Eiwitarme
aardbeienmousse
Ingrediënten:
250g
aardebeien
70g
bloemsuiker
½
citroen
2dl
room
30g
ei vervanger (Orgran)
85ml
ijskoud water
45g
gezeefde bloemsuiker
Bereidingswijze:
Ontdoe
de aardbeien van hun kroontje doe ze samen met het sap van een halve citroen in
de blender en mix ze.
Voeg
de 70g bloemsuiker toe en mix nog even dat de bloemsuiker oplost is in de
aardbeien pulp.
Klop
de 2dl room voor 2/3de op.
Maak
nu de eiwitvervanger doe eivervanger in een kom met de helft van het ijskoude
water en roer ff om, doe er de 45g gezeefde bloemsuiker bij en voeg de rest van
het ijskoude water toe en roer ff dat er geen klonters ontstaan.
Klop
nu met de machine de eiwitvervanger op tot deze stevig op zoals klassiek eiwit.
Als
de eiwitvervanger stevig is klop dan de room verder op tot slagroom dikte, voeg
er de aardebeien pulp aan toe en meng dat met de klopper tot deze goed gemengd
is.
Voeg
hier bij de helft van de opgeklopte eiwitvervanger aan toen en spatel dit er
onder tot het goed gemend is.
Verdeel
in potjes op glaasjes en laat minsten 4u opstijven in de frigo.
Met
de overschot van de eiwit vervanger kan je schuimpjes spuiten op een bakplaat
en deze laten bakken (droge) in een oven van 85°C. gedurende zeker 4u.
Deze
schuimpje kan je dan voor een andere bereiding of zo gebruiken en gewoon koel
bewaren( niet in de frigo) in afgesloten doos.
|