Zoeken in blog

Inhoud blog
 • Pieter timmermans :
 • notionele intrestaftrek
 • De dienstencheque, duurder maken of niet ?
 • Vandenbroucke hekelt federale aanpak in dossier grensarbeid
 • 50.000 Belgen extra op zwarte lijst verzekeraars
  Syndicale links
 • Syndicale vrijheden
 • Vragen aan andere militanten over OR, CPB of syndicaal ?
 • Foto

  24-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.notionele intrestaftrek

  Notionele intrestaftrek populair bij kmo's

  Kmo's die ervoor in aanmerking komen, maken in ruime mate gebruik van de notionele intrestaftrek. Dat schrijft de krant De Tijd.

  Bij de aangifte van de vennootschapsbelasting voor het aanslagjaar 2007 heeft 42 procent van de kmo's de notionele intrestaftrek toegepast. Bij micro-ondernemingen (minder dan 10 werknemers) is dat 38 procent, bij de grotere kmo's 54 procent. Dat blijkt uit een enquête van de kmo-organisatie Unizo. Zeker wanneer een boekhouder of accountant wordt ingeschakeld voor de fiscale aangifte, past die in zo goed als alle gevallen de aftrek toe als dat mogelijk is.

  Dat ruim de helft de notionele intrestaftrek niet toepast, betekent niet dat zij die allemaal onterecht missen. Voor wie verlies boekt, is een aftrek niet aan de orde. Een deel verkiest de vrijstelling van belasting op de investeringsreserve, wat niet samen kan met de notionele intrestaftrek. Weinig kmo's versterkten hun eigen vermogen om meer gebruik te maken van de aftrek.

  Dit kon U lezen in de Morgen van 4 januari 2008

  VBO waarschuwt voor aanvallen op notionele intrestaftrek

  Het VBO waarschuwt voor aanvallen vanuit politieke hoek op de notionele intrestaftrek. Dat heeft rampzalige gevolgen voor het imago van België in het buitenland, aldus de werkgeversorganisatie.

  Het Verbond van Belgische Ondernemingen reageert daarmee op uitspraken van PS-voorzitter Elio Di Rupo. Die zei dit weekend dat de overheidskas leeg is door rechtse maatregelen, zoals de notionele intrestaftrek. De fiscale maatregel komt overigens morgen/donderdag aan bod in de Kamer, vandaar ook dat het VBO de verdediging van de maatregel nog eens op zich neemt.

  De aanvallen zijn uiterst schadelijk omdat ze het al ernstig geschonden vertrouwen in de Belgische politieke wereld "voorgoed zouden kunnen ondermijnen en omdat ze rampzalige gevolgen hebben voor ons imago in het buitenland", waarschuwt het VBO. De werkgeversorganisatie wijst erop dat de notionele intrest zijn taak boven alle verwachtingen heeft volbracht en pleit voor een debat op basis van feiten in plaats van slogans. De notionele intrest nu ondergraven staat gelijk aan economische zelfmoord plegen, luidt het bij het VBO, dat de beleidsverantwoordelijken vraagt de investeerders eens en voorgoed gerust te stellen over de stabiliteit en duurzaamheid van de fiscale maatregel.

  Het VBO haalt tien gegevens aan over de notionele intrest. Zo was er een verhoging van de belastingontvangsten met 6,5 pct in 2007, dikten de eigen middelen van de bedrijven aan en trok België meer buitenlandse investeringen aan. Er waren meer groei, meer jobs en een betere solvabiliteitsratio van de ondernemingen. De maatregel maakte tevens een consolidatie mogelijk van de Belgische verankering van bedrijven.

  Maar wat is er nu eigenlijk aan de hand ?

  Werkgevers maken natuurlijk handig gebruik van deze nieuwe wetgeving en er bestaan dan ook op grote schaal misbruiken van de notionele intrestaftrek. Momenteel spreken we al over een bedrag van 2.5 miljard euro, elk jaar opnieuw. Oorspronkelijk werd dit bedrag op 500 miljoen euro geraamd. Bij Open VLD gebaart men natuurlijk van krommen aas en ook de werkgevers ontkenne in alle toonaarden. De eindconclusie is dan ook heel simpel. Een zoveelste vette "bonus" voor werkgevers waar werknemers niets aan hebben, enkel verlies onder lijden. Geen nieuwe jobs, geen koopkracht, geen sociale zekerheid...

  24-01-2008 om 23:05 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dienstencheque, duurder maken of niet ?

  Piette wil dienstencheque duurder maken

  In een interview met de krant Vers l'Avenir zegt minister van Werk Josly Piette dat de fiscale aftrekbaarheid van de dienstencheque beter afgeschaft zou worden en dat de prijs voor de gebruiker met een euro omhoog moet. De prijs van de cheque zou zo stijgen van 6,7 naar 7,7 euro.

  De dienstencheques zijn een succes maar kosten de staat nu veel geld. Volgens Piette zou de stijging van de prijs met een euro niet overdreven zijn. Hij pleit er verder voor dat meer Walen in Vlaanderen zouden gaan werken.

  Bron : De Morgen

  Vernietigende reacties op duurdere dienstencheques

  Minister van Werk Josly Piette (cdH) zoekt naar manieren om het systeem van de dienstencheques betaalbaar te houden. De cheques zijn het slachtoffer geworden van hun succes, waardoor de interim-regering van plan is om het systeem te hervormen. Piette denkt aan drie pistes.

  Een eerste is een verhoging van de kostprijs van 6,7 euro naar 7,7 euro, een tweede mogelijkheid is een afschaffing van de fiscale aftrekbaarheid, een derde draait om premies voor dienstenchequesbedrijven.

  Oppositiepartij sp.a is vernietigend over Piettes voorstellen, Open Vld en MR waarschuwen voor een nieuwe golf van zwartwerk en de nadelen voor tweeverdieners.

  Bron : De Morgen

  Overeenkomst sociale partners duurdere dienstencheques

  Er is een consensus tussen de sociale partners om de prijs van de dienstencheques op te trekken. Dat zegt Herwig Muyldermans, algemeen directeur van federatie voor uitzendarbeid Federgon. Minister van Werk Josly Piette wil de prijs optrekken.

  In een kranteninterview pleitte de minister van Werk voor een verhoging van de prijs van een dienstencheque van 6,7 naar 7,7 euro. Hij pleit ook voor het afschaffen van de fiscale aftrekbaarheid. "In het paritair comité dienstencheques is er een consensus om de prijs op te trekken. De sociale partners zijn zich bewust van de noodzaak daartoe", aldus Muyldermans. Bij de werkgevers van de Franstalige non-profit zou er wel nog enige aarzeling zijn.

  Volgens de Federgon-topman is de prijs voor de klant nu "behoorlijk laag": 4,70 euro na fiscale aftrek en 6,70 euro zonder fiscale aftrek. In het zwarte circuit is dit al gauw 7 euro. "Bij de start van het systeem was het belangrijk een stuk onder het zwarte circuit te blijven. Nu zit er al enige rek op. Om de continuïteit van het systeem te verdedigen, is een prijsverhoging verdedigbaar", dixit Muyldermans. Volgens hem zou de klant dit begrijpen.

  Over de fiscale aftrekbaarheid heeft het paritair comité zich niet uitgesproken, aldus nog Muyldermans. Niettemin vindt hij 7,7 euro misschien wat veel.

  Bij het ACV vindt men die afschaffing van de fiscale aftrekbaarheid geen slechte zaak. "In het huidige systeem geldt: hoe meer men verdient, hoe goedkoper de dienstencheques. Is dat wel een goede zaak? ", vraagt het ACV zich af. Over de prijszetting vraagt de vakbond een debat of het niet mogelijk is de prijs afhankelijk te maken van de hoogte van het inkomen.

  Het tijdschrift Trends stelt dat de totale kostprijs van het systeem van de dienstencheques voor de staat in 2008 1 miljard euro bedraagt. Dat komt vooral door de stijgende vraag.


  Bron : GVA

  24-01-2008 om 22:50 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandenbroucke hekelt federale aanpak in dossier grensarbeid
  Vlaams minister van Werk Frank Vandenbroucke (sp.a) betreurt de onduidelijke communicatie vanuit de federale regering over het akkoord met Frankrijk rond grensarbeid. Hij waarschuwt de federale regering ook om zich niet met gewestbevoegdheden in te laten. Dagelijks gaan duizenden Fransen in West-Vlaanderen aan de slag en die genieten van een fiscaal gunstig statuut. Minister van Financiën Didier Reynders (MR) sloot met Frankrijk een akkoord om aan dit gunstige statuut een eind te maken, wat niet in goede aarde viel bij de bedrijven in Zuid-West-Vlaanderen, die vreesden onvoldoende werknemers te zullen vinden.

  Dinsdag raakte bekend dat de beslissing zou worden uitgesteld. "Ik weet op dit ogenblik niet goed wat er is beslist", zei Vandenbroucke. "Ik betreur het gebrek aan goede communicatie". Vandenbroucke had nog andere kritiek op de federale regering. Die zou beslist hebben dat de gewesten een nieuw samenwerkingsakkoord over arbeidsmobiliteit zouden afsluiten. "Ik hoop dat premier Verhofstadt, vicepremier Leterme en minister Piette begrijpen dat die bevoegheid bij de gewesten zelf ligt", zei hij.

  Vicepremier Leterme zou aan een soort mobiliteitspremie denken die de federale overheid zou geven om Waalse arbeiders te overtuigen naar Vlaanderen te gaan werken. "Het is geweten dat de federale overheid geld teveel heeft", merkte Vandenbroucke schamper op. "Ik zou willen weten wat er van aan is. We houden ook niet zo van aankondigingspolitiek".

  Bron : Het belang van Limburg

  24-01-2008 om 22:34 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  23-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.50.000 Belgen extra op zwarte lijst verzekeraars

  Het aantal Belgen dat vorig jaar zijn auto- of brandverzekering weigerde te betalen, is opnieuw gestegen. Dat meldt Datassur, de centrale databank voor speciale risico's. Met behulp van die databank kunnen verzekeraars in een oogopslag zien of ze te maken hebben met een betrouwbare klant, zo staat dinsdag in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

  In een jaar tijd hebben verzekeraars het contract van 49.325 Belgen opgezegd om dringende redenen. Die mensen belanden vervolgens op een zwarte lijst. Vooral het aantal wanbetalers op de lijst is drastisch gestegen, tot 92 procent. "Vijf jaar geleden was hun aandeel nog maar 75 procent", legt Daniel Frala, directeur van Datassur, uit. "Veel Belgen zitten duidelijk op hun tandvlees als de facturen binnenkomen." Zestig procent van die wanbetalingen betreffen de autoverzekeringen, een record. Minister van Consumentenzaken Paul Magnette (PS) laat weten de komende weken de wetgeving in verband met zwarte lijsten verder uit te werken.

  Bron : Trends

  Persoonlijke noot :

  In De Morgen reageert dhr. Peter Wiels, van Assuralia, verbaasd. "Een bizar fenomeen, aangezien verzekeringspremies de afgelopen jaren gedaald zijn."

  Hoe rap vergeten die mensen toch ? Nog niet zo lang geleden werd er een gelijktrekking opgelegd voor verzekeringen voor mannen en vrouwen. Wat deden de verzekeringsmaatschappijen ? Juist, ze verhoogden de premies voor de vrouwen. Men had zo bvb. de premies voor de mannen kunnen verlagen of gewoon op zoek gaan naar de gulden middenweg. Neen, verhogen dat was de oplossing !

  Bovendien is het nogal een sterke uitdrukking dat met het heeft over wanbetalers. Iedereen is blijkbaar al vergeten dat het aantal armen steeds maar toeneemt in België. Dat meer en meer mensen moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. De oplossing natuurlijk is de zwarte lijst zodat al deze mensen elke kans op verzekering wordt geweigerd met alle mogelijke gevolgen. Dhr. Peter Wiels geeft dan ook onomwonden toe dat 8% van die mensen fraudeert of chronische brokkenmakers zijn.

  Vooral dat laatste is erg interessant. Chronische brokkenmakers... Gaat er een belletje rinkelen ?

  23-01-2008 om 22:09 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkloosheid daalt met 7%

  Het aantal werkzoekende werklozen, vergoed door de RVA, in ons land lag in december 2007 zeven procent lager dan in december 2006. In absolute aantallen gaat het om een daling van 31.464.

  In Vlaanderen daalde het aantal werklozen op een jaar tijd met 19.427 tot een totaal van 140.832. In het Waals gewest daalde het cijfer met 10.016 tot 198.231 en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met 2.021 tot 68.411.

  Het aantal langdurig werklozen - die 2 jaar of langer vergoed worden door de RVA - ging omlaag met 19.100 tot 217.353. In Vlaanderen zijn er 65.860 langdurig werklozen en in Wallonië 112.027. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt er 39.466.

  Het aantal werklozen jonger dan 25 jaar daalde met 6.083 tot 57.348

  Bron : De Morgen

  23-01-2008 om 22:09 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg niet electrabel maar wel electracash

  Het ABVV heeft maandag in Brussel actie gevoerd voor de zetel van energiebedrijf Electrabel. De vakbond eist lagere gas- en elektriciteitstarieven.

  "Gespannen"

  De top van het ABVV -voorzitter Rudy De Leeuw en algemeen secretaris Anne Demelenne- werd ontvangen door Jean-Pierre Hansen, gedelegeerd bestuurder van Electrabel. Volgens Demelenne verliep de ontmoeting "bijzonder gespannen".

  Inspanningen

  Volgens Demelenne was de boodschap aan Hansen dat de bond wil dat de gezinnen kunnen profiteren van de afschrijvingen van de kerncentrales, dankzij een vermindering van de energiefactuur met gemiddeld 350 euro. "Het ABVV wil dat de bedrijven en bijgevolg Electrabel deze vermindering betalen. Maar Hansen is niet van die mening. Zijn bedrijf heeft volgens hem al veel inspanningen gedaan", aldus nog de algemeen secretaris van de socialistische vakbond.

  Energiecheque

  Het ABVV pleit ook voor de invoering van een energiecheque voor de economisch zwakkeren. De bond riep op de druk op de overheid en de bedrijven te behouden. Bij de bespreking van de begroting dient de overheid koopkrachtmaatregelen te nemen, luidt het. Het ABVV bepleit voorts een verschuiving van CO2-quota van de energieproducenten naar bedrijven die er meer nood aan hebben, zoals ArcelorMittal. En de vakbond wil dat de opbrengsten van de afschrijvingen van kerncentrales gaan naar duurzame energie.

  Inflatie

  Bij Electrabel omschreef men de ontmoeting als goed. "Ze verliep zoals elke ontmoeting tussen een vakbond en een groot bedrijf", aldus een woordvoerster. Volgens haar waren beide partijen het er over eens dat de koopkracht wordt aangetast door de stijgende energieprijzen en door de stijgende prijzen in het algemeen. Het bedrijf gaf toelichting over hoe de prijzen ontstaan en wees erop dat de laatste jaren de prijzen gelijke tred hielden met de inflatie. "Er is duidelijk een misverstand over de prijzen. Er is duidelijk nood aan om te kijken naar die cijfers", aldus de woordvoerster, verwijzend naar de prijsstudie die door de regering is besteld bij de Nationale Bank.

  Index

  Hansen herhaalde tegen de vakbondstop dat hij bereid is te kijken hoe de energiefactuur beheersbaar kan worden gemaakt en dat hij bereid is de raad van bestuur voor te stellen dit jaar enkel de index te laten spelen.

  Koopkrachtproblematiek

  Het ABVV kreeg maandag steun van metaalarbeiders uit Luik en vakbondsafgevaardigden van Delhaize. Volgens Myriam Delmée van het BBTK zijn kassiersters en magazijnbedienden in het bijzonder getroffen door de koopkrachtproblematiek. Ze voelen het immers niet alleen in hun portemonnee en hun job, maar ze zien het ook: de klanten kopen meer en meer witte merken en betalen steeds meer met kredietkaarten.

  23-01-2008 om 22:08 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scholen gaan gebukt onder stookoliefactuur
  Ondanks de zachte winter weten talrijke scholen, zowel in het vrij onderwijs als in het officieel net, niet hoe ze hun flink gestegen stookoliefactuur moeten betalen. De organiserende instanties hebben daarom beslist een alarmkreet te slaken door brieven te schrijven naar premier Guy Verhofstadt en de ministers van Financiën en Energie om hen om financiële hulp te vragen.

  Geste van 2005 herhalen

  Concreet vragen de instanties de federale regering haar geste van 2005 te herhalen. Toen maakte de paarse coalitie zowat 10 miljoen euro vrij voor de gemeenschappen en de gewesten om de verwarmingsfactuur wat te verlichten voor collectieve plaatsen, zoals scholen, crèches en internaten.

  De minister-president van de Franse gemeenschap, Marie Arena, schreef al twee brieven aan Verhofstadt om hem dezelfde vraag als de organiserende instanties te stellen, aldus Le Soir.

  Bron : De Morgen

  23-01-2008 om 22:02 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  22-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.600 vacatures in de haven van Gent

  In de bedrijven in de havenregio van Gent zijn er dit jaar 600 vacatures. De bedrijven zijn op zoek naar zowel arbeiders als bedienden.

  Op 1 maart organiseert de Gentse havengemeenschap voor de tweede keer op rij een jobbeurs, waar bedrijven werknemers proberen te vinden.

  Dit jaar biedt de beurs 600 banen aan. "De jobbeurs richt zich naar arbeiders en bedienden, naar laatstejaars, pas afgestudeerden, mensen met ervaring of iedereen die op zoek is naar een uitdaging in de Gentse haven", vertelde Roger De Croock, de voorzitter van het Gentse havenbedrijf, gisteravond op het jaarlijkse nieuwjaarssymposium van de Gentse haven.

  Vorig jaar zochten de havenbedrijven via de beurs nog 900 nieuwe werknemers.

  Bron : deredactie

  22-01-2008 om 16:57 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware boetes na illegale tewerkstelling in bar

  Twee mannen van 47 en 53 die illegaal Oost-Europese vrouwen tewerkstelden in hun bar in Hasselt, hebben van de sociale strafrechtbank in Hasselt een boete gekregen van 435.000 euro, waarvan de helft effectief. Aan de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid moeten ze 121.462 euro.


  De illegale tewerkstelling gebeurde tussen maart 2004 en juli 2006.

  In de bar in Hasselt werkten 12 Oost-Europese vrouwen, voor wie de sociale zekerheidsbijdragen onbetaald bleven.

  Volgens de 53-jarige Hasselaar, de zaakvoerder van de vennootschap achter de bar,  werkten de vrouwen als zelfstandige in de bar.

  De sociale inspectie zag het als een relatie werkgever-werknemer. Hij beheerde immers de inkomsten en betaalde op het einde van de week de lonen uit.

  "Sociale zekerheid ondermijnd"

  De 47-jarige Hasselaar had een tijdje een vennootschap opgericht waar de vrouwen voor 10 procent aandelen konden kopen, maar dat vormde louter een dekmantel.

  Met de feiten hebben de mannen het systeem van de sociale zekerheid ondermijnd, de normale concurrentieverhoudingen scheef getrokken en misbruik gemaakt van de kwetsbare verblijfssituatie van de vrouwen, luidde het verdict.

  Bron : deredactie

  22-01-2008 om 16:56 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel heeft recordaantal nieuwe bedrijven

  In 2007 zijn in Brussel voor het eerst meer dan 10.000 ondernemingen opgericht.

  Brussels minister van Economie en Tewerkstelling Benoît Cerexhe (CDH) en Bruno Wattenberg, directeur van het Brussels Agentschap voor de Onderneming (BAO) maakten het nieuws vandaag bekend.

  In het Brussels Gewest werden vorig jaar 10.471 bedrijven opgericht. Dat zijn er beduidend meer dan in 2006 (9.590) en in 2005 (8.358).

  Deze toename gaat volgens Cerexhe ook gepaard met een aanzienlijke daling van het aantal faillissementen te Brussel. In 2007 gingen er in Brussel 1.480 bedrijven failliet. In 2006 waren dat er nog 1.631.

  Volgens Cerexhe heeft Brussel daarmee de beste verhouding tussen het aantal nieuwe ondernemingen en het aantal faillissementen.

  Bron : deredactie

  22-01-2008 om 16:54 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Protestactie tegen nieuwe huurtoelage

  Actievoerders van de Brusselse Bond voor het Recht op Wonen hebben vanmorgen honderden rode ballonnen opgelaten voor het Brussels parlement. Ze protesteren tegen de nieuwe huurtoelage van het Brussels Gewest


  Volgens de organisatie is de subsidie alleen bestemd voor huurders van gemeentelijke woningen, en niet voor mensen die op de privémarkt huren.

  Om hun ongenoegen te uiten over het systeem van de huurchequetoelage deelden ze aan de Brusselse ministers en parlementairen fictieve huurcheques uit. Een aantal huurcheques, bevestigd aan ballonnen, lieten ze de lucht in.

  "Het systeem van de huurchequetoelage is door ons te licht bevonden. Daarom laten we ze symbolisch opstijgen", zegt Werner Van Mieghem, coördinator bij BBRoW.

  "Slechts 8 procent van huurders bevoordeeld"

  Wie in de toekomst via de gemeente een woning wil huren in Brussel kan beroep doen op een zogeheten huurchequetoelage.

  "De bedoeling is dat mensen met een vervangingsinkomen, voor wie huren in Brussel vaak heel duur is, bij de gemeente een huurcheque van ongeveer 200 euro kunnen aanvragen. Maar jammer genoeg geldt dit alleen voor woningen van het gemeentelijk patrimonium", aldus Van Mieghem.

  De BBRoW wil dat ook mensen die op de privémarkt huren, een huurchequetoelage kunnen krijgen.

  "Slechts 8 pct van de woningen op de Brusselse huurmarkt is publiek. Enkel voor deze woningen een huurchequetoelage voorzien is een druppel op een hete plaat. De meeste mensen hebben geen andere keuze dan te huren op de privémarkt", klinkt het.

  Het BBRoW wil dus dat het gewest het systeem uitbreidt. "Want zoals het nu op tafel ligt zal het een negatieve impact hebben op de huurprijzen", aldus nog Van Mieghem.

  Bron : deredactie

  22-01-2008 om 16:53 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  De socialistische vakbond heeft actiegevoerd bij de hoofdzetel van het energiebedrijf Electrabel-Suez in Brussel

  Volgens het ABVV maakt Electrabel massaal winst op de kap van de gezinnen en de verbruikers.

  Daarmee zouden beter de tarieven van gas en elektriciteit worden verlaagd, zegt het ABVV.

  Het ABVV wil ook dat de stookoliecheques worden uitgebreid naar gas en elektriciteit en dat de privémaatschappijen daarvoor betalen.

  De vakbond wil niet dat de kerncentrales langer openblijven, want dat zou een bijkomend cadeau zijn voor de groep Electrabel-Suez.

  Bron : deredactie

  22-01-2008 om 16:52 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


  Lees de nota van Verhofstadt hier
 • Hier gaan we verder

 • Info op het net
 • blogspot met alle pamfletten
 • forum sociale zekerheid
 • Wie steunt er ?
 • en francais

 • Stuur ons een mailtje

  Druk op onderstaande knop om ons een mailtje te sturen


  Foto

  Archief per week
 • 11/02-17/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007

  Blog als favoriet !


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  liefdenetwerk
  www.bloggen.be/liefden

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!