Zoeken in blog

Inhoud blog
 • Pieter timmermans :
 • notionele intrestaftrek
 • De dienstencheque, duurder maken of niet ?
 • Vandenbroucke hekelt federale aanpak in dossier grensarbeid
 • 50.000 Belgen extra op zwarte lijst verzekeraars
  Syndicale links
 • Syndicale vrijheden
 • Vragen aan andere militanten over OR, CPB of syndicaal ?
 • Foto

  02-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het overzicht van de week

  Een dikke 170 dagen zijn inmiddels gepasseerd en in al het negatieve rond de formatiegesprekken is er toch iets positiefs naar voor gekomen ! Maar hoe kan het anders, eerst een kleine terugblik op de regeringsformatie.

  Eigenlijk zijn er twee standpunten waarbij men wel steeds hetzelfde zegt, namelijk dat er een staatshervorming moet komen. Het slecht bestuur heeft dit wel duidelijk gemaakt. De vraagstelling is dus wat gaan we federaliseren en wat gaan we regionaliseren. Mevrouw Milquet krijgt in Vlaanderen veelal de zwarte piet toegeschoven maar zij heeft wel water bij de wijn gedaan. Net zoals alle andere partijen is zij in de strijd gestapt met haar programmapunten. Al die punten werden dus in de pot gesmeten en men ging op zoek naar het compromis. En dat compromis werd ook gevonden, voor alle Waalse partijen en alle Vlaamse partijen, of toch bijna alle Vlaamse partijen. Nva is de enige partij die zich 's maandags niet akkoord verklaarde. De aanhang van dhr. De Wever wil maar één ding en dat is regionaliseren ook al is in sommige gevallen herfederaliseren een stap naar beter bestuur.  Een simpele vraagstelling hierbij zou kunnen zijn of wij wel nood hebben aan een Vlaams, Frans, Waals, Brussels, Duitstalig en federaal parlement of hebben we genoeg aan één Belgisch parlement ? Zes parlementen of één, meer of minder postjes dus, is dat misschien de vraag ?! Jullie weten wel, de vraag van 50 miljard van vorige week..

  En het positieve dan ? Wel, het wordt stilaan voor meer en meer mensen duidelijk dat de verdeelsleutel in ons land niet meer werkt. Geld is er nog genoeg en winsten groeien met de dag. Spijtig genoeg vloeien die winsten naar de topmanagers en hun aandeelhouders en dus niet naar de werkende klasse. Jan met de pet voelt dat er op het einde van elke maand minder en minder overschiet. Zelfs de middenklasse begint het al te voelen. Niet dat dit allemaal zo positief is maar wel het besef dat er eindelijk komt. Hopelijk brengt dat besef ook meer dan 20.000 mensen op de been. Dat is namelijk het aantal mensen dat wordt verwacht op 15December in Brussel als de vakbonden op straat komen, oa tegen de splitsing van de sociale zekerheid.

  Ondertussen werd de afgelopen week nog maar eens duidelijk wat een hemel op aarde België wel is voor de bedrijven. Meer dan 28.000 bedrijven vullen hun belastingsformulier niet in en slechts een heel klein deel krijgt daar controle op. Benieuwd wie van ons, als gewone werkende mens, zijn belastingen kan ontlopen ? Neem nu simpelweg dat een bedrijf gemiddeld 10.000 euro aan belastingen zou moeten betalen dan komt dit neer op 280 miljoen euro ! Is 10.000 euro veel of weinig ? Waarschijnlijk zal het gemiddelde wel een pak hoger liggen dan dat ! Sociale inspectie uitbreiden en daar meer jobs creëren lijkt dus de logische stap. Met 280 miljoen euro, of meer, kun je wel een paar mensen aan het werk zetten lijkt me zo. Ineens een deel van de werkloosheid opgelost, dus iedereen wint. Alé ja, iedereen buiten diegene die nu hun belastingen ontlopen natuurlijk.

  En er was nog meer goed nieuws. De spilindex werd deze maand net niet gehaald maar niet getreurd, volgende maand zal het prijs zijn. Joepie, eindelijk gaat de koopkracht mee omhoog. Ondertussen vlogen er wel een paar zaken uit de index zoals de filmrolletjes en herschrijfbare cd’s, maar geen nood die werden vervangen. De praline deed zijn intrede !  Met de wetenschap dat verwacht wordt dat de prijs van een liter benzine binnen een maand of twee rond de 1.6 euro à 1.7 euro zal schommelen was de invoer van de praline wel echt een absolute noodzaak. Misschien hebben we een Belgische alternatieve vorm van energie gevonden en zit die in de chocolat !?

  Verder  was er ook nog de Vlaamse zorgkas, U weet wel voor de ouderen onder ons. De meeste onder ons betalen momenteel 25 euro. De vraag is nu gaan we dit zo blijven doen of zoeken we naar een systeem waarbij iedereen procentueel gezien evenveel afdraagt ? Blijkbaar kiest CD&V voor het tweede. Het geweldige aan het systeem van de Vlaamse zorgkas is ook dat Vlamingen in de Brusselse rand mee dienen te betalen als Vlaming maar geen recht hebben om van die zorgkas te genieten als Brusselaar ! De logica ontgaat mij volledig hopelijk snapt U er meer van.

  En vanuit Antwerpen kwam vervolgens het armoederapport. Liefst 60% van de armeren in Vlaanderen kan de gezondheidszorg niet in zijn budget inpassen. Nog straffer dat zelfs 17% gezondheidszorg uitstelt omwille van die reden. Dag na dag verslechtert de situatie voor deze mensen. Maar ja wie ligt daar nu wakker van ?

  Onze pensioenen lopen dankzij de formatiegesprekken al 4 miljard euro aan inkomsten mis. Tja zo wordt het allemaal niet moeilijk om gelijk te halen over de betaalbaarheid van de sociale zekerheid. Maak de kloof tussen arm en rijk zo breed mogelijk, ze zijn in elk geval goed bezig.

  Het lijkt de onderhandelaars niet gegeven om iets op poten te zetten dat lijkt op een regering, laat staan dat men kijkt naar de problemen van de gewone werkende mensen onder ons die het al zo moeilijk hebben. Men onderhandelt met de verkiezingen van volgend jaar in het achterhoofd en dus gaat de partij voor op de noden van de bevolking. Laat de werkende massa maar in de koude staan, lieg nog maar wat in het rond en lul maar verder. Dat verdient een applaus heeft men bij CD&V gedacht en zo geschiedde. Tof, tof , tof...

  En nu ? Hop naar een nieuwe week waarin hopelijk zowel GROEN! als Spa resoluut voor de oppositie blijven kiezen en dat het oranje-blauwe spelletje van vooraf aan begint, zodat het echt voor iedereen duidelijk wordt dat men daar niet bezig is met de bevolking maar enkel met zichzelf en zijn partij. Als negatieve "positieve" noot kan dat tellen. Moet ik daar al blij mee zijn ?

  02-12-2007 om 00:00 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
  30-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer bedrijven dienen ongestraft geen belastingaangifte in

  BRUSSEL -- Steeds meer bedrijven nemen niet eens meer de moeite om een belastingaangifte in te dienen. Voor het aanslagjaar 2006 ging het om 33.710 bedrijven.

  Voor het aanslagjaar 2006 dienden 33.710 bedrijven geen belastingaangifte in. Dat zijn er 2300 meer dan in 2005. In sommige steden heerst straffeloosheid. Bedrijven worden er nog slechts om de tien jaar gecontroleerd.

  Sinds 2005 kunnen niet-indieners verplicht worden om een belasting te betalen op de forfaitaire minimumwinst. Voor het aanslagjaar 2006 werden 5366 bedrijven die geen aangifte indienden, zo toch nog verplicht om belastingen te betalen. Dat is meer dan de 3098 bedrijven van het jaar daarvoor.

  Dat betekent wel dat liefst 28344 ondernemingen in 2006 helemaal geen belasting betaalden en daar ook niet voor gestraft worden.

  bron : http://www.indymedia.be/en/node/25035

  30-11-2007 om 10:57 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  29-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joepie, de praline steekt er eindelijk mee in !

  Inflatie stijgt, spilindex net niet gehaald

  do 29/11/07 - In november is de inflatie op jaarbasis met 0,7 procentpunt gestegen tot 2,94 procent. De spilindex werd net niet overschreden, maar dat zou in december wel het geval zijn.

  Voor de tweede opeenvolgende maand is de inflatie op jaarbasis met 0,7 procentpunt omhoog gegaan.
  De spilindex van het openbaar ambt en de sociale uitkeringen, die 106,22 punten bedraagt, werd evenwel net niet overschreden.
  De indicator bleef steken op 106,13 punten maar zal naar alle verwachting wel overschreden worden in december, zodat de uitkeringen en lonen mee kunnen stijgen. De uitkeringen zouden in dat geval stijgen vanaf januari met 2 procent, en de lonen zouden volgen in februari.

  Pralines in vernieuwde indexkorf

  Overigens zijn vakbonden en werkgevers overeengekomen dat de indexkorf vanaf januari anders wordt samengesteld. In die indexkorf zitten de producten die representatief zijn voor de levensduurte. Nieuw zijn onder meer pralines, koffiepads en de machines die ermee werken, mp3-spelers, printers en de gps. Ook het afdrukken van digitale foto's telt nu mee voor de berekening. Herschrijfbare cd's en kleurenfilmpjes vallen vanaf volgend jaar uit de korf.

  bron : http://www.vrtnieuws.net/cm/vrtnieuws.net/nieuws/economie/071129_inflatie_spilindex

  Vanaf morgen tanken we allemaal pralines in plaats van benzine, mazout of gas en we gaan er nog geraken...

  29-11-2007 om 16:50 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.60 procent kan ziektekosten niet betalen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Steeds meer armen in Vlaanderen stellen een doktersbezoek uit, omdat ze het niet kunnen betalen. Dat blijkt uit het jaarlijkse armoederapport van de Universiteit Antwerpen. Twintig procent leeft onder het Europees minimum, zestig procent kan zijn ziektekosten niet betalen en zelfs zeventien procent stelt daarom  gezondheidszorg uit.


  De zestiende editie van het Jaarboek Armoede en Sociale Uitsluiting van de Universiteit Antwerpen heeft bijzondere aandacht voor het thema "armoede en gezondheid".

  Onze gezondheidszorg mag dan wel een uitstekende reputatie hebben, veel mensen slagen er steeds minder in om gezondheid in te passen in hun budget. De titel waarmee de universiteit haar rapport voorstelde, luidt dan ook heel toepasselijk: "Armoede schaadt de gezondheid".
  "Gezondheidszorg kost geld, het leven is duur en het budget is beperkt", zegt Danielle Dierckx van de Universiteit Antwerpen.

  Zestig procent van de mensen kan de ziektekosten niet in het huishoudbudget inpassen, staat in het rapport te lezen.

  "Uit schrik voor de hoge dokters- of ziekenhuisrekening stelt zeventien procent van de mensen gezondheidszorg uit", zegt Dierckx.

  Het leefloon volstaat ook hoe langer hoe minder om alles te kunnen betalen. In ons land ligt het leefloon twintig procent onder het Europese minimum.

  Kloof tussen arm en rijk neemt toe

  Uit het armoederapport blijkt ook dat preventiecampagnes armen slecht bereiken.

  Het aantal armen in Vlaanderen blijft al een aantal jaren op hetzelfde niveau. Maar de kloof tussen arm en rijk neemt wel toe, want de rijken worden steeds rijker.

  Arme mensen zouden ook gemiddeld vijf jaar sneller sterven.

  bron : http://www.vrtnieuws.net/cm/vrtnieuws.net/nieuws/binnenland/071129_armoederapport

  29-11-2007 om 16:49 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een steentje bijdragen...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ondertussen is het weeral eventjes geleden dat wij nog eens een vraag hebben gelanceerd naar jullie steun. Hieronder nog eens de lijst met iedereen die reeds zijn steun heeft toegezegd. Die steun is belangrijk vrienden en iedereen die zijn steun wil toezeggen, en op de hoogte wil blijven van verdere acties en informatie, kan dit doen via het gekende e-mail adres : Sociale.zekerheid@gmail.com Door op de foto te klikken kan U een uitnodiging tot meer steun downloaden om zelf te versturen naar vrienden en kenissen. Alvast bedankt !

  De steunende delegaties !

   syndicale delegatie Degussa Antwerpen
   syndicale delegatie Total Raffinaderij Antwerpen
   syndicale delegatie ABVV BEKAERT Zwevegem
   syndicale delegatie Oiltanking Stolthaven Antwerp NV
   syndicale delegatie Deutsche Bank NV / SA
   syndicale delegatie continental mechelen
   syndicale delegatie ABVV-Metaal Caterpillar Grimbergen
   syndicale delegatie ABVV-Metaal van Bekaert Aalter
   syndicale delegatie RVT Zonnewende Aartselaar
   syndicale delegatie RVT Zonnetij Aartselaar
   syndicale delegatie AC op MONSANTO Antwerpen
   syndicale delegatie INEOS NV Antwerpen LO
   syndicale delegatie Carglass (BBTK)
   syndicale delegatie BBTK LVD COMPANY GULLEGEM
   syndicale delegatie Valeron strength films
   syndicale delegatie F.A.O
   syndicale delegatie ABVV Bayer/Lanxess Antwerpen
   syndicale delegatie AC ABVV Agfa Gevaert
   syndicale delegatie Warehousing Gullegem Plant G BBTK
   syndicale delegatie ABVV bouwfirma vuylsteke
   syndicale delegatie ABVV Vrije Universiteit Brussel
   syndicale delegatie BASF Antwerpen
   syndicale delegatie BBTK van Philips Innovative Applications te Turnhout
   syndicale delegatie Groep Goosens
   syndicale delegatie Praxair Schoten
   syndicale delegatie Hertel
   syndicale delegatie ABVV Solvic
   syndicale delegatie Thuiszorg Antwerpen
   syndicale delegatie Vopak/Eurotank Hemiksem
   syndicale delegatie DOW/Halterman

            Steun uit de vakbewegingen

  Voltallige bureau van : ABVV WAALS BRABANT/FGTB BRABANT WALLON

  Secretarissen ea

  J. Cl. van Rode - Provinciaal Voorzitter ABVV-Limburg -
  Bruno Verlaeckt - Voorzitter AC Antwerpen Waasland -
  Kristien Merckx - ABVV-BBTK secretaris Antwerpen -
  Manuel Morais - Le Président de la FGTB du Centre -
  Marc Goblet - Présuident de la FGTB Liège-Huy-Waremme -
  Dany Van Cauwenbergh - Secretaris voeding-horeca-tuinbouw -
  Stephan Galon - Secretaris AC -
  Rik Vermeersch - Secretaris BBTK -
  Roger Colson -
  Pierre Leveque - Secrétaire régional FGTB BRABANT WALLON -
  Geoffrey Goblet - Secrétaire adjoint Centrale Générale FGTB -
  Rudy Delaere - Gewestelijk secretaris ACOD-Overheidsdiensten -
  Gert Wenselaers - Secretaris BBTK Antwerpen -
  Ronny Le Blon- Secretaris AC - Bouw -
  Yvan De Jonge - ABVV Voeding,Horeca,tuinbouw Antwerpen -
  Patricia Van Goel - Secretaris BBTK Antwerpen -
  Patrick Lodewijckx - Secretaris AC-ABVV Antwerpen/Waasland -
  Bert Verhoogen - Voeding - Horeca - Diensten Leuven -
  WILLEMS Benny - O.a. (delen van) Handel - Petroleum - Luchtvaart -
  Wim Leyzen - Secretaris, ABVV Metaal Antwerpen -
  Daniel Piron - Secrétaire Régional FGTB CHARLEROI –
  BRAGLIA Bernard - secrétaire général FGTB Centre -
  Urbain Tempelaere - Ex secretaris AC Antwerpen Waasland -

  Politiek

  Spa -  Yves Miroir -  opvolger senaat 8 st plaats  -, Carlos Bonamie gemeenteraadslid voor SPA in St-Laureins ,  Christiaan De Wulf, sp.a secretaris van Eeklo - De Ridder Lydia, provincieraadslid voor Spa - Christel Geerts, Senaat -  Mues Yvette - Ludwig Vandenhove, burgemeester Sint-Truiden

  Groen! -  Dirk Geldof, 2de plaats Kamer Antwerpen - Ludo Dierickx, Eresenator kandidaat opvolger voor Senaat,  PHILIPPE AVIJN, Voorzitter GROEN ! Kortrijk,  Vera Dua, partijvoorzitster

  MR - Olivier Chastel - Hervé JAMAR, Marc Cools, 9de kandidaat voor de kamer Brussel-Halle-Vilvoorde

  Animo - Voltallig Animo Beveren, Wanne Verstraeten, secretaris van Animo Beveren en bestuurslid van SP.a Beveren

  Pvda - Jef Bruynseels, Peeters johan,  Dr. Dirk Van Duppen -  Geneeskunde voor het Volk, PVDA- districtsraadslid Deurne  -

  KP - Jaak Perquy, filosoof en politiek secretaris KP -  Dirk Van Vliet ,  Werkleider Voertuigencentrum Stad Antwerpen -

           LOUIS VAN GEYT - gewezen voorzitter KP(B)/ Ancien président PC(B)

  Attac Vlaanderen - Eric Goeman,

  LSP/MAS -  Eric Byl, lid uitvoerend comité LSP/MAS

   CDF/FCD - de Maere d'Aertrycke Pierre-Alexandre Président du CDF (Chrétiens Démocrates Fédéraux) Voorzitter van FCD (Federale Christen Democraten)

  CAP - Geert Cool,  Luc Schevernels -  Hoofdafgevaardigde ACOD-Financiën Limburg, Kamerlijst Limburg 4de opvolger-,   Raf Verbeke, lijstrekker senaat -  Jan Buelinckx, 18e plaats senaat CAP,  Griet Van Meulder -  ACOD-militante  14de plaats opvolgers senaatslijst  -

  Spa Rood - Eric De Bruyn - Antoon Stessels - Karen Milants - Issam Benali -

  15DeBe - Bart Meuleman

  Andere

  Bplus - Groepspraktijk Geneeskunde voor het Volk Zelzate,  Dr. Frans Van Acoleyen - federatie van werklozen/federation des chomeurs - Verhelle Mario, Ex- fractieleider ACLVB - Bekaert Aalter - ,  Bruno Yammine -  historicus -  Yves Eeckman,  Coördinateur van het Eenheidscomité, Prof. Dr. Koen Raes - hoogleraar in de rechtsfilosofie - De Ketelpatrouille vzw  - het Daklozen Aktiekomitee vzw  - BastA!  29-11-2007 om 00:00 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)


  Lees de nota van Verhofstadt hier
 • Hier gaan we verder

 • Info op het net
 • blogspot met alle pamfletten
 • forum sociale zekerheid
 • Wie steunt er ?
 • en francais

 • Stuur ons een mailtje

  Druk op onderstaande knop om ons een mailtje te sturen


  Foto

  Archief per week
 • 11/02-17/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007

  Blog als favoriet !


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  sport_voeding_goedkoop
  www.bloggen.be/sport_v

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!