Ik ben Patrick De Bouw, en gebruik soms ook wel de schuilnaam PDB.
Ik ben een man en woon in Gent (Belgie) en mijn beroep is zelfstandige restaurantuitbater D'Ouwe Hoeve te Deurle en culinair adviseur bij Stories TV, Telenet kanaal 40.
Ik ben geboren op 15/05/1957 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Eten en drinken, zeilen en muziek spelen.
La Dolce Vita !!!!!
Patricks Gastronomische blog
kritische recensies over restaurants door Patrick De Bouw Bespreking van mijn ervaringen in de culinaire wereld, gegroeid uit mijn professionele nieuwsgierigheid.
12-08-2010
RESTAURANT SEL GRIS Duinbergen-Knokke
Dinsdag 10 augustus 2010 20u Op de Zeedijk in Duinbergen, Knokke bezoeken we het restaurant dat in de Michelingids één ster krijgt.Het is een modern restaurant, vrij strak ingericht. Een jonge vriendelijke, maar vrij klassieke ober brengt ons naar onze tafel. Het blijkt een tafeltje van twee te zijn op een lange bank. Dit is niet echt de mooiste tafel, maar we hadden maar de dag zelf gereserveerd, dus moeten we daar dan maar aan toegeven. Mijn vrouw Vera doet een poging om te verhuizen, maar dat kon niet, alles was volzet.Vera zit op de bank en ikzelf zit op een goeie stoel. Zeer belangrijk. We bestellen het aperitief, een coupe Champagne en een droge Sherry. De twee tafeltjes op onze bank worden eveneens benomen door twee koppels die er duidelijk niet blij mee waren. Toch geen goed idee zon bank, wat er ook over gedacht mag worden, je zit er nooit echt goed! Ik maakte eerder al hetzelfde mee in Oud Sluis, waar je ook op een bank terecht komt als je niet bij de favorieten behoort. Slechte start dus.Wij krijgen onmiddellijk een moderne schotelmet 6 verschillende exquise hapjes voorgezet, nog voor wij gekozen hadden.Zeer lekker, gewaagd en top.
Wij kiezen voor het 5 gangenmenu met aangepaste wijnen.Bij de eerste gang, tijgergarnaal op 2 wijzen, krijgen we een lekkere Riesling gepresenteerd. Geen top, maar wel lekker. De tweede gang, een ravioli van zalm en andijvie met kwartelei is lekker, evenals de wijn, een wijntje uit Piemonte (Italie). De sommelier geeft maar een zeer sumiere uitleg over de wijn. Ik hou van een beetje meer uitleg, maar kom. Het sorbetje, gepresenteerd op een ijskoud lepeltje is origineel, mooi en lekker. Bij de derde gang krijgen we een combinatie van pladijs en kreeft. Dit was zeer lekker, maar als ik zeer kritisch ben, misschien een beetje te ver gezocht. Iets te veel verschillende smaken. Maar dat bewijst dat de Chef een man is die leeft voor zijn vak en een "strever" is tot en met. Toch hou ik nog meer van wat pure gerechten. De wijn bij de derde gang (een Pinot gris uit Oostenrijk) vond ik echt niet lekker. Geen neus, geen smaak. Nochthans heeft een pinot gris een uitgesproken en aangename smaak. Deze was overgegoten in een decanteerkaraf en schuimde erg. Ik snapte de bedoeling niet. Ik heb geen weet van witte wijn die gedecanteerd wordt, maar ik sta open voor alles. Toen ik een opmerking maakte over de wijn stoorde de sommelier zich duidelijk. Hij herpakte zich snel door ons een andere wijn te brengen, een Italiaanse Chardonnay, die lekker was, maar was er niet mee opgezet. Het hoofdgerecht, kwartel en kalfszwezerik met kriekbier was lekker. Normaliter wordt hier bier bij geschonken, maar wij hadden liever een glaasje wijn en kregen dan ook een lekkere rode wijn. De lekkere kazen (selectie door Michel van Tricht) werden op het bord geserveerd. Ik hou eerder van een echte "kaaschariot". Koffie met verschillende snoepjes waren zeer lekker en verleidelijk. Een klassezaak waar ik zeker terug ga. Een ommetje waard zou ik zeggen, maar reserveer een tafeltje aan het raam of aan de keuken. En zeker niet op de ongezellige bank. De Chef is een zeer sympathieke kerel die weet waar hij naartoe wil. Proficiat! De rekening viel uiteindelijk ook erg mee (voor een sterrenzaak). Wij kozen voor het all-in menu à 150 euro per persoon. All-in is hier dan ook op z'n plaats. Aperitief, menu, wijnen, waters en koffie (zelfs meerdere), waren inbegrepen. Er werd zeker niet gierig met de wijn omgesprongen. Tot een volgende keer. Kijk ook een op de site http://www.restaurantselgris.be/