Ik ben Patrick De Bouw, en gebruik soms ook wel de schuilnaam PDB.
Ik ben een man en woon in Gent (Belgie) en mijn beroep is zelfstandige restaurantuitbater D'Ouwe Hoeve te Deurle en culinair adviseur bij Stories TV, Telenet kanaal 40.
Ik ben geboren op 15/05/1957 en ben nu dus 66 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Eten en drinken, zeilen en muziek spelen.
La Dolce Vita !!!!!
Patricks Gastronomische blog
kritische recensies over restaurants door Patrick De Bouw Bespreking van mijn ervaringen in de culinaire wereld, gegroeid uit mijn professionele nieuwsgierigheid.
01-05-2011
Restaurant HOF VAN CLEVE Kruishoutem
Dinsdag 12 april 2011
Mijn zoon en ik hadden afgesproken om eens te gaan dineren bij het Hof van Cleve van Peter Goossens. Via enkele telefoontjes naar studievrienden van Frederick konden wij een tafeltje bemachtigen op dinsdagavond. Normaliter is er een wachttijd van enkele maanden.
Wij werden onthaald door de dame des huizes en door een vriendelijke maitre die ons tafeltje aanwees.Allemaal mooie ruime ronde tafels die of voor 4 personen of voor 2 personen werden ingedekt. Het is een mooi en strak en klein restaurant, met een wit - zwarte aankleding en slechts enkeleblikvangers aan de muur. Onder andere een mooi schilderij van Roger Raveel.
De tafeltjes, allemaal ronde, van 2 en 4 personen waren sober ingedekt bij het binnekomen. De stoelen zijn zwartlederen stoel-zeteltjes die erg smal zijn. Het stoorde mij reeds aan de zijkant van mijn benen. Ik zat echt niet lekker, dus ik vraag me wat de reactie zou zijn van een heel zwaar iemand.
Als aperitief nemen we een coupe Champagne Ruinart Rosé (30 euro per glas) en een droge Sherry (25 euro per glas).
Hierbij krijgen we een hele resem lekkere hapjes. Speciaal, lekker van smaak en zeer mooi gepresenteerd. Ik schat een tiental hapjes per persoon. Dit was prima. We zaten wel in een 3 sterrenrestaurant hé.
Wij nemen geen aangepaste wijnen, wegens een vroegere ontgoocheling in Oud Sluis, bij Sergio, waar we ronduit slechte wijnen kregen voor heel veel geld. Wij kiezen voor een Chassagne Montrachet (150 euro) en een Brunello van 2003 (160 euro). Die prijzen vielen nogal mee in een dergelijke zaak.
We kozen voor het menu Frisheid van de natuur, prijs: 215 euro pp zonder wijnen.Noordzeekrab, komkommer, erwten en kerrie bombay. Inktvis, paprika, pickles en venkel. Rode Poon, bellota, kokkels, groene selder. Ossenstaart, langoustines, wintertruffel en aardpeer. Melklam Axuria-Pyreneeën, kerrie colombo, artisjok en rozemarijn. Als dessert vragen wij een kaasplankje en dat wordt met de charriot aangevoerd. Zeer lekkere kazen.
Na de maaltijd kwam de Chef himself een verplicht nummertje maken en iedereen een handje schudden. Het viel ons wel op dat hij een glaasje te veel ophad en een beetje met een dubbele tong sprak. Een klassieke Horecakwaal?
Mijn algemene indruk : prima lekker eten. Zeer vergezocht, maar fijn klaargemaakt, en echt een belevenis voor één keer.De inrichting is zeer strak en niet gezellig. De stoelen zijn mijn inziens niet goed om een relaxe avond door te brengen.Het personeel is redelijk stijf. Ik hou persoonlijk van iets meer lossere sfeer.