Zoeken in blog

Inhoud blog
 • Pieter timmermans :
 • notionele intrestaftrek
 • De dienstencheque, duurder maken of niet ?
 • Vandenbroucke hekelt federale aanpak in dossier grensarbeid
 • 50.000 Belgen extra op zwarte lijst verzekeraars
  Syndicale links
 • Syndicale vrijheden
 • Vragen aan andere militanten over OR, CPB of syndicaal ?
 • Foto

  25-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het overzicht van de week

  Sinds deze week is het voor iedereen duidelijk geworden dat de splitsing van de sociale zekerheid, of op zijn minst enkele onderdelen ervan, op de politieke agenda staat. N-VA-kamerlid Jan Jambon sprak klare taal :

  "'Wij willen op zijn minst dat er een aanzet is tot splitsing van de sociale zekerheid. Wij willen bevoegdheden overgedragen zien op het vlak van arbeid en tewerkstelling, kinderbijslag, gezondheidszorg en fiscaliteit. Als daarvan niets in het regeerakkoord staat, keurt N-VA het niet goed.”

  In N-VA-kringen werd de boodschap zelfs niet ontkracht. ” Er moet een vette vis in de pan liggen !”; zo klonk het daar.

  Wie nu nog durft zeggen dat de splitsing van de sociale zekerheid niet op tafel ligt is dus een leugenaar. Benieuwd of het VB een nieuw Pietje klaar heeft liggen voor de collega’s van Nv-a.

  Ook oranje-blauw liet deze week haar asociale kant zien. Nadat Electrabrol een rechtszaak had aangespannen tegen greenpeace koos ook oranje-blauw volop de kaart van de leverancier en niet van de consument. De maximumprijzen werden van tafel geveegd en open VLD lid Bart Tommelein zei :” Wij zijn voor zo laag mogelijke prijzen en die kun je alleen krijgen door concurrentie.” Waarschijnlijk bedoelde hij lonen in plaats van prijzen! Mensen, wij lopen met zijn allen 11 miljard euro mis ! Er zijn duizenden mensen rond ons die hun energiefactuur niet meer kunnen betalen. Luistert er dan niemand naar hen ?

  Ook de media liet zich weer van haar beste kant zien. De prijzen van rusthuizen in Vlaanderen swingen de pan uit en dertig rusthuizen kregen de stempel “niet goed”. In Antwerpen bleek een rusthuis 45 euro per dag te kosten. Deze keer echter geen vergelijk naar onze zuiderburen toe. Waarom ? Misschien omdat een rusthuis daar ongeveer 33 euro per dag kost. Respect voor ouderen noemt men zoiets. Het probleem in Vlaanderen is echter  dat het ene rusthuis meer of minder subsidies krijgt dan het andere, en het ging ocharme om twee verschillende instanties.

  En dan was er nog de moeder van alle transfers ! In een rapport stelt de Europese centrale bank dat de Belgische overheden hetzelfde resultaat zounden kunnen leveren met 66% van de middelen die ze nu gebruiken. De besparingswinst die we aldus zouden kunnen realiseren bedraagt volgens dat rapport niet minder dan 50 miljard euro !

  En dan krijgen we deze week te horen dat zowat iedereen begint te geloven dat onze gezondheidszorg niet langer betaalbaar zal blijven. Als we natuurlijk gaan blijven toelaten dat al het geld naar bedrijven als electrabel stroomt of dat politiekers 50 miljard euro op hun eigen bil kletsen, dan gaan we er niet ver naast zitten.

  Een slechte week dus voor ons en onze sociale zekerheid. Maar laat ons verder regionaliseren en van die 50 miljard euro misschien 60 miljard maken, laat meer concurrenten toe onder de rusthuizen zodat er nog minder te verdelen valt. De prijzen gaan dan automatisch naar omlaag, concurrentie noemt zoiets. Smijt lekker veel vette vissen in de pan maar van de vis van 11 miljard euro maken we een beschermde diersoort en greenpeace zal dit geweten hebben

  Ik vraag mij af waar wij, de doorsnee werkende mens in de straat, er deze week op zijn vooruit gegaan ? In België is één op zeven mensen arm, heeft 25 procent moeite om zijn medische kosten te dragen en zijn er duizenden die problemen hebben om hun energiefactuur te betalen. Vijftig milard, elf miljard, geen geld ?!  Wat denken jullie ervan…

  25-11-2007 om 14:25 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  21-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een weekje actie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Iedereen kent ondertussen de petitie van red de solidariteit en de doelstelling om 100.000 handetekeningen te verzamelen. In de week van zaterdag 1 December tot zaterdag 8 December zullen er over gans België acties worden gehouden om de doelstelling te halen. Wij willen hier natuurlijk actief aan meewerken maar kunnen dit natuurlijk niet alleen en dus vragen wij aan iedereen die wil en kan om deze dagen een handje te komen helpen. De info kan U downloaden door op de flyer te klikken !

  Wij zullen onze acties houden in Antwerpen en op de volgende tijdstippen en locaties :

  Op de zaterdagen, 1 en 8 December, verzamelen wij om 10u aan de Wapper in Antwerpen. Er zal met de petitie gewerkt worden op de vreemdelingenmarkt, 's zondags beter bekend als de vogeltjesmarkt. Indien de opkomst groot genoeg is kunnen we ons verder onderverdelen over de Groenplaats, Meir, Keyserlei... We zoeken met de petitie te werken tot 18:00u 's avonds. U hoeft er natuurlijk niet de ganse dag bij te zijn zelfs als U een uurtje kan komen helpen dan is dat meer dan welkom !

  Woensdag 5 December, donderdag 6 December en vrijdag 7 December verzamelen wij om 19:00u aan de Wapper om handtekeningen te verzamelen aan de Arenbergschouwburg waar Geert Hoste zijn nieuwjaarsconferentie zal geven, "Geert Hoste houdt woord". De voorstellingen beginnen om 20:15 dus loopt de actie dan ook af.

  Om mee actie te voeren in Antwerpen verwachten wij U dus op één, of meerdere, van deze actiedagen. Voor commentaren, suggesties etc het gekende e-mail adres.


  Tijdstippen en locaties in de rest van België

  Zoals eerder aangehaald lopen er echter acties over gans België. Dit is de lijst en overal is men nog op zoek naar mensen die zich mee willen inzetten. Als U op één van de volgende dagen actief wil meehelpen kan U dit laten weten via :


  o   Gent, Veldstraat, zaterdag 1 december, 10u.

  o   Antwerpen, Meir, zaterdag 1 december, 10u.

  o   Mechelen, St-Romboutstoren, zaterdag 1 december, 10u.

  o   Turnhout, Grote Markt, zaterdag 1 december, 9u.

  o   Oostende, Groetenmarkt, zaterdag 1 december, 10u.

  o   Herzele, Uilekot, zaterdag 1 december, 10u.

  o   La Louvière, locatie nog niet bekend, zaterdag 1 december, 10u.

  o   Leuven, locatie nog niet bekend, zaterdag 1 december, 10u.

  o   Vilvoorde, locatie nog niet bekend, zaterdag 1 december, 10u.

  o   Kortrijk, Textielhuis, zondag 2 december, 9u30.

  o   Brussel, Zuidmarkt, zondag 2 december, 10u.

  o   Luik, La Batt markt, zondag 2 december, 10u.

  o   Charleroi, locatie nog niet bekend, zondag 2 december, 10u.

  o   Andere locatie: ….


  Laat ons samen werken naar de 100.000 handtekeningen en vergeet nooit...

  WAT ONS SCHEIDT MAAKT ONS ZWAKKER
  MAAR
  WAT ONS BINDT MAAKT ONS STERKER !
  21-11-2007 om 17:33 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
  20-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg maakt zich zorgen over toekomst gezondheidszorg

  De meeste Belgen vinden dat zij een goede gezondheid hebben en gezond leven.
  Drie Belgen op vier zijn er van overtuigd dat de financiering van de gezondheidszorg in gevaar is en in de toekomst voor problemen zal zorgen. Dat blijkt uit de resultaten van een internetenquête van ziekteverzekeraar DKV Belgium. Het probleem van de vergrijzing, die trouwens nog maar net begonnen is, wordt als belangrijkste kostenverhogende factor gezien. Positief is dat de meeste Belgen vinden dat zij een goede gezondheid hebben en gezond leven. Dat belet echter niet dat de meeste respondenten geconfronteerd worden met kosten door ziekte of hulpbehoevendheid, zo blijkt.

  Moeite met kosten
  De belangrijkste uitgavenposten zijn geneesmiddelen, tandzorgen, huisartsen en specialisten. Wel is de Belg tevreden over de kwaliteit van de gezondheidszorg. Dat geldt ook voor de algemene en medische informatie die hij krijgt van de zorgverstrekkers, maar niet voor de informatie over de kosten van de medische behandelingen. Meer dan de helft van de ondervraagde Belgen had geen idee over de kostprijs van hun behandelingen. Opvallend is ook dat 25 procent van de Belgen moeite blijkt te hebben om die kosten te dragen. Voor 4,6 procent is dat zelfs onmogelijk. Bijna 10 procent van de respondenten moest dit jaar een medisch noodzakelijke behandeling uitstellen omdat zij die niet konden betalen.

  Middel om te besparen
  De 6,5 miljard euro (of een gemiddelde van 650 euro per inwoner per jaar) die de Belgen jaarlijks bovenop de tussenkomsten van de mutualiteit en verzekeraars zelf moeten ophoesten wegen zwaar op hun budget. De meeste Belgen (89 procent) hebben een aanvullende hospitalisatieverzekering en een meerderheid vindt dat die verzekering verplicht zou moeten zijn. Velen zouden volgens DKV de verzekering zien als het beste middel om te besparen in de gezondheidszorg. De verzekeraar benadrukt dat de overheid overigens nog een bijkomende, informatieve taak wacht, omdat 75 procent van de bevolking niet weet wat de huidige verplichte Vlaamse zorgverzekering inhoudt en meer dan 50 procent geen idee heeft in welke tegemoetkomingen de verzekering voorziet. Vlamingen scoren daarbij even slecht als Walen.

  Splitsen?
  Op de vraag of de gezondheidszorg gesplitst moet worden tussen Vlaanderen en Wallonië, gaat van de Franstalige respondenten 16 procent akkoord en 76 procent niet akkoord, en van de Nederlandstalige respondenten 42 procent akkoord en 40 procent niet akkoord. Ruim 8.200 mensen namen deel aan de internetenquête van DKV Belgium, die georganiseerd werd in samenwerking met de redacties van de bladen van de Roularta-groep. (belga/odbs)

  bron : het laatste nieuws

  20-11-2007 om 19:34 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oranje-blauw stemt maximumprijs energie weg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  di 20/11/07 - In de Kamercommissie Bedrijfsleven hebben christendemocraten en liberalen een SP.A-voorstel weggestemd dat maximumprijzen voor gas en elektriciteit mogelijk zou maken.

  De SP.A vindt de huidige prijzen te hoog omdat Electrabel een feitelijk monopolie heeft. Alleen opgelegde maximumprijzen kunnen de stijging inperken, meent de SP.A.

  De maximumprijzen zouden gelden zolang Electrabel een feitelijke monopoliepositie bekleedt.

  Maar de oranje-blauwe partijen vrezen dat zulke maximumprijzen geen goedkope energie opleveren. Integendeel, klinkt het.

  "Wij zijn voor zo laag mogelijke prijzen en die kun je alleen krijgen door concurrentie", zegt Open VLD-Kamerlid Bart Tommelein. "Als je een maximumprijs invoert, kunnen er minder spelers op de markt komen."

  bron : vrt nieuws

  20-11-2007 om 18:08 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


  Lees de nota van Verhofstadt hier
 • Hier gaan we verder

 • Info op het net
 • blogspot met alle pamfletten
 • forum sociale zekerheid
 • Wie steunt er ?
 • en francais

 • Stuur ons een mailtje

  Druk op onderstaande knop om ons een mailtje te sturen


  Foto

  Archief per week
 • 11/02-17/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007

  Blog als favoriet !


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  linken
  www.bloggen.be/linken

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!