Foto
Inhoud blog
  • KLEINE VERANDERING !!!!!
  • Restaurant 't Convent Reninge
  • Restaurant Cromwell, Oostende
  • Restaurant Break-Out, Diegem
  • Restaurant - Brasserie Pascal, Oostende
  • Restaurant DE SLOEP in Oostende
  • Restaurant EL GRECO
  • Restaurant TWINZ Oosende
  • Restaurant HOF VAN CLEVE Kruishoutem
  • RESTAURANT BELUGA OOSTENDE
  • Restaurant 'T VISTRAPJE OOSTENDE
  • EXAMENDINER IN HOTEL-en BAKKERIJSCHOOL GENT
  • Restaurant CELESTE Praag
  • RESTAURANT HOF VAN LAARNE in Laarne
  • RESTAURANT RIGOLETTO Knokke
  • BAKWIJZEN VAN VLEES
  • STORIES TV over DESSERTWIJNEN
  • GASTRONOMIE-TIP op STORIES TV (Telenet Digitaal kanaal 40)
  • RESTAURANT LA TOISON D'OR Knokke
  • RESTAURANT ROYAL Blankenberge
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Patrick De Bouw, en gebruik soms ook wel de schuilnaam PDB.
    Ik ben een man en woon in Gent (Belgie) en mijn beroep is zelfstandige restaurantuitbater D'Ouwe Hoeve te Deurle en culinair adviseur bij Stories TV, Telenet kanaal 40.
    Ik ben geboren op 15/05/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Eten en drinken, zeilen en muziek spelen.
    La Dolce Vita !!!!!
    Foto
    Patricks Gastronomische blog
    kritische recensies over restaurants door Patrick De Bouw
    Bespreking van mijn ervaringen in de culinaire wereld, gegroeid uit mijn professionele nieuwsgierigheid.
    08-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RESTAURANT "KOSTAS DE GRIEK" Sluis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maandag 5 september 2010  18u30
    Om professionele redenen waren wij (mijn vrouw Vera en ik) in Sluis. Omdat het nog lekker weer was, besloten we om buiten te eten op een gezellig terrasje. Het restaurant "Bij Kostas de Griek" zag er uitnodigend uit en omdat wij soms eens graag grieks eten besloten we daar plaats te nemen. De terrasstoelen waren redelijk comfortabel. De ober kwam ons vragen wat we wensten. We bestellen twee ouzo's en vragen de kaart. We vroegen toen ook wat uileg over de gerechten, maar de jongen kon ons niet antwoorden. Hij sprak geen nederlands. Een collega van hem kwam ons ter hulp. Mijn vrouw bestelde scampi's diabolique als voorgerecht en vroeg daarbij om ze niet te pikant te maken. Het antwoord van de ober was dat "diabolique" nooit pikant was. (???) Ik ben dol op de meze. Er stonden twee soorten meze op de kaart, namelijk de gewone meze en de speciaal. Ik koos voor de speciaal, maar besloot om dan geen hoofdgerecht meer te nemen. Mijn vrouw bestelde Guvetsi als hoofdgerecht. We moesten nog redelijk lang wachten, ondanks het feit dat er maar enkele mensen in het restaurant zaten. Toen bracht men onze voorgerechten. De scampi's zagen er lekker uit en waren dat ook en zeker niet pikant. De meze speciaal kon mij niet bekoren. Een rommeltje van allerlei gerechtjes (zaols witte kool in mayonaise, druivenblaadjes met gehaktvulling, fantasiesalade (mix), fetakaas (een klein verfrommeld sneetje) en dan tsasiki en tarama. Op de salade een flinke vette mayonaise. Het zag er zeer rommelig en boers uit. De "speciaal" bestond uit een bijkomende schotel met een gebakken lamshamburger, een brochetjeje en een stukje filet. Alles veel te ver uitgebakken en dus droog). Het hoofdgerecht van mij vrouw zag er niet uit, maar was wel lekker. Een grote kom griekse pasta, maar wel voldoende voor 4 personen met daarop een lepeltje Guvetsi (fetakaas met lamsvlees). Het vlees was wel lekker, en sappig. Als wijn bestelden we de op één na duurste wijn die op de kaart stond, namelijk een Calliga Ruby. Deze stond omschreven als een zware rode wijn. Hij was echter licht en helemaal niet lekker. Maar ja, wij betaalden ook maar 20 euro voor een fles. Toch jammer dat de meeste griekse restaurants niet iets meer investeren in lekkere wijnen. Er zijn namelijk ook perfecte griekse wijnen op de markt. 
    Jammer maar deze ervaring is voor ons niet voor herhaling vatbaar. De rekening bedroeg 96.50 euro, al bij al niet goedkoop voor hetgeen wij hebben gekregen.  

    08-09-2010 om 00:00 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RESTAURANT DE JANGELI Mondorf-les-bains (Lux)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dinsdag 31 augustus 2010
    Na het drukke seizoen met als afsluiter het kermisweekend in Deurle is ons restaurant 3 dagen gesloten. We trekken er dan elk jaar 3 dagen op uit met ons personeel. Een beetje vergaderen en een beetje ontspannen. Lekker eten is er natuurlijk ook altijd bij. We vertrekken met onze VIP-bus naar Luxemburg rond 10 uur. Na 4 uur rijden zijn we ter plaatse. We logeren in het Parc Hotel in Mondorf-Les-Bains. Een mooi 4 sterrenhotel met daaraan gekoppeld een groot wellness- en thermencentrum. Sauna's, warme baden, stoombaden, etc. 's Avonds eten we in het restaurant van het Hotel "De Jangeli". Een strak modern restaurant met lekker zittende stoelen, zelfs voor de wat zwaarderen onder ons. We bestellen een lekkere fles wijn (Saint Veran van 2008 à 29 euro). De kaart is beperkt. We bestellen à la carte, niet zo makkelijk voor de keuken, maar we houden de verschillende keuzes toch beperkt. De voorgerechten zijn lekker en mooi gepresenteerd. Je merkt direct dat er vakmensen in de keuken staan. Het zaalpersoneel is echter wat stuurs. Niet echt vriendelijk en behulpzaam. Daar is nog veel werk aan. We hebben in Luxemburg ook andere dergelijke ervaringen. Misschien zijn de Luxemburgers van nature niet zo vriendelijk. (???) Bij het hoofdgerecht nemen we enkele lekkere flessen Chateau Dauzac van 2003. Mooi op dronk en zeer lekker en dit voor de prijs van 57 euro per fles. De meesten namen als hoofdgerecht 'Bouillabaise". Dit was echter niet de echte bouillabaise, maar eerder een gewone vissoep met 2 stukjes vis. Een echte bouillabaise bestaat uit verschillende soorten vis- en schaaldieren. Dit viel wat tegen. Al bij al een lekkere ervaring op enkele details na. De rekening viel ook zeer goed mee. We betaalden 509 euro voor 9 personen voor- en hoofdgerecht, dessert en dranken. Natuurlijk is het BTW percentage in Luxemburg veel voordeliger. Een aanrader zeker in combinatie met het relaxen in de thermen. Kijk ook eens op de website    
    http://www.mondorf.lu/parc-h%C3%B4tel

    Patrick De Bouw

    05-09-2010 om 00:00 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 09/04-15/04 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    frankloopt
    www.bloggen.be/franklo

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs