Ik ben Patrick De Bouw, en gebruik soms ook wel de schuilnaam PDB.
Ik ben een man en woon in Gent (Belgie) en mijn beroep is zelfstandige restaurantuitbater D'Ouwe Hoeve te Deurle en culinair adviseur bij Stories TV, Telenet kanaal 40.
Ik ben geboren op 15/05/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Eten en drinken, zeilen en muziek spelen.
La Dolce Vita !!!!!
Patricks Gastronomische blog
kritische recensies over restaurants door Patrick De Bouw Bespreking van mijn ervaringen in de culinaire wereld, gegroeid uit mijn professionele nieuwsgierigheid.
07-01-2011
RESTAURANT HOF VAN LAARNE in Laarne
zaterdag 1 januari 2011 Wij rijden langs het Hof van Laarne in Laarne en bedenken dat wij hier vroeger vaak kwamen. Het was er altijd goed, zonder meer. Mijn enige kritiek toen was het feit dat alle garnituren met dezelfde sauzen of vinaigrettes werden geserveerd en dat na een tijdje alles hetzlefde begon te smaken. Maar de kwaliteit was vroeger altijd goed. Wij dachten dat er nieuwe eigenaars waren, maar dat bleek niet zo te zijn. Dat geeft natuurlijk ook vertrouwen. De voorste ruimte van het restaurant zat gezellig vol. Er kunnen ongeveer 20 personen zitten. De ober (Geert) kwam ons zeggen dat wij nog even konden wachten aan een andere tafel die voor 4 stond ingedekt omdat er een andere tafel net had afgerekend en zou vertrekken. Een beetje onwennig zaten wij 10 minuten aan die tafel. Wij bestellen een coupe Champagne en een droge Sherry. Daarna kiezezn wij beiden voor een eenvoudig voorgerecht (scampi's met kreeftensaus) en als hoofdgerecht neemt mijn vrouw Vera een Ossehaas archiduc en ikzelf de gebakken paling. Als wijn kiezen wij voor een fles St Estephe. De voorgerechten waren lekker en verzorgd. De wijn was niet van de allerbeste kwaliteit, maar dat kon ook niet anders voor de prijs van 23.25 euro. De wijnkaart viel mij persoonlijk wat tegen. Een beetje meer keuze en enkele lekkere (misschien duurdere) wijnen kan wel volgens mij. Ons hoofdgerecht was prima geserveerd, mooie bakwijze van het vlees en de saus lekker. De paling was mooi krokant gebakken en een voldoende ruime portie. Alleen de frietjes waren of diepvries of voorgesneden en vaccum verpakt. Jammer, want het is maar een kleine moeite om verse lekkere belgische frietjes te bakken. De ober Geert is nog altijd hetzelfde dan vroeger. Ietwat bemoeiziek, maar vriendelijk. Soms een beetje blufferig. Maar het eten was lekker en dat is het allerbelangrijkste. De stoelen zaten ook zeer goed. De rekneing viel best mee. 108,30 euro is goedkoop voor de kwaliteit. Ik zou de prijzen iets meer afronden. Prijzen van 21.75 euro voor paling werkt niet zo makkelijk. Klare taal is duidelijker. In ieder geval een prettige ervaring na zovel jaren. Kijk ook eens op de website