Ik ben Patrick De Bouw, en gebruik soms ook wel de schuilnaam PDB.
Ik ben een man en woon in Gent (Belgie) en mijn beroep is zelfstandige restaurantuitbater D'Ouwe Hoeve te Deurle en culinair adviseur bij Stories TV, Telenet kanaal 40.
Ik ben geboren op 15/05/1957 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Eten en drinken, zeilen en muziek spelen.
La Dolce Vita !!!!!
Patricks Gastronomische blog
kritische recensies over restaurants door Patrick De Bouw Bespreking van mijn ervaringen in de culinaire wereld, gegroeid uit mijn professionele nieuwsgierigheid.
03-03-2011
Restaurant CELESTE Praag
Maandag 28 februari 2011 Restaurant CELESTE Praag. Na 1000 kilometer te hebben gereden met de wagen, gaan mijn Chef-kok en ik even stappen in Praag. Deze prachtige stad biedt echt alles. Een zeer ruime keuze aan goeie restaurants, veel bezienswaardigheden, mooie gebouwen. Kortom een echte wereldstad. Omdat mijn Chef Jens en ik in Praag moesten zijn voor wat zaken te regelen zouden we 's avonds toch iets lekkers gaan eten. Eerst gaan we wat "de toerist uithangen" en kijken we in sneltempo naar wat bezienswaardigheden, zoals de Karols Bridge en The Old Square. Daarna gaan we aperitieven in het "Hard Rock Café" waar de gitaren en attributen van de grote legendes tentoongesteld worden. Jimmy Hendrickx, John Denver, allemaal zijn ze te bewonderen. Waarschijnlijk zijn het wel kopiëen want er zijn heel wat Hard Rock Cafés ter wereld. Daarna laten wij ons naar ons restaurant brengen: CELESTE. Dit restaruant ligt op de bovenste verdieping (7 de) van een wel heel speciaal gebouw. Getekend door een moderne architect heeft dit gebouw al veel stof doen opwaaien in Praag omdat het contrast met de klassieke gebouwen te groot is. (zie foto) Het restaurant is mooi, verzorgd en er hangt een speciale sfeer. We nemen een coupe Champagne als aperitief en we krijgen er twee exquise hapjes bij. We kiezen voor het gastronomisch menu van 6 gangen. Als entree koude gamba's met garnaaltjes. De gamba's waren gepeld op de kop en de staart na en de garnaaltjes waren dat ook. Zeer leuk. Voorgerecht gebakken coquilles (perfect). Tussengerecht een lekker stukje gebakken vis, zeer mooi verzorgd. Het hoofdgerecht was duif. Bleu klaargemaakt, maar gepocheerd ipv gebakken. Met een heerlijk saus was dit zeker een topgerecht. Daarna de kaasplank en het dessert gebakken ananas. Dit was voor mij iets te zoet. Omdat onze Chef geen wijn drinkt, nam ik de wijntjes per glas. Lekkere en grote wijnen per glas is heerlijk. De rekening was dat ook. Omgerekend 180 euro voor 2 gastronomische menu's is een prijs die je hier niet ziet. Een echte aanrader.