Pku blog
PKU
ben zelf een pku'er en kok van opleiding, de bedoeling van deze blog is om recepeten met andere pku'ers te delen als je er ook hebt en je wilt dat ik ze plaats stuur dan door en vermeld ik ook van wie het komt
Inhoud blog
  • Kippen- en Vleesbouillon laag in eiwitten
  • Sublimix en Telofix
  • suiker vrij siropen
  • Eiwitarme aardbeienmousse
  • EIWITBEPERKTE YOGHURT
  • Eiwitarm kruidenbrood
  • Eiwitarm bananen roomijs
  • Boni AGRUM ZERO
  • PKU KOOKBOEK
  • EIWIARME KAAS
  • Eiwitarme vanillekoekje
  • Eiwitarme Speculaas
  • Limonades zonder suiker en zonder aspartaam
  • Limonades zonder suiker
  • Recepten Nutricia Cooking Event 2014
  • AGRUM CARREFOUR ZONDER ASPARTAAM EN ZONDER SUIKER
  • ICE-Tea PERZIK ZONDER SUIKER EN ZONDER ASPARTAAM
  • Cola zonder suiker en zonder aspartaam
  • Dranken zonder suiker en ZONDER APARTAAM
  • Pku site van Nutricia
  • Nutricia medical
  • Vitaflo
  • Links
  • oproep tot commentaar
  • Pku Handboek
  • Knolseldersalade
  • Komkommersalade
  • Paprikasalalde
  • Rodekoolsalade
  • Tomatensalade
  • Wortelsalade
  • Blanke botersaus
  • Hofmeesterboter
  • Kerriesaus
  • roomdressing
  • Vinaigrettesaus
  • Eiwiarme bearnaisesaus
  • Provençaalse saus
  • Tomatencoulis
  • Tomatensaus, bolognaise saus
  • Bruine saus
  • Bechamelsaus
  • Italiaanse groentenpasta
  • Eiwitarme roux
  • Gastrique
  • Kruidenboeket
  • Vanille ijs
  • Boterdessert
  • Boterkoekjes
  • Citroenkoekjes
  • Zandkoekjes
  • Speculaas
  • Biscuit
  • Chocolademousse
  • Overdekte kriekentaart
  • Appeltaart
  • Rozijnenkoeken
  • Rozijnenbrood
  • Gebonden krieken
  • Pudding
  • Gistdeeg
  • Groentenbouillon
  • pku online programma
  • Phe waarden berekening lijst
  • Wat is Pku
    Over mijzelf
    Ik ben Hansie
    Ik ben een man en woon in Zwijndrecht (Belgie) en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 09/03/1982 en ben nu dus 42 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    dit blog is om pku recepten uit te wisselen met pku'ers
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • eiwitarm kookboek (27)
  • lijst phe berekeningen (2)
  • Links (8)
  • Pku handboek (1)
  • Recepten (18)
  • Wat is Pku (1)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    08-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommersalade

    Komkommersalade

     

    Samenstelling:

    1 komkommer

    75ml vinaigrettesaus

     

    Bereidingswijze:

    Vinaigrettesaus bereiden.(zie recept vinaigrettesaus)

    Komkommer schillen met een dunschiller.

    In de lengte halveren.

    In dunne plakjes snijden.

    Op smaak brengen met de vinaigrettesaus
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 21:10 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikasalalde

    Paprikasalade

     

    Samenstelling:

    150g groene paprika

    150g rode paprika

    150g gele paprika

    100ml vinaigrettesaus

    50g blonde rozijnen

    25g griessuiker

     

    Bereidingswijze:

    Vinaigrettesaus bereiden.(zie recept vinaigrettesaus)

    Paprika’s reinigen en in reepjes snijden van ongeveer 3mm dikte.

    Op smaak brengen met vinaigrettesaus, rozijnen en griessuiker

    Gedurende ongeveer een uur laten marineren.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 21:09 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rodekoolsalade

    Rodekoolsalade

     

    Samenstelling:

    500g rode kool

    100ml vinaigrettesaus

    25g griessuiker

     

    Bereidingswijze:

    Vinaigrettesaus bereiden. (zie recept vinaigrettesaus)

    Rodekool fijnsnijden.

    Op smaak brengen met vinaigrettesaus en griessuiker.

    Gedurende ongeveer 24 uur laten rusten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 21:08 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensalade

    Tomatensalade

     

    Samenstelling:

    500g tomaten

    100ml vinaigrettesaus op zijn Frans

     

    Bereidingswijze:

    Vinaigrettesaus op zijn Frans.(zie recept vinaigrettesaus)

    Tomaten pellen.

    Tomaten in plakjes of in partjes snijden.

    Op smaak brengen met de vinaigrettesaus.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 21:07 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelsalade

    Wortelsalade

    Samenstelling:

    600g wortel

    75ml vinaigrettesaus

    25g griessuiker

     

    Bereidingswijze:

    Vinaigrettesaus bereiden (zie recept vinaigrettesaus)

    Wortelen raspen.

    De wortelen op smaak brengen  met de vinaigrettesaus en de griessuiker.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 21:06 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blanke botersaus

    Blanke botersaus


    Samenstelling:

    300g boter

    250ml room

    100g sjalot

    250g witte wijn

    ½ citroen

    kruidenboeket

    peper

    zout

    cayennepeper

     

    Bereidingswijze:

    In een steelpan gesnipperde sjalot, geplette peperbolletjes en kruidenboeket met witte wijn en citroensap bevochtigen.

    Het geheel tot ¼ laten inkoken.

    Met room bevochtigen.

    Opnieuw tot sausdikte laten inkoken.

    De in klontjes gesneden boter ijskoude boter met een klopper op een zacht vuurtje onderroeren. De saus mag in geen geval opnieuw koken om schiften te vermijden.

    De saus zeven door een fijne zeef.

    Op smaak brengen met zout en cayennepeper.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:37 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hofmeesterboter

    Hofmeesterboter
     

    Samenstelling:

    100g boter

    10g peterselie

    1 citroen

    peper

    zout

     

    Bereidingswijze:

    Boter op kamertemperatuur met citroensap mengen.

    Peterselie grof hakken.

    Boter met de grof gehakte peterselie mengen.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    Koel bewaren.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:37 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerriesaus

    Kerriesaus


    Samenstelling:

    1l groentebouillon

    200g ui

    150g appel

    25g boter of bakmargarine

    50g eiwitarme bloem

    20g kerriepoeder

    peper

    zout

     

    Bereidingswijze:

    Groentebouillon bereiden.

    Gesnipperde ui en fijn gesneden appel aanstoven in boter zonder te kleuren.

    Met kerriepoeder en bloem bestrooien, goed mengen en drogen.

    Met groentebouillon bevochtigen en goed los roeren met een spatel.

    Gedurende ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

    Met een spatel regelmatig mengen.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    De saus zeven door een fijne zeef.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:35 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.roomdressing

    Roomdressing


    Samenstelling:

    400ml room

    1 citroen

    40g griessuiker

     

    Bereidingswijze:

    Room half opkloppen.

    De room opsmaak brengen met peper, zout, citroensap en griessuiker.

     

    Nuttige informatie:

    Mosterdroomdressing

    Aan de basis roomdressing mosterd toevoegen.

     

    Groene – kruidenroomdressing

    Aan de basis roomdressing een weinig mosterd toevoegen.

    Grof gehakte peterselie, gesnipperde bieslook en gehakte ui toevoegen.

    Opsmaak brengen met engelse saus, tabasco, peper en zout
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:34 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vinaigrettesaus

    Vinaigrettesaus


    Samenstelling:

    375ml maïsolie

    125ml azijn

    peper

    zout

     

    Bereidingswijze:

    Met behulp van een klopper de olie onder de azijn mengen.

    Op smaak brengen met peper en zout.

     

    Nuttige informatie:

    Mostedvinaigrettesaus

    Vinaigrettesaus met toevoeging van mosterd

     

    Vinaigrettesaus op zijn franse wijze

    Vinaigrettesaus met toevoeging van:

    Gesnipperde ui en sjalot

    Grof gehakte peterselie

    Mosterd

    Deze vinaigrette is de meest gebruikt voor onder salades.

     

    Balsamicovinaigrettesaus

    Vinaigrettesaus bereid met de helft azijn en balsamicoazijn

    Geperste knoflook en geraspte gember.

    Opsmaak brengen met Provençaalse kruiden, griessuiker, peper en zout.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:32 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiwiarme bearnaisesaus

    Eiwitarme bearnaisesaus


    Samenstelling:

    250ml groentebouillon

    125g eiwitarme roux

    30g dragon

    50ml gastrique

    kurkuma

     

    Bereidingswijze:

    Groentebouillon samen met de gastrique koken.

    Binden met de eiwitarme roux.

    Kleuren met de kurkuma.

    Afwerken met de gehakte dragon.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:30 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provençaalse saus

    Provençaalse saus


    Samenstelling:

    500g soeptomaten

    100g sjalot

    30g knoflook

    150g champignons

    75g rode paprika

    75g groene paprika

    75g gele paprika

    100ml witte wijn

    150ml olijfolie

    kruidenboeket

    peper

    zout

     

    Bereidingswijze:

    Gesnipperde sjalot en geperst knoflook aanstoven in olijfolie zonder te kleuren.

    De paprika’s kuisen en in repeltjes snijden van 4à5 cm.

    Aan de gestoofde sjalot en knoflook toevoegen en verder laten stoven.

    Champignonplakjes toevoegen en verder laten stoven.

    Tomaten in blokjes snijden en toevoegen.

    Kruidenboeket toevoegen.

    Gedurende ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen.

    Afwerken met de witte wijn

    Opsmaak brengen met peper en zout

    Eventueel bij binden met maïzena.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:28 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatencoulis

    Tomatencoulis


    Samenstelling

    1,500kg soeptomaten

    50g sjalot

    25ml olijfolie

    kruidenboeket

    peper

    zout

    cayennepeper

     

    Bereidingswijze:

    Sjalot snipperen en aanstoven in de olijfolie zonder te kleuren.

    Tomaten pellen, in vier snijden en pitjes verwijderen.

    Tomaten met de gesnipperde sjalot aan stoven.

    Kruiden met kruidenboeket, peper, zout en cayennepeper.

    Gedurende 20 minuten zachtjes laten sudderen.

    Door een fijne zeef zeven.

    Op smaak brengen met peper, zout en cayennepeper.

     

    Nuttige informatie:

    Deze saus kan gebruikt worden om bij de eiwitarme pasta te serveren.

    Saus kan nog afgewerkt worden met dragon, marjolein, enz.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:27 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensaus, bolognaise saus

    Tomatensaus


    Samenstelling:

    1,500l groentebouillon

    100g uien

    100g wortelen

    100g tomatenpuree

    200g soeptomaten

    25g boter of bakmargarine

    50g eiwitarme bloem

    10g knoflook

    kruidenboeket

    peper

    zout

     

    Bereidingswijze:

    Groentebouillon bereiden.

    Ui en wortelen in grove stukken snijden.

    De ui en wortelen aanstoven zonder te kleuren.

    Tomatenpuree toevoegen en eventjes mee aanstoven.

    Met de eiwitarme bloem bestrooien, mengen en in een oven bij 200C gedurende ongeveer 10 minuten.

    Met de groentebouillon bevochten en met een spatel losroeren.

    De gesneden soeptomaten toevoegen.

    De geperste knoflook toevoegen en het kruidenboeket.

    Aan de kook brengen, regelmatig roeren.

    Gedurende ongeveer 2 uur zachtjes laten koken.

    Eventueel bijkruiden met peper en zout.

    De saus zeven door een fijne zeef.

     

    Nuttige informatie:

    Deze saus kan dienen om eiwitarme bolognaisesaus te maken, met de eiwitarme taranis burger.

    Roerend aan bakken en aan de tomatensaus toevoegen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:26 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruine saus

    Bruine saus


    Samenstelling:

    1,300l groentebouillon

    100g ui

    80g wortelen

    25g tomaten puree

    100g soeptomaten

    peper

    zout

    patrelle (te koop bij makro)

    25g boter of bakmargrine

    eiwitarme bloem

    kruidenboeket

    peper

    zout

     

    Bereidingswijze:

    Groentebouillon bereiden.

    Ui en wortelen grof snijden.

    In een kookpot boter bruin laten smelten.

    De uien en wortelen aanbakken.

    Tomatenpuree toevoegen.

    Met een soeplepel eiwitarme bloem over strooien, mengen en in oven van 200°C een 10 tal minuten laten kleuren.

    Met groentebouillon bevochtigen en met een spatel losroeren.

    Geplette peperkorrels en kruidenboeket toevoegen.

    Aan de kook brengen, regelmatig roeren.

    Gedurende ongeveer 3 uur zachtjes laten koken.

    Patrelle toevoegen tot je een mooie bruine kleur hebt.

    Eventueel bij kruiden met peper en zout.

    De saus door een fijne zeef zeven.

     

    Nuttige informatie:

    Deze saus kan gebruikt worden als basis voor bv.

    Champignonsaus, pepersaus, dragonsaus.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:24 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bechamelsaus

    Bechamelsaus


    Samenstelling:

    880ml eiwitarme melk

    140g eiwitarme roux

    peper

    zout

    nootmuskaat

     

    Bereidingswijze:

    Melk verwarmen.

    Roux met behulp van een klopper beetje bij beetje aan de melk toevoegen, regelmatig roeren.

    Blijven doorroeren tot de binding is verkregen alvorens die door te koken. De roux moet de tijd krijgen om te smelten, anders vormen zich klonters, daarom gebeurt de bereiding bij voorkeur op een zacht vuur.

    Gedurende ongeveer twee minuten laten doorkoken om de bloemsmaak te neutraliseren, regelmatig roeren.

    Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

    Door een fijne zeef doen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:22 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse groentenpasta

    Italiaanse groentenpasta


    Samenstelling:

    200g ui

    225g soeptomaat

    15ml olijfolie

    5g oregano

    peper

    zout

     

    Bereidingswijze:

    Uien halveren in dunne plakjes snijden.

    Knoflook persen.

    Ui en look in de olijfolie aanstoven zonder te kleuren.

    Gepelde tomaten bij de ui en knoflook doen.

    Zachtjes laten stoven onder deksel.

    Op smaak brengen met oregano, peper en zout.

     

    Nuttige informatie

    Dit is een bodembeleg voor eiwitarme pizza.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:20 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiwitarme roux

    Eiwitarme roux


    Samenstelling:

    100g eiwitarme bloem

    75g boter of bakmargarine

     

    Bereidingswijze:

    Boter laten smelten zonder te kleuren.

    Bloem toevoegen en met een spatel mengen.

    Op een zacht vuurtje drogen en regelmatig roeren(zonder te kleuren), dit om de bloemsmaak weg te werken.

    Regelmatig met een spatel omroeren.

    Laten afkoelen en bewaren in een gesloten recipiënt.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:19 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastrique

    Gastrique


    Samenstelling:

    100ml witte wijn

    100ml azijn

    100ml water

    100g dragon

    100g sjalot

    kruidenboeket

    peper

     

    Bereidingswijze:

    Sjalot snipperen.

    Witte wijn, azijn, dragon, kruidenboeket en geplette peperkorrels samenvoegen.

    Aan de kook brengen en tot ongeveer 100ml laten inkoken.

    Zeven en bewaren in de koelkast.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:18 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidenboeket

    Kruidenboeket

    Samenstelling:

    3 peterseliestengels

    2g tijm

    2 laurierbladen

    Bereidingswijze:

    Peterseliestengels, tijm en laurierbladen met een keukentouwtje samenbinden.

    Volgens de bereidingswijze aan de bereiding toevoegen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:17 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 10/09-16/09 2018
  • 16/10-22/10 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 14/11-20/11 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 18/05-24/05 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 01/12-07/12 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs