Foto
Inhoud blog
  • KLEINE VERANDERING !!!!!
  • Restaurant 't Convent Reninge
  • Restaurant Cromwell, Oostende
  • Restaurant Break-Out, Diegem
  • Restaurant - Brasserie Pascal, Oostende
  • Restaurant DE SLOEP in Oostende
  • Restaurant EL GRECO
  • Restaurant TWINZ Oosende
  • Restaurant HOF VAN CLEVE Kruishoutem
  • RESTAURANT BELUGA OOSTENDE
  • Restaurant 'T VISTRAPJE OOSTENDE
  • EXAMENDINER IN HOTEL-en BAKKERIJSCHOOL GENT
  • Restaurant CELESTE Praag
  • RESTAURANT HOF VAN LAARNE in Laarne
  • RESTAURANT RIGOLETTO Knokke
  • BAKWIJZEN VAN VLEES
  • STORIES TV over DESSERTWIJNEN
  • GASTRONOMIE-TIP op STORIES TV (Telenet Digitaal kanaal 40)
  • RESTAURANT LA TOISON D'OR Knokke
  • RESTAURANT ROYAL Blankenberge
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Patrick De Bouw, en gebruik soms ook wel de schuilnaam PDB.
    Ik ben een man en woon in Gent (Belgie) en mijn beroep is zelfstandige restaurantuitbater D'Ouwe Hoeve te Deurle en culinair adviseur bij Stories TV, Telenet kanaal 40.
    Ik ben geboren op 15/05/1957 en ben nu dus 68 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Eten en drinken, zeilen en muziek spelen.
    La Dolce Vita !!!!!
    Foto
    Patricks Gastronomische blog
    kritische recensies over restaurants door Patrick De Bouw
    Bespreking van mijn ervaringen in de culinaire wereld, gegroeid uit mijn professionele nieuwsgierigheid.
    06-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RESTAURANT BELUGA OOSTENDE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maandag 28 maart 2011

    Na een flinke wandeling bij een mooi lentezonnetje langs de zeedijk in Oostende kwamen wij een zaak tegen die ons direct aansprak. De stoelen op het terras waren overtrokken met hoezen, de tafeltjes netjes en de gasten dronken een coupe Champagne of een glaasje “net iets betere” witte wijn.  Wij hadden echter geen geluk want alle tafeltjes waren bezet.  Bij het terugkeren was er wel een tafeltje vrijgekomen en wij maakten van de gelegenheid gebruik om daar een aperitiefje te nemen.  Door de charmante uitstraling besloten wij om daar dan te reserveren voor deze avond.

    Om 19u30 kwamen wij aan en werden vlot onthaald door de heer des huizes Dirk. Een vriendelijke professionele begroeting en een mooi tafeltje bij het raam deden ons al vermoeden dat die avond wel goed zou worden.

    Wij bestelden zoals steeds een coupe Champagne en een droge Sherry als starter.

    Als voorgerecht bestelden wij tweemaal Oostendse vissoep. Als hoofdgerecht nam Vera de gestoomde kabeljauw met een spiegelei en knolselderstoemp. Ikzelf wou de Bouillabaise wel eens proberen. En als wijn kozen we voor een Chateau de Croix de Gay van 2001. Dit is werkelijk een topwijn.

    De ober bracht ons de fles wijn, maar het was er eentje van het jaar 2006. Toen ik dat opmerkte zei hij dat hij onmiddellijk naar de kelder ging kijken en inderdaad hij had nog een fles van 2001.

    De vissoep was voortreffelijk, netjes geserveerd en met heel veel vis en schaaldieren.  We hadden het wel eens anders gehad aan de kust.

    De hoofdgerechten waren ook prima verzorgd en hun geld waard.  Het was werkelijk een zeer leuke ervaring. Vriendelijke professionele bediening en gezellige sfeer.

    De rekening viel ook reuze mee. Weliswaar iets duurder dan de gewone toeristische restaurants op de zeedijk, maar toch de moeite waard. Dat is een zaak naar onze zin.

    Kijk ook eens op de mooie website:  http://www.belugaoostende.be/index.cfm?langue=nl

     

    06-04-2011 om 19:46 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant 'T VISTRAPJE OOSTENDE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dinsdag 29 maart 2011-03-30

    Omwille van professionele redenen waren wij 3 dagen in Oostende. Wij hadden een kamer gereserveerd in Hotel ’t Vistrapje in Oostende. Dit gekende Hotel – Restaurant bestaat reeds vele jaren en is een heuse familiezaak. Het leek ons een goed idee om hier eens te logeren en te eten. Wij hadden geen al te hoge verwachtingen omdat we weten dat de toeristische hotelletjes niet altijd de grote luxe bieden.  Toen wij aankwamen werden we vriendelijk verwelkomd door de moeder des huizes en de dochter. Het restaurant zal helemaal vol en dat zinde ons al.  Wij kregen de sleutel van onze kamer (kamer 3) en gingen naar boven. Op onze kamer (redelijk klein) leek alles OK te zijn, tot mijn vrouw Vera de kast opentrok.  Hierin lag nog een paar strandslippers van onze voorganger. Niet erg netjes. Op de tafel lag een leuk boekje over het hotel en het restaurant, maar het was vastgekleefd aan de tafel omdat er voorheen wat cola of zoiets was gemorst en ook niet was schoongemaakt. Maar kom. Ik heb de slippers buiten gezet, en de tafel schoongemaakt.

    In dat boekje lazen wij dat het restaurant zeer lekker was en dat de garnaalkroketten hun  specialiteit zijn die hier al jaren op de kaart staan. Wij beslisten toen om te reserveren  voor dinsdagavond.

    Bij onze aankomst kregen wij een plaats toegewezen in de veranda, een leuke tafel, maar naast de deur en vrij koud. Wij bestelden een aperitief (een Coupe Champagne en een droge Sherry) en kregen de kaart.

    Wij kozen voor de visschotel  en als voorgerecht nam Vera een brochette van coquilles en ik een trio van garnaal met onder andere de beroemde garnaalkroket.

    Als hapje kregen we een zeer mooi, maar onhandig torentje met weeral een garnaalkroket en een taartje van garnaal. Zeker niet slecht, maar van de garnaalkroket was ik toch niet echt “kapot”.

    Wij bestelden eveneens een fles Chateau Carbonnieux.  Die was perfect, maar voor 64 euro mag dat wel.

    Ons voorgerecht was goed, niet meer dan dat, maar de beroemde kroket was aangebrand .  Verder zat er een garnalensoepje bij en een leuke klassieke garnaalcoktail.  Vera had de brochette van coquilles op een bedje van prei. Niet echt super. Wij wisten ook niet wat die reuzechampignon te maken had met de brochette van coquilles. Het leek alsof de coquilles op waren en er voor het zicht een paddestoel werd aangespiesd.   Onze visschotel (48€ pp) was rommelig, niet mooi gedresseerd. Wij hadden een gegrilde en een koude visschotel genomen. De koude was normaal, niks speciaal met een half kreeftje en de nodige mosselen, oesters, langoustines, etc.  De gegrilde was precies hetzelfde, doch alles was op de grillplaat gelegd en hier en daar wat aangebrand. De mosselen bvb waren zeer droog.  Wij hadden van een visschotel in een typisch visrestaurant wel wat meer verwacht.

    Ik bestelde nadien nog een koffie met Canderel.  Er werd naarstig gezocht naar de Canderel en men bracht ons een rood busje waar nog één tabletje in zat. Ik had echt geen zin om nog eens te vragen naar de Canderel, dus ik liet het maar zo. Niet erg correct voor een restaurant dat zichzelf aanprijst als een betere zaak.

    Na onze nacht in een veel te klein en slecht bed wilden we uitchecken. Er stond echter een stagiair achter de balie, die ons vertelde dat Mevrouw even weg was.  Na wat wachten kwam de eigenares dan toch te voorschijn, maar ze had het erg druk met haar telefoon, en zag ons amper staan. De rekening was nochtans niet van de poes.   397 euro voor twee overnachtingen en een diner voor 2 personen. 

    Dit hotel – restaurant is een heuse toeristenzaak met alle eigenschappen van de toeristische sector: “het is allemaal niet zo belangrijk !!!”

    Kijk ook eens op de website:  http://www.vistrapje.be/

     

    06-04-2011 om 19:36 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EXAMENDINER IN HOTEL-en BAKKERIJSCHOOL GENT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dinsdag 5 april 2011

     

    Als voorzitter van de Horeca Gent-Leiestreek was ik uitgenodigd om te jureren voor de praktijkproef in de Hotel- en Bakkerijschool Gent.   Waarschijnlijk een zeer zenuwslopend moment voor de studenten die letterlijk en figuurlijk constant op de vingers worden gekeken.

    In de bar op de benedenverdieping kregen we een aperitief (Coupe Champagne) en een lekker hapje. Een tartaar van zalm met asperges en een zalfje van Aubergine. Zeer mooi en goed van smaak.

    Daarna trokken we naar boven naar het restaurant alwaar de tafels zeer mooi waren ingedekt.  We zaten aan de tafel met de directrice, Hanelore Schelstraete en onderdirecteur Filip Van Belle.

    Als soep kregen we een verrassende consommé van lam. Mooi gepresenteerd en speciaal geserveerd. Ook zeer lekker. Dit smaakte naar meer.

    Het voorgerecht was gepocheerde Lotte met langoustines op een risotto met een lekker sausje. De presentatie was zeer mooi al had ik wat problemen met de halve langoustines (3 stuks). Ik prefereer een volledige langoustine, want het is eigenlijk al wat prutswerk om te eten. Toch was de risotto lekker en de vis perfect gegaard.  Hierbij dronken we een lekkere Sauvignon Blanc die hier zeer goed bij paste.

    Het hoofdgerecht was een mooie lamskroon met lange beentjes (presenteerde zeer mooi) en een taartje van groentegarnituur. Bij het hoofdgerecht dronken we een super lekkere Spaanse wijn gemaakt van de tempranillodruif.

    Onze maitre deed geweldig zijn best om het ons zo aangenaam mogelijk te maken. Een klein foutje bij het voorstellen van de wijn werd hem dan ook vergeven.

    Na het lekkere dessert, ijs met een mousse van citroen, moesten wij echter vroegtijdig vertrekken. Toch heb ik een mooie ervaring gehad, en kan ik met een gerust gevoel zeggen dat de kwaliteit van zowel de keuken als de bediening zeer hoog lag.  Hotel- en Bakkerijschool Gent, die geruime tijd in de schaduw stond van de groten zoals Ter groene Poorte uit Brugge en Koksijde, profileert zich ten volle als kwalitatieve broer van hogergenoemden.  Wij mogen terecht fier zijn op onze eigen Hotel- en Bakkerijschool Gent. Doe zo voort, het loont.

    Ik kan ook iedereen aanraden om eens te gaan eten in één van de restaurants van de hotelschool.  Voor een zeer klein prijsje kan u proeven van de meeste exquise gerechten.  Het restaurant is uiteraard gesloten tot volgend schooljaar omwille van examens en stages van de leerlingen.

    Kijk ook eens naar een filmpje:   http://www.hotelschoolgent.be/cms/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=49&Itemid=146

     

     

    06-04-2011 om 00:00 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 09/04-15/04 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    achturencultuur
    www.bloggen.be/achture

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs