Dagboek 2013


Van harte welkom in mijn droomwereld ...
Familie~Album

Eigen haard is goud waard !



  

>Opnieuw<

Even voorstellen...

Ik ben Peter, gelukkig
getrouwd met Daisy,
en we hebben drie reeds
volwassen kinderen ;
Robby, Elke en Davy.
Ik ben geboren op
25 januari 1957,
en ben nu dus
54 jaar jong.
Mijn hobby's zijn :
De Natuur, Fauna
& Flora, wandelen
aan zee of in
de bossen en
me amuseren
met mijn Blog.
Ik wens je
veel leesplezier,
maar bovenal
een prettige dag!





Klik op de foto.





Een leuke boswandeling!



Categorieën
  • Er is nog hoop! (62)
  • Gezondheid. (34)
  • Memorabele Mensen. (11)
  • Natuur en milieu. (33)
  • Spiritueel. (32)
  • Universum. (4)
  • Wereld. (23)
  • Wetenschap. (12)

  • Inhoud blog
  • Verklaring.
  • 13.000 satellieten rond de aarde...
  • Dierenmanieren
  • De mens is fundamenteel goed
  • Menselijke weetjes...
  • Het krekellied ~ een goddelijk koor
  • Mensen worden aardiger
  • Afval inzamelen voor het milieu én het goede doel
  • Geven en ontvangen
  • Bomen en planten verbeteren menselijke gezondheid
  • Chinese Baoding bouwt zich om tot groenestroomstad
  • Is dak op Antwerpse Ring beste oplossing?
  • Japanse woon-iglo
  • Burgers worden wakker
  • Op zoek naar geluk? Ga in de leer bij een baby
  • Is er een werkend alternatief voor het kapitalisme te bedenken?
  • Snelle actie tegen roet en smog kan miljoenen levens redden
  • De Dag van de Windenergie
  • Ook Italianen wijzen kernenergie af
  • Misleiding door Bill Gates en zijn plannen met vaccins

    Archief per week
  • 08/04-14/04 2013
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011


    Op hoop van zegen...

    *** KLINKENDE KLOKKEN ***

    XANDER~NIEUWS
    LIJFEIGENE
    AVAAZ.org
    NIBURU
    ARGUSOOG
    WANT TO KNOW
    STAR~PEOPLE
    EARTH~WATCHER
    GOTO~2012
    AQUARIUS~AGE
    WIKI~LEAKS





    Het geheim van creativiteit is weten hoe je bronnen te verbergen. (Albert Einstein)

    *** DAG DAGELIJKS ***
     
    HET NIEUWSBLAD
    GAZET VAN ANTWERPEN
    DE MORGEN
    DE TIJD
    DE STANDAARD
    HET BELANG VAN LIMBURG



    Goed om weten...

    *** HANDIGE HULP ***

    1ste KLAS PC~HULP CFNL
    ROMEINSE CIJFERS
    LENGTE E.A. CALCULATORS
    WERELD TELEFOONGIDS
    WERELD VLAGGEN
    N.M.B.S.
    JE GEBOORTEDAG
    FAMILIENAAM.BE
    WEGCODE.BE
    GEBAREN TAAL
    BELGISCHE POSTCODES
    RIJM WOORDENBOEK
    TEST AANKOOP
    DAGELIJKSE KOST
    VERTAAL MACHINE
    VANDAAG DE DAG
    ALLE HEILIGEN!





    We zijn de 40de week van 2025









    Gratis uiterst interessante Pdf-Kranten

    Pluk de Dag, pluk het Geluk.

    Back to Basic!

    Gezondheid!

    Goedkoop en Gezond!

    Naar Hartelust!

    Naar Hartelust!




    * Klik om te vergroten *

    *** LEKKER~LACHEN ***

    LOESJE
    PULL~MY~FINGER
    SLAAAAAAAP
    SUPER~DUDE
    PIJLTJES~VANGER
    PIJLTJES~MEPPER
    GEKKE~BEKKEN
    FUNNY~FACE
    HET~ONDERBEWUSTZIJN



    Neem alle kleine beslissingen met je hersenen, de grote met je hart.

    *** WAARDIGE WEETJES ***

    FEEST~DAGEN
    ECOLOGISCHE~VOETAFDRUK
    FRANK DEBOOSERE
    PORTAAL~BELGIUM
    WATTEDOEN.BE
    SPACE~STATION
    AIRBUS~A380
    ANTWERPEN~CENTRAAL
    VOEDINGSWAARDE~TABEL
    DAGELIJKSE HOROSCOOP



    *** FANTASTISCHE FILMS ***

    ROODBORSTJES
    VOEDSELVERSPILLING
    IK VOEL..
    HOMEGROWN REVOLUTION
    KLEUREN
    EARTH DAY
    LOVE LETTER
    THE GREEN BEAUTIFUL
    KEUZE..
    ODE AAN DE HAAI
    TIJGERS
    THE POWER OF WORDS
    NO IMPACT MAN
    MOEDERDAG



    Klik


    Hoe positief ben jij?



    Zoeken in blog




    IP


     Smakelijk alvast !
    Doorzoek

    recepten !


    28-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De peer

    De peer
    (pyrus)




    Bron van : Vezels, vitamine C.

    De meest gekende peersoort is de Conférence. U kan deze het hele jaar door verkrijgen, met uitzondering
    van de zomermaanden juli en augustus. De Doyenne du Comice wordt de koninginnepeer genoemd
    wegens haar wit, sappig vruchtvlees en erg zoete smaak. Deze peer heeft een geelgroene kleur met een
    bruinrode gloed en is verkrijgbaar van oktober tot maart. Andere peersoorten zijn
    de Triomphe de Vienne, de Beurré Hardy en de Durondeau.

    Aankopen

    Eigenlijk zijn er het hele jaar door peren verkrijgbaar. Peren koopt u het best wanneer ze nog
    stevig zijn. U kan de peren altijd nog even verder laten rijpen in de koelkast.

    Bewaren

    Bewaar peren in het groentevak van de koelkast. Om te voelen of een peer voldoende rijp is,
    voelt u best net onder de steelinplanting. Om de kleur van een geschilde of
    versneden peer mooi te houden, gebruikt u best wat citroensap.

    Bereiding

    Peren zijn heerlijk in slaatjes en gebak, omdat ze zo knapperig zijn en fris smaken.
    U kan ze ook stoven of pocheren. Verder kan u ze gebruiken als versiering,
    u kan ze uithollen en het steeltje aan de peren laten, u kan peren ook opvullen.

    Peren zijn o.a. lekker in combinatie met vis, vlees, konijn en bij de bereiding van zoete desserts.

    De peersoorten Triomphe de Vienne en Beurré Hardy zijn eerder dessertperen, maar kunnen ook
    als stoofpeer worden gebruikt. De Durondeau is een heerlijke dessertpeer die u best vanaf oktober koopt.

    Gezondheid

    In het kruidenboek van Lobelius uit 1554 werden 3 bladzijden
    aan de peren besteed, en dat is even veel als aan de appels.

    Er staat dat peren "voedzamer zijn dan appelen". "Zoete peren bevorderen de eetlust, verruimen
    de keel en lessen de dorst". Peren hebben een regulerende invloed op de stoelgang.
    Dat wist men toen reeds. Nu weten wij echter, dat alle voeding die voor menselijke consumptie
    in aanmerking komt, (rijp fruit & groenten) dat doet. En dat de dagelijkse consumptie
    van fruit essentieel is voor een normale en regelmatige stoelgang.

    Door het bevorderen van de zenuwactiviteit zijn peren ideale voeding voor wie zich op
    intellectueel niveau begeeft want de meeste peren bevatten heel wat natuurlijke suiker. Voor scholieren
    in examentijd en voor iedereen die veel eist van zijn zenuwen, zouden peren niet op het menu
    mogen ontbreken. Zoals al het plantaardige voedsel bevatten peren veel kalium. Kalium geldt als een
    inwendig reinigingsmiddel (voor de spijsvertering) en neutraliseert teveel aan maagzuur.
    Daarenboven werkt kalium normaliserend op de hartspier en
    speelt een rol ter voorkoming van hoge bloeddruk.

    Peren activeren de werking van de dikke darm, maar men mag ze niet als dessert eten,
    zoals dit geldt voor iedere fruitsoort. Dit is een primaire combinatieregel.

    Maak een sappige maaltijd van de peren van het seizoen (er zijn er heel wat), of eet ze samen met andere
    zoete of half-zure vruchten. Op te merken is de aanwezigheid van magnesium: wie regelmatig peren
    eet, zal met dit mineraal zeker geen problemen hebben en behoedt zichzelf voor een hele reeks nare kwalen
    die iets met magnesium te maken hebben: het gros van het verdedigingsmechanisme en de suikerstofwisseling.

    We weten allemaal, dat een rijpe peer, naast overvloedig sappig, ook erg zoet kan zijn. Het suikergehalte
    kan zeer verschillend zijn, maar de meeste tafelperen kunnen in rijpe toestand tot de verse zoete
    vruchten gerekend worden met een suikergehalte tussen 14 en 21 %. Een halve kilo peren bevatten
    snel 100 gr. natuurlijke suikers en zorgen voor een overvloed aan energie.
    Al of niet in kombinatie met ander fruit zorgt dit voor een goede start van de dag.

    Peren kunnen ook gedroogd worden. Men vindt ze minder vaak in de handel. Vraag erom,
    ze zijn zeker te koop in de natuurwinkel en één of twee gedroogde peren kunnen een prima energie-aanvulling
    zijn halfweg de voormiddag. Gedroogde peren verteren echter wel een stuk beter als je ze vooraf weekt.
    In het andere geval moet je ze heel lang in de mond laten zwellen. Zo heb je er ook heel lang plezier aan.
    Nog een tip : Gedroogde boerenperen, zouden, mits dagelijks gegeten
    een oplossing kunnen bieden bij bloedarmoede.

    Voedingswaarde

    De gemakkelijk opneembare suikers, in kombinatie met het natuurlijke calcium dat eveneens
    gemakkelijk wordt opgenomen, maken de peer tot een vrucht met bijzondere betekenis.
    Het is zeker geen kalkrover, zoals de gebruikelijke snoepjes , maar levend voedsel, recht uit het paradijs.

    Peren rekenen ernstig af met diarree.
    Zelfs hardnekkige diarree wil nogal eens wijken voor een perenkuur.

    Een perenkuur werd vroeger meer aanbevolen als leverversterkende herstelkuur.
    Het eten van peren activeert de galblaas en de pancreas. In het begin van een perenkuur kunnen dan wel
    krachtige bijverschijnselen optreden, doch die zijn niet abnormaal.
    De gebruikelijke reinigingsverschijnselen kunnen hierbij net zoveel aan bod komen.

    Vooral de kweepeer is bekend als middel tegen diarree (door zijn licht samentrekkende werking).
    Goed rijpe kweepeer kan, in kleine stukjes gesneden, gegeten worden. Het eten van enkele stukjes kweepeer,
    meerdere malen per dag, is nuttig bij mondaandoeningen, tandvleesbloedingen en bij aambeien.
    Meestal worden kweeperen gestoofd of samen met appel geraspt gegeten.

    Nu is het zo, dat alle kwalen een oorsprong hebben. Diarree komt niet vanzelf. Meestal ligt er een ernstige
    voedingsfout aan de basis van deze kwaal. Deze dient dan bijgevolg te worden vermeden.
    Zo geldt dat ook voor lever- en/of pancreasproblemen.
    Als een orgaan ziek is, dan moeten alle nodige maatregelen genomen worden om het gezond te maken.

    Heel wat peren heben een ruwe schil. Het verdient aanbeveling om dergelijke peren te schillen.
    Het is een verkeerd idee, dat schillen als 'ballast' moeten dienen. Zelfs het vruchtvlees van de
    geschilde peer bevat nog steeds 2 % cellulose. Bij de gedroogde peer kan dit oplopen tot 5 %.
    Weinig voedingsmiddelen zullen dit evenaren. Voor sommige mensen met een gevoelige vertering
    kan dit zelfs té veel zijn, waardoor ze slechts matig gebruik moeten maken van peren.

    Er zijn oneindig veel soorten peren. Probeer ze één voor één.
    Tijdens de herfst en de winter zal je ze niet willen missen.

     

     Voedingswaarde per 100 g
     Energie  179 kJ
     42 kcal
     Voedingsvezels  2,1 g
     Koolhydraten  10 mg
     Eiwitten  0,5 g
     Vitamine C  4 mg

    Recepten

    Peer voorgerecht ; vleesgerechten

     Ham met gepocheerde peren

    Peer hoofdgerecht ; vleesgerechten

     Kippenfilet met peren
     Konijnenfilets met peren en blauwgeaderde kaas
     Reebokmignonnettes met Arboiswijn en vlierbes
     Spieringkotelet in biersaus met gegrilde peertjes
     Varkenskoteletten met rookspek en peren


    Peer desserten ; vegetarisch

     In wijn gepocheerde peren
     Perentaart
     Zoete gevulde peer

    Spreuken & gezegden :

    De peer zijn. (de dupe zijn)
    Een appelboom kan geen peren voortbrengen.
    Een rijpe peer valt dikwijls in de drek.
    Met de gebakken peren zitten.
    Je bent zo'n peer !


     






    Share


    28-04-2011, 00:00 geschreven door Peter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezondheid.
    25-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De druif.

    De druif
    (Vitis vinifera)
     

     Bron van : Natuurlijke suikers, krachtige flavonoïden, vitamine C.

    Wereldwijd bestaan er talloze druivenvariëteiten waarvan de meeste bestemd zijn voor de wijnbouw.
    De populairste wijndruiven zijn de ‘Cabernet Sauvignon’, de ‘Pinot Noir’, de ‘Syrah’
    en de ‘Merlot’ voor rode wijn, en de ‘Riesling’, de ‘Chardonnay’, de ‘Sémillon’,
    de ‘Sauvignon blanc’ en de ‘Chenin blanc’ voor witte wijn.Daarnaast zijn er
    druiven die speciaal voor rechtstreekse consumptie worden geteeld.
    De bekendste Belgische druivensoorten zijn de ‘Baidor’, ‘Canon Hall’ en ‘Muscat’
    voor de witte druiven en de ‘Leopold III’, ‘Colman’, ‘Ribier’ en ‘Royal’ voor de blauwe druiven.
    Er zijn ook druiven zonder pitten. De bekendste soorten zijn de
    ‘Thompson’ de ‘Seedless’ en de ‘Sultana’.
    Zie ook hier voor andere druivenvariëteiten.

     Aankopen

    De beste periode om druiven te kopen, loopt van eind augustus tot eind oktober.
    Druiven moeten bij aankoop volledig ongeschonden zijn. De aanwezigheid van een donslaagje,
    dat typisch is voor de Belgische druiven, wijst erop dat de druiven
    niet bespoten zijn. Deze druiven hoeft u ook niet te wassen.Druiven zijn erg kwetsbaar.
    Neem ze dus steeds bij de steel en raak de vruchten zelf zo weinig mogelijk aan.

     Bewaren

    U bewaart druiven het best in de koelkast. Gewikkeld in geperforeerd papier zijn ze tot 5
    dagen houdbaar. Druiven kunnen ook perfect in de diepvries worden
    bewaard om ze later in warme bereidingen te gebruiken.

    Gezondheid

    Druiven zijn rijk aan druivensuiker en leveren bijgevolg flink wat onmiddellijk bruikbare energie.
    Druiven bevatten ook veel organische zuren en vitamines uit de B-groep.
    Door de aanwezigheid van polyfenolen zijn druiven ook goed voor hart- en bloedvaten.
    Als u gevoelige darmen heeft, kan u best de schil en de pitten verwijderen.

    De druivenkuur van Johanna Brandt is het inspirerende verhaal van de Zuid Afrikaanse
    vrouw die een haast hopeloos gevecht tegen haar maagkanker vocht...
    tot ze het ware geneesmiddel vond: zongerijpte druiven.


     

     Voedingswaarde per 100 g

     energie

     297 kJ / 71 kcal

     water

     81,0 g

     druivensuiker

     15 - 20 g

     vet

     0,58 g

     kalium

     192 mg

     vitamine C

     4 - 10 mg

     fosfor

     20 mg

     calcium

     18 mg

     magnesium

     7 mg



    • Zoeken naar recepten met : druiven


      Op uw gezondheid!



    • Share


      25-04-2011, 12:22 geschreven door Peter  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Gezondheid.
      22-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Nieuw wapen in de strijd tegen malaria.



      Wetenschappers van het Imperial College London en de University of Washington hebben
      een manier gevonden om grote populaties van malariamuggen genetisch te manipuleren,
      zodat de verspreiding van de dodelijke ziekte drastisch verminderd wordt.
      Ze ontdekten dat het voldoende is om veranderingen in het genetisch materiaal van een
      paar muggen aan te brengen om deze in een paar generaties over grote groepen te verspreiden.
      De muggen zijn daarna minder goed in staat om malaria over te brengen. De experimenten
      werden uitgevoerd met muggen in een laboratorium, maar uiteindelijk is het de bedoeling
      om dit bij muggen in het wild te doen.

      Malaria is een infectieziekte die meer dan 240 miljoen mensen per jaar treft, en jaarlijks sterven
      er 850.000. Veel van hen zijn kinderen in Afrika. Van de bijna 3.500 soorten muggen in de
      wereld, brengen er slechts een paar de malariaparasiet over.
      De onderzoekers richten zich dan ook op de meest gevaarlijke soorten.



      Bron : http://www.welingelichtekringen.nl/



      Share

      22-04-2011, 20:50 geschreven door Peter  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Gezondheid.
      20-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Waarom is gezond leven toch zo moeilijk?

      Gezondheid!!

      We leven lang niet zo gezond als we zouden willen, ook al is er overal informatie verkrijgbaar
      over wat je wel en niet moet doen en laten. Niets blijkt echter zo moeilijk als je gedrag
      veranderen. In het omslagverhaal van Ode's aprilnummer legt Ivan Wolffers,
      auteur van het boek Gezond: de mens, zijn gezondheid en de gezondheidszorg uit wat er anders
      kan in onze gezondheidszorg, waarom het zo moeilijk is om gewoontes te veranderen en hoe we dat
      toch voor elkaar kunnen krijgen. Plus: Hoe word je je bewust van je gezondheid en gewoontes in 5 stappen.
       
      Samen staan we gezond.

      Alle informatie in de vorm van voorlichtingen en overheidscampagnes ten spijt zijn we
      als volk nog lang niet zo gezond als we zouden willen. We maken vaak keuzes die
      niet in overeenstemming zijn met onze informatie. Blijkbaar wordt gedrag niet uitsluitend
      bepaald door kennis. Wat is dan wel de basis van een goede gezondheidszorg? Ivan Wolffers,
      auteur van het boek Gezond: de mens, zijn gezondheid en de gezondheidszorg stelt dat we
      allereerst de mensen zelf moeten betrekken bij het oplossen van de problemen in hun gemeenschap.
      Wij hechten belang aan transparantie, betrokkenheid en betrouwbare informatie, maar in de
      praktijk van de gezondheidszorg wordt dat allemaal vergeten.
      In de praktijk is het eenvoudiger een financiering te krijgen voor een plan bedacht door
      professionals dan voor iets waarbij de eindgebruikers betrokken zijn.

      Er is veel meer nodig dan alleen informatie, en ook betrokkenheid alleen is niet genoeg.
      Voor een echte gedragsverandering moeten mensen leren dat het over hen gaat.
      Bewustwording dus.
      Ivan Wolffers onderzoekt hoe we zo’n werkelijke gedragsverandering
      kunnen bereiken en welke factoren daarin allemaal van belang zijn.

       Lees verder bij de Bron.




      Share

      20-04-2011, 17:58 geschreven door Peter  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Gezondheid.
      18-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De citroen.

      De citroen
      (Citrus Limon)


      Bron van : Bioflavonoïden, limoneen, kalium, vitaline C.

      Citroenen behoren tot de familie van de citrusvruchten. Citroenen zijn geel en hebben
      een erg zure smaak, vaak zelfs te zuur om zo op te eten.
      Men maakt vooral gebruik van het sap en van de citroenschil.

        Aankopen

      Let er bij het aankopen op dat de citroen stevig is en een mooi gave schil heeft.

      Bewaren

      Citroenen kan u wekenlang bewaren in het groentevak in uw koelkast, zonder dat ze
      haar sappigheid verliest. Wanneer u een reeds versneden citroen wilt bewaren, legt u
      deze met het snijvlak naar boven, zonder verpakking.
      De citroen vormt zelf een laagje dat uitdrogen voorkomt.

      Bereiding

      Citroenen bevatten heel veel sap dat onder meer gebruikt kan worden voor de bereiding
      dranken, sauzen of om het verkleuren van groenten en fruit tegen te gaan.
      De citroenschil wordt vaak geraspt en verwerkt in gerechten.

      Gezondheid

      Zowel de citroenschil als de vrucht zelf, bevat veel vitaminen en voedingsstoffen.
      Citrus vruchten zoals sinasappelen, mandarijnen, grapefruits, limoenen en citroenen
      bevatten een hoge concentratie Vitamine C. Vitamine C heet ook wel een absorberen zuur.
      Vitamine C bevat vet verbrandende kwaliteiten. Vitamine C verminderd de effectiviteit van vet.
      Het kan vet vloeibaar maken en verdunnen. Door vet te verdunnen wordt het minder effectief
      en makkelijker uit het lichaam te spoelen. Vitamine C werkt ook tegen cholesterol
      ophopingen, het kan het verbranden en het maakt het cholesterol moeilijker
      om te vormen in bloedvaten. Verder zorgen citrus vruchten voor een goede werking van
      ons metabolisme, en vergroot de mogelijkheid van vet af te komen.

       Voedingswaarde per 100 g
       Energie  29 kcal
       121 kJ
       Vezels  2,8 g
       Koolhydraten  9,32 g
       Vet  0,30 g
       Eiwit  1,10 g
       Water  88,98 g
       Calcium  26 mg
       IJzer  0,60 mg
       Magnesium  8 mg
       Vitamine C  53,0 mg

        

       Voedingswaarde per 100 g citroenschil
       Energie  47 kcal
       197 kJ
       Vezels  10,6 g
       Koolhydraten  16 g
       Vet  0,30 g
       Eiwit  1,50 g
       Water  81,60 g
       Calcium  134 mg
       IJzer  0,80 mg
       Magnesium  15 mg
       Vitamine C  129 mg

      Recepten top van dit product :

      Zoeken naar recepten met : citroen




       Spreuken & gezegden : 

      Iemand knollen voor citroenen verkopen.
      Hij trekt een gezicht als een citroen.
      Als een citroen uitknijpen.
      Zo geel als een citroen.



      Share

      18-04-2011, 21:00 geschreven door Peter  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Gezondheid.
      16-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wordt flexitarier.



      Natuur & Milieu wil de grote groep mensen met een gevarieerd eetpatroon beter bedienen en start daarom vandaag een campagne voor flexitariërs. Op de website www.ikbenflexitarier.nl zijn al 400 alternatieven voor vlees te vinden.

      Vlees is lekker, maar heeft ook een keerzijde. De consumptie van één kilo rundvlees veroorzaakt de CO2-uitstoot van 169 autokilometers en gebruikt evenveel grond als een flinke achtertuin. Wereldwijd draagt de veehouderij voor 30 procent bij aan het verlies van dieren- en plantensoorten. Daarom is het belangrijk dat we minder vlees gaan eten en vaker kiezen voor duurzame, plantaardige alternatieven. Dat is goed voor de natuur en het milieu, maar ook voor het welzijn van dieren en de gezondheid van mensen. Een verhoogde consumptie van rood vlees geeft onder andere meer kans op hart- en vaatziekten.  Zo is het risico op hartziekten, zoals een hartaanval, 37% lager bij mannelijke vegetariers vergeleken met mannelijke niet-vegetariers.

      Er is wereldwijd veel milieuwinst te boeken als mensen wat minder vlees gaan eten. En gelukkig blijkt dat er al een aanzienlijke groep mensen is die een of meer dagen in de week geen vlees eet: de flexitariërs.  Flexitariërs, en mensen die dat willen worden, worden nu echter nog gebrekkig bediend door de markt en daardoor eten ze minder duurzaam en gezond dan ze zouden willen en kunnen.
      87% van de Nederlanders eet niet elke dag vlees.
      Tweederde vindt vlees meer luxe dan noodzaak. Dit blijkt uit onderzoek van Bureau Motivaction in opdracht van Natuur & Milieu.
      Verder blijkt dat:

      55% van de Nederlanders vaker vleesvervangers zou eten als ze lekkerder waren
      48% een uitgebreider aanbod van vleesvervangers wil
      slechts 28% vindt dat het aanbod vleesloze gerechten in restaurants voldoende  is
      het rapportcijfer voor het aanbod vleesvervangers in de vier grootste supermarkten varieert tussen een 7.1 voor Albert Heijn en een 5,5 voor de,Aldi.  Middenmoters zijn Lidl met een 6 en C1000 met een 6,6.

      Natuur & Milieu wil het leven van flexitariërs en mensen die dat zouden willen worden, makkelijker maken.  Op de website flexitarier.nl  vinden zij een overzichtelijk aanbod van 400 vleesvervangers de winkels waar deze producten te koop zijn, plus lekkere recepten en aanbiedingen. Mensen kunnen producten en recepten beoordelen en zelf recepten en informatie over nieuwe producten doorgeven.

      Ook gaat Natuur & Milieu samen met supermarkten zorgen voor een uitgebreider en aantrekkelijker aanbod van vleesvervangers. Zodat het voor steeds meer mensen makkelijker wordt om minimaal twee dagen per week vlees te vervangen door een lekker en gezond alternatief.


      Bron : http://www.duurzaamnieuws.nl/


      Share


      16-04-2011, 19:35 geschreven door Peter  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Gezondheid.
      14-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De appel.



       

      (Malus)

       Bron van : Carotenen, pectine, kalium, vitamine C.

      In de top-tien van de meestgegeten fruitsoorten neemt de appel de eerste plaats in. Er bestaat een ruime keuze aan appelsoorten. Voor iedere smaak en iedere bereiding is er wel een aparte soort.

      De Jonagold (september tot juli) is een van de beste appelrassen. Eigenlijk is het een kruising tussen de Golden Delicious en de Jonathan. Het is een dikke vrucht met een felle, oranjerode blos op een geelgroene achtergrond. Het vruchtvlees heeft een lichtgele kleur en is stevig en sappig. Deze appel is een typische dessertappel. De Jonagold heeft een rood broertje dat de Jonagored genoemd wordt.

      De Boskoop (september tot april) is een dikke ruwe grijsgroene appel met roestkleur. Deze appel is geliefd als handappel, maar wordt ook veelvuldig in de keuken gebruikt. Geen enkel ander ras bevat zoveel vitamine C, vruchtzuren en suikers.

      De Golden Delicious (september tot juli) is een stevige groene appel die na de pluk goudgeel kleurt. Het vruchtvlees is geel van kleur en is knapperig. Deze appel wordt zoeter naarmate hij langer bewaard wordt. Dit is een typische tafelappel.

      De Elstar (augustus tot mei) is een kruising tussen de Golden Delicious en de Ingrid Marie. Het is een geelrood gekleurde appel met een lichtzoete smaak. Deze appel wordt uit de hand gegeten.

      De James Grieve (augustus tot oktober) is een grote, geelachtige appel met scherpe rode strepen. Deze appel is niet geschikt voor lange bewaring. Hij wordt namelijk vlug melig. Hij wordt zowel uit de hand gegeten als voor appelmoes gebruikt.

      De Cox's Orange Pippin (september tot februari) wordt 'de koning van het appelrijk' genoemd. De vrucht is klein tot middelgroot. De appel heeft een oranjegele kleur die overgoten is met rood. Het vruchtvlees is geel en zeer sappig.

      Aankopen

      Zorg er steeds voor dat u stevige en ongedeukte appels koopt zonder bruine vlekken. De vlek is het gevolg van onzachte behandeling van de appel. Bovendien loopt deze vlek verder in het vruchtvlees

      Er bestaat een speciaal keurmerk voor groenten en fruit van topkwaliteit: Flandria . Tot de Flandria-korf behoren naast de appel ook nog tomaten, witloof, komkommer, aubergine, paprika, courgette, snijbonen, bloemkool, broccoli, prei, serresla en peer.

      Bewaren

      Bewaar appels in het groentevak van de koelkast. Als ze nog niet helemaal rijp en te hard zijn, kunnen ze in de fruitkorf nog wat narijpen.

      Bereiding

      Appels zijn heerlijk in allerlei slaatjes en fruitsalades of andere koude desserten. Gebruik wat citroensap om de bruinkleuring van het vruchtvlees tegen te gaan. Ook in warme bereidingen en gebak komt de appel goed tot zijn recht. Zorg er wel voor dat de appelpartjes niet in te kleine stukjes worden gesneden of te lang worden verwarmd, want dan kookt u ze tot moes.

      De appel is uiteraard ook een uitstekend tussendoortje dat bovendien de mond verfrist.

      Gezondheid

      -‘An apple a day keeps the doctor away’. Deze oude spreuk zegt eigenlijk alles over de appel: appels zijn rijk aan vitamine C en bevatten zeer veel vezelstoffen. Bovendien wordt aan de appel een cholesterol-verlagend effect toegeschreven.
      De appel is ook weefselvernieuwend.  Dat het een gezonde vrucht is die vooral in ons land groeit is alom bekend. Een appel wekt de eetlust op, doet urineren, lost nierstenen op, laxeert en reinigt het lichaam, kalmeert maagklachten, ontsmet de darmen en stimuleert de lever.

      - Het is voor oudere mensen heel goed om dagelijks een appel te eten. Doe dat vooral voor een maaltijd en niet als toetje. Door de lichte verteerbaarheid gaat de appel gisten als hij na de maaltijd wordt genomen. Wie kent niet de goede werking van geraspte appel tegen diarree. Vooral oudere mensen, die last van jicht of reumatiek hebben, doen er goed aan om in plaats van gewonen azijn, appelazijn te gebruiken. Het appelzuur lost namelijk het urinezuur afkomstig van vleesconsumptie op. Voor veel mensen is het verstandiger om het vlees gebruik wat te minderen. Je hebt heus niet elke dag vlees nodig. Dat geldt juist wel voor de appel.. Een recent onderzoek heeft een aantal feiten aan het licht gebracht over de werking van appels (met schil) op tumoren

      - De fruitboer verkoopt meer gezondheid dan de drogist: in zijn appels zitten stoffen die veel rigoureuzer tegen kanker beschermen dan de meest geconcentreerde vitaminepil. Red Delicious, waar per ons maar 5.7 milligram vitamine C in zit, heeft een antioxidatieve werking (bescherming tegen agressieve zuurstofmoleculen) die vergelijkbaar is met die van een pil met 1500 mg vitamine C.

      - Amerikaanse onderzoekers openbaren deze zoveelste waarheid over gezonde voeding.
      Het is niet de vitamine C in de appel die het doet, maar een combinatie van verschillende stoffen (flavanoïden en fenolen), samen bekend als de fytochemicaliën. Ze zitten vooral in de schil.

      Dat ze beschermen bewees een experiment waarbij zowel tumorcellen uit de darm als lever aan een extract uit het appelvlees en uit de schil werden blootgesteld. De celdeling werd overduidelijk geremd, door de schil iets meer dan door het vlees. De natuur, in casu de groenteboer, levert hier een beduidend effectiever middel dan de fabrikant van voedingssupplementen, garanderen de onderzoekers.




       Voedingswaarde per 100 g
       Energie  170 kJ
       40 kcal
       Voedingsvezels  2,3 g
       Koolhydraten  10 mg
       Vitamine C  10 mg

      Recepten

      Zoeken naar recepten met : appel

      Spreuken & gezegden :

      Als de appel rijp is, valt hij, al is 't ook in een moddersloot.
      Als het appeltje rijp is, valt het vanzelf.
      De kinderen hebben last van het appelmannetje. (ze zijn ziek)
      De mooiste appels hangen het hoogst.
      Die appels vaart, ook appels eet.
      Die zijn lichaam bewaart, bewaart geen rotte appel.
      Een appelboom kan geen peren voortbrengen.
      Een appel die bedorven is, schendt al wat in de korven is.
      Eén rotte appel in den mande, maakt al 't gave ooit te schande.
      Een schip met zure appels.
      Een appel valt nooit ver van de boom.
      Een appeltje voor de dorst bewaren.
      Het is beter een appel gegeven dan gegeten.
      Hij is er gezien als een rotte appel bij de groenvrouw.
      Hij heeft van de boom der kennis gegeten.
      Iedere appel smaakt boomig.
      Iemand liefhebben als de appel zijner ogen.
      In een zure appel bijten.
      Ik heb een appeltje met hem te schillen.
      Jij bent mijn oogappeltje.
      Je kunt geen appels met peren vergelijken.
      Schone appels zijn ook wel zuur.
      Voor een appel en een ei verkopen.
      Zij kreeg een appelflauwte. (zij viel in zwijm maar het had niet veel te betekenen.)
      Zijn woorden zijn gouden appelen in zilveren schalen.







      Share


      14-04-2011, 20:24 geschreven door Peter  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Gezondheid.
      13-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De aardbei.

      De aardbei
      Fragaria )



       Bron van : Artritisremmende fytochemicaliën en béta-caroteen.


      De aardbei  is een doorlevende, kruidachtige plant die verschillende jaren oud kan worden. In de praktijk is het meestal een éénjarige teelt. De rode vrucht van de plant, die "welriekend" betekent, is een van de meest geliefde kleinfruitsoorten.

      Op dit ogenblik is er een ruime keuze aan aardbeivariëteiten. Goede aardbeisoorten zijn Gorella (een oud en gekend ras dat zeer goede vruchten geeft), Elsanta (rijpt iets later dan Gorella, geeft goede, harde bessen die enkele dagen aan de struik kunnen blijven hangen, maar is nogal gevoelig voor verschillende ziekten) en Bogota (een late soort). Selva (een harde bes) en Rapella (zeer produktief maar met kleine vruchten) zijn minder fijn van smaak.) met ieder zijn eigen specifieke kwaliteit- en smaakeigenschappen.  De topper van het aardbeienassortiment is de variëteit Elsanta die ook voor het grootste gedeelte van de aanvoer zorgt.  Een andere belangrijke variëteit is Darselect.

       Aankopen

      Aardbeien zijn verkrijgbaar vanaf eind maart.  Het zijn producten die geteeld werden in verwarmde serres.  In de maand mei komen de aardbeien die geteeld werden onder plastiektunnels en in de maand juni volgen de aardbeien van de vollegrond. In deze periode situeert zich ook het hoofdseizoen.  Door moderne teelttechnieken zijn onze telers er evenwel in geslaagd verse aardbeien aan te bieden tot het einde van het jaar.

      Aardbeien moeten stevig zijn en er glanzend fris en helder rood uitzien.  Matte of zachte vruchten zijn meestal overrijp.  Aardbeien kunnen niet tegen warmte of langdurig transport en krijgen snel plekken die gaan rotten.


      Bewaren

      Bewaar aardbeien steeds droog en koel en met de kroontjes nog aan de vrucht.  Verwijder vruchten met weke plekken.  Invriezen is mogelijk, maar de vruchten zijn dan alleen nog geschikt om te verwerken tot coulis, jam, siroop. Eens ontdooid hebben ze hun mooie kleur en appetijtelijk uitzicht verloren.

      Bereiding

      Voor gebruik mogen de aardbeien voorzichtig worden gespoeld.  Het is raadzaam om het kroontje pas na het spoelen te verwijderen.  Zo voorkomt men dat de vrucht teveel water opneemt en aan aroma verliest.  Laat de aardbeien na het spoelen in een vergiet uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.  Aardbeien worden in allerlei variaties en combinaties klaargemaakt.  Liefhebbers zweren echter bij puur natuur.  U kan de zoete vruchten ook eten met suiker, yoghurt, verse kaas, ijs, pudding en slagroom of besprenkelen met likeur.  Ze zijn heel geschikt voor chocoladefondue, in een fruitsla of in de vorm van vruchtenijs, siroop, sorbets, melkdranken en als beleg op taart en gebakjes.

      Sommige mensen kunnen allergisch reageren op aardbeien.  Soms volstaat het de aardbeien te spoelen met warm water om dit probleem op te lossen.

      Enkele vlugge tips

      Snel snoepje
      Dompel de gewassen en uitgelekte aardbeien stuk voor stuk in gesmolten chocolade en laat de chocolade opstijven. Het aardbeisnoepje is dan klaar om van te smullen.

      Aardbeiazijn
      Snijd enkele aardbeien in stukjes en laat die in natuurazijn (7% zuurtegraad) glijden. Na enkele dagen beginnen de stukjes hun kleur en aroma af te geven en je krijgt een heerlijke azijn die een parfum geeft aan vinaigrettes en bepaalde visgerechten.

      Ijsblokjes
      Leg in elk vakje van een ijsblokjesla een hele of een stukje aardbei, vul met water en vries in. Zo'n blokje is een zomerse attentie in limonade, water of cocktail.

      Aardbeisiroop
      Snijd de gespoelde aardbeien in stukjes, strooi er royaal suiker over. Laat enkele uren trekken. De aardbeien geven hun sap af en dat is heel lekker over roomijs, bij melk, yoghurt, karnemelk, pudding, enz…


      Gezondheid

      De vrucht van de aardbeiplant bevat etherische olie, vruchtensuikers, pectine, anthocyaan glycosiden en zwavelachtige stoffen. Naast vitamine C, B1, B2 en A weet ze er ook nog calcium, natrium, ijzer, fosfor, zwavel, kiezelzuur en jodium in te stoppen, bovendien zijn ze caloriearm. Een heleboel dus, voor zo’n feestelijke zomergroet.

      Aardbeien zorgen voor wittere tanden en gaan tandsteen tegen.

      Geneeskrachtig stelt het ook nog wat voor. Ze is sterk bloedreinigend, licht laxerend en opbouwend. Ze heeft een stimulerende werking op nieren, lever en stofwisseling en kan als aardbeienkuur ingezet worden bij artritis, reuma en jicht. De aardbei heeft een versterkende werking op hart en vaten. Ze is bloeddrukverlagend en kan bovendien ingezet worden als middel bij bloedarmoede en circulatieproblemen.

      Wel belangrijk is het volgende: de geneeskracht komt alleen tevoorschijn indien er géén suiker wordt gebruikt. Ook de manier van telen is bepalend. Een plant die veelvuldig bewerkt is met gewas "bescherming" kan qua geneeskracht niet tippen aan een biologische en/of natuurlijke aardbei. Eigenlijk zou je ze gewoon zelf in de tuin moeten hebben. De gewone aarbei heeft wat meer de ruimte nodig maar een bosaardbei doet het prima als onderbegroeiing in een border.

      Het blad van de aardbei plant bevat veel looistoffen en werkt, net als dat van vele andere roosachtigen versterkend, opbouwend en wondhelend. Door haar (mild) samentrekkende werking is ze ook in te zetten bij diarree. Thee, gezet van het blad blijft vrij licht van kleur maar smaakt heerlijk. Wat verse blaadjes in een pot, heet water erop, vijf minuten laten trekken en genieten maar.


       

       Voedingswaarde per 100 g
       Calorieën  23
       Vezels  2 g
       Koolhydraten  5 g
       Vet  0 g
       Eiwit  1 g
       Water  31 g


       Recepten top van dit product :

      Zoeken naar recepten met : aardbeien

      Spreuken & gezegden :

      Geen ... dus heb ik zelf maar een gedichtje gemaakt dat gaat als volgt ;

      Het aardbei~feest.

      K'heb aardbeien gegeten,
      wat smaken ze toch goed.
      Hoeveel wil je niet weten,
      de kleur die was als bloed.

      Met suiker of met slagroom,
      is het een waar festijn.
      Ik eet ze zónder schroom ;
      t'moet maar zo goed niet zijn !

      Puur is wél gezonder,
      Calorieën tellen mee.
      Is het dan een wonder,
      dat ik nooit zeg 'nee' ?

      Men zegt ; ze staan voor Liefde,
      en ook nog voor Geluk,
      maar bovenal nog staan ze
      vóór de alledaagse druk.

      In sap, met an'dre dingen,
      als kiwi of ook druif,
      krijg ik de tintelingen,
      en wordt het wéér een fuif !

      Ze hebben ook een kroontje,
      dat hebben ze verdient,
      want zelfs in een danoontje
      zijn zij mijn beste vriend.

      Maar nu ga ik eens stoppen
      want k'heb weer plots de zin,
      mij nog eens vol te proppen
      zoals in het begin .........

      P.B. 2005


       


       



      Share


      13-04-2011, 00:00 geschreven door Peter  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Gezondheid.
      12-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Knuffelen als medicijn.

      Oxytocine staat al jaren bekend als het hormoon dat sociaal gedrag ontlokt (knuffelhormoon). Koppels die dit hormoon krijgen toegediend, blijken na de ruzie minder stresshormonen in hun bloed te hebben. Volgens recent Zwitsers onderzoek maken liefdeskoppels anders en vooral minder ruzie nadat ze het knuffelhormoon toegediend krijgen.

      Onderzoekers aan de universiteit van Zürich lieten 47 stellen tussen 20 en 50 jaar ruziemaken terwijl zij gefilmd werden. Wanneer ruziënde koppels het hormoon oxytocine kregen toegediend, verlaagde het stresshormoon cortisol in hun bloed en maakten zij anders ruzie. Zij lieten meer positief gedrag zien, luisterden beter naar elkaar en lachten vaker. Proefpersonen die een placebo kregen toegediend, waren meer bezig met het onderbreken en het bekritiseren van hun partner.


      Oxytocine doet nog veel meer. Zo blijkt het een prachtig sociaal hulpmiddel te zijn. Het grift ontluikende moeder- en vaderliefde in het geheugen en smeedt een hechte emotionele band tussen geliefden. Ook in contact met anderen doet het hormoon z’n werk: het verzwakt de natuurlijke neiging om anderen op afstand te houden. Oxytocine maakt ons minder bang en gestrest, waardoor we ons openstellen voor anderen. Daardoor worden we guller, minder wantrouwend en verhoogt het ons empathisch vermogen. En alsof het niet op kan verbetert oxytocine ook het leervermogen, verlaagt de bloeddruk, vermindert de productie van stresshormonen en zorgt voor een effectievere spijsvertering.

      Goed om te weten dat we de oxytocine-productie bewust kunnen stimuleren. Absoluut de moeite waard voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Hoe? Heel simpel: breng meer tijd door met mensen van wie je houdt, en geef je collega gerust wat vaker een stevige schouderklop. Neem vaker een warm bad of een massage, knuffel een baby, bedrijf de liefde. En installeer je op een zonnige middag prinsheerlijk met een koel glas rosé op terras of strand, in plaats van boodschappen te doen of uren achter de computer te zitten. Want ook lief en aardig zijn voor jezelf blijkt productie van het knuffelhormoon te stimuleren.


      En krijg je daardoor een conflict met je partner? Knuffelen maar weer...


      Bron : http://www.psychologisch.nu/



      Share

      12-04-2011, 15:43 geschreven door Peter  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
      Categorie:Gezondheid.
      11-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Koffie, koffie, lekker potje koffie, oh wat hou ik ervan!

      Alleen of in gezelschap, voor de échte koffieliefhebbers maakt het weinig verschil. Het zetten alleen heeft al iets magisch, en als je het doet op 'grootmoeders wijze' al helemaal. De koffiezetter geniet van het ritueel, én de warme koffiegeur die zomaar het hele huis weet te betoveren. Als kinderen hadden we 's morgens een beurtrol van wie de elektrische koffiemaler op z'n hoofd mocht houden als moeder de koffieboontjes tot gruis maalde, wát een zalig gevoel als je nog niet helemaal wakker was! Zelfs als kinderen geen koffie drinken is het "koffie-moment" een zalig ogenblik, iedereen genieten dus. Muziekje op de achtergrond, toen was dat meestal luisteren naar 'Arbeidsvitmamientjes', het intens aanvoelen van het prille begin van een veelbelovende dag, en de boterhammen die lagen te wachten.

      Redenen genoeg om enkele koffiebonen aan elkaar te rijgen.

        Hoe zet men nu in feite lekkere koffie?

        Is koffie nu gezond of niet?

        Alles over koffie.

        Een paar extra-gebrande boontjes :

        Een koffieboom draagt pas na ongeveer zes jaar zijn eerste bessen.
      De koffiebonen zelf zijn de zaden van de koffiebessen.

        Het woord 'koffie' stamt van het Arabische 'kahweh',
      wat 'kracht' of 'energie' betekent.

        Tegen de 9de eeuw werd koffie zowat overal in Perzie gedronken.
      Tegen de 15de eeuw was de drank over de hele moslimwereld populair.

        De Nederlanders begonnen in 1696 met de koffieteelt op
      het eiland Java, tegenwoordig een deel van Indonesie.

        Koffie bereikte het Europese continent in de vroege 17de eeuw.
      Lodewijk XIV en Paus Clemens VIII behoorden tot de eerste liefhebbers van het drankje.

        Het eerste Engelse koffiehuis, in Oxford, opende zijn deuren in 1650.
      Londen volgde een jaar later. Tegen 1700 telde de Engelse hoofdstad zowat 2000 koffiehuizen.

        Omstreeks 1700 stal Gabriel Mathieu de Clieu, een Frans marineofficier,
      een stek van de koninklijke koffieboom in de Parijse Jardin des Plantes.
      Hij trok ermee naar het Caraibische eiland Martinique, waar een
      halve eeuw later naar schatting reeds 18 miljoen koffiebomen bloeiden.

       De 17de-eeuwse Londense koffiehuizen stonden bekend als 'Penny Universities'.
      Voor de prijs van een kopje koffie kon je er in discussie treden met de
      kunstenaars, handelaars en dichters die zich er ophielden.
      In 1676 deed Charles II dan ook pogingen om de koffiehuizen te sluiten,
      omdat hij ze beschouwde als broeihaarden van politiek gekonkel.

        Bach componeerde een Koffiecantate als eerbetoon aan de drank.
      Ook Beethoven was een verwoed koffiedrinker, met een
      voorkeur voor een melange van 60 bonen per kopje.

        Tegen 1800 was Brazilie de grootste koffieproducent ter wereld.

        Honore de Balzac (1799-1850), de Franse realistische schrijver,
      zocht voor zijn werk inspiratie in meer dan 60 kopjes koffie per dag.

        Tijdens Wereldoorlog II werd Nescafe zo populair dat de volledige
      productie van de Amerikaanse fabriek (ongeveer een miljoen
      bussen per jaar) uitsluitend naar de krijgsmacht ging.




      Share

      11-04-2011, 00:00 geschreven door Peter  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Gezondheid.
      08-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Mediteren wérkt in geval van pijn!




      Geraak je maar niet verlost van helse pijnen? Ga dan eventjes mediteren. Mensen zouden na een meditatiesessie minder pijn voelen. Dat stelde een team van Amerikaanse wetenschappers vast.
      Zij zeggen dat mediteren zelfs een betere pijnstiller is dan morfine.
      De studie wijst uit dat pijn verdwijnt na een meditatiesessie van ongeveer 80 minuten. 15 proefpersonen zonder enige ervaring met mediteren werden tijdens een korte introductieles klaargestoomd om de juiste ademhalingstechnieken onder de knie te krijgen.
       
      Minder onplezierig en intens.

      Voor en na de sessie die 20 minuten duurde, drukten de wetenschappers een hitte-element (met een temperatuur van 48 graden Celsius) tegen de kuiten van de proefpersonen. Uit dat experiment blijkt dat de deelnemers deze pijnprikkel minder onplezierig en intens ervaren dan voor de meditatieles. Zij zouden zelfs minder pijn voelen dan bij het gebruik van pijnstillers.
      Om het experiment kracht bij te zetten werden er verschillende hersenscans uitgevoerd. Ook op de scans was het effect van de meditatie duidelijk te zien. Na het mediteren zagen de onderzoekers een verminderde activiteit in de hersendelen die pijn registreren. De delen van het brein die actief zijn bij verwerking van emoties en concentratie, lichtten daarentegen wel goed op.

      Bron : http://www.hln.be/


      Share  

      08-04-2011, 08:48 geschreven door Peter  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Gezondheid.
      14-03-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wat (w)eten we vandaag??

      Gisteren keken we naar de Panorama uitzending 'De vervaldatum' op Canvas.
      Ik was niet verbaasd! Waarschijnlijk omdat ik al meer aangaande voedsel heb gezien dan deze,
      toch wel uiterst informatieve reportage. Het is toch te hopen dat héél veel mensen dit hebben gezien,
      al was het maar ter herinnering .. men zou het o.a. naar mijn gedacht in alle scholen
      als lespakket moeten meegeven inplaats van andere minder belangrijke dingen.

      Bijvoorbeeld deze link waarvan mijn mond gaandeweg letterlijk openviel ..
      in het engels en bestaande uit meerdere afleveringen, maar heel goed verstaanbaar
      en écht de moeite waard om de hele reportage te zien.
      Evenals wat de nieuwe generatie als voorbeeld voor ons kan betekenen.
       Memorabel hieruit : "We can pay the farmer, or we can pay de hospital!"

      Maar het thema 'voedsel' houdt nog veel meer in dan massaproductie, overconsumptie en verkwisting,
      er zijn ook regels voor de al dan niet toegelaten ingredienten, waarmee men dikwijls ook een loopje neemt.
      Bekijk maar eens een filmpje over de Codex Alimentarius op YouTube.
      Gelukkig zijn er ook nog wakkere mensen!

      Wees moedig genoeg om je zelf weer graag te zien, wát anderen daarover ook mogen denken.

      Maar wat zou het allemaal, als je lichaamsvetdonor wordt en kans maakt op een gratis liposuctie
      om van het goedje voedsel te maken voor de derde-wereld landen!?
      Ongelooflijk, toch??

      Mijn filosofie hieromtrent?
      Lieve mensen .. maak dat je zo snel mogelijk een lapje grond ter beschikking hebt, en teel zoveel mogelijk zelf op natuurlijke basis, inclusief kippen, konijnen, duiven enz. naargelang de grootte en voorkeur. Een prima alternatief is om weer rechtstreeks bij de boer te kopen. Wees spaarzaam met wat je hebt en verbruikt, het is gewoon een kwestie van leefwijze of gewoonte. Leer ook jezelf weer tevreden te zijn met subtiele, kleine dingen, en ervaar dat het geluk enkel dáár in werkelijkheid te vinden is. Herinner je je weer dat 'moeilijke' of 'harde' tijden niet eens zó slecht waren, het is de voorloper van gelukkig zijn, van weer tevreden te zijn met JEZELF!
      Eigenlijk creeër je zelf zodoende een sneeuwbaleffect, en merk je relatief snel dat je toe komt met minder, dus moet je minder (gaan) werken. En zéker als je dat in een gemeenschap doet waarin de ene klus in ruil voor de andere een fantastische uitwerking heeft ;
      men heeft weer tijd voor elkaar, en het belangrijkste ; voor de kinderen.
      Wees niet bang voor het avontuur, een beetje honger kan geen kwaad ; het is de essentie van hoe we eigenlijk als mens ons leven zouden moeten invullen, luister maar eens naar je innerlijke ritme en vraag je af of dat normaal is. Neem alle tijd die jij nodig acht om terug in balans te komen, hoogstwaarschijnlijk zul je -zoals de meesten onder ons- moeten afremmen. Er zijn genoeg alternatieven om te kunnen beseffen dat bijv. zonder electriciteit zitten, niet zó nefast is als velen zouden denken. Beeldt het je maar eens in, het zou best eens oergezellig kunnen worden.
      Men maakt ons graag wijs dat we zonder 'hun' niet kunnen, maar het tegendeel is in der daad waar.
      Ik hoor het je al denken ... jij zit toch ook nog aan je peeceetje het miljeu te vervuilen, da's zeker waar, maar mocht je weten hoe ik leef én daarin gelukkig kan zijn, zou je het niet geloven. Het geeft me gewoon een kick om spaarzaam te zijn, en niet uit gierigheid, maar puur voor de natuur. Mijn 'Butterfly' moet zo min mogelijk negatieve 'effecten' hebben, da's mijn doel op deze wereld!
      Daaruitvolgend voel ik het als mijn plicht om dat ook uit te dragen, in de hoop op een positief effect.
      Ik zie God in de natuur, en Zij zorgt voor ons als we haar respecteren... daar kan je écht op vertrouwen!!

      k'Vraag mij af ; waarvoor kies JIJ als lezer op jouw peeceetje ?

      14-03-2011, 00:00 geschreven door Peter  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Gezondheid.
      09-03-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Update van 'Wat als cannabis kanker geneest?'
      Klik op de afbeelding om de link te volgen

      Terwijl de documentaire van 'What if Cannabis Cured Cancer' nog maar pas was verschenen, is hij vandaag al niet meer te bekijken (zie ook hier, en hier). Op Vimeo waar de docu oorspronkelijk werd geplaatst is de uitleg :

      "Sorry, "What if Cannabis Cured Cancer?" was deleted at 4:55:46 Tue Mar 8, 2011. Vimeo has removed or disabled access to the following material as a result of a third-party notification by Len Richmond Films claiming that this material is infringing: What if Cannabis Cured Cancer?. We have no more information about it on our mainframe or elsewhere."

      Nogtans was 'What if Cannabis Cured Cancer', samen met nog enkele andere docu's over hetzelfde thema, uiterst interessant, en zoals gisteren al gezegd ; een échte eye-opener, temeer omdat de heilzame krachten van cannabis door meerdere laboranten, dokters en professoren werden gestaafd.

      Raar toch???

      Gelukkig vond ik nog meerdere YouTube-docu's van een man (wiens naam me gisteren ontschoot) die ik al jaren geleden zijn boodschap zag verkondigen, en waarvan ik me nog afvroeg wat er van hem geworden is ; Rick Simpson dus.
      Hij is géén dokter, geen professor of laborant, maar zijn verhaal kan tellen!

      (Met nederlandse ondertitteling, en in verschillende delen)

      Na zware kwetsuren aan zijn hoofd in 1997, zocht Rick Simpson lindering door middel van het gebruik van medicinale hasj olie. Als Rick ontdekte dat de hasj olie (met hoge concentratie van T.H.C. ) kanker en andere ziektebeelden kon genezen, trachtte hij gratis dit gegeven aan zoveel mogelijk mensen in de praktijk bekend te maken, en genas hierdoor letterlijk honderden mensen van verschillende ziekten ... maar toen het verhaal publiekelijk werd, nam de lange arm van de wet zijn uitvinding af, en vervolgden Rick Simpson voor het bezit en verspreiding van marijuana, terwijl ze zodoende duizenden zieken van de voor hun geschikte medicijn afsneden.
      Toen hij in Amsterdam verbleef wegens een conventie, namen de Canadese autoriteiten zijn planten, tot zelfs meteen zijn hele huis in beslag. Simpson leeft nog steeds ergens in Amsterdam, terwijl het zijn enige bedoeling was om mensen met kanker te genezen door de helende kracht van zijn hasj olie.

      Extra informatieve link : http://jan.istiecool.nl/node/1010

      En nu maar hopen dat deze YouTube-docu's blijven bestaan, en dat mensen zich vragen beginnen stellen....

      Update 2 : Het weghalen van de originele documentaire van 'What if Cannabis Cured Cancer?' heeft bij nader inzicht met auteursrechten te maken, en is derhalve enkel nog als trailer te bekijken. Toch weerom doodjammer dat men zo'n belangrijke wetenschap niet gewoon vrijgeeft!

      09-03-2011, 13:48 geschreven door Peter  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Gezondheid.
      08-03-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wat als cannabis kanker geneest?
      Klik op de afbeelding om de link te volgen

      Kunnen de chemicaliën die we in marijuana aantreffen
      verschillende dodelijke kankertypen voorkomen, of zelfs genezen?

      Wetenschappers op het gebied van cannabinoids-onderzoek presenteren hier hun frapante ontdekkingen.

      'Wat als cannabis kanker geneest?' legt uit hoe we met z'n allen reeds zijn geboren met een vorm van marijuana in ons lichaam zelf. Als we bovendien marijuana consumeren, vormen de endocannabinoids waarmee we zijn geboren, samen met de gedegusteerde cannabinoids via bijv. een joint, een perfecte sleutel/slot-relatie. Daarbij wijzen ze op het feit dit gegeven kankercellen kan doden, zónder dat het de gezonde cellen in het lichaam aantast.
      Deze film is een sterke eye-opener wat betreft de toekomst van cannabis,
      en misschien ook wel de toekomst van medicijnen.

      'Wat als cannabis kanker geneest?' somt recente indrukwekkende wetenschappelijke bevindingen op van de beschermende effecten die nieuw ontdekt zijn in bepaalde bestanddelen van marijuana, en die met zekerheid een belangrijke rol zullen spelen in de toekomst van de geneeskunde.

      What if Cannabis Cured Cancer? from waywardeus on Vimeo.
      Bron : http://topdocumentaryfilms.com/what-if-cannabis-cured-cancer/





      De mensheid zit al aan de drugs sinds de oertijd

      Prostitutie heet het oudste beroep ter wereld te zijn, maar drugs dealen zou ook wel eens in aanmerking kunnen komen. Archeologen hebben opnieuw bewijs gevonden van systematisch drugsgebruik bij prehistorische mensen, dit keer in een grot in Spanje.

      Afgaande op muurschilderingen in de buurt van het Spaanse Villar del Humo blijkt dat de eerste Europeanen zich te goed deden aan Psilocybe hispanica, een paddestoel waar je gaat van hallucineren. De muurschilderingen zijn minstens 6.000 jaar oud. De ontdekking staat in New Scientist.

      Lees verder op HLN.

      08-03-2011, 17:08 geschreven door Peter  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Gezondheid.



       TRANSLATE

      English French German Spain
      Italian Dutch Russian Portuguese
      Japanese Korean Arabic Chinese Simplified






      °°° LIEFDE IS °°°




      Gastenboek
    • MELW
    • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
    • arganolie
    • Heey.
    • Waauw

      Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


      E-mail mij

      Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


      Blog als favoriet !



      Kies uw goed doel.
      klik

      Klik op de foto.




      Neem alle kleine beslissingen met je hersenen, de grote met je hart.

      *** 20 WAARDIGE WEETJES ***

      UNIVERSE~ATLAS
      LUCHT~KWALITEIT
      FIETS~ROUTES
      WORLD~CLOCK
      WORLD~O~METER
      WORLD~O~METER II
      WERELDWONDEREN~TV
      GEZONDHEID !
      KRUIDEN~VROUWTJE
      GEZONDHEIDS~HOEKJE
      OVER~LEVEN
      EARTH~VIEW
      DE~NATUURKALENDER
      SPACE~WEATHER
      SEISMIC~MONITOR
      SEISMOLOGIE.BE
      EMERGENCY~INFORMATION
      ORBIT~DIAGRAM
      RADIATIE~METER
      TED




      Samen Sterk!

      *** LEUKE LINKEN ***

      DIGITAL GENERATION
      RESTAURANT 'T KORENNAER
      TOEKOMST~MAIL
      BELGIË FM.
      VIRTUEEL~PRIKBORD
      SAMENWERKING
      BLAUWE~BALLEN
      ANIMUSIC
      PARKING SYSTEM



      Alleen in helder water zie je diepte.

      Download hier Zout en water, geschenken van Moeder Natuur.



      Wie zoekt, die vindt.

      *** ZEKER ZOEKEN ***





      Lichtpunt

      *** ALTERNATIEVE AGENDA ***

      WELINGELICHTE KRINGEN
      EARTH MATTERS
      DE NIEUWE TIJD
      DUURZAAM NIEUWS
      KENNIS LINK



      TIP~TOP!

      *** TOFFE TIPS ***





      Zo vrij als een vogel ....

      *** VREDIGE VREUGDE ***

      DAG VAN DE AARDE
      DAGELIJKSE GEDACHTE
      HAPPY NEWS
      BOND ZONDER NAAM
      LICHT~KINDEREN
      GEDICHTEN NL.
      HAPPINEZ
      SPIRITUEEL MAGAZINE


      Huidige maan



      Free counters!



      Ook Bloggen?

      *** BYZONDERE BLOGGERS ***

      BLOG TIPS
      ISABELLE
      NIEUWS UIT SINT-NIKLAAS
      NATUUR KORTENBERG
      JP'S PLANTENGIDS



      Muziek is de kortste weg naar het hart

      *** MAGISCHE MUZIEK ***

      FREE TO BE ME
      IMAGINE
      DA DA DAM
      COUNT ON ME
      STAND BY ME
      KERUNA
      DON'T WORRY - BE HAPPY
      SOMEWHERE...
      THREE LITTLE BIRDS
      GELUKKIG ZIJN
      GOLDIES
      MUSICAL JOURNEY
      SONG TEKSTEN


      Rondvraag / Poll
      Zal het in 2013 beter zijn?
      Zonder twijfel!
      Grotendeels
      Hetzelfde als nu
      Eerder slechter
      Archie-slecht!
      Totale chaos..
      Einde v/d wereld.
      Bekijk resultaat



      *** GEKKE GAMES ***

      KAT INSLUITEN
      TETRIS
      BUBBELS
      COLORS
      MEMORY CHECKER
      AIR HOCKEY
      PING PONG
      INSECT HUNTER
      ONTWIJKEN
      ZEESLAG
      ZOEK VERSCHILLEN
      SNAKE 3D
      SPACE VADERS
      PUZZELEN
      ZWINGO
      PACMAN


      Beoordeel dit blog
        Zeer goed
        Goed
        Voldoende
        Nog wat bijwerken
        Nog veel werk aan
       

      Laatste commentaren
    • blog (Johan )
          op De banaan
    • arganolie (arganolie)
          op Mensen worden aardiger
    • Moestuintje (Isabelle)
          op Een Makkelijke Moestuin voor iedereen!

    • Een interessant adres?



      Pagina geladen in ... sec.

      Share


      [ KIJK OOK EENS NAAR...[
      Over ons:
Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, komt op voor de rechten van kinderen wereldwijd en verbetert in 161 ontwikkelingslanden de levensomstandigheden van kinderen. Unicef Nederland geeft voorlichting over en werft fondsen voor het werk van Unicef internationaal en lobbyt voor naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind. Over ons:
Het WNF is de grootste onafhankelijke natuurbeschermingsorganisatie ter wereld. Met meer dan 600 projecten in bijna 100 landen werken we aan:
De bescherming van tropisch bos en ander oerbos; 
Het veiligstellen van ernstig bedreigde diersoorten; 
Het terugdringen van het broeikaseffect; 
Het beschermen van waterrijke natuurgebieden.
Over ons:
Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en andere mensenrechtendocumenten.
Amnesty wil: een wereld waarin mensen niet worden opgesloten alleen omdat zij anders zijn of anders denken; een wereld waarin mensen niet worden vermoord of verdwijnen alleen omdat zij anders zijn of anders denken; een wereld waarin politieke gevangenen een eerlijk proces krijgen; een wereld zonder martelingen en doodstraf; een wereld waarin mensen niet gedwongen worden te vluchten. Over ons:
Greenpeace is een internationale milieuorganisatie die door onderzoek, overleg en acties werkt aan een duurzaam evenwicht tussen mens en milieu. Greenpeace heeft vertegenwoordigingen in 40 landen. Overal ter wereld laat Greenpeace milieuproblemen zien en zoekt en stimuleert de organisatie oplossingen. Greenpeace doet onderzoek, overlegt met bedrijven en overheden en voert actie. De acties van Greenpeace zijn vaak spectaculair en altijd geweldloos. 
Over ons:
STOP AIDS NOW! is een samenwerkingsverband tussen het Aids Fonds, Hivos, ICCO, Cordaid en Novib, die erop is gericht de Nederlandse bijdrage aan de mondiale strijd tegen aids te vergroten en te verbeteren.

      ***BEDANKT VOOR UW BEZOEK EN TOT ZIENS***SCHÖNEN DANK FÜR IHREM BESUCH UND AUF WIEDERSEHEN***THANKS FOR YOUR VISIT AND SEE YOU SOON***MERCIE POUR VOTRE VISITE ET AU REVOIR***CRACIAS POR SU VISITA Y HASTA LUEGO ***BEDANKT VOOR UW BEZOEK EN TOT ZIENS***SCHÖNEN DANK FÜR IHREM BESUCH UND AUF WIEDERSEHEN***THANKS FOR YOUR VISIT AND SEE YOU SOON***MERCIE POUR VOTRE VISITE ET AU REVOIR***CRACIAS POR SU VISITA Y HASTA LUEGO ***BEDANKT VOOR UW BEZOEK EN TOT ZIENS***SCHÖNEN DANK FÜR IHREM BESUCH UND AUF WIEDERSEHEN***THANKS FOR YOUR VISIT AND SEE YOU SOON***MERCIE POUR VOTRE VISITE ET AU REVOIR***CRACIAS POR SU VISITA Y HASTA LUEGO ***BEDANKT VOOR UW BEZOEK EN TOT ZIENS***SCHÖNEN DANK FÜR IHREM BESUCH UND AUF WIEDERSEHEN***THANKS FOR YOUR VISIT AND SEE YOU SOON***MERCIE POUR VOTRE VISITE ET AU REVOIR***CRACIAS POR SU VISITA Y HASTA LUEGO ***BEDANKT VOOR UW BEZOEK EN TOT ZIENS***SCHÖNEN DANK FÜR IHREM BESUCH UND AUF WIEDERSEHEN***THANKS FOR YOUR VISIT AND SEE YOU SOON***MERCIE POUR VOTRE VISITE ET AU REVOIR***CRACIAS POR SU VISITA Y HASTA LUEGO ***BEDANKT VOOR UW BEZOEK EN TOT ZIENS***SCHÖNEN DANK FÜR IHREM BESUCH UND AUF WIEDERSEHEN***THANKS FOR YOUR VISIT AND SEE YOU SOON***MERCIE POUR VOTRE VISITE ET AU REVOIR***CRACIAS POR SU VISITA Y HASTA LUEGO ***BEDANKT VOOR UW BEZOEK EN TOT ZIENS***SCHÖNEN DANK FÜR IHREM BESUCH UND AUF WIEDERSEHEN***THANKS FOR YOUR VISIT AND SEE YOU SOON***MERCIE POUR VOTRE VISITE ET AU REVOIR***CRACIAS POR SU VISITA Y HASTA LUEGO ***BEDANKT VOOR UW BEZOEK EN TOT ZIENS***SCHÖNEN DANK FÜR IHREM BESUCH UND AUF WIEDERSEHEN***THANKS FOR YOUR VISIT AND SEE YOU SOON***MERCIE POUR VOTRE VISITE ET AU REVOIR***CRACIAS POR SU VISITA Y HASTA LUEGO ***BEDANKT VOOR UW BEZOEK EN TOT ZIENS***SCHÖNEN DANK FÜR IHREM BESUCH UND AUF WIEDERSEHEN***THANKS FOR YOUR VISIT AND SEE YOU SOON***MERCIE POUR VOTRE VISITE ET AU REVOIR***CRACIAS POR SU VISITA Y HASTA LUEGO




      Blog tegen de wet? Klik hier.
      Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs