Inhoud blog
  • Sporten is dé trend van 2010 maar...
  • INFRAROODSAUNA'S: SUPER ACTIES TOT 31 DECEMBER!
  • Opendeurdagen Wellnessking! 17 & 18 oktober!
  • Doorzettingsvermogen om vol te houden bij sporten kun je leren! Fitnessking vertelt:
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    FitnessKing
    De n°1 voor al uw fitnessapparatuur
    03-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Nike schoen: Fitnessking vertelt

    Makkelijker sporten met de LunarGlide+

    Volgens Nike doet 43 procent van de vrouwen niet aan sport. Redenen om niet te sporten zijn een te duur abonnement en geen tijd. Of dat de reden is waarom ze de 'ideale loopschoen' lanceren, blijft de vraag. Zeker is dat alle dames zich goed zouden moeten voelen in de Nike LunarGlide+ .

    Vrouwenvoet
    Terwijl loopschoenen voor vrouwen in het verleden vaak een smallere versie van de mannenschoen bleek, is dat met het nieuwste paradepaardje van Nike niet meer het geval. Vrouwen hebben een bredere voorvoet, een hogere voetholte, flexibelere spieren en ligamenten en een grotere variatie in de hielbreedte. De vrouwelijke voet raakt het grondoppervlak op een andere plaats dan de mannenvoet. Al deze verschillen vragen een aangepast model.

    Elke loopstijl
    Bij de aanschaf van een nieuwe sportschoen, wordt vaak gevraagd om op de loopband de loopstijl te analyseren. Aan de hand daarvan wordt een gepaste schoen voorgeschreven. De LunarGlide+ heeft die analyse niet meer nodig, omdat het zowel stabiliteit als natuurlijke demping combineert. Daardoor is die geschikt voor elke loper, ongeacht zijn loopbeweging. Door gebruik te maken van speciale foammaterialen, zou de voet extra stabiliteit, een optimale veerkracht en een maximale energie return krijgen.

    Modellen
    De lichtgewicht schoen is verkrijgbaar in twee modellen, een witte voor dames en een zwarte voor heren. Te verkrijgen vanaf 1 juli 2009 in de sportwinkel. (lvl)

    03-07-2009 om 16:23 geschreven door De FitnessKing  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Loopbanden, loopband, loopband kopen, vermageren, start to run, sporten, fitness, Kettler, Powerplate, Powerplate kopen, Powerplate oefeningen, buikspieroefeningen, loopbanden kopen, Loopbanden Kettler, degelijke loopband, Technogym, Tunturi, Bremshey,
    01-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Powerplate blijft razend populair! Powerplate werpt uitstekende resultaten af! Fitnessking vertelt:

    Gebruikers moesten natuurlijk al lang niet meer overtuigd worden. Maar nu wordt het eens te meer wetenschappelijk bewezen: Power Plate® is de makkelijkste weg naar een slanker, gezonder en sterker lichaam.

    Als onderwerp voor zijn doctoraalonderzoek koos kinesitherapeut Dirk Vissers – verbonden aan de Artesis Hogeschool Antwerpen en aan de Universiteit Antwerpen – de Power Plate® uit. Hij wilde het verband nagaan tussen een actievere levensstijl en het metabool syndroom. Dat is een combinatie van een aantel factoren (hoge bloeddruk, suikerziekte, verhoogde cholesterol en overgewicht) die het risico op hart- en vaatziekten verhogen.

    Vissers deelde honderd obese vrijwilligers op in drie groepen: de eerste kreeg een streng dieet opgelegd. Een tweede werd daar bovenop aan een klassiek fitnessprogramma onderworpen. En een derde kreeg ook weinig of niets op het bord, maar ruilde de fitnesstraining in voor drie uur Power Plate® per week. De eerste drie maanden volstonden statische houdingen, daarna werd er nog eens drie maanden overgeschakeld op dynamische oefeningen op de trilplaat. Na nog eens zes maanden werden de resultaten vergeleken.

    Tot zijn eigen grote verbazing – Vissers was eigenlijk een non-believer – constateerde de onderzoeker dat de testpersonen op de Power Plate® het beste scoorden: ze hadden meer gewicht verloren dan de beide andere groepen en ze slaagden er in om dat gewichtsverlies na een jaar vast te houden.

    Het ei van Columbus

    Maar de grootste verrassing was te zien op de CT-scans die Vissers van de buik van de proefpersonen had genomen. Het meest opmerkelijke feit van deze studie was toch dat de hoeveelheid vet tussen de ingewanden en de buik opvallend meer was geslonken bij de ‘Power Platers’ dan bij de pure ‘diëters’ en de ‘fitnessers’. Dat was ook duidelijk te merken aan hun verminderde buikomtrek. Van groot belang, omdat net dit viscerale vet de gezondheid, en meer bepaald lever, hart en bloedvaten, zo nadelig beïnvloedt.

    Hiermee doet de onderzoeker een belangrijke ontdekking. Want wetenschappers waren al een tijdje op zoek naar een manier van bewegen om net op dat ongezonde vet in te spelen. Het ei van Columbus lijkt nu gevonden. En het heet Power Plate®.

    In zijn eindconclusie zegt de onderzoeker dan ook met stelligheid dat de trilplaat, mede door de lage instapdrempel, een zinvolle toevoeging vormt op een bewegingsprogramma en een gezond eetpatroon.

    Deze studie werd als meest interessante onderwerp gekozen voor het European Obesity Congres in Amsterdam in mei. Dirk Vissers zal daar dan ook zijn resultaten toelichten.

    Ondertussen kunt u voor meer inlichtingen over Power Plate®, beeldmateriaal, andere wetenschappelijke studies of een proefles contact opnemen met Power Plate Nederland, Lieke van Schijndel.

    Bijlagen:
    http://www.fitnessking.be   

    01-07-2009 om 16:54 geschreven door De FitnessKing  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Powerplate, Power plate, Powerplate kopen, Powerplaten oefeningen, Powerplate voor thuis, vermageren powerplate, platte buik, afslanken, trilplaat, loopbanden, hometrainers, crosstrainers, Kettler, Tunturi, Technogym, Technogym kopen, Powerplate vlaandere
    20-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen excuses! Sport vanaf nu! Fitnessking vertelt: (www.fitnessking.be)

    Geen excuses meer om niet te sporten

    Probeer voor de televisie te sporten.
    Probeer voor de televisie te sporten.
    Trek er met het hele gezin actief op uit.
    Trek er met het hele gezin actief op uit.
    Je weet dat sport gezond voor je is, want het vermindert je kans op hartziekten, diabetes en sommige kankers. Actieve mensen voelen zich ook energieker en gelukkiger. Maar als het puntje bij paaltje komt, hebben veel mensen een reeks excuses om toch maar niet te moeten sporten. We halen de zes vaakst voorkomende aan en geven tips om ze te overwinnen.

    Geen tijd
    Veel mensen zeggen geen tijd te hebben om te sporten maar kijken bijvoorbeeld wel elke avond televisie. Je kunt ondertussen evengoed op de hometrainer bewegen of verstevigende oefeningen doen. Als je lange uren op kantoor doorbrengt, probeer dan tijdens de werkpauzes te sporten. Sluit bijvoorbeeld de deur van je kantoor en doe aan touwtjesspringen. Maar je kan ook meer sporten door kleine veranderingen te maken. Neem de trappen in plaats van de lift, neem niet de auto als je bestemming ook te voet bereikbaar is. Artsen raden aan 150 minuten per week te sporten, wat neerkomt op 20 minuten per dag. Mensen die regelmatig sporten hebben er een gewoonte van gemaakt, dat betekent niet dat zij meer tijd hebben. Het is een kwestie van prioriteiten stellen.

    Te moe
    Het lijkt een contradictie maar je krijgt meer energie van te sporten. Eens je beweegt, zal je vermoeidheid verdwijnen. Je lichaam maakt endorfine vrij, een gelukshormoon, en je bloedcirculatie komt op gang. Het kan ook helpen om 's ochtends te sporten, voor je aan een afmattende werkdag begint.

    De kinderen eisen mijn aandacht op
    Bij dit excuus is het een kwestie van multitasken. Je kunt je kinderen meenemen als je gaat sporten. Zet ze af op de speeltuin terwijl jij rond het plein jogt. Of laat ze in de tuin spelen terwijl jij touwtje springt. Gebruik ook jullie tijd samen om te sporten. Ga fietsen of zet een net in de tuin om te volleyballen. Als het slecht weer is kun je binnen samen op de Wii fit spelen. Sport is ook onrechtstreeks goed voor je kinderen. Als jij meer energie hebt, wordt je hele familie daar beter van.

    Saai
    Sport zou eigenlijk als seks moeten zijn. Je moet het willen doen en je er goed bij voelen. Daarom is het belangrijk een sport te vinden die je graag doet. Probeer verschillende dingen uit als skeeleren, dansen of zelfs tuinieren. Heb je een extra motivatie nodig, zoek dan een groepssport. Je kan ook ondertussen naar televisie kijken als je sport op de hometrainer. Om te voorkomen dat bepaalde sporten saai worden, kun je regelmatig afwisselen.

    Ik sport niet graag
    Er zijn mensen die graag bewegen, maar anderen haten het. Probeer dan eens minder vermoeiende sporten als yoga of pilates. Heb je vaak last van spierpijn probeer dan een watersport. Schaam je je voor je lichaam, beoefen dan thuis een sport met bijvoorbeeld een dvd.

    Stoppen
    Stel jezelf kleine, makkelijk haalbare doelen voorop. Dan heb je meer kans op succes in plaats van een mislukking. Neem je zelf in het begin voor vijf minuten per dag te sporten. Als dat lukt, verhoog je het naar tien. Het helpt ook een dagboek bij te houden en het publiekelijk op te hangen, de complimentjes van je omgeving zullen je stimuleren. Een bondgenoot kan ook helpen. Als je dan stopt, stel je niet alleen jezelf teleur, maar ook een vriend. Eens je in een bepaald ritme zit, wordt het een routine en kun je het makkelijker volhouden. (ep)

    Bijlagen:
    http://www.fitnessking.be   

    20-06-2009 om 14:16 geschreven door De FitnessKing  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:hometrainers, hometrainers kopen, kettler, powerplate, powerplate kopen, vermageren, loopbanden, crosstrainers, crosstrainers kopen, degelijke crosstrainers, moonwalker, powerplate voor thuis, powerplate oefeningen, vermageren powerplate, start to run,
    18-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen zoeken alternatief voor fitness. Fitnessking vertelt; (www.fitnessking.be)

    Meer vrouwen zoeken goedkoper alternatief voor fitness


    Steeds meer Britse vrouwen zeggen hun lidmaatschap bij het fitnesscentrum op en doen op een goedkopere manier thuis aan sport.

    Thuis sporten
    De populariteit van fitnessdvd's, -toestellen en videospelletjes als de Wii Fit steeg het laatste jaar enorm door de crisis. Ongeveer 13 miljoen Britse vrouwen sporten nu thuis, met behulp van een dvd of spelconsole, gewichten of fitnesstoestellen. Dit in vergelijking met slechts 8,7 miljoen vrouwen die een fitnessabonnement hebben.  Het populairste alternatief voor een duur fitnessabonnement is wandelen met 63 procent, zwemmen komt op de tweede plaats, dan volgt fietsen. Onderzoekster Jacky Brown: "Dit onderzoek bewijst dat steeds meer vrouwen wegblijven uit het fitnesscentrum en vaker thuis sporten om tijd en geld te besparen."


    18-06-2009 om 16:58 geschreven door De FitnessKing  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:Powerplate, powerplate kopen, powerplate oefeningen, powerplate voor thuis, powerplate thuis, powerplate my 5, powerplate my 3, powerplate niet professioneel, loopbanden, crosstrainers, hometrainers, Technogym, Kettler, Tunturi, Kettler loopband, Bremshey
    15-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontbijtgranen zijn gezond! Fitnessking vertelt: (zie ook www.fitnessking.be)

    Ontbijtgranen zijn beter voor spieren dan sportdrank

    Een kom ontbijtgranen na een intensieve workout is beter om je spieren terug energie te geven dan dure sportdrankjes. Dat blijkt uit recent onderzoek.

    Vasten en fietsen
    De onderzoekers bestudeerden acht mannen en vier vrouwen. Ze moesten eerst 12 uur vasten en vervolgens twee uur fietsen. Daarna vulden ze hun energievoorraad terug aan met sportdrankjes. Vijf dagen later herhaalden ze de routine, maar deze keer aten ze na het sporten volkoren ontbijtgranen met een beetje magere melk. Daaruit bleek dat de cornflakes beter zijn om de spieren terug energie te geven.

    Minder stijf
    Onderzoekster Lynne Kammer: "Ontbijtgranen en melk zijn goed voor het heropbouwen van de spieren na het sporten. Bij melk was dat te verwachten, want daar zitten veel proteïnes in, iets wat de spieren nodig hebben. Maar lactaat, de stof die voor stijfheid zorgt, was veel minder aanwezig in het bloed na het eten van cornflakes met zuivel dan bij sportdranken."

    Goedkoop
    Volgens de onderzoekers verhogen cornflakes het niveau van insuline in het bloed, wat suiker in energie omzet, en stopt het de productie van lactaat. Zowel ontbijtgranen als sportdrankjes vulden de voorraad van glycogeen aan, een brandstof die het lichaam tijdens het sporten verbruikt. Maar de granen stimuleerden wel beter de opslag van glycogeen. "Cornflakes zijn goedkoper dan sportdranken. Het is dus een goede optie als je meer energie wil na het sporten," aldus profesoor Kammer. (ep)

    15-06-2009 om 10:03 geschreven door De FitnessKing  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Powerplate, Powerplate kopen, Powerplate oefeningen, Powerplate thuis, Powerplate thuisgebruik, loopbanden, goedkope loopbanden, crosstrainers, goedkope crosstrainers, hometrainer, hometrainers, Kettler, Technogym, Vermageren Powerplate, Tunturi
    03-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips van celebs om je lichaam bikiniklaar te maken (www.fitnessking.be)

    Tips van celebs om je lichaam bikiniklaar te maken

    Liz Hurley in bikini
    De benen van Liz Hurley.
    De benen van Liz Hurley.
    De kont van Beyoncé.
    De kont van Beyoncé.
    De armen van Jennifer Aniston.
    De armen van Jennifer Aniston.
    De buikspieren van Mel B.
    De buikspieren van Mel B.
    De stevige decolleté van Kelly Brook.
    De stevige decolleté van Kelly Brook.
    Met nog maar enkele weken tot de zomer, raken de meeste vrouwen in paniek met het vooruitzicht binnenkort te moeten paraderen in bikini. Omdat celebs altijd met paparazzi rekening houden op vakantie, kunnen zij zich geen blubberbuikjes en celullitisbillen veroorloven, daarom hebben ze de beste geheimen voor een mooi bikinilichaam. We delen hun tips met jullie voor mooie armen, decolleté, billen en buik.

    Een kont als Beyoncé
    Beyoncé werkt hard aan haar kont door te joggen, kickboxen en aan aerobics te doen. Deze sporten zorgen ervoor minder vet hebt zodat je strakker en slanker lijkt. Om ook zo'n stevige kont te krijgen doe je best drie keer per week aan power wandelen. Dit is een korte, maar stevige wandeling, waarbij je net niet jogt. Het is even efficiënt om vet te verbranden als lopen, maar het is veiliger. Begin twee keer per week tien minuten te wandelen, bouw op tot drie kwartier drie keer per week. Vergeet niet ook je armen ondertussen te trainen, beweeg ze op en neer.

    Doe ook dagelijks volgende oefeningen:
    - Ga met je handen en knieën op de grond zitten. Hou je knieën gebogen en beweeg je rechtervoet naar het plafond zo hoog je kan. Let op dat je rug niet doorbuigt, hou hem recht. Hou dit vijf minuten vast en laat dan je been weer zakken. Herhaal dit 8 à 10 keer en doe dit ook bij je andere been.

    - Sta recht en zet een stoel met de rugleuning naar je toe en hou je hier aan vast. Doe je linkerbeen naar achter en hef het 15 tot 20 centimeter van de grond. Herhaal dit 10 keer per been. Je kunt deze oefening moeilijker maken door gewichtjes aan je enkels te hangen.

    Sexy benen als Liz Hurley
    Liz Hurley gaat regelmatig lopen, power wandelen, zwemmen en doet aan yoga. Daarnaast zijn spinningsessies op een hometrainer goed voor je benen. Daarbij train je op een fiets maar ga je niet op het zadel zitten. Je staat recht terwijl je sprint op luide muziek. Het is een goede manier om vet te verbranden en je benen te verstevigen. Ook power wandelingen helpen vet te verbranden.

    Doe ook de volgende oefeningen drie keer per week:
    - Ga met je benen een beetje uit elkaar staan. Zet een stap vooruit met je linkervoet, buig door je linkerknie en laat je handen op je heupen rusten. Buig door je linkerknie in de richting van de vloer, hou je hielen plat op de grond. Ga zachtjes terug naar je startpositie en herhaal dit 10 keer, verwissel vervolgens van kant.

    - Ga weer met je benen uit elkaar staan, je knieën wijzen naar buiten, zet je handen op je heupen. Buig door je knieën en laat je lichaam recht naar beneden zakken. Houd deze houding enkele seconden vol. Span je bilspieren op en keer terug naar je beginpositie. Herhaal dit drie tot tien keer.

    Decolleté van Kelly Brook
    Door te zwemmen krijg je een mooi décolleté, trek dus twee keer per week naar het zwembad. Schoolslag is de beste manier om de spieren achter je borsten te verstevigen, het is ook goed voor je armen, rug en benen. Probeer je hoofd niet te veel boven water te houden, want dat is niet goed voor je nek en rug. Probeer twee keer per week 20 tot 30 baantjes te trekken.

    Probeer ook dagelijks volgende oefeningen te doen:
    - Ga op je rug liggen met gebogen knieën en je voeten plat op de grond. Neem twee gevulde halve literflesjes in elke hand en hef je handen recht omhoog richting plafond. Als je op je hoogste punt bent, laat je je handen zijwaarts zakken. Ga dan terug naar je beginpositie, herhaal dit tien keer.

    - Ga met je knieën en handen op de grond zitten, zet je handen breed uit elkaar en leun naar voor, zodat je gewicht op je armen komt. Probeer je romp tot halverwege te laten zakken richting de grond en keer vervolgens terug naar je start positie. Ga telkens dieper wanneer je meer kracht krijgt. Je einddoel is volledig door te zakken zodat je aan het pompen bent. Herhaal dit drie tot tien keer per dag.

    Buikspieren van Mel B
    Power yoga is een goede manier om mooie buikspieren te krijgen. Het helpt je sterker, flexibeler te worden en het werkt aan je uithouding. Probeer één keer per week een les te volgen.

    Daarnaast is het belangrijk om vier tot zes keer per week buikspieroefeningen te doen:
    - Sit-up: ga op je rug liggen met je knieën gebogen en voeten in de lucht. Je handen leg je achter je hoofd en je ellebogen op de grond. Span je buikspieren op en rol je rug op, waardoor je hoofd omhoog komt richting je knieën. Herhaal dit twintig tot dertig keer.

    - Lig op je rug met gebogen knieën en hef je benen zodat je kuiten parallel met de grond zijn. Hou je armen je naast je lichaam, met je palmen naar beneden gericht. Hef je hoofd en schouders op, houd deze positie vol terwijl je snel en kort met je armen 100 keer op en neer gaat.

    Armen als Jennifer Aniston
    Jennifer heeft stevige armen omdat ze van boxen houdt. Ze doet ook vaak aan touwtjespringen. Probeer wekelijks bokslessen in je fitnesscentrum te volgen.

    Doe ook de volgende oefeningen drie keer per week:
    - Neem een stevige stoel zonder armleuningen. Zet je benen voor de stoel en je handen op het zitvlak. Schuif je kont naar voor van de stoel. Zak traag door je ellebogen en laat je lichaam zakken tot net boven de grond. Gebruik je armen om je omhoog te duwen. Herhaal dit acht tot tien keer.

    - Ga met je benen uit elkaar staan, je knieën zijn lichtjes gebogen. Je armen zijn naast je lichaam en neem in elk hand een gevuld half literflesje. Hou je ellebogen zo dicht mogelijk tegen je lichaam en hef je hand tot je schouder, je handpalmen wijzen naar je binnen. Laat je arm weer zachtjes zakken en herhaal met je linkerarm. De volledige oefeningen doe je 12 tot 15 keer. (ep)

    03-06-2009 om 17:32 geschreven door De FitnessKing  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Tags:vermageren, fitness, powerplate, powerplate kopen, hometrainer, hometrainers, hometrainer kopen, goedkope hometrainer, loopband, loopbanden, loopbanden kopen, crosstrainer, crosstrainers, crosstrainers kopen, roeier, roeimachine, roeitrainer, Kettler,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporten in de zomer: Fitnessking geeft tips!
    Sporten in de zomer

    Echte zomerse dagen zijn er niet zoveel in België. Als er zo'n warme zomerse dag
    optreedt, moet het lichaam extra moeite doen om de warmte kwijt te raken. Het lichaam
    kan dit doen door:

    · Het openzetten van meer bloedvaatjes in de huid. Warm bloed uit het lichaam stroomt
    door de huid, waar de warmte aan de omgeving wordt afgegeven. Dit betekent dat er bij
    sporten in de warmte een herverdeling van het bloed plaatsvindt, waarbij er meer bloed
    door de huid en minder bloed door de arbeidende spieren stroomt. De arbeidende spieren
    krijgen dus minder zuurstof en voedingsstoffen via het langsstromende bloed en de
    afvalproducten zullen minder afgevoerd worden. Wat gunstig is voor de
    temperatuurhuishouding, is dat niet voor de prestatie. De prestatie zal onder deze
    weersomstandigheden omlaag (moeten) gaan!

    · Meer te gaan zweten. Als dit zweet aan het lichaamsoppervlak verdampt, zal de huid en
    het warme bloed in de huidbloedvaatjes gekoeld worden. De verdamping van zweet is
    sterk afhankelijk van de relatieve luchtvochtigheid. Bij een hoge luchtvochtigheid verdampt
    het zweet veel moeilijker of zelfs helemaal niet meer. Hierdoor zal (een gedeelte van) het
    zweet van de huid afdruppelen, waardoor het "verkoelende" effect minder is. De
    warmtehuishouding kan dan in de problemen komen.

    Uitdroging

    Bij droog en zonnig weer met een lage luchtvochtigheid merk je vaak niet dat je zweet,
    omdat het zweet verdampt voordat het de huid nat kan maken. Dit is verraderlijk, want bij
    deze weersomstandigheden kan je meer dan 2 liter lichaamsvocht per uur verliezen zonder
    dat je dat merkt. Als het vochtverlies meer dan 2% van het lichaamsgewicht bedraagt,
    treedt al een vermindering van de prestatie op. Het vochtverlies na een lange duursport of
    een marathon waarin onvoldoende gedronken is, kan wel 5-6% van het lichaamsgewicht
    bedragen. Je bent dan uitgedroogd (gedehydreerd), met alle gevaren van dien. Het
    bloedvolume is afgenomen en "ingedikt". Hierdoor is het bloed "stroperiger" en is de
    huiddoorbloeding en de warmteafgifte verminderd. De lichaamstemperatuur zal gaan
    oplopen! Niet alleen de doorbloeding van de spieren neemt af, maar ook de doorbloeding
    van de nieren en het maag- darmgebied zal sterk afnemen. Dit kan tot gevolg hebben dat
    er bloed in de urine of de ontlasting komt. Uiteindelijk kunnen de nieren en de darmen
    zelfs (blijvend) beschadigen door de afname van de doorbloeding.
    WWW.FITNESSKING.BE

    03-06-2009 om 14:09 geschreven door De FitnessKing  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:powerplate, vermageren, lopen, loopband, loopband kopen, loopbanden, crosstrainer, crosstainers kopen, crosstrainers, hometrainers, hometrainer, hometrainer kopen, powerplate kopen, roeitrainers, Kettler, Tunturi, Technogym, Powerplate voor thuis,
    26-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bereken uw eigen BMI (Body Mass Index)
    Bereken uw eigen BMI :


    Hoe bepalen we obesitas?  
                                                             gewicht (kg)
    Door de body mass index: ________________________
                                                    lengte (m) x lengte (m)

    resultaat :


    <19: ondergewicht
    20 - 25: Ideaal
    25 - 30: overgewicht
    > 30: obesitas
    > 40: extreme zwaarlijvigheid

    bron : www.fitnessking.be

    26-05-2009 om 11:31 geschreven door De FitnessKing  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:Powerplate, Powerplate kopen, Powerplate Vlaanderen, Trilplaat, trilplaten, trilplaten kopen, loopbanden, crosstrainers, Kettler, Loopband Kettler, Hometrainers, hometrainers Kettler, goedkope hometrainers, goedkope loopbanden, roeitrainers, vermageren,
    16-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fitnessking vertelt: Sporten doet harder werken www.fitnessking.be

    Sporten doet harder werken

    Werknemers die sporten, gaan harder werken. Desondanks doet 72 procent van de werkgevers niets om het sporten onder haar werknemers te stimuleren. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek en staat te lezen op managersonline.nl.

    Minder stress
    Van de werknemers die aangeven productiever te zijn door te sporten, zegt 58 procent dat dit komt doordat zij zich fitter voelen. Nog eens 21 procent geeft aan dat het is omdat zij minder gespannen zijn. Slechts zeven procent van de respondenten geeft aan dat sporten juist een negatieve invloed heeft omdat het hen lui maakt.

    Sporten met collega's
    Ondanks dat ruim driekwart van de werknemers aangeeft harder te werken door te sporten, doet 45 procent dit liever niet met collega's. 39 procent van de respondenten ziet sporten met collega's juist als een manier om elkaar beter te leren kennen. Martijn van der Neut, Marketing Manager bij NationaleVacaturebank.nl: "Het stimuleren van sporten onder werknemers levert niet alleen een voordeel op in productiviteit, het bevordert ook het teamgevoel. Daarnaast kunnen werkgevers zich onderscheiden door sporten op te nemen in de secundaire arbeidsvoorwaarden."

    Korting
    En toch doen werkgevers weinig om het sporten te stimuleren. Bedrijven die dit wel stimuleren, doen dit door het geven van of korting op een sportclub-abonnement (achttien procent) gevolgd door het faciliteren van een interne sportruimte (zeven procent) of het organiseren van een sportdag of -avond met collega's (drie procent).

    Bewegen
    71 procent van de werknemers zorgt zelf voor extra beweging tijdens de werkdag. Het meest populair is het nemen van de trap (26 procent), gevolgd door fietsend naar het werk gaan (25 procent) en wandelen tijdens de lunch (zestien procent). (lvl)

    www.fitnessking.be

    16-05-2009 om 11:14 geschreven door De FitnessKing  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Tags:crosstrainer kopen, loopband kopen, hometrainer kopen, goedkope hometrainer, goedkope loopband, goedkope crosstrainer, roeier, roeimachine, powerplate, powerplate kopen, loopbanden, hometrainers, crosstrainers, Kettler, Kettler loopband, Tunturi
    14-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De échte Powerplate! Kom nu langs en geniet van speciale condities !
    Fitnessking is dé grootste Powerplate verdeler in België. Kom langs en laat je begeleid door ons speciaal daartoe opgeleid personeel. Al onze teamleden genoten een opleiding bij Powerplate International. In onze toonzaal kunt u niet alleen de toestellen bekijken maar ook uitproberen.

    Powerplate blijft dé absolute nummer 1 en omdat wij de grootste dealer zijn kunnen wij ze leveren tegen de allerbeste condities en met de beste service!

    Onze showroom is open op weekdagen tussen 14u en 19u en op zaterdag tussen 10u en 17u. Ook open op afspraak!

    www.fitnessking.be

    14-05-2009 om 12:14 geschreven door De FitnessKing  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:powerplate, power plate, powerplate kopen, power plate kopen, power plate vlaanderen, powerplate vlaanderen, power plate te koop, powerplate te koop, powerplate oefeningen, power plate oefeningen, powerplate tweedehands, power plate tweede hands
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fitnessking waarschuwt: Wees matig met antioxidanten!

    Liever geen antioxidanten tijdens het sporten

    Antioxidanten kunnen de positieve weldaden van sport teniet doen. Vitamine C en E bijvoorbeeld blokkeren de gunstige effecten van de sporttraining.

    Vrije radicalen
    Tijdens krachtige sportoefeningen produceert het lichaam vrije radicalen, die cellen kunnen beschadigen. Hierdoor krijgen kanker, hart- en vaatziekten en een versnelde veroudering, meer kans. Sommigen nemen daarom vitamine C en E, antioxidanten die de vrije radicalen te lijf gaan. Duitse wetenschappers denken nu dat dit meer kwaad dan goed doet.

    Matigen
    De vorsers geloven dat vrije radicalen wel een gunstige invloed kunnen hebben. Ze geven energie tijdens het sporten en zouden beschermen tegen diabetes. Matig omspringen met antioxidanten luidt hun boodschap. (lvl)

    14-05-2009 om 11:05 geschreven door De FitnessKing  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Tags:loopband, loopbanden, loopband kopen, loopbanden kopen, crossstrainer, crosstrainers, crosstrainer kopen, crosstrainers kopen, hometrainer, hometrainers, hometrainer kopen, hometrainers kopen, degelijk loopband, goedkope loopbanden, goedkope hometrainers,
    02-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FITNESSKING FINALIST WEST VLAAMSE STARTERS AWARD!
    Fitnessking is fier om te kunnen meedelen dat we verkozen zijn tot de 4 finalisten van de West Vlaamse Starters Award. Deze prestigieuze prijs wordt uitgedeeld aan de beste en meeste innovatieve nieuwe bedrijven in West-Vlaanderen.

    Uit een selectie van meer dan honderd zijn we nu bij de laatste 4 gekozen!

    Fitnessking is fier op de cijfers en de verwezenlijkingen die gerealiseerd werden in 2008!

    Uiteraard zullen wij onze uitstekende kwaliteit en service blijven verder zetten! Alvast bedankt aan POM, VLAO, Kamer van Koophandel en Unizo om in ons te geloven!

    Fitnessking: de absolute nummer 1 in fitnessapparatuur!

    Bijlagen:
    http://www.fitnessking.be   

    02-05-2009 om 12:59 geschreven door De FitnessKing  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Tags:loopbanden, hometrainers, crosstrainers, kettler, tunturi, technogym, powerplate, goedkope loopbanden, goedkope hometrainers, goedkope crosstrainers, degelijke hometrainers, degelijke loopbanden, degelijke crosstrainers, loopband kopen, hometrainer kopen
    28-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporten kan je dikker maken...Vraag Fitnessking om advies!
    Sporten in het fitnesscentra kan je dikker maken als je op de verkeerde toestellen traint. Uit onderzoek blijkt dat je meer afslankt door gewichten te heffen dan door te joggen op de loopband.

    Lichaam bodybuilder
    Veel mensen op dieet proberen wat extra gewicht te verliezen door te sporten in het fitnesscentrum. Maar nu blijkt uit onderzoek dat de verkeerde work-out je net dikker kan maken. De meesten vermijden oefeningen met gewichten en hebben de neiging om voor cardiovasculaire oefeningen als joggen op de loopband te kiezen. "Vrouwen hebben soms schrik om de gewichten op te nemen, ze denken dat ze je het lichaam van een bodybuilder geven. Maar het omgekeerde is net waar, als je te veel aan cardiovasculaire training doet zul je het figuur van een bodybuilder krijgen. Mensen denken dat je moet zweten om calorieën te verbranden, maar dat is niet waar."

    Gewichtheffen vs cardio
    Cardiovasculaire oefeningen trainen de grote spiergroepen in je lichaam, ze doen je hart sneller slaan om meer zuurstofrijk bloed naar de spieren te vervoeren. Hierdoor moeten je longen dus meer lucht opnemen om het bloed van zuurstof te voorzien, daardoor raak je buiten adem. Hoewel cardiovasculaire oefeningen heel vermoeiend zijn, verbrand je er relatief weinig calorieën mee. Als je een halfuur op de roeimachine traint, verbrand je 300 calorieën. Als je een 100 gram pizza eet, neem je er al 350 op. Als je aan weerstandstraining doet, als gewichtheffen, bouw je meer spieren op. Dit zorgt er voor dat je in het dagelijkse leven meer calorieën verbrandt.

    Eetpatroon
    Andere dingen waar je voor moet opletten is dat je je eetgewoonten aanpast aan je lichaamsbeweging. "Wanneer je begint te sporten, zal ook je eetlust toenemen," aldus sportexpert David Archer. "Je lichaam vertelt je dat het meer calorieën nodig heeft, dus ga je meer eten. Maar als je jezelf gaat volstoppen, dan doe je het voordeel van sport meteen teniet. (ep)

    28-04-2009 om 12:24 geschreven door De FitnessKing  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fitnessking geeft tips om je lichaam in vorm te brengen!
    Tips om je lichaam in vorm te brengen

    Met de eerste lenteprikkels en de zomer in het vooruitschiet wordt het stilaan tijd om iets aan die conditie te doen. Houd daarbij een zeer belangrijke tip in het achterhoofd: trager sporten levert een betere conditie op.

    Trager sporten


    Een vaak gehoorde misvatting is dat je een zekere conditie moet hebben om aan sport te kunnen doen. Fout natuurlijk; het is immers via sport dat je de conditie opbouwt en je spieren versterkt. Als je de hele week in een bureaustoel of in een zetel zit, is het niet meer dan logisch dat de conditie achterop hinkt.

    Belangrijke tip als je aan je conditie wil werken: doe het in het begin vooral rustig aan. Tussen de inspanningen door moet je je lichaam voldoende rust gunnen. Rust is net zo belangrijk als de trainingen zelf. Je conditie verbetert omdat het lichaam zich aanpast aan een grotere fysieke activiteit. Het wil die loop- of fietsopdracht de volgende keer vlotter afwerken, bijvoorbeeld door spieren te versterken en het hart te vergroten. Maar je moet je lichaam daarvoor wel de nodige tijd geven.



    Tot 80 % maximumhartslag


    Het heeft ook weinig nut om tijdens de trainingen alles te geven en steeds voluit te gaan. Een beginnende sporter moet vooral aan zijn basiszithouding werken. Tijdens een duurtraining blijft de hartslag daarom best tussen de 70 en de 80% van de genetisch bepaalde maximumhartslag.

    Die maximumhartslag kan je berekenen door je leeftijd af te trekken van 220. In het geval van een 50-jarige bijvoorbeeld kom je uit bij een maximale hartslag van 170. Maar op deze vuistregel bestaan uitzonderingen. Een sportman heeft soms een lagere maximumhartslag dan de vuistregel zou voorspellen. Beter is daarom de maximale hartslag te meten door eerst goed op te warmen, en daarna 400 meter proberen zo snel mogelijk te lopen.

    Als je intensief sport, dat wil zeggen met een hartslag hoger dan 80 % van je maximum, ga je vooral suikers verbranden. Maar de suikervoorraad in je lichaam is beperkt: je geraakt al snel moe. Met een lage intensiteit daarentegen verbrand je vooral vetten. Die zijn zo goed als onuitputtelijk. Bovendien vult je lichaam die vetten niet meteen terug aan, met suikers doet het dat wel. Langzamer sporten zorgt zo voor meer gewichtsverlies. Hoe meer je traint, hoe beter je conditie en hoe meer vetten je verbrandt bij een zelfde intensiteit. Al volstaat sporten niet om af te vallen. Daarvoor moet er ook iets aan de voeding gedaan worden.



    Beroep op ervaring


    In ieder geval is het een goed idee om de hulp in te roepen van een trainer, zeker als je van nul moet beginnen. Trainers, bijvoorbeeld bij sportclubs, laten je op een gezonde manier aan je conditie werken. Te hard trainen of verkeerde oefeningen doen, kan immers nare gevolgen hebben.

    25-04-2009 om 13:36 geschreven door De FitnessKing  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
    Tags:loopband, loopband kopen, vermageren, vet verbranden, crosstrainer, loopbanden, crosstrainers, hometrainers, kettler, powerplate, goedkope hometrainers, goedkope loopbanden, goedkope crosstrainers, tunturi, technogym, afvallen, snel afvallen, fit worden,
    19-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fitnessking zegt; sporten tijdens zwangerschap voorkomt wiegendood

    Sporten tijdens zwangerschap voorkomt wiegendood

    Moeders die sporten tijdens de zwangerschap verbeteren de gezondheid van hun ongeboren kind en kunnen zo wiegendood voorkomen. Dat blijkt uit recent onderzoek.

    Sportieve mama's
    De onderzoekers bestudeerden 26 zwangere vrouwen tussen 20 en 35 jaar. De helft van hen sportte drie keer per week een half uur, ze gingen wandelen, fietsen of joggen. De anderen hadden weinig lichaamsbeweging. De onderzoekers ontdekten dat baby's van sportieve mama's een betere ademhaling en lagere hartslag hadden. Daarom geloven ze dat een moeder met sport haar baby kan beschermen tegen wiegendood.

    Zenuwsysteem
    Onderzoekster Linda May: "Met sport werk je al heel vroeg aan de gezondheid van je kind, want het helpt de ontwikkeling van het zenuwsysteem, volgens sommigen is een fout hierin de oorzaak van wiegendood. Het is heel moeilijk om deze doodsoorzaak vast te stellen, het gebeurt eerder op basis van uitsluiting dan dat we het echt kunnen zien." Momenteel lopen er onderzoeken die bestuderen of een fout in het zenuwsysteem wiegendood kan veroorzaken.

    Geen conclusies
    Gyneacoloog Patrick O'Brien:"Dit is een heel interessante studie, maar we weten nog niet of een betere ademhaling de baby echt kan beschermen. Daarom wil ik nog geen conclusies trekken uit de resultaten van dit onderzoek over wiegendood." Ongeveer één op 2.000 baby's krijgt met dit syndroom te maken. (ep)

    19-04-2009 om 09:49 geschreven door De FitnessKing  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:loopbanden, hometrainers, crosstrainers, goedkope loopband, loopband kopen, goedkope hometrainer, goedkope crosstrainers, goedkope hometrainers, vermageren, gewicht verliezen, kettler, loopbanden kopen, loopbanden te koop, hometrainers te koop, powerplate
    10-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasmaandag = koopjesmiddag bij Fitnessking!
    Fitnessking houdt koopjes op Paasmaandag! Jawel, bezoek onze toonzaal in Hamme (Hoogstraat 41, 9220 Hamme - op slechts 30 minuten van Antwerpen, 30 minuten van Gent en slechts 45 minuten van Brussel en Kortrijk!) en geniet van mega condities op al onze toestellen!

    Powerplate, Technogym, Kettler, Tunturi, Bremshey, ProForm, Nordictrack, Weider, Starfitness en nog veel meer! Bij ons vind je alle grote merken onder 1 dak!

    We zijn open op Paasmaandag van 14 uur tot 17 uur! Geniet van deze fantastische tijdelijke actie!

    Vrolijk Pasen!


    10-04-2009 om 09:28 geschreven door De FitnessKing  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Tags:Hometrainer, hometrainer kopen, goedkope hometrainer, kettler hometrainer, crosstrainer, crosstrainer kopen, goedkope crosstrainer, powerplate, technogym, tunturi, kettler, bremshey, goedkope loopband, loopband kopen, crosstrainer kopen, hometrainer kopen
    07-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen moeten terug gespierder zijn! Naar het krachthonk dus!

    Mannen moeten weer gespierd zijn

    David Gandy poseert voor Dolce & Gabbana
    David Gandy in ondergoed van Dolce & Gabbana
    David Gandy in ondergoed van Dolce & Gabbana
    Graatmagere modellen op de catwalk
    Graatmagere modellen op de catwalk
    Na jaren van graatmagere mannelijke modellen, is de gespierde man weer hot. Met zijn atlethische lichaamsbouw is David Gandy het nieuwste topmodel, hij staat volgens de modewereld voor een nieuw schoonheidsideaal: de gespierde macho.

    Mannelijk topmodel
    Het lichaam van David Gandy is prachtig: heel goed in proportie, atletisch getraind, het toonbeeld van 'de klassieke man'. Hoewel hij dagelijks sport, is hij allesbehalve een metroseksueel. Hij onthaart bijvoorbeeld zijn lichaam niet en smeert geen crèmes. Maar het belangrijkste is dat hij, in tegenstelling tot veel andere mannelijke modellen, niet graatmager is. Gandy is erg gewild, hij verdient ongeveer 330.000 euro per jaar, wat veel is voor een mannelijk model.

    Catwalk
    Maar zijn succes staat voor een grote verandering in het schoonheidsideaal van mannen. Ze mogen weer wat meer om het lijf hebben en jongensachtige modellen met 'maatje 0' hebben afgedaan. Sinds het laatste decennium waren naast vrouwen ook de mannen op de catwalk graatmager. Dunne mannelijke celebs als Pete Doherty illustreerden dat het schoonheidsideaal steeds dunner werd. Trendy designerkledij als de strakke jeans en leggings kon ook enkel door graatmagere, jongensachtig en slungelige mannen gedragen worden. Deze trend werd door ontwerper Slimane gestart in 2001, maar al snel volgden designers als Versace en Karl Lagerfeld.

    Echte mannen
    Ook moderedactrice Catherine Hayward van het mannenblad Esquire merkte een verandering op. "De stukken die we op de redactie kregen toegestuurd zakte van maatje 40, naar 38 tot uiteindelijk 36. We moesten plots op zoek naar modellen die twee maten slanker waren. Ik had het daar moeilijk mee, onze lezers zijn echte mannen, helemaal niet graatmager. De ontwerpen van designers konden we gewoon niet gebruiken in ons blad." Het Russische model Stas Svetlichnyy was het toonbeeld van het nieuwe ideaal. Hij is 1,82 meter, weegt maximum 63 kilo en heeft een taille van 71 centimeter.

    Spieren zijn weer hot
    Toen Gandy zeven jaar geleden begon met zijn carrière, had hij absoluut geen succes. De slankere modellen werden steeds boven hem gekozen op castings. Ik kreeg vaak de vraag: "Wat doe jij hier?" en werd scheef bekeken. Maar in mei 2007 raakte de carrière van David Gandy gelanceerd. In 2008 wijdde Dolce & Gabbana zelfs een hele kalender aan hem. Afgelopen januari verscheen hij zelfs in een hip modeblad als het voorbeeld van het mannelijke supermodel. Nu is het helemaal duidelijk: gespierde mannen zijn terug hot. Dat merkt Amerika aan de stijgende verkoop van fitnessmagazines. Ook in de modebladen verschijnen weer grote, stoere, atlethische mannen.

    Crisis
    De economische crisis zou ook deze verandering verantwoordelijk zijn. We hebben sterke mannen en nodig, die de verhoogde werkdruk de baas kunnen, we willen geen slungelachtige jongens meer. Hier kun je zelf het nieuwe schoonheidsideaal in zijn ondergoed bewonderen.

    Bijlagen:
    http://www.fitnessking.be   

    07-04-2009 om 16:01 geschreven door De FitnessKing  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:krachtbank, hometrainer, loopband, crosstraner, vermageren, powerplate, crosstrainer kopen, goedkope crosstrainer, goedkope loopband, goedkope hometrainer, kettler, tunturi, technogym, trilplaat, hometrainer kopen, crosstrainer kopen, fitnessking,
    01-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fitnessking vertelt: de nieuwste fitnessrage voor thuis of in groep!

    Fitnessrage: aerobics met gewichten

    Bodypump neemt langzaamaan de Vlaamse fitnesscentra over. Deze fitnessrage combineert gewichtheffen met aerobics en zou volgens experts één van de beste en meest volledige work-outs moeten zijn. We vertellen je alles wat je moet weten over deze fitnessrage.

    Populair bij vrouwen
    BodyPump werd in 1991 in Nieuw-Zeeland ontwikkeld door Phillip Mills, zo wilde hij de bodybuilders aan het aerobicen krijgen. Hij verwachte niet dat het ooit zo populair bij vrouwen zou worden. Vandaag de dag kun je het wereldwijd beoefenen, ook in Vlaanderen organiseren al verschillende fitnesscentra groepslessen Bodypump.

    Steviger en uithouding
    Concreet is Bodypump een sport die je spieren steviger maakt en tegelijkertijd aan je uithouding werkt. Het combineert gewichtheffen met aerobic in een les die gewoonlijk één uur duurt. Bij BodyPump kun je zelf kiezen met welke gewichten je traint, afhankelijk van je niveau. Daarnaast heb je een stepplatform nodig. Tijdens een sessie werk je aan ongeveer 5 minuten elke spiergroep als benen, borst, rug, triceps, biceps, schouders en buikspieren op muziek. Tussen deze sessies door krijg je even de tijd om te stretchen of op adem te komen. Tijdens één les verbruik je ongeveer 600 calorieën.

    Waar is het goed voor?
    Omdat Bodypump gewichtheffen en aerobics combineert, zou het osteoporose, kanker en hart- en vaatziekten helpen te voorkomen, maar je kan het ook doen als je wil afvallen of fit blijven. Als je snel resultaat wil zien, moet je toch twee tot drie keer per week aan Bodypump doen.

    Om gemotiveerd te blijven en blessures te vermijden, geven wij jullie enkele tips.
    1. Kies het juiste gewicht. De gewichtjes variëren tussen 1 en 5 kg, het kan wel even duren voor je je ideale gewicht om te heffen hebt gevonden. Je begint beter met een te licht gewicht om blessures te vermijden, je kan nog altijd kilo's toevoegen als dat nodig moest zijn.

    2. Het is ontzettend belangrijk dat je op je houding let om blessures te vermijden. Zorg altijd dat je knieën en ellebogen lichtjes gebogen zijn en controleer je bewegingen.

    3. Draag comfortabele, ademende kledij.

    01-04-2009 om 10:53 geschreven door De FitnessKing  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Tags:gewichten, vermageren, powerplate, loopband, vet verbranden, cellulitis, hometrainer, trilplaat, krachtstation, krachttraining
    21-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Powerplate werkt echt! Vermageren via Powerplate - Trilplaat!

    De trilplaat werkt echt

    De Power Plate werkt. Lichte oefeningen doen het buikvet wel degelijk slinken. Dat staat op gezondheidsnet. Kinesistherapeut Dirk Vissers onderzocht de werking van de trilplaat bij 100 obese vrijwilligers.

    Onderzoek
    Een eerste groep kreeg een streng dieet voorgeschreven. Een tweede kreeg datzelfde dieet voorgeschreven, en moest daarbij een klassiek fitnessprogramma volgen. Een derde groep volgde het dieet ook, maar combineerde dat met oefeningen op de Power Plate. Drie keer per week dienden de vrijwilligers een uur in bepaalde houdingen op de trilplaat te staan. De vierde groep mocht het zonder dieet of sport, stellen.

    Na een eerste sessie van drie maanden werden de groepen nog eens drie maanden aan datzelfde regime onderworpen, maar de groep van de Power Plate moest deze keer bewegen op de trilplaat, en niet gewoon houdingen aannemen. Na zes maanden werden de resultaten vergeleken.

    Visceraal vet
    De groep die het dieet volgde en met de trilplaat werkte, was goed afgevallen en had iets meer gewicht verloren dan alle andere groepen. Wat vooral opviel was dat de hoeveelheid visceraal vet, dat is het vet tussen de ingewanden van de buik, opvallend meer was geslonken bij de trilplaatgroep dan bij de anderen.

    Bijlagen:
    http://www.fitnessking.be   

    21-03-2009 om 12:03 geschreven door De FitnessKing  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Tags:trilplaat powerplate vermageren vet verbranden fitnessking kilos verliezen fit worden fitnessking fitnesstoestel slank
    10-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fitnessen op school! Fitnessking vertelt;

    "Fitnesstoestellen horen op school"

    De wekelijkse gym- en turnlessen op school zijn nuttig om kinderen te leren bewegen, maar werken onvoldoende om hun gewichtsproblemen deftig aan te pakken. Dat beweert de Amerikaanse auteur Frederick Hahn, die scholen oproept om te investeren in spierversterkende fitnesstoestelen en aangepast voedsel.

    Toesteltraining
    Hahn is naast auteur van het nieuwe boek 'Strong kids, healthy Kids' twintig jaar lang fitnesstrainer geweest. "Dertig minuten spier- en weerstandsverhogende oefeningen op de toestellen, doen de spiermassa toenemen en versnellen het metabolisme", aldus de man. "De huidige schoolsport is niet voldoende om obesitas bij kinderen terug te dringen. Enkel spierversterkende oefeningen doen de lichaamsbouw veranderen. Spiertrainingen zijn het mankerende deel in de schoolprogramma's".

    Toename
    Een recente studie in Amerikaanse en Europese scholen, lijkt die stelling te bevestigen. Deze toont aan dat schoolsport de leerlingen niet tot extra beweging buiten de schoolpoort aanzet. Maureen Dobbens, die het onderzoek mee uitvoerde, stelt dat andere activiteiten nodig zijn. Obesitas bij de 6 tot 11-jarigen, verdubbelde de laatste 20 jaar, onder volwassenen stijgt dit aantal nog gevoeliger.

    10-03-2009 om 13:43 geschreven door De FitnessKing  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)


    Archief per week
  • 25/01-31/01 2010
  • 14/12-20/12 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !

    Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs