dragon, marjolein, enz.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:27 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensaus, bolognaise saus

    Tomatensaus


    Samenstelling:

    1,500l groentebouillon

    100g uien

    100g wortelen

    100g tomatenpuree

    200g soeptomaten

    25g boter of bakmargarine

    50g eiwitarme bloem

    10g knoflook

    kruidenboeket

    peper

    zout

     

    Bereidingswijze:

    Groentebouillon bereiden.

    Ui en wortelen in grove stukken snijden.

    De ui en wortelen aanstoven zonder te kleuren.

    Tomatenpuree toevoegen en eventjes mee aanstoven.

    Met de eiwitarme bloem bestrooien, mengen en in een oven bij 200C gedurende ongeveer 10 minuten.

    Met de groentebouillon bevochten en met een spatel losroeren.

    De gesneden soeptomaten toevoegen.

    De geperste knoflook toevoegen en het kruidenboeket.

    Aan de kook brengen, regelmatig roeren.

    Gedurende ongeveer 2 uur zachtjes laten koken.

    Eventueel bijkruiden met peper en zout.

    De saus zeven door een fijne zeef.

     

    Nuttige informatie:

    Deze saus kan dienen om eiwitarme bolognaisesaus te maken, met de eiwitarme taranis burger.

    Roerend aan bakken en aan de tomatensaus toevoegen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:26 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 10/09-16/09 2018
  • 16/10-22/10 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 14/11-20/11 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 18/05-24/05 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 01/12-07/12 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs