Foto
Inhoud blog
  • KLEINE VERANDERING !!!!!
  • Restaurant 't Convent Reninge
  • Restaurant Cromwell, Oostende
  • Restaurant Break-Out, Diegem
  • Restaurant - Brasserie Pascal, Oostende
  • Restaurant DE SLOEP in Oostende
  • Restaurant EL GRECO
  • Restaurant TWINZ Oosende
  • Restaurant HOF VAN CLEVE Kruishoutem
  • RESTAURANT BELUGA OOSTENDE
  • Restaurant 'T VISTRAPJE OOSTENDE
  • EXAMENDINER IN HOTEL-en BAKKERIJSCHOOL GENT
  • Restaurant CELESTE Praag
  • RESTAURANT HOF VAN LAARNE in Laarne
  • RESTAURANT RIGOLETTO Knokke
  • BAKWIJZEN VAN VLEES
  • STORIES TV over DESSERTWIJNEN
  • GASTRONOMIE-TIP op STORIES TV (Telenet Digitaal kanaal 40)
  • RESTAURANT LA TOISON D'OR Knokke
  • RESTAURANT ROYAL Blankenberge
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Patrick De Bouw, en gebruik soms ook wel de schuilnaam PDB.
    Ik ben een man en woon in Gent (Belgie) en mijn beroep is zelfstandige restaurantuitbater D'Ouwe Hoeve te Deurle en culinair adviseur bij Stories TV, Telenet kanaal 40.
    Ik ben geboren op 15/05/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Eten en drinken, zeilen en muziek spelen.
    La Dolce Vita !!!!!
    Foto
    Patricks Gastronomische blog
    kritische recensies over restaurants door Patrick De Bouw
    Bespreking van mijn ervaringen in de culinaire wereld, gegroeid uit mijn professionele nieuwsgierigheid.
    12-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant - Brasserie Pascal, Oostende
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag 10 september 2011
    We willen iets lekker gaan eten maar niet te sjiek of te stijf. Het was nog redelijk mooi weer dus het liefste op het terras.
    We komen aan bij Brasserie Pascal aan de Visserskaai in Oostende en het hele terras zat vol. De ober kwam naar ons toe en zei ons vriendelijk dat er weldra enkele tafeltjes vrij zouden komen. Een koppeltje dat nog juist diende af te rekenen deed ons teken dat zij zouden weggaan.
    We zitten goed (zeer goeie en mooie terrasstoelen) en krijgen de kaart. We bestellen een aperitiefje, een witte Martini en een Campari Orange. De Martini was prima geserveerd en de Campari was gemaakt met vers fruitsap. Jammer dat hij al aan de bar gemaakt was, want een klant ziet wel graag het verse fruitsap appart. Hierbij kregen wij een mooi hapjesbord met olijven, balletjes in tomatensaus, etc. Prachtig gewoon!
    Mijn vrouw Vera neemt als voorgerecht een tomaat garnaalslaatje (12.50€) en ikzelf scampi's in curry (14.50€).
    Beide gerechten waren mooi gedresseerd, zonder overdaad, maar correct.
    Als hoofdgerecht neemt Vera een met de hand gesneden steak tartaar die nog zelf geprepareerd moest worden. (19.00€) en ik nam de mosselen in witte wijn, want daar is op de Visserskaai heel wat om te doen. Sommige restaurants proberen hun gasten te lokken met mosselen aan ongeloofijke prijzen. 16 euro en zelfs nog minder voor een portie. Ze vertellen er dan wel niet bij dat dit kleinere mosselen zijn. De mosselen bij Brasserie Pascal waren echte "Jumbo's" en dat is een reuze verschil. De prijs was dan ook navenant (21.50€). Ik prefereer toch een beetje meer te betalen en goeie kwaliteit te krijgen, dan een minderwaardige mossel te krijgen omdat je zo nodig de goedkoopte wil zijn. Restaurants die een portie mosselen van 1.3 kilo verkopen aan 15.90 € moeten wel eerst eens leren rekenen !!!
    Indien je de BTW eruit aftrekt blijft er nog 14 euro over of 10 euro per kilo. Voor die prijs wordt de mossel bereid, opgediend, bestek en porcelein afgewassen, huur of aflossing betaald, energie betaald, publiciteit betaald en alle andere kosten betaald. Hoeveel heb je dan nog over om een kilo mosselen in te kopen? Het lijkt mij onmogelijk tenzij ze de mosselen gratis krijgen of niet alles officiëel aangeven ?????
    In ieder geval waren de mosselen bij Brasserie Pascal zeer lekker, vers en groot. Ook mijn vrouw Vera was aangenaam verrast. De bediening was nagenoeg perfect te noemen, zeker voor een toeristische plek als de Visserskaai. We hebben daar wel al wat anders meegemaakt (zie Restaurant De Sloep)

    Als wijn lieten wij ons een zuid-afrikaans wijntje aanraden door de ober, en die was perfect en niet zo duur (32€). Toch denk ik dat een iets grotere wijnkaart een goed idee zou zijn. Je hebt toch altijd gasten die een iets betere wijn durven nemen en er dan ook nog graag voor betalen. De wijnen die op de kaart staan zijn perfect, ook qua prijs, maar er mogen enkele klassiekers bij zoals bvb Chateau La Commanderie, Chablis, Sancerre, etc. En deze mogen in een hogere prjsklasse zitten. 50 of 60 euro voor een fles wijn wordt nog als acceptabel beschouwd en je verhoogt natuurlijk het rendement van de zaak. 
    De rekening zag er ook goed uit: 121.30 euro voor aperitief, voor- en hoofdgerecht, wijn en koffie. Zeer redelijk.
    Wij gaan hier zeker terug en ik kan het restaurant aan iedereen aanraden.
    De vader staat met de zoon in de keuken, de andere zoon leidt de bediening. Je merkt dat de zaak nog ambitie heeft en dat het familale karakter aanspreekt. Proficiat !!
    Een website konden we niet terugvinden. Dat is wel jammer, maar hier zal waarschijnlijk wel dringend aan ge werkt worden.
    Patrick De Bouw

    12-09-2011 om 15:17 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (30 Stemmen)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 09/04-15/04 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    hdb
    www.bloggen.be/hdb

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs