Ik ben Patrick De Bouw, en gebruik soms ook wel de schuilnaam PDB.
Ik ben een man en woon in Gent (Belgie) en mijn beroep is zelfstandige restaurantuitbater D'Ouwe Hoeve te Deurle en culinair adviseur bij Stories TV, Telenet kanaal 40.
Ik ben geboren op 15/05/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Eten en drinken, zeilen en muziek spelen.
La Dolce Vita !!!!!
Patricks Gastronomische blog
kritische recensies over restaurants door Patrick De Bouw Bespreking van mijn ervaringen in de culinaire wereld, gegroeid uit mijn professionele nieuwsgierigheid.
26-08-2010
RESTAURANT OP2 Spier (Drente)
Maandag 23 augustus 2010 20u We zijn uitgenodigd door onze goeie vrienden Fred en Mary in een Restaurant in Spier. Spier is een piepklein dorpje gelegen in de Provincie Drente (Noord Nederland) en is gesitueerd vlakbij het Nationaal Park Dwingerderveld. Het restaurant OP2 is het restaurant van Best Western Hotel De Woudzoom. We zitten aan een grote tafel met z'n vieren op lekker zittende kuipzetels. We drinken eerst een aperitiefje en bestellen ons menu. Je kan het menu zelf samenstellen uit verschillende vooraf gemaakte menu's. Maar schuiven is altijd mogelijk. Het duurste menu op de kaart is 32.50 euro. Het goedkoopste is 22.50. Zeer schappelijk van prijs. Mijn vrouw Vera en ik nemen "Zalm van eigen rokerij uit het Sognefjord in Noorwegen met wasabimayonaisse en diverse sausjes". Onze vrienden nemen "Italiaanse luchtgedroogde boerenham met verse meloen" . De zalm is zeer sappig. Al lijkt hij meer op een gemarineerde zalm in plaats van op gerookte zalm, de smaak is zeer fijn. Een echte aanrader. Hierbij drinken we op aanraden van onze vrienden een lekkere Sauvignon uit Chili (Valle Andino Varietal) prijs per fles 21.50. Het hoofdgerecht wordt pas echt spektaculair. Wij nemen een super entrecôte van eigen kweekdieren. De uitbaters fokken hun koeien zelf, namelijk het bekende ras Blonde Acquitaine . Deze entrecôte wordt in z'n geheel geserveerd op een plank, met een scherp vleesmes erbij. Vrij basic, maar uitzonderlijk lekker. Een gepofte aardappel en wat salade maken het geheel kompleet. Bij het hoofdgerecht drinken we een mooie Grand Cru uit St. Emillion Bois Cardinal 2002 voor de zachte prijs van 37.50. Deze wijn past perfect bij het lekkere rode vlees. De rekening krijgen we niet te zijn, vermits we zijn uitgenodigd, maar dat zal wel meevallen en we hebben zeer lekker gegeten. Men zegt soms van de Nederlanders dat ze op culinair gebied achterliggen ten opzichte van de Belgen. Dat is ook inderdaad zo, maar bij de betere restaurants zijn ze aan een serieuse inhaalbeweging bezig. Velen overtreffen reeds de kwaliteit van de Belgen. En dan is er ook nog de natuurlijke spontaniteit van de nederlanders, die een vlotte bediening oplevert. Zakelijk maar vriendelijk en correct. Een echte aanrader. Je kan ook een arrangement boeken met overnachting en fietstocht etc. Er is een mooie wellness-ruimte met sauna's en stoombaden. Een droom om even lekker te relaxen. Kijk ook eens op de site: http://www.hotel-dewoudzoom.nl/