Ik ben Patrick De Bouw, en gebruik soms ook wel de schuilnaam PDB.
Ik ben een man en woon in Gent (Belgie) en mijn beroep is zelfstandige restaurantuitbater D'Ouwe Hoeve te Deurle en culinair adviseur bij Stories TV, Telenet kanaal 40.
Ik ben geboren op 15/05/1957 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Eten en drinken, zeilen en muziek spelen.
La Dolce Vita !!!!!
Patricks Gastronomische blog
kritische recensies over restaurants door Patrick De Bouw Bespreking van mijn ervaringen in de culinaire wereld, gegroeid uit mijn professionele nieuwsgierigheid.
15-08-2011
Restaurant EL GRECO
Zondag 14 augustus 2011 Wij eten allebei heel graag Grieks. En in Oostende heb je enkele goeie griekse restaurants. Eén hiervan is "EL GRECO" in de Langestraat 55. Het is al redelijk laat en we bestellen een Ouzo als aperitief. De bediening is op dat moment zeer vlot. Hapjes volgen onmiddellijk en een mandje lekker brood wordt aan tafel gebracht. Dat kan tellen. Dan bestellen we als voorgerecht allebei "Scampi's van het huis". Als hoofdgerecht bestelt Vera een grieks stoofpotje (Youvetsi) en ikzelf de klassieke medaillon. We vragen daarbij dan een lekkere fles rode wijn. De beste en duurste die op de kaart stond (56). Een griekse Cuvée. Hij was zeer lekker, beetje commerciële wijn, maar paste perfect bij onze gerechten. De ober vroeg of wij ons hoofdgerecht met pasta, gebakken aardappeltjes of rijst wensten. Wij vroegen pasta. Uiteindelijk kregen we gebakken aardappeltjes. Toen ik zei dat wij wel degelijk pasta hadden gevraagd, zei de ober dat de pasta op was (dus moest het maar gebakken aardappeltjes). Op het eten was niets aan te merken. Lekker, en verzorgd. De bediening echter, die zo goed begon, was niet goed. Personeel is een groot probleem in de Horeca. Het valt me op dat de restaurants aan de kust, maar ook op andere toeristische plekken, beneden alle maat is. Toch bestaan er zeer goeie ééndagsopleidingen van allerlei genre die het personeel kunnen helpen (kijk eens op de site van Horecaopleidingen: http://www.horecavorming.be/ Omdat wij graag een grieks likeurtje lusten (Liqeur de rose) wilden wij er twee bestellen. Maar toen herinnerdenwij ons dat iedere tafel een drankje kreeg aangeboden van het huis. Dus vroegen wij de rekening. De rekening kwam, wij betaalden maar er kwam geen tractatie zoals anders en bij anderen. Waarschijnlijk gaat het hier om een vergetelheid, maar de vlotte bediening bij het binnenkomen verviel in het niets met het geklungel bij het buitengaan. Mijn vrouw Vera vroeg nog hoe het kwam dat sommigen wel een digestiefje kregen en wij niet. Dat had de ober niet begrepen. Het is een zeer gevaarlijke gewoonte. Want niemand wordt graag vergeten. Natuurlijk niet. Wij dus ook niet. Ik zou veel liever van de gewoonte uitgaan om een glaasje na de maaltijd te vragen en te betalen dan het te krijgen (te pas en te onpas). Dat moet dan de griekse gastvrijheid zijn, maar als je dan onderscheid maakt is het wel doodjammer. Wij blijven er even weg. Jammer. Een website heeft het restaurant niet. Ook dat is onbegrijpelijk.