Broodbakdag met familie Diaz
Nadien en tijdens het deeg maken,kneden, uitrollen, enz
wordt er
gegeten, eerst gebakken maiskorrels en catzos, een soort meikevers, die in deze
tijd van het jaar in de vroege morgen hier naar boven komen om te paren. Ik
vond het vreselijk om te zien , ze hadden die beestjes de poten vleugels en
dekschilden afgetrokken en er goed zout opgestrooid. Kronkelend allemaal in 1
pot.ach
En erna gebakken. Dan overwin ik mezelf : het was wel lekker


Broodjes eigenlijk meer boterkoeken, werden
in allerlei smaken gebakken. Er was ook een shift waar oa de kinderen popjes
maakten met gekleurde deeg in detailtjes er bovenop. Alles werd in de grote
oven gestopt en weer uitgehaald. t Was een gezellige boel.
Amelie en Saulo: 2 zebra's
Als alles en ook het eten (geroosterde koteletjes ) achter de rug was
werd er nog nagepraat en vooral veel gelachen. Veel kan ik al volgen , maar ook
veel finesses heb ik nog niet door , zeker als er in groep gebabbeld wordt
en grappen gemaakt. Opeens voel je dan
toch weer meer een buitenstaander. Dan komt mijn drang op om steeds beter Spaans te willen kunnen. Dan heb ik wat
weinig geduld. En toch is zoiets leerzaam , om ook weer eens aan de
ongemakkelijke kant te staan.
Het voelen hoe het is om niet mee te kunnen met anderen, er niet bij te
horen. Door mentale redenen, financiele redenen, door lichamelijke redenen, door familiale
redenen,karakterredenen, geloofsredenen enz
. , outsider te zijn. Hoe
belangrijk om toch ook steeds oog te hebben voor diegenen.




|