Ik ben Patrick De Bouw, en gebruik soms ook wel de schuilnaam PDB.
Ik ben een man en woon in Gent (Belgie) en mijn beroep is zelfstandige restaurantuitbater D'Ouwe Hoeve te Deurle en culinair adviseur bij Stories TV, Telenet kanaal 40.
Ik ben geboren op 15/05/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Eten en drinken, zeilen en muziek spelen.
La Dolce Vita !!!!!
Patricks Gastronomische blog
kritische recensies over restaurants door Patrick De Bouw Bespreking van mijn ervaringen in de culinaire wereld, gegroeid uit mijn professionele nieuwsgierigheid.
18-08-2010
RESTAURANT MASCOTTE Knokke
Dinsdag 17 augustus 2010 We willen gaan eten in het restaurant Mascotte. Dit is gelegen in het casino van Kokke op de Zeedijk. Mooi restaurant (recent vernieuwd) met goeie stoelen en keurig gedekte tafels. Jammer dat je eerst de balie van het casino voorbij moet en je ook dient in te schrijven. Wel je identiteitskaart meebrengen, anders kom je er niet in. We nemen het aperitief in het salon, in mooie witte lederen clubzetels. We bestellen een coupe Champagne en een Picon vin blanc. De Picon wordt geserveerd in een cocktailglas, wat niet het beste glas is voor deze drank. Ondertussen maken wij onze keuze. Het voorgerecht, een carpaccio van tomaat met aspergesalade en de taboulé van bloemkool vallen zeer in de smaak. Een klein detail de bloemkool mocht iets meer gekruid zijn. Bij ons diner bestellen we een Zuid Afrikaanse Belligham (Pinotage) zeer lekker voor de prijs van 27 euro. Mijn vrouw Vera neemt als hoofdgerecht een steak tartaar in de zaal bereid. Een mooi portie (+/- 300 gram schat ik) met wat salade en frietjes. De salade was niet zo lekker. Liever bladsalade dan de gekrulde en gefriseerde salade. Mijn lamscarré was perfect gebakken en ook een zeer ruime portie. Al bij al een lekker diner met als afsluiter een Irisch Coffee. Hier kreeg ik geen lepeltje bij wat me zeer verwonderde, want de suiker lag op de bodem. Het is inderdaad niet gebuikelijk om een Irisch Coffe te geven met een lepeltje, want dan roer je het hele glas om en wordt het een café au lait. Maar indien de suiker niet goed werd omgeroerd door de barjongen is de lepel wel noodzakelijk. De rekening was 129 euro en was zeer redelijk voor de kwaliteit en de porties. Chef Yves Michiels (33 meesterkoks van Belgie) is natuurlijk niet aan zijn proefstuk toe. Een gezellige avond en een mooie tafel met zicht op het nieuwe complex "La Réserve".