Foto
Inhoud blog
  • KLEINE VERANDERING !!!!!
  • Restaurant 't Convent Reninge
  • Restaurant Cromwell, Oostende
  • Restaurant Break-Out, Diegem
  • Restaurant - Brasserie Pascal, Oostende
  • Restaurant DE SLOEP in Oostende
  • Restaurant EL GRECO
  • Restaurant TWINZ Oosende
  • Restaurant HOF VAN CLEVE Kruishoutem
  • RESTAURANT BELUGA OOSTENDE
  • Restaurant 'T VISTRAPJE OOSTENDE
  • EXAMENDINER IN HOTEL-en BAKKERIJSCHOOL GENT
  • Restaurant CELESTE Praag
  • RESTAURANT HOF VAN LAARNE in Laarne
  • RESTAURANT RIGOLETTO Knokke
  • BAKWIJZEN VAN VLEES
  • STORIES TV over DESSERTWIJNEN
  • GASTRONOMIE-TIP op STORIES TV (Telenet Digitaal kanaal 40)
  • RESTAURANT LA TOISON D'OR Knokke
  • RESTAURANT ROYAL Blankenberge
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Patrick De Bouw, en gebruik soms ook wel de schuilnaam PDB.
    Ik ben een man en woon in Gent (Belgie) en mijn beroep is zelfstandige restaurantuitbater D'Ouwe Hoeve te Deurle en culinair adviseur bij Stories TV, Telenet kanaal 40.
    Ik ben geboren op 15/05/1957 en ben nu dus 68 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Eten en drinken, zeilen en muziek spelen.
    La Dolce Vita !!!!!
    Foto
    Patricks Gastronomische blog
    kritische recensies over restaurants door Patrick De Bouw
    Bespreking van mijn ervaringen in de culinaire wereld, gegroeid uit mijn professionele nieuwsgierigheid.
    14-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KLEINE VERANDERING !!!!!
    Voortaan zullen de bezochte restaurants waar we een negatieve indruk hadden niet meer gepubliceerd worden, tenzij het echt overdreven slecht is. Ik doe dit vooral omdat ik niet de indruk wil wekken dat er meer slechte dan goeie restaurants zijn. Het is ook voor ons positiever om over goeie dingen te schrijven, dan over slechte.
    Toch is mijn ervaring dat er vaak toch al te slordig wordt omgesprongen met het restaurant-gebeuren. Vaak krijg je de indruk dat het meer een kwestie is van restaurant spelen. 
    De bediening is soms echt onvoldoende. Ik weet natuurlijk dat dit ook niet altijd de schuld is van de uitbaters, maar toch moet getracht worden om het personeel regelmatig opleidingen te laten volgen. Het onthaal (bij het binnenkomen) is hier zeer belangrijk. Het bepaalt direct de sfeer voor de hele avond.

    14-04-2012 om 12:03 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant 't Convent Reninge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maandag, 19 maart 2012
    Op deze prachtige maandag waren wij uitgenodigd door goeie vrienden in restaurant 't Convent in Reninge bij Ieper. 
    Een mooie zaak, in de volle natuur, maar wel erg afgelegen. Toch de moeite waard.
    Het aperitief namen we op het terras. Een fles Champagne om te starten bepaald onmiddellijk de sfeer.
    Hierbij werden ook enkele exquise hapjes geserveerd, gaande van kreeft, tot preskop en van makreel tot rode poon.
    Dit was een belevenis. De hapjes waren prachtig gepresenteerd en werden per twee aangebracht.
    Dit restaurant heeft dan ook één Michelinster. Dus zijn de verwachtingen natuurlijk wat hoger.
    Voor het diner gingen we naar binnen, waar we aan een ronde tafel zaten. Het restaurant zat helemaal vol. Het was per slot van rekening maandagmiddag, een dag waar toch weinig restaurants volzitten.
    Het menu was prachtig, gaande van Zeebaars met noordzeegarnalen en rode uit tot zeetongfilet met langoustine en als hoofdgerecht kalfslende met courgette en polderaardappelen.
    Wij bestelden een fles rode Bordeauxwijn (Saint Estephe) omdat we geen al te goeie ervaring hebben met aangepaste wijnen. Bij het dessert (chocolade met appel en appelsien) bestelden we een fles Sauterne (Chateau Suduiraut van 1984). Deze harmonieerde perfect bij de zware chocoladesmaak.
    Aangezien wij uitgenodigd waren kregen we de rekening niet te zien, maar ik veronderstelde dat dit rond de 120 euro per persoon koste. Helemaal correct. Deze zaak is zeker een aanrader en je kan er eveneens blijven overnachten. Ideaal wanneer je iets te veel gedronken hebt. Een weekendje waard!
    Kijk ook eens op de site:  www.tconvent.be


    14-04-2012 om 11:54 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 09/04-15/04 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    ricojournalistiek
    www.bloggen.be/ricojou

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs