Foto
Inhoud blog
  • KLEINE VERANDERING !!!!!
  • Restaurant 't Convent Reninge
  • Restaurant Cromwell, Oostende
  • Restaurant Break-Out, Diegem
  • Restaurant - Brasserie Pascal, Oostende
  • Restaurant DE SLOEP in Oostende
  • Restaurant EL GRECO
  • Restaurant TWINZ Oosende
  • Restaurant HOF VAN CLEVE Kruishoutem
  • RESTAURANT BELUGA OOSTENDE
  • Restaurant 'T VISTRAPJE OOSTENDE
  • EXAMENDINER IN HOTEL-en BAKKERIJSCHOOL GENT
  • Restaurant CELESTE Praag
  • RESTAURANT HOF VAN LAARNE in Laarne
  • RESTAURANT RIGOLETTO Knokke
  • BAKWIJZEN VAN VLEES
  • STORIES TV over DESSERTWIJNEN
  • GASTRONOMIE-TIP op STORIES TV (Telenet Digitaal kanaal 40)
  • RESTAURANT LA TOISON D'OR Knokke
  • RESTAURANT ROYAL Blankenberge
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Patrick De Bouw, en gebruik soms ook wel de schuilnaam PDB.
    Ik ben een man en woon in Gent (Belgie) en mijn beroep is zelfstandige restaurantuitbater D'Ouwe Hoeve te Deurle en culinair adviseur bij Stories TV, Telenet kanaal 40.
    Ik ben geboren op 15/05/1957 en ben nu dus 68 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Eten en drinken, zeilen en muziek spelen.
    La Dolce Vita !!!!!
    Foto
    Patricks Gastronomische blog
    kritische recensies over restaurants door Patrick De Bouw
    Bespreking van mijn ervaringen in de culinaire wereld, gegroeid uit mijn professionele nieuwsgierigheid.
    31-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LE CIEL BLEU Amsterdam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dinsdag 6 juli 2010  19u30
    Bezoek aan Restaurant "Le Ciel Bleu" in Amsterdam.
    Toprestaurant zonder weerga !
    Wij verbleven enkele dagen in Amsterdam begin juli. Het was prachtig weer en Nederland ging de halve finale spelen van het WK tegen Uruguay. Op het Museumplein gingen duizenden fans het voetbal volgen op grote schermen en Amsterdam zou die nacht helemaal oranje kleuren.
    Dus wij gingen een rustig plekje opzoeken om aangenaam te dineren. Wij kozen voor "Le Ciel Bleu" op de 23 ste verdieping van het Okura-hotel in de Ferdinand Boelstraat. Wij waren hier al eerder geweest, toen had het restaurant één ster in de guide Michelin.  Ondertussen had het restaurant een tweede ster gekregen en zeker niet ten onrechte.
    Het uitzicht is helemaal verbijsterend. Je kijkt over de halve stad Amsterdam uit (tot aan het Ijsselmeer) en je zag een oranje gloed over het Museumplein hangen reeds lang voor de wedstrijd begon.
    Wij kozen voor een glaasje Champagne en daarna voor een gastronomisch menu.  De maitre (verwoed supporter van Oranje) deed allerlei pogingen om van mij een oranjefan te maken, maar tevergeefs. Van bij de reeks hapjes was het heel duidelijk dat wij goed gekozen hadden. Exquise, fijn, verzorgd en speciaal, maar lekker.
    Alle gerechten werden vergezeld van aangepaste wijnen, en deze waren soms gewaagd. Top !
    De prijs was uiteraard niet mals. Ongeveer 260 euro per persoon, maar zeker de moeite waard. Hier kan je de beleveing van het dineren ervaren als een echte gast. Men zegt vaak van de Nederlanders dat ze op culinair gebied weinig te bieden hebben, maar in de echte top-restaurants zijn ze toch aan een serieuze inhaalbeweging bezig. Een echte aanrader Le Ciel Bleu.
    Uitslag van de wedstrijd: Nederland Uruguay: 3-2  (de maitre kwam ons bij elk doelpunt de score verduidelijken)
    Kijk eens op de site:
    http://www.cielbleu.nl/

    31-07-2010 om 00:00 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRASSERIE "LE GRAND CAFE" Blankenberge
    Dinsdag 20 juli 2010  20 uur.
    Restaurant - Brasserie "Le Grand Café" op de Zeedijk in Blankenberge.
    Zeer druk aan de vooravond van 21 juli in Blankenberge. Wij beslissen om op een terrasje iets te eten. Persoonlijk ben ik hier niet op mijn gemak in de drukte, maar het terras van Le Grand Café, gelegen op de Zeedijk en op de hoek van de Kerkstraat, is mooi verdeeld in 5 gelijke compartimenten met daar steeds 4 tafels van 4 personen. Achter glas en eventueel onder een grote parasol die bij ons bezoek dicht was wegens het lekkere weer.
    Wij bestellen  twee sherry dry en krijgen zeer snel onze bestelling, want onze keuze is nog niet gemaakt. Mijn vrouw Vera bestelt een entrecôte (bleu gebakken) en ikzelf een portie mosselen met witte wijn. Hierbij bestellen wij een lekkere fles Spaanse rode wijn (Rivola Abadia Retuerta prijs: 36 euro).
    Het eten komt zeer snel (en het was zeer druk) en was perfect. De entrecôte (ierse ribeye) was mooi bleu gebakken met lekkere frietjes en de mosselen waren zeer lekker en mooi geserveerd, op de toeritische wijze (in een zwart kommetje).
    Het vast personeel was zeer vriendelijk. De studenten liepen nog wat verloren. De uitbaatster is Ellen, vaste vriendin van Gert Verhulst (alias Samson) en wist ons aangenaam te verrassen.
    Ik nam daarna nog een dessertje (warme appeltaart met ijs) zeer lekker. Al bij al hadden wij een rekening van om en nabij 85 euro. Niet echt duur voor de goeie kwaliteit die we kregen.
    Aangename zomerse sfeer, lekker eten en lekkere wijn. Ook de stoelen zater lekker en dat is niet onbelangrijk.
    Patrick De Bouw

    31-07-2010 om 00:00 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomisch bloggen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo,
    als eigenaar van Brasserie-Restaurant D'Ouwe Hoeve in Deurle (Sint-Martens-Latem) ben ik dagdagelijks bezig met eten, drinken en gezelligheid. Het frappeert me dan ook soms te merken dat sommige restaurants vaak enkele fundamentele zaken vergeten. Eten in een restaurant is niet alleen wat voedsel naar binnenwerken. Er komt natuurlijk  veel meer bij kijken. Het begint met het onthaal, het comfort van de stoel en de tafel en dan vooral de algemene sfeer. Allemaal punten waar wij zeer kritisch in geworden zijn. Daarom deze blog. Ik wil jullie laten meegenieten van onze ervaringen in verschillende restaurants waar wij goeie of slechte ervaringen hadden. Uiteraard objectief en zonder de bedoeling om de zaak te kraken, maar wel om de sector bewust te maken van datgene wat heel belangrijk is, namelijk het volledige plaatje. Via deze blog krijgen de restaurants zelf een "recht op antwoord". Ik zou het zeer fijn vinden om opmerkingen te lezen van uitbaters, klanten, etc. Dit kan alleen maar bijdragen tot een verbetering in alle opzichten.
    Als gastronomisch adviseur bij STORIES TV (telenet kanaal 40) ben ik natuurlijk steeds op zoek naar vernieuwing, nieuwtjes, leuke adresjes, etc.
    Om de concurrentie niet te laten meespelen, zal ik geen recensies schrijven over collega's dicht in mijn buurt. Dat zou al te gemakkelijk zijn. Ik behou een perimeter voor met een straal van +/- 20 km rond Gent.
    Wekelijks ga ik minstens één keer uit eten bij een collega. Meestal met mijn echtgenote Vera, maar vaak ook met vrienden of met iemand van ons personeel.  Wij zijn wel kritisch, maar niet ongehoord moeilijk. Ook de prijs moet in verhouding staan tot de kwaliteit en de service. Ik heb het niet moeilijk met een mindere bedieding als ik op een terrasje in een drukke toeristische plaats een snack eet die niet duur is en toch lekker.  Maar als er fouten gemaakt worden in een zaak die overloopt van pretentie en daar dan ook een gepeperde rekening aan vast hangt dan voel ik me wel bedrogen. En dat kan toch niet de bedoeling zijn.
    Veel culinair leesgenot !
    Patrick De Bouw

    http://www.ouwehoeve.be
    09 282 32 52

    31-07-2010 om 00:00 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 09/04-15/04 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    verhalenvaneenzeemansvrouw
    www.bloggen.be/verhale

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs