Bruine saus
Samenstelling:
1,300l groentebouillon
100g ui
80g wortelen
25g tomaten puree
100g soeptomaten
peper
zout
patrelle (te koop bij makro)
25g boter of bakmargrine
eiwitarme bloem
kruidenboeket
peper
zout
Bereidingswijze:
Groentebouillon bereiden.
Ui en wortelen grof snijden.
In een kookpot boter bruin laten smelten.
De uien en wortelen aanbakken.
Tomatenpuree toevoegen.
Met een soeplepel eiwitarme bloem over
strooien, mengen en in oven van 200°C een 10 tal minuten laten kleuren.
Met groentebouillon bevochtigen en met een
spatel losroeren.
Geplette peperkorrels en kruidenboeket
toevoegen.
Aan de kook brengen, regelmatig roeren.
Gedurende ongeveer 3 uur zachtjes laten koken.
Patrelle toevoegen tot je een mooie bruine
kleur hebt.
Eventueel bij kruiden met peper en zout.
De saus door een fijne zeef zeven.
Nuttige informatie:
Deze saus kan gebruikt worden als basis voor bv.
Champignonsaus, pepersaus, dragonsaus.
|