Ik ben Patrick De Bouw, en gebruik soms ook wel de schuilnaam PDB.
Ik ben een man en woon in Gent (Belgie) en mijn beroep is zelfstandige restaurantuitbater D'Ouwe Hoeve te Deurle en culinair adviseur bij Stories TV, Telenet kanaal 40.
Ik ben geboren op 15/05/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Eten en drinken, zeilen en muziek spelen.
La Dolce Vita !!!!!
Patricks Gastronomische blog
kritische recensies over restaurants door Patrick De Bouw Bespreking van mijn ervaringen in de culinaire wereld, gegroeid uit mijn professionele nieuwsgierigheid.
25-12-2010
RESTAURANT RIGOLETTO Knokke
Donderdag 23 december 2010 Restaurant RIGOLETTO, Lippenslaan 389 Knokke 8300 Aan de vooravond van Kerstavond waren wij in Knokke op zoek naar een lekker restaurantje om niet al te zwaar te eten met het oog op de zwaardere dagen die op komst waren. Wij kennen het restaurant Rigoletto en hadden daar enkele jaren geleden al eens een slechte ervaring. Maar ik geef graag een zaak een tweede kans. De zaak zat gezellig vol en wij kregen nog een tafeltje aan het raam. De stoelen waren goed, maar naast de deur krijg je wel af en toe een koude tocht binnen. Wij bestellen geen aperitiefje, maar onmiddellijk een fles wijn (Barbaresco Bonfante à 55 euro). Mijn vrouw Vera kiest voor de garnaalkroketten en ik voor de scampi's à la Tarantina. Als hoofdgerecht kiest Vera voor een pizza Regina met ham, kaas en champignons en ikzelf voor een ravioli Basilico. De garnaalkroketten waren niet slecht van smaak, maar de korst was rubber en onsmakelijk om te eten. Vera heeft de volledige korst laten liggen. De scampi's waren lekker, met gestoofd witloof en ruccola. De ruccola was in de saus gemengd en dat was niet zo geslaagd. Dit gerecht was eerder duur voor een Italiaan. 23 euro voor zes scampi's. Natuurlijk waren wij in "Knokke" en bij Rigoletto komen blijkbaar vaak rijke en belangrijke mensen over de vloer. De Burgemeester van Knokke (Graaf Leopold Lippens) zat aan een tafel achter ons. De hoofdgerechten die wij hadden besteld kwamen wel vrij snel. De pizza van Vera was groot, maar ontbrak aan smaak. Door toevoeging van wat peper en zout was hij al stukken beter. Eigenaardig dat een Italiaans restaurant nog geen perfecte pizza kan voorzetten. Wij vroegen wat Parmezaanse kaas en de ober kwam met een schaaltje een beetje (klein beetje) kaas over ons gerecht strooien. Ik heb liever dat men een potje kaas bijzet. Mijn hoofdgerecht was een echte ramp. Ravioli kan oh zo lekker zijn, maar deze was niet vers en bloemerig. De inhoud van de ravioli was een steentje dat zelfs niet meer vloeibaar was. Waarschijnlijk kwam deze uit de diepvries of uit een vacüumzak. Ik heb bijna alles laten staan. De bediening was zakelijk en niet vriendelijk. Wij zaten blijkbaar een beetje in de weg voor de andere gasten, die betere klanten waren??? Gelukkig kon de wijn ons bekoren, maar ja die kostte dan ook 55 euro. Voor die prijs krijg je toch nergens een slechte wijn. Dan kwam de rekening: 128 euro voor een niet geslaagde maaltijd. Zeer duur en zeker het geld niet waard. De meeste Italiaanse restaurants zijn wel lekker en goedkoop. De italiaanse keuken is een eenvoudig keuken die zeer lekker kan zijn. Maar blijkbaar kunnen ze hier het eten verprutsen. Zeker geen aanrader. Kijk ook eens op de website: