Tomatensaus
Samenstelling:
1,500l groentebouillon
100g uien
100g wortelen
100g tomatenpuree
200g soeptomaten
25g boter of bakmargarine
50g eiwitarme bloem
10g knoflook
kruidenboeket
peper
zout
Bereidingswijze:
Groentebouillon bereiden.
Ui en wortelen in grove stukken snijden.
De ui en wortelen aanstoven zonder te kleuren.
Tomatenpuree toevoegen en eventjes mee
aanstoven.
Met de eiwitarme bloem bestrooien, mengen en in
een oven bij 200C gedurende ongeveer 10 minuten.
Met de groentebouillon bevochten en met een
spatel losroeren.
De gesneden soeptomaten toevoegen.
De geperste knoflook toevoegen en het
kruidenboeket.
Aan de kook brengen, regelmatig roeren.
Gedurende ongeveer 2 uur zachtjes laten koken.
Eventueel bijkruiden met peper en zout.
De saus zeven door een fijne zeef.
Nuttige informatie:
Deze saus kan dienen om eiwitarme
bolognaisesaus te maken, met de eiwitarme taranis burger.
Roerend aan bakken en
aan de tomatensaus toevoegen.
|