Ik ben Patrick De Bouw, en gebruik soms ook wel de schuilnaam PDB.
Ik ben een man en woon in Gent (Belgie) en mijn beroep is zelfstandige restaurantuitbater D'Ouwe Hoeve te Deurle en culinair adviseur bij Stories TV, Telenet kanaal 40.
Ik ben geboren op 15/05/1957 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Eten en drinken, zeilen en muziek spelen.
La Dolce Vita !!!!!
Patricks Gastronomische blog
kritische recensies over restaurants door Patrick De Bouw Bespreking van mijn ervaringen in de culinaire wereld, gegroeid uit mijn professionele nieuwsgierigheid.
04-08-2010
WIM' BRASSERIE Knokke
maandag 2 augustus 2010 19u Restaurant WIM'S RESTAURANT-BRASSERIE, Zeedijk 524 (Albertstrand) Knokke. Zeer mooie Brasserie met een zeer grote veranda voor het gebouw en een gezellig terras aan de overkant van de straat, strandzijde. Mijn vrouw Vera en ik hebben zin in een relax etentje, geen dikdoenerij, geen te sjieke bedoening. 't Is volop hoogseizoen aan onze kust, maar de drukte valt erg mee. Bij onze aankomst zitter er slechts enkele tafeltjes op het terras. Wij zoeken een gezellig tafeltje uit en bestellen een aperitief, Coupe Champagne en en Sherry Dry. Jammer, maar van de fles Champagne krijgen we niets te zien. We weten dus niet welke Champagne wij krijgen voorgeschoteld. Deze fout wordt zeer vaak gemaakt en vraagt toch eens wat aandacht. Ik verwacht minstens dat men mij verteld over welke Champagne het gaat of ons de fles toont. Je betaald per slot van rekening toch 9 euro voor een glaasje "ik weet niet wat". De stoelen oogden mooi, maar ik ontdekte dat er twee soorten stoelen stonden. Ik zat op een ouder model, Vera op een nieuwer model. Ik kloeg al direct van de slechte kwaliteit van deze stoel. Toen ik de 2 soorten stoelen bemerkte, heb ik de stoel zelf verwisseld. Inderdaad deze zat perfect. Toch wel belangrijk het comfort van de stoel. We bestelden een plateau de fruits de mer, namelijk plateau "Connaisseur". Een kreeftje per persoon, een hele krab, 6 oesters, 6 langoustines, 6 wullokken, kreukels en garnaaltjes. Deze plateau was vergezeld van een fles Muscadet. Ik vroeg om te veranderen naar een betere wijn, namelijk een Pouilly Fuisé. Dat was geen probleem, mits een meerprijs van 23 euro. No problem. De vriendelijke ober bracht ons de wijn (die was zeer lekker) en daarna een grote plateau op voet. Deze zag er toch wat slordig uit en de schaal was niet gevuld met ijs, wat ons verwonderde, want het was toch een warme zomerdag. Ik hou heel veel van een plateau de fruits de mer, maar deze moet natuurlijk super-vers zijn. Dat was hij eigenlijk niet. De kreeft was lauw, dus net gekookt en lekker. De wullokken en langoustines waren niet vers (slijmachtig). Jammer. De oesters waren ook niet vers geopend, maar stonden reeds een tijdje geopend in de koeling. Je ziet een lichte uitdroging (filmpje) over de oester. Dat kan geen kwaad, maar overgiet de oesters dan nog eens met oestersap juist voor ze opgediend worden. Al bij al vonden we het gezellig, ondanks het feit dat er naast ons een tafel van 10 personen kwam zitten met toch wel luidruchtige Nederlanders met kinderen. Maar 't was toch vakantie hé. Als dessert namen wij een appelgebak met ijs en een Irish Coffee. Jammer dat ik moest vragen naar een lepeltje om de suiker in de koffie te roeren. Hij smaakte niet gesuikerd en onderaan lag al de ongesmolten suiker. De rekening bedroeg 166 euro. Niet echt goedkoop. Een gezellig restaurant, maar een plateau de fruits de mer zou ik toch niet meer doen. Zoals ik merkte bij onze buren zagen de gerechten er allemaal mooi uit. Misschien nemen we beter toch een stukje vlees of zo.