Ik ben Patrick De Bouw, en gebruik soms ook wel de schuilnaam PDB.
Ik ben een man en woon in Gent (Belgie) en mijn beroep is zelfstandige restaurantuitbater D'Ouwe Hoeve te Deurle en culinair adviseur bij Stories TV, Telenet kanaal 40.
Ik ben geboren op 15/05/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Eten en drinken, zeilen en muziek spelen.
La Dolce Vita !!!!!
Patricks Gastronomische blog
kritische recensies over restaurants door Patrick De Bouw Bespreking van mijn ervaringen in de culinaire wereld, gegroeid uit mijn professionele nieuwsgierigheid.
05-09-2010
RESTAURANT DE JANGELI Mondorf-les-bains (Lux)
Dinsdag 31 augustus 2010 Na het drukke seizoen met als afsluiter het kermisweekend in Deurle is ons restaurant 3 dagen gesloten. We trekken er dan elk jaar 3 dagen op uit met ons personeel. Een beetje vergaderen en een beetje ontspannen. Lekker eten is er natuurlijk ook altijd bij. We vertrekken met onze VIP-bus naar Luxemburg rond 10 uur. Na 4 uur rijden zijn we ter plaatse. We logeren in het Parc Hotel in Mondorf-Les-Bains. Een mooi 4 sterrenhotel met daaraan gekoppeld een groot wellness- en thermencentrum. Sauna's, warme baden, stoombaden, etc. 's Avonds eten we in het restaurant van het Hotel "De Jangeli". Een strak modern restaurant met lekker zittende stoelen, zelfs voor de wat zwaarderen onder ons. We bestellen een lekkere fles wijn (Saint Veran van 2008 à 29 euro). De kaart is beperkt. We bestellen à la carte, niet zo makkelijk voor de keuken, maar we houden de verschillende keuzes toch beperkt. De voorgerechten zijn lekker en mooi gepresenteerd. Je merkt direct dat er vakmensen in de keuken staan. Het zaalpersoneel is echter wat stuurs. Niet echt vriendelijk en behulpzaam. Daar is nog veel werk aan. We hebben in Luxemburg ook andere dergelijke ervaringen. Misschien zijn de Luxemburgers van nature niet zo vriendelijk. (???) Bij het hoofdgerecht nemen we enkele lekkere flessen Chateau Dauzac van 2003. Mooi op dronk en zeer lekker en dit voor de prijs van 57 euro per fles. De meesten namen als hoofdgerecht 'Bouillabaise". Dit was echter niet de echte bouillabaise, maar eerder een gewone vissoep met 2 stukjes vis. Een echte bouillabaise bestaat uit verschillende soorten vis- en schaaldieren. Dit viel wat tegen. Al bij al een lekkere ervaring op enkele details na. De rekening viel ook zeer goed mee. We betaalden 509 euro voor 9 personen voor- en hoofdgerecht, dessert en dranken. Natuurlijk is het BTW percentage in Luxemburg veel voordeliger. Een aanrader zeker in combinatie met het relaxen in de thermen. Kijk ook eens op de website http://www.mondorf.lu/parc-h%C3%B4tel